Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 17:44:37

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 48   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Август 2016  (Прочетена 194809 пъти)

магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: август 03, 2016, 07:37:03 »

Добър ви ден smile Аз тая нощ спах и сега съм друг човек.Колко му трябвало на човека, около 8 часа сън и е щастлив.Днес се очертава работен ден, най-накрая, че да ви кажа да се виси без работа за мен си е наказание.

Свекърва
взимам си кафето и сладката, любими са ми.

Ратче, как си след вчерашната разходка и добри новини?

Ние открихме едно място в Кайлъка тук в Плевен, с дървени маси и пейки направени от общината, голяма поляна и алея в близост.То мястото отдавна го знам ама кой да се сети да седне там.Та няколко вечери си носим храна и пиене, ходим с децата(сестра ми е на гости) и е едно тичане и игри, голям кеф.Обаче снощи вече в 20 часа, Моника се изнерви, измори и падна рев, едва я прибрахме.Хем иска да кара колело с тях(балансиращо има детето, не е вундеркиндче не може да кара такова с педали) хем едва си седеше на краката.

Хубав ден на всички!
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #106 -: август 03, 2016, 07:45:33 »

Добро утро мацки и гости ! Вчера сте изписали света!

Свеки, обожавам такива курабийки, но нещо не ми се получават като американските....Ако някой има изпитана рецепта да се яви и да я сподели с майката на бисквитеното чудовище  blush А това хитро котенце колко сладичко си е подало лапичката smile Направо ме усмихна тази снимка <3

Киви, Булче, много благодаря за препоръките за мискомаслен фритюрник!

Тази статия после ще я чета.
След кафето, пийнете по едно здравословно смути за енергия през лудата сряда smile Има за всеки вкус. Моят избор тази сутрин е с малини и къпини smile

А, днес бил световен ден на динята. Обожавам диня!!!
« Последна редакция: август 03, 2016, 07:49:28 от Snow_White » Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #107 -: август 03, 2016, 08:13:00 »

Аз предпочитам пъпеш smile А и хубава диня, ама истински хубава, ароматна и сладка, в последните години почти не съм яла.
Такива /на вид/ бисквитки правя от остатъците за ядковото мляко. Доста рецепти опитах, тази "спи":
2ч.ч овесени ядки, 2ч.ч. брашно /каквото имам - пълнозърнесто, от елда, от ориз, от нахут смес/, 1 бакпулвер, 3 яйца, 3/4ч.ч. мазнина /олио, зехтин, кокосово смес/, 2ч.ч. ядки /при мен остатък от 2 дози ядково мляко/, 1ч.ч. кафява захар /ползвам понякога мед или стафиди/, 1 настъргана ябълка и подправки, каквито имам- кардамон, канела, индийско орехче, ванилия. В оригиналната рецепта има и 200гр. натрошен натурален щоколад, заменям го с 3 лъжици какао. Сместа почива 30 мин., оформят се 24 сладки за две тавички. Пече се върху хартия, в подгрята фурна на 180С около 15 минути. Няма да се лъжем, най- вкусни стават с бяло брашно и ако в мазнината има и масло. Нали обаче ще ходим живи и здрави при Св.Петър....
Иначе са много засищащи. Правя и солени, като към съставките добавям сушени домати, маслини и кашкавал, а подправките са мащерка, босилек и риган. При последното ходене в Мадрид една солена и една сладка ни заменяха успешно обеда.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #108 -: август 03, 2016, 08:37:33 »

OO И аз съм днес хора! Звяр си спа непробудно цялаа вечер, надявам се да са избили вече тия кучешки че си било мъка smile.

Цитат
След кафето, пийнете по едно здравословно смути за енергия през лудата сряда smile Има за всеки вкус. Моят избор тази сутрин е с малини и къпини smile

Начи хич не си Up to date със здравословните неща! Смутито вече не е здравословно, а е чиста захар и нутриционистите не го препоръчват, тъй като фибрите били рзбити  crazy

Иначе в САЩ тестото за курабийки се продава готово и чиста работа.  Обаче ето тези стават уникалниии. Аз им добавям и ванилия течна и ухаят божествено.Препоръчвам с лешници да се направят, не с бадеми. http://fitnesinstruktor.com/oveseni-biskviti/
Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: август 03, 2016, 08:45:59 »

Боже, хич не бях в час за смутитата.Ххахахаха.Аз така или иначе такова нещо си правя рядко, предпочитам прясно изцеден сок от какъвто плод набарам.Иначе на малката като ми прещрака и правя шейк, така и казвам - банан, плод някакъв, кисело мляко, вода, разбивам във блендера и накрая слагам топка сладолед.Голямо мляскане, смучене и усмивки получавам.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #110 -: август 03, 2016, 08:51:13 »

Добър ви ден smile Аз тая нощ спах и сега съм друг човек.Колко му трябвало на човека, около 8 часа сън и е щастлив.

Да е жива и здрава Моника, няма да има напуснати днес! Аз без малко да вляза в отбора на "напусналите снахи"... тази сутрин на път за работа. Един кашон, слава Богу празен, излетя от един камион баш върху моята кола. Как се разминахме с ПТПто е цяло чудо, но още ми трепери всичко. Хубав ден момичета и се пазете, че чудесата стават за секунди!
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: август 03, 2016, 08:56:24 »

Добре, че мм ме нахрани преди да влезна да ви чета, че и без това ми казаха да се ограничавам  blush
Плодове всякакви унищожавам на секундата, най- си ги обичам в нормален вид и консистенция, с тия смутита все едно съм беззъба бабичка и не мога да си сдъвча храната  pleasantry. Сега се сетих, че тая година още не съм яла грозде- пропуск, който бързо трябва да поправя!
Маги, Булче- браво на вас, че сте се наспали! Явно само на мен 8 часа не ми стигат, леле като се роди бебето и него ще задмина по спане явно.
Киви, добре че само с уплахата си се отървала!
Днеска маята свека има РД, ама ще й пиша, нещо съвсем намразих разговорите по телефона.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #112 -: август 03, 2016, 09:01:10 »

Начи хич не си Up to date със здравословните неща! Смутито вече не е здравословно, а е чиста захар и нутриционистите не го препоръчват, тъй като фибрите били рзбити  crazy

Ей, жива да си! Значи с чиста съвест се връщам към бисквитките и кроасаните с масло!  blum

Киви, да идеш да запалиш една свещ! Направо настръхнах...

Мерси за рецептите, ще пробвам.

Ратче, забравих да те поздравя за прегледа вчера. Ще изкараш до термин, да знаеш Wink
« Последна редакция: август 03, 2016, 09:07:58 от Snow_White » Активен
Bube
Професор
Публикации: 487

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: август 03, 2016, 09:45:59 »

Добро утро!

Аз хич не обичам плодове, но се насилвам да хапвам, защото все пак са витаминозни. Вчера си правих нещо като пречистващ ден, само с плодове + краставици и сега си мисля, че ги мразя още повече  pardon Ама, няма как, качила съм на морето, до сватбата не остана, не искам да съм толкова кръгла...

Леле, Киви, извадила си късмет! Човек никога не знае от къде може да му дойде...

Световен ден на динята - супер! Това е един от плодовете, които все пак харесвам, ама да можеше само сърчице да си хапвам  blum

Ето ви за поздрав песен, която съчинихме на един поход, където нямахме диня:

Зряла диня, зряла диня
това е моята мечта!
Тънкокора, с черни семки,
чезне в моята уста.
Диня! Диня! Диня!
Дайте диня,
да се напраскам като
свиня, свиня, свиня!

Мила моя и червена
сърцето си отдай на мен!
А кората на свинята,
нека лопа цел ден!
Диня! Диня! Диня!
Дайте диня,
да се напраскам като
свиня, свиня, свиня!

« Последна редакция: август 03, 2016, 09:48:44 от Bube » Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627

« Отговор #114 -: август 03, 2016, 10:12:05 »

абе хора махнете тия фрешове и сокчета, те са вредни, само захар остава в тях, гледайте да е свеж плода.

Bube тъй като миналата година ми се наложи да отслабна 10 кг искам да ти каза че с плодове и краставици нищо няма да постигнеш. В рибата е истинат, след 1 кг сьомгова пастърва свалях по 1кг
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #115 -: август 03, 2016, 10:41:27 »

Момичета, приемате ли позабравени попълнения blum

Не съм влизала от сума ти време, при нас така се бяха завъртели нещата, че нямаше време за нищо:/ обаче много рязко ми залипсва форума и реших да наваксам smile

Хубав ден give_rose
Активен
магито
Global Moderator

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: август 03, 2016, 10:59:01 »

Киви, пали свещ душа.Малкия дявол е бил.

Булче, аз не обичам да ям плодове, та начина да хапна нещо е като го смеля порядъчно и му прибавя друг вкус.Риба обожавам и Моника е като мен.Може само на това да живее.И познайте, че моя мъж не хапва риба.Мъча го ама стиска устни и не ще.

Бубе, посмях се smile Аз диня въобще не ям.Пъпеш-да, диня не, много рядко и по малко.

Алексия и аз съм от скоро завърнала се, добре дошла пак smile
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #117 -: август 03, 2016, 11:16:41 »

Alleksia,  heart heart heart Съвсем скоро гледах стари твои снимки във ФБ, хубаво, че е той та да ни напомня Wink Ей, радвам се много. good
Пиши още два- три реда и ще ти задам неочакван въпрос Wink
Булка, правих ги тези бисквити. Децата не ги харесват, нещо им са сухи и твърди. Имам предвид племенника и съседските, иначе моите лични деца нямат против.
Като тръгнахме по диетите, да кажа, че в последно време много четох за Палео режима. Още малко ще разуча и мисля да изкарам един месец поне. Пусто много ограничен брой зеленчуци са допустими, все скъпи и трудно се намират. Много противоречиви мнения намирам и лошото е, че не мога да съм сигурна в компетентността на източниците. Отворих книгите на Родния от следването /Обществено хранене е завършил/, обещаха ми е медицински учебник по диетология, но са все от 70-те.
Аз лично предпочитам плодове и зеленчуци пред месо, но е вярно, че след седмица- две започва да ми липсва мръвката. С млечните също много съм свикнала и трудно оставям сирене за дълго.
Смутита пия само по необходимост в заведения, все пак нещо трябва да поръчам  crazy Това да ми е само Wink
Киви, може и хляб да раздадеш за здраве. Против уплаха пък се препоръчват три задни кълбета да направиш. Аз вече не мога sad и затова ходя да ми леят куршум. Лани така едно колело от спряла кола го подвя друга кола и мина на милиметри над нас. Много е страшно...
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #118 -: август 03, 2016, 11:43:40 »

Хахах, свекърва, разби ме, мислех, че не ми се виждат снимките

Едит, колко много писах, а всичко ми се изтеи, ужас, сега ме мързи да повтаеям lol
« Последна редакция: август 03, 2016, 11:47:30 от Alleksia » Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #119 -: август 03, 2016, 11:51:56 »

Alleksia, добре завърнала се smile

Свеки, твой ред е!  funnytooth funnytooth funnytooth

Колкото до смутита и сокове - по-добре това пред газирани напитки, студени чайове и прочие гадости. А смутита обожавам. И не съм съгласна, че не са полезни. Преди 2 години пуканката ми само това признаваше за следобедна закуска. Аз ги правя гъсти и с ядково мляко. Консумираме ги на момента, така че са си витаминозни. Освен това у нас смутитата не са заместител на пресните плодове и зеленчуци. Булче, дано не ти се налага да прибягваш до алтернативи в предлагането на храни на твойто малко съкровище....

« Последна редакция: август 03, 2016, 12:00:40 от Snow_White » Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 48   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: