Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 17:47:39
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Август 2016
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
48
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Август 2016 (Прочетена 194811 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Re:Август 2016
«
Отговор #105 -:
август 03, 2016, 07:37:03 »
Добър ви ден
Аз тая нощ спах и сега съм друг човек.Колко му трябвало на човека, около 8 часа сън и е щастлив.Днес се очертава работен ден, най-накрая, че да ви кажа да се виси без работа за мен си е наказание.
Свекърва
взимам си кафето и сладката, любими са ми.
Ратче
, как си след вчерашната разходка и добри новини?
Ние открихме едно място в Кайлъка тук в Плевен, с дървени маси и пейки направени от общината, голяма поляна и алея в близост.То мястото отдавна го знам ама кой да се сети да седне там.Та няколко вечери си носим храна и пиене, ходим с децата(сестра ми е на гости) и е едно тичане и игри, голям кеф.Обаче снощи вече в 20 часа, Моника се изнерви, измори и падна рев, едва я прибрахме.Хем иска да кара колело с тях(балансиращо има детето, не е вундеркиндче не може да кара такова с педали) хем едва си седеше на краката.
Хубав ден на всички!
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #106 -:
август 03, 2016, 07:45:33 »
Добро утро мацки и гости ! Вчера сте изписали света!
Свеки, обожавам такива курабийки, но нещо не ми се получават като американските....Ако някой има изпитана рецепта да се яви и да я сподели с майката на бисквитеното чудовище
А това хитро котенце колко сладичко си е подало лапичката
Направо ме усмихна тази снимка <3
Киви, Булче, много благодаря за препоръките за мискомаслен фритюрник!
Тази статия после ще я чета.
След кафето, пийнете по едно здравословно смути за енергия през лудата сряда
Има за всеки вкус. Моят избор тази сутрин е с малини и къпини
А, днес бил световен ден на динята. Обожавам диня!!!
«
Последна редакция: август 03, 2016, 07:49:28 от Snow_White
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #107 -:
август 03, 2016, 08:13:00 »
Аз предпочитам пъпеш
А и хубава диня, ама истински хубава, ароматна и сладка, в последните години почти не съм яла.
Такива /на вид/ бисквитки правя от остатъците за ядковото мляко. Доста рецепти опитах, тази "спи":
2ч.ч овесени ядки, 2ч.ч. брашно /каквото имам - пълнозърнесто, от елда, от ориз, от нахут смес/, 1 бакпулвер, 3 яйца, 3/4ч.ч. мазнина /олио, зехтин, кокосово смес/, 2ч.ч. ядки /при мен остатък от 2 дози ядково мляко/, 1ч.ч. кафява захар /ползвам понякога мед или стафиди/, 1 настъргана ябълка и подправки, каквито имам- кардамон, канела, индийско орехче, ванилия. В оригиналната рецепта има и 200гр. натрошен натурален щоколад, заменям го с 3 лъжици какао. Сместа почива 30 мин., оформят се 24 сладки за две тавички. Пече се върху хартия, в подгрята фурна на 180С около 15 минути. Няма да се лъжем, най- вкусни стават с бяло брашно и ако в мазнината има и масло. Нали обаче ще ходим живи и здрави при Св.Петър....
Иначе са много засищащи. Правя и солени, като към съставките добавям сушени домати, маслини и кашкавал, а подправките са мащерка, босилек и риган. При последното ходене в Мадрид една солена и една сладка ни заменяха успешно обеда.
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #108 -:
август 03, 2016, 08:37:33 »
OO И аз съм днес хора! Звяр си спа непробудно цялаа вечер, надявам се да са избили вече тия кучешки че си било мъка
.
Цитат
След кафето, пийнете по едно здравословно смути за енергия през лудата сряда smile Има за всеки вкус. Моят избор тази сутрин е с малини и къпини smile
Начи хич не си Up to date със здравословните неща! Смутито вече не е здравословно, а е чиста захар и нутриционистите не го препоръчват, тъй като фибрите били рзбити
Иначе в САЩ тестото за курабийки се продава готово и чиста работа. Обаче ето тези стават уникалниии. Аз им добавям и ванилия течна и ухаят божествено.Препоръчвам с лешници да се направят, не с бадеми.
http://fitnesinstruktor.com/oveseni-biskviti/
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #109 -:
август 03, 2016, 08:45:59 »
Боже, хич не бях в час за смутитата.Ххахахаха.Аз така или иначе такова нещо си правя рядко, предпочитам прясно изцеден сок от какъвто плод набарам.Иначе на малката като ми прещрака и правя шейк, така и казвам - банан, плод някакъв, кисело мляко, вода, разбивам във блендера и накрая слагам топка сладолед.Голямо мляскане, смучене и усмивки получавам.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #110 -:
август 03, 2016, 08:51:13 »
Цитат на: магито в август 03, 2016, 07:37:03
Добър ви ден
Аз тая нощ спах и сега съм друг човек.Колко му трябвало на човека, около 8 часа сън и е щастлив.
Да е жива и здрава Моника, няма да има напуснати днес! Аз без малко да вляза в отбора на "напусналите снахи"... тази сутрин на път за работа. Един кашон, слава Богу празен, излетя от един камион баш върху моята кола. Как се разминахме с ПТПто е цяло чудо, но още ми трепери всичко. Хубав ден момичета и се пазете, че чудесата стават за секунди!
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #111 -:
август 03, 2016, 08:56:24 »
Добре, че мм ме нахрани преди да влезна да ви чета, че и без това ми казаха да се ограничавам
Плодове всякакви унищожавам на секундата, най- си ги обичам в нормален вид и консистенция, с тия смутита все едно съм беззъба бабичка и не мога да си сдъвча храната
. Сега се сетих, че тая година още не съм яла грозде- пропуск, който бързо трябва да поправя!
Маги, Булче- браво на вас, че сте се наспали! Явно само на мен 8 часа не ми стигат, леле като се роди бебето и него ще задмина по спане явно.
Киви, добре че само с уплахата си се отървала!
Днеска маята свека има РД, ама ще й пиша, нещо съвсем намразих разговорите по телефона.
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #112 -:
август 03, 2016, 09:01:10 »
Цитат на: bulche91 в август 03, 2016, 08:37:33
Начи хич не си Up to date със здравословните неща! Смутито вече не е здравословно, а е чиста захар и нутриционистите не го препоръчват, тъй като фибрите били рзбити
Ей, жива да си! Значи с чиста съвест се връщам към бисквитките и кроасаните с масло!
Киви, да идеш да запалиш една свещ! Направо настръхнах...
Мерси за рецептите, ще пробвам.
Ратче, забравих да те поздравя за прегледа вчера. Ще изкараш до термин, да знаеш
«
Последна редакция: август 03, 2016, 09:07:58 от Snow_White
»
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #113 -:
август 03, 2016, 09:45:59 »
Добро утро!
Аз хич не обичам плодове, но се насилвам да хапвам, защото все пак са витаминозни. Вчера си правих нещо като пречистващ ден, само с плодове + краставици и сега си мисля, че ги мразя още повече
Ама, няма как, качила съм на морето, до сватбата не остана, не искам да съм толкова кръгла...
Леле,
Киви
, извадила си късмет! Човек никога не знае от къде може да му дойде...
Световен ден на динята - супер! Това е един от плодовете, които все пак харесвам, ама да можеше само сърчице да си хапвам
Ето ви за поздрав песен, която съчинихме на един поход, където нямахме диня:
Зряла диня, зряла диня
това е моята мечта!
Тънкокора, с черни семки,
чезне в моята уста.
Диня! Диня! Диня!
Дайте диня,
да се напраскам като
свиня, свиня, свиня!
Мила моя и червена
сърцето си отдай на мен!
А кората на свинята,
нека лопа цел ден!
Диня! Диня! Диня!
Дайте диня,
да се напраскам като
свиня, свиня, свиня!
«
Последна редакция: август 03, 2016, 09:48:44 от Bube
»
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #114 -:
август 03, 2016, 10:12:05 »
абе хора махнете тия фрешове и сокчета, те са вредни, само захар остава в тях, гледайте да е свеж плода.
Bube тъй като миналата година ми се наложи да отслабна 10 кг искам да ти каза че с плодове и краставици нищо няма да постигнеш. В рибата е истинат, след 1 кг сьомгова пастърва свалях по 1кг
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #115 -:
август 03, 2016, 10:41:27 »
Момичета, приемате ли позабравени попълнения
Не съм влизала от сума ти време, при нас така се бяха завъртели нещата, че нямаше време за нищо:/ обаче много рязко ми залипсва форума и реших да наваксам
Хубав ден
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #116 -:
август 03, 2016, 10:59:01 »
Киви
, пали свещ душа.Малкия дявол е бил.
Булче
, аз не обичам да ям плодове, та начина да хапна нещо е като го смеля порядъчно и му прибавя друг вкус.Риба обожавам и Моника е като мен.Може само на това да живее.И познайте, че моя мъж не хапва риба.Мъча го ама стиска устни и не ще.
Бубе
, посмях се
Аз диня въобще не ям.Пъпеш-да, диня не, много рядко и по малко.
Алексия
и аз съм от скоро завърнала се, добре дошла пак
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #117 -:
август 03, 2016, 11:16:41 »
Alleksia,
Съвсем скоро гледах стари твои снимки във ФБ, хубаво, че е той та да ни напомня
Ей, радвам се много.
Пиши още два- три реда и ще ти задам неочакван въпрос
Булка,
правих ги тези бисквити. Децата не ги харесват, нещо им са сухи и твърди. Имам предвид племенника и съседските, иначе моите лични деца нямат против.
Като тръгнахме по диетите, да кажа, че в последно време много четох за Палео режима. Още малко ще разуча и мисля да изкарам един месец поне. Пусто много ограничен брой зеленчуци са допустими, все скъпи и трудно се намират. Много противоречиви мнения намирам и лошото е, че не мога да съм сигурна в компетентността на източниците. Отворих книгите на Родния от следването /Обществено хранене е завършил/, обещаха ми е медицински учебник по диетология, но са все от 70-те.
Аз лично предпочитам плодове и зеленчуци пред месо, но е вярно, че след седмица- две започва да ми липсва мръвката. С млечните също много съм свикнала и трудно оставям сирене за дълго.
Смутита пия само по необходимост в заведения, все пак нещо трябва да поръчам
Това да ми е само
Киви,
може и хляб да раздадеш за здраве. Против уплаха пък се препоръчват три задни кълбета да направиш. Аз вече не мога
и затова ходя да ми леят куршум. Лани така едно колело от спряла кола го подвя друга кола и мина на милиметри над нас. Много е страшно...
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #118 -:
август 03, 2016, 11:43:40 »
Хахах, свекърва, разби ме, мислех, че не ми се виждат снимките
Едит, колко много писах, а всичко ми се изтеи, ужас, сега ме мързи да повтаеям
€
«
Последна редакция: август 03, 2016, 11:47:30 от Alleksia
»
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #119 -:
август 03, 2016, 11:51:56 »
Alleksia, добре завърнала се
Свеки, твой ред е!
Колкото до смутита и сокове - по-добре това пред газирани напитки, студени чайове и прочие гадости. А смутита обожавам. И не съм съгласна, че не са полезни. Преди 2 години пуканката ми само това признаваше за следобедна закуска. Аз ги правя гъсти и с ядково мляко. Консумираме ги на момента, така че са си витаминозни. Освен това у нас смутитата не са заместител на пресните плодове и зеленчуци. Булче, дано не ти се налага да прибягваш до алтернативи в предлагането на храни на твойто малко съкровище....
«
Последна редакция: август 03, 2016, 12:00:40 от Snow_White
»
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]