Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 05, 2025, 02:47:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Юли 2016 г.
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
51
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Юли 2016 г. (Прочетена 202990 пъти)
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Юли 2016 г.
«
Отговор #360 -:
юли 13, 2016, 20:46:06 »
Bube,
абсолютно подкрепим мнението на Ина за спане в Пиза и придвижване до Флоренция и околностите.. Рент-а-кар по тези места е задължителен по мое мнение.. Има много какво да се види, хубаво е да се спира за по 30-40мин.. много пъти съм го мислила този район, ще му дойде времето, имам готов план за там
Ние бяхме на медена седмица в района на Капри.. Да спите там.. Бая пари си пригответе.. Ние отседнахме в Соренто (доста по-евтино от Капри и комуникативно най-вече) платихме 2000+лева за 7 нощувки, в много приличен хотел с гледка към морето от стаята и огромна баня с гледка към морето (не, че беше нужно)
За такъв хотел на Капри.. минимум двойно.. В Соренто бяхме и точно в края на търговската улица, което правеше разходките ни много лесни, че там са си баири яко.. На Капри не си заслужава да се спи, защото наистина сте ограничени до мързелуване и плажуване.. Там е за хора с лични яхти, които си се разпореждат до къде и кога да ги закарат.. Иначе да катериш баирите и да даваш всеки ден по 18 евро/на човек с ферибота, за придвижване до континента е безумие за мен.. Да не говорим каква зверска влага е.. Ние в Соренто имахме програма за всеки ден къде и какво да видим в околностите.. Беше отдих в сравнение с другите ни екскурзии, където минаваме по 20км/дневно пеша, но видяхме и много места.. Поплажувахме си също.. Остана ни и какво да видим още, понеже програмата не беше претоварена, както казах.. Мисля, че писах доста в темата от сватбата ни за това ни изживяване.. Почети, ако ти е интересно.. Сега полетите до Неапол са смешно евтини, така че определено е много подходящо за меден месец, много е романтично.. Ако искате да избягате от класическата екскурзия, това е мястото.. Хем море, хем забележителности, хем романтика.. Наемате си яхта и се размотавате до Амалфи, Позитано, Капри. Може и с автобуси.. Помпей не е за изпускане.. И перлата в района РАВЕЛО
Южна Италия е просто
«
Последна редакция: юли 13, 2016, 20:48:40 от alexandrova_90
»
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #361 -:
юли 14, 2016, 07:37:15 »
Добро утро, хайде на кафето
Капри наистина е разкошно островче, но е да отидете и да го разгледате.Александрова е права на 100%.Ние също там нощувахме в Соренто, много красиво и китно градче.Хотела беше много хубав, а вечерта си направихме една хубава разходка.Пиза също е опция за нощуване, но аз там си спомням многото негри и някак изтръпвам всеки път.Не съм расист, но тогава за първи път се изплаших в Италия.Мога да предложа и Болоня за спане, мисля че там има летище също и може полета да е директно до там и от там.
Фани, браво на теб.
Аз съм още с болен мъж.Май хвана гнойната ангина на Моника.Изпратих го днес на лекар да видим какво ще му изпишат.
Хубав ден.
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #362 -:
юли 14, 2016, 09:10:18 »
Добро утрооооооо
С тези почивки така ме развълнувахте,че снощи сънувах,че съм в Италия,отслабнала,с хубав бански (като на Ина) и ям френски кроасани
Ейййййй не ми се ставаше,много криво ми стана,като звънна алармата.Ще започна да се будя "естествено" ,било полезно за кожата хахаххахах
И от френските кроасани,хоп на родна земя,закусих баничка с боза,от години не бях хапвала,ма не съм очарована,или съм си променила вкуса или бозата е станала гадна
Маги да се оправя мъжа ти
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
Публикации: 627
«
Отговор #363 -:
юли 14, 2016, 09:20:47 »
fanimira
честито за паспортите. Не разбрах само кое му драмата с изкаравнето на паспортите? Ние на малкия му направихме още като беше на 2 месеца, за 10мин минахме сутринта и след 3 дни беше готов. Това в София. Но ако тм не е намерил време да дойде е тогава става проблем, че и двамата трябва да сте там.
магито
благодаря за кафенцето. Дано бързо да се оправи мъжа ти. Че мъж болен не си е работа. Моя ходи на Legion run, без и грам да е спортувал и не стига че е целия одран и в синини ами и рамото го боли, луда работа и омрънка света че го боли всичко.
lolitkabg
ще започнеш много естествено да се будиш на 3 часа след някой месец
И аз се размечтах за моренце ама чаааак края на август. Половината офис го няма сега и замествам всичките ми подчинени в следващите 2 седмици, остана само чистачката да замествам
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #364 -:
юли 14, 2016, 09:23:35 »
=]Добро утро!
Булче, София не е България. Мразя я!
няма друга столица на г...а на държавата
Без малко да ме набият, пред паспортно има опашка 20000 човека. И прередих 1 Мъж за получаване, йесссс
Маги, дано не е гнойна ангина и да се размине бързичко. Мерсаж за кафето!
Къде е Миленка??? Тони, я се яви да докладваш. Свеки, днес денят на сестри Къчеви ли е?
«
Последна редакция: юли 14, 2016, 09:37:13 от fanimira
»
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #365 -:
юли 14, 2016, 09:40:51 »
Добро утро!
И аз се размечтах за разходка из Италия, да похапнем пица и паста, страхотен сладолед... Ще си пусна да разгледам снимките от разходката ни до там.
Фани, важното е че работата е свършена и си взела паспортите.
Благодаря на всички за подкрепата, надявам се вече да закрепим нещата до октомври.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #366 -:
юли 14, 2016, 09:45:38 »
Кака, ти си намерила на Мария Луиза да идеш и да си спокойна
Там е най-фрустриращата държавна институция, с която съм имала досег, в КАТ са просто малоумни, в паспортното са и нагли. Касиерката си слагаше червило на гишето 5 минути последния път при 20 човека чакащи да си платят таксите, но няма как да е иначе, защото това е трета категория труд (тежък, квалифициран
), а всички там са "роднина на милиционер".
Като сме почнали да я плюем столицата и аз се присъединявам, гадно място, в което ми се налага да работя и живея... сега поне се диша, част от трафика намалява в летните месеци, когато част от населението си отива по-родните места, по къмпинги и моренца. И аз бих се евакуирала, но нямам почивни дни...
И у нас единият мъж е болен и кисел, другият е само капризен, но той поне е на 3 и е разбираемо. Аз скоро мисля да се оборувам като булчето с пушка, и а някой е казал мъц... ще се строяваме
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #367 -:
юли 14, 2016, 09:54:24 »
Много тъпо че се чувстваш така за столицата. Мен колко и да ми изнервящо тук си я харесвам, особено лятна и вечерна София е уникална.
Аз от нашето районно бях очарована. Няма такова бързо и любезно обслужване. Началничката лично излезна като ни видя че сме с бебе, попълни ни документите, прави се на маймуна за да накара 2 месечния да погледне към камерата. Ама съм сигурна че не навсякъде е така.
Мен най-изнервящо ми е висенето пред кабинетите за личните лекари... вече съм решила че само за ваксина ще го водя там, всички останали прегледи на частно, имаме допълнителна застраховка и ни е безплатно.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #368 -:
юли 14, 2016, 10:13:56 »
По районните е по-добре... но ако се наложи да ходиш Мария Луиза, нали ви разказах
Като цяло на мен този град ми е перманентно претъпкан, ние живеем близо до парк, който в събота и неделя е като метрото в делнични дни. Буквално не можеш да се разминеш с хората на места, а не можеш и да си вземеш колата и да идеш някъде, защото като се върнеш онези от парка са окупирали всички паркоместа...
Активен
Feribotka
«
Отговор #369 -:
юли 14, 2016, 10:20:17 »
Добро утро
И аз си харесвам столицата, като булчето най-вече през лятото и вечер
Винаги ще казвам, че тук всек ден можеш да правиш нещо различно и затова ми е толкова на сърце
Бубе
, ние последните екскурзии като пътуваме си резервираме частни апартаменти през airbnb.com, самостоятелни, с кухня и каквото ни трябва и сме много доволни...за Рим, почти в центъра ни излезе по около 20 евро нощувката
И Южна Италия е красива (не сме ходили), ама и в Тоскана има много с какво да напълните душите...Монтекатини някой го беше споменал, и аз много го харесвам
Сиена, ако ви се ходи малко по на север - Верона и Венеция, някое морско градче
Влаковете им са супер, последния път набарах някаква промоция на italotreno (държавната е trenitalia) - 50% на билетите пускат, ма трябва да ги следиш, ако сте решили да се придижвате с влак, ние така си ходим всеки път
За влаковете като си направите програмата може всичко да си резервираш и платиш през интернет и само да разпечаташ билетите
Силно препоръчвам airbnb за нощувки
Киви
, да мойта свекс много ни помага, ма тя е детска учителка и сега лятото е почти постоянно отпуска...даже целия август си е освободила да идва при мен да гледаме бебка
Да ми е жива и здрава, днес е рожденничка, почерпете се за нейно здраве
http://celunime.com/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8/slides/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%20%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0%20%D1%81%20%D1%8F%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D0%B8.jpg
Ставам да пошетам, че си идва леля ми от Италия (бтв тя живее в Прато, също много хубав град, близо до Флоренция, става за нощувки и там
) и ще се посрещаме вкъщи довечера
Активен
bulche91
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #370 -:
юли 14, 2016, 10:32:41 »
Цитат на: Kiwi в юли 14, 2016, 10:13:56
По районните е по-добре... но ако се наложи да ходиш Мария Луиза, нали ви разказах
Като цяло на мен този град ми е перманентно претъпкан, ние живеем близо до парк, който в събота и неделя е като метрото в делнични дни. Буквално не можеш да се разминеш с хората на места, а не можеш и да си вземеш колата и да идеш някъде, защото като се върнеш онези от парка са окупирали всички паркоместа...
Ох има го и това. Аз гледам да не ходим на масовите места, избирам си паркове и заведения където не е претъпкано. Примерно има едно заведение в Студентски град, винаги е полу празно, много хора не го знаят, има огромна градина и площадка за тичане на свобода с изкуствена трева. Там с часове прекарваме, каним си и приятели без деца че да можем да се видим и да си поговорим. Предпочитам го отколко претъпканите Южен и Борисова
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #371 -:
юли 14, 2016, 10:36:25 »
И аз като
булчето
си обожавам града, особено лятото и вечер
Родена съм тук и съм му свикнала и на плюсовете и на минусите.Пък в крайна сметка, всеки избира де да иде да живее, стига да му е добре.
Най ми харесваше живота в центъра, но не е за всеки ( джоб ).
На пет минути от повечето театри, парк и прекрасни музеи и черкви.
Днес съм позитивна, да не повярвате..
Специално за локалните институции, съм в квартал с добра инфраструктура, където гледат да са мили по такива места.
Поздрав с малко вода, обожавам синьо и бяло
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #372 -:
юли 14, 2016, 10:40:43 »
Аз София я харесвам.Макар да не съм от там, макар да е много голям и мръсен град, с хиляди неуредици, аз го харесвам.Но не мога да не призная плюсовете на някой по-малки градове.За съжаление в България така е направено всичко, че или живееш в голям град или умираш.Няма значение какво можеш, какво образование имаш и т.н. Може би само част от програмистите и лекарите могат да си позволят да живеят навсякъде и да имат добри заплати.
Не било гнойна ангина, ентеровирус го е хванал и червено гърло.Има изписана една рецепта огромна и сега почва лечение.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #373 -:
юли 14, 2016, 10:44:45 »
В София харесвам единствено кв. Гео Милев или бившия "Слатина". Там бих живяла, НО с доход 3 х това, което получаваме в момента
Мисля, че в Нижни ще ни е по-добре. Мъжки обувки естествена кожа =80 лв. от МОЛ-а. Как ви се струва?
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #374 -:
юли 14, 2016, 10:49:51 »
Значи, не сте честни!!! Бива ли да ми говорите такива хубави неща за Италия?! Така ми се ходи..... И в Италия, и в Испания, и в Португалия, и в Париж, и в Лондон, даже......А сега трябва да си седим на задниците заради гадните крайни срокове. Всички екскурзийки трябва да почакат до следващата година
Съпружето ще ходи в командировка в Лондон скоро, но не ще да ме вземе. Все си мисля, че съм представителна на вид, знам и да причам по Ханглийски, но не би...
Аз пък си харесвам София, въпреки всичко.
После пак ще пиша, че днес не ми е ден.
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27