Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 27, 2024, 10:42:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Априлска тема /говорилня/ 2016
Страници:
1
...
37
38
[
39
]
40
41
...
48
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Априлска тема /говорилня/ 2016 (Прочетена 185325 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Априлска тема /говорилня/ 2016
«
Отговор #570 -:
април 23, 2016, 13:56:45 »
По мое време всички момиченца от махалата си плетяхме венци и си ги слагахме на главата. В този вид се замъквахме у една от приятелките, дето имаха кокошки в двора и ако не ни хванеха, намърдвахме се в курника и търсехме яйца. После идваше ред на една слива афъска и беше голяма радост да намерим завръз, годен за ядене. При хубаво време няколко баби ни качваха на рейса и ни водеха на брега на Марица, да си пускаме венците по водата и да ни черпят с кебапчета
.
Сега, в последните години, детските градини много се засилиха на фолклорна тема. Сутринта дойдоха куклите с носии, пяха песни, танцуваха, наричаха, много се стараха
. Имаха си кошнички и на всяка сложих сладки и шоколадово яйце.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #571 -:
април 23, 2016, 19:12:01 »
Честит празник на всички празнуващи..
Свекс
да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша
Аз също като малка съм била Лазарка.
В нашият край, по точно в нашето село се събирахме малки момиченца и не омъжени моми.. Обличахме се в народни носии, задължително по едно венче от върба и цветя, и един голям кошник.. Цял ден обикаляхме селото, влизахме в всяка къща и пеехме песни и играехме хора.. Винаги ни даваха сурови яйца, сладки, цветя и пари.. На края на деня си разделяхме всичко.. На Цветница ходехме на дигата и си пускахме венчетата, на която иде напред ходиме на гости при нея за Великден.. Беше забавно..
Ето една снимка на днешните Лазарки в моето село..
13012684_598110550357511_252128440338507656_n.jpg
(30.24 KB, 448x336 - видяно 113 пъти.)
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #572 -:
април 24, 2016, 11:01:40 »
Честита Цветница!
Пожелавам ви пролетта винаги да цъфти в семействата ви и на лицата ви.
Бъдете здрави!
Бъдете слънчеви!
Честит имен ден на
Панда и Вероника
, a ако пропускам някой друг, моля за извинение.
«
Последна редакция: април 24, 2016, 11:10:31 от Cerise
»
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #573 -:
април 24, 2016, 11:07:35 »
Честит празник, момичета!
Аз днес се подготвям за последната седмица преди Великден, не успявам да спазя 40 дневен пост, но искам поне последната седмица да съм стриктна, та ресторант Киви е отворил раздела за веган кухня и пече патладжани и къкри бобец у нас
В чуденка съм от сутринта Кивито като е плод, дали има празник днес ... или просто да ида до мола и да си купя подарък
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #574 -:
април 24, 2016, 11:26:28 »
Виж ся, ти за всеки случай си купи, пък то повод все ще се намери...
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #575 -:
април 24, 2016, 15:26:13 »
Минавам да почерпя,макар че не съм празнувала като дете ,ама щом Гугъла казва хората честитят,а аз черпя
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #576 -:
април 24, 2016, 19:13:05 »
Здравейте, честити ви празници макар и с малко закъснение. Да сте живи и здрави и срадост да си носите имената красиви и дълги години да празнувате. Свекс, да ти е жив и здрав мъжа! Много да те слуша
Пък аз зачезнах защото бях заета много, но като резултат от един ден детенцето ми си има име господне. Ще разкажа в нашата тема подробно. Получихме подаръци, държахме се подобаващо и тъй.
Инж. заминава в командировка, а аз се курдисвам да ходя утре в Лидл, че ще има бебешки неща.
Като бяхме малки и у нас идваха лазарки. Беше много хубаво. Баба много им се радваше. С нетърпение чакаше да дойдат на нашата улица, богато ги даряваше Бог да я прости...
Активен
svekarva
«
Отговор #577 -:
април 25, 2016, 07:15:05 »
Да я започваме тогава Страстната, смирени и обнадеждени за Възкресението.
Нали съм Хаджисвекърва
, по Великден и Коледа съвсем ясно си спомням Светите места и ме обзема много специално чувство, трудно за обяснение.
И кафето ще е доста обрано днес, да се надяваме, че няма съставки от животински произход. Ние също минаваме на постно, но едва ли ще го докараме до неделя. Заминаваме рано- рано в четвъртък, а в Мадрид няма кой да се съобразява с нас, нито пък ние да ходим и търсим вегански храни.
Вчера попаднах отново в онази странна среда на мутробогаташи и макар да бяхме само час заедно, още ми е особено в стомаха. То не са силикони, ботокси, боядисани мъжки коси, дрехи и обувки, бижута...Ако ме попитате за какво сме си говорили, не мога да кажа
Фани,
честито ви кръщене
Смислен ден на всички ни
13076507_1128071003909661_8484948638390095319_n.jpg
(46.87 KB, 558x501 - видяно 137 пъти.)
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #578 -:
април 25, 2016, 08:03:31 »
Добро утро!
Свекърва, къде ги намираш тези среди?! Или те теб намират....
Мога да те разбера за стомаха...
Активен
svekarva
«
Отговор #579 -:
април 25, 2016, 08:33:25 »
Мари,
те са по роднинска линия на наши приятели. Нашите празнуваха рожден ден, а те- имен ден в същото заведение. Заваля дъжд и всички се събрахме принудително в закритата част, по- точно те ни поканиха при тях. Хихи, сложиха нашите и техните букети на отделни места. Точно като тях изглеждахме и ние, само дето бяхме смесени
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #580 -:
април 25, 2016, 09:34:23 »
Добро утро!
Нещо не сте се разбудили много
Ние в събота бяхме на рожден ден в сръбски ресторант-няма такава вкусотия- топли питки и една туршия/салата,дето така и не разбрах какво беше със заквасена сметана и нещо с цвят на жълта слива и текстура на домат или камба и не беше кръчма,а доста изискано място. Дюлевата ракия щом ми се услади,а аз почти никакъв алкохол не мога да кажа,че харесвам. Вчера времето ни позволи да стигнем до църквата в близкия ни парк,а искахме да идем поне до пазара за зеленчуци,но докато запалим по свещичка и пак заваля.
От тия смени слънце-дъжд аз вчера се чувствах като парцал и само лежах,та си изкарахме една мързелива неделя.
Аз съм си набеляза няколко веган и вегетариански блога,ама някои продукти са ми мъка да ги намеря. Ние веднъж на 4 дни ядем животински продукти,та не се стремим да постим.
Хайде,разбуждайте се ! Хубав и свеж ден
Активен
Feribotka
«
Отговор #581 -:
април 25, 2016, 09:38:47 »
Ама защо няма никой тази сутрин във форума
Добро утро
Ние имахме малка почивка, в петък бяхме отпуска, пътувахме към Северозапада, първо минахме през Берковица да видим едната ми баба, после отидохме до село, където беше другата + мама (от по-рано през седмиоцата отпуска), и свекървата беше с нас, че имаха да оправят разно документации за рента с ММ, оставиха ме мен на село и отидоха да вършат работа по Врачанско, после вечерта се събрахме всички на село, много беше хубаво, спокойно, ей така не се бях наспивала от много време! През нощта като излязох на двора (няма вътршно ВЦ) бях като в някакъв птичарник, имах чувството, че се надвикваха тия пилета, много приятно!
На другия ден отпрашихме към Враца, нагласихме се и вечерта бяхме на сватба
Хубава беше сватбата, в червено и жълто, имаше доста ноу хау от нашата (няма лошо
), единствено лаленцата по масите бяха увехнали малко ама се преживява
Бяхме в ритуалната зала, където Мимето ги жениха, много хубава
Да ви кажа, не успях да издържа и си танцувах, някои по-леки хорца, любими песни (особено на тази от нашия сватбен танц нямаше как да не танцувам) и се прибрахме към 2, ама и ние и бебка бяхме доволни
На следващия ден се бяхме разбрали да се видим с Мимето и Влади
Ох, много се радвам, че най-после се запознахме с тях, същите сладури са каквито си ги представях
Мимето ме изненада много приятно, беше ми приготвила подарък (не ми е тя зайчето) - в една кошничка чорапки и лентичка за госпожицата (розови), гривничка за мен, ла...ни яйца, коте и зайче (пак розово), ей напълни ми душата
После пак по обратния път, минахме и през бабата в Берковица, че беше именничка и се прибрахме заредени, починали и много доволни
Живот и здраве след Великден пак ще отскочим по Врачанско, че се оказа, че ММ има мнооооого роднини, братовчеди, племенници и тн и обещахме да отидем да ги видим, пък на нас ни дай да се шматкаме
Нямам време да обърна внимание на всички постове, само поздравявам всички на патерички за миналите празници
Не разбрах пък защо Вероника празнува
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #582 -:
април 25, 2016, 09:44:10 »
Фери
, защото имало такова цвете. Аз бях чувала от стринка си,но не съм го ни виждала,ни чувала,та се разрових като започнаха да ми честитят,но не го приемам като празник. Ето го цветето:
Активен
Feribotka
«
Отговор #583 -:
април 25, 2016, 10:26:38 »
Аха...нещо като върбата Ива...ама аз на мойте Иви им честитя на Ивановден
Активен
Alichka
«
Отговор #584 -:
април 25, 2016, 10:57:08 »
Свекърва, дано пожеланията ти се сбъднат! Да ти е жив и здрав именникът.
Честито и на всички форумски цветя!
Имам нужда от очистване. От петък бушоните ми изгърмяха. Яхнах метлата с други думи. Събота я усетих с много напрежение и стрес. Наревах се, барем ми мине. Не мина! Поне изгледах всички серии на Откраднат живот, за да имам повод за рев и да си кажа, че има и по-зле от мен.
Едва в неделя следобед ММ ми оправи настроението. Прибра се от вилата и ми направи чудесен празник
Събрахме се, смяхме се, ядохме и пихме!!! Имам разкошни подаръци! А някои тепърва ще си ги купувам и поръчвам.
Кумицата каза, че сестра й била трън, а не цвете. Реших и аз така да действам вече!!!
След малко ще чета, че много сте писали.
Активен
Страници:
1
...
37
38
[
39
]
40
41
...