Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 00:41:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 41   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема март - бяло и червено!  (Прочетена 190117 пъти)

fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #510 -: март 25, 2016, 10:21:28 »

А що ще дигаш скандали? Не те ли мързи? Мен толкова ме мързи, че даже и скандали не ми се дигат...
Честито, Джос! Дано и теб те споходи благата вест мноооого скоро!  heart
« Последна редакция: март 25, 2016, 10:29:34 от fanimira » Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #511 -: март 25, 2016, 10:23:52 »

Добро утро  heart

Честит рожден ден на прекрасната и мила, вечно услужлива Гери  heart И скоро да я споходи и нея благата вест, като се е родила на толкова хубав ден  give_rose

Слънчево ми е и петъчно, нищо че е студено, днес сме с намалено работно време, че следобяда ще ни водят на тийм билдинг да играем на разни игри  danceg Аз не се записах за нито една, защото много бързо се изморявам, а всичките са свързани с физическа дейност, ама поне мога да съм морална подкрепа и да се развявам на слънцето, вместо да кисна в офиса  Girl_hide

Свекс, ама няма ли да умрете от студ без прозорец  huhhuh.gif Не може ли на място да дойдат да го отремотнират това? Не му се карай на Родния, че следващия път няма да иска да се върне от командировка  blum
Активен
Bube
Професор
Публикации: 487

Моят сватбен албум

« Отговор #512 -: март 25, 2016, 11:14:53 »

Здравейте  smile При нас има много интересни обичаи за Благовец - ето да прочетете от днешното издание на вестника:

"Днес е Благовец!
Православната Християнска Църква празнува този ден в чест на благата вест за раждането на Спасителя, която Архангел Гавраил съобщил на Дева Мария. Българите наричат празника още "Благовец" или "половин Великден". Народното поверие гласи, че на Благовец долитат кукувиците и лястовиците, за да донесат благата вест, че зимата си е отишла и лятото е дошло. Въз основа на народната етимология на названието на празника (Благовец - благо, сладко) се смята, че всяка рана зараства на този ден много бързо. Затова именно на Благовец се пробиват ушите на момичетата за обеци. Животновъдите дамгосват стадата си и правят резки на ушите на животните, за да могат да ги разпознават.

На този ден в Самоков се търкалят питки за здраве. Може би тук е единственото място в страната, където е познат този обичай. Като вечерта преди празника се вдига шум с наричането- „Бягайте змии и гущери, утре идва Благовец”. Обикновено децата са най-щастливи от този факт, защото имат възможност, с разрешението на близките си, да тропат с черпаци и тигани."

А пък аз съм на дежурство и нямам питка. Мама обаче е омесила за мен и е във фризера, та ще си хапна, когато се прибера. Днешната питка се замесва сладка и със сода.

djosi, честит рожден ден! Да си жива и здрава  give_rose
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #513 -: март 25, 2016, 11:47:04 »

http://pojelania-podaraci.eu/blagoveshtenie/
И само някоя от вас да си среше косите на път blum
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #514 -: март 25, 2016, 11:49:22 »

Джоси, честит празник! Пожелавам ти щъркелът да донесе една хубава новина! give_rose
Сутринта писах на Мариолка. За тях се сетих преди 15 дена. Оказа се, че рожден ден имала комшийката. Пак де, запомнила съм, че 10-ти е нечий празник Girl_hide
Днес майка ми има традиция да ходи на църква и да запали по една свещ за здравето на майките и децата в нашия род.
Хубав празник е, идеален за духовно очистване!
На една месторабота имахме възможност и прескачаме огън. Сега няма къде.
Мда, днес не ми се работи. На компютъра ми също. Навиках се на шефа и ми олекна. Очаква всичко да стане сега и веднага. Само дето 3 мейла ги пиша половин час. Ами толкова може машината да мисли pardon Сега чакам и тока да ни спрат. Не е ден за работа, казвам ви.
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #515 -: март 25, 2016, 12:11:27 »

Здравейте!

Аз май трябваше по-рано да вляза тук, за да видя, че днес е празник и не се работи. По този случай станах рано, имах пране за простиране, изчистих целия апартамент, взех си един душ и сега се домогвам до лаптопа. Ами, явно не ми било писано днес да спазвам обичаите.
Поне няма да готвя, защото довечера сме на вечеря при мама. Тъкмо ще я накарам да ми направи една питка.  smile

Благовещение - празник на надеждата и вярата в доброто!
Нека има благи вести, здраве и добри дела,
свят пълен с подадени ръце и чудеса!

Пожелавам на всички по едно такова съкровище! heart

Честит рожден ден на теб, мила Гери! Пожелавам ти здраве, безкрайно щастие, любов и сбъдване на всяка твоя мечта!  heart

Честит рожден ден и на бебе Калоян!

Фани, завидях ти за ремонта. Аз не мога да повярвам, че от два дни не е имало майстори в нас. Скоро пак ще очаквам, но поне малко да си отдъхна.  pardon
Чакам снимки от празника.  Wink

Свекърва, повече никакво обикаляне по любов. Другия път да не си останеш и без някоя врата.  pleasantry

Като видях Тони, че се е включила, се сетих, че не съм ви се похвалила, че и нашите кумове се сгодиха на 14 февруари.
Активен
addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #516 -: март 25, 2016, 13:21:29 »

Честит ви Благовец,момичета, и честит рожден ден на Джоси! Всички да чуваме повече добри новини smile
 Аз ходих на църква,защото вчера не успях,а стават 19 години от смъртта на дядо ми,който безкрайно много обичах и ме е научил на повечето български патриотични стихове и песни,докато можа,а бях само на 7 като се разминахме по пътя. Запалих и по 1 свещичка за здраве и сега се отдавам на голямото готвене,че ще имаме гости довечера. От вчера съм почнала да готвя и днес продължавам,че това са двете най-оправни домакини,които посрещам и искам да им направя нещо екзотично. Засега съм замислила 2 салати : Фатуш и Салата с нахут,булгур и печени чушки,предястието ще е Качамачени пръчици, основното ще е Пиле с арпа фиде и накрая къпкейкове Круша и карамел.Мисля да ползвам подаръка на Али и да направя мезетата с формички.
Почвам да готвя,дано не изкукам до края.Хубав ден от мен Wink Чакам ви на поляната за следобеден чай blum
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #517 -: март 25, 2016, 13:48:04 »

Честит празник!

Леле, Вероника, какво е това меню shok

Непременно да се кажеш впечатлението на гостите и да дадеш рецепти good

Аз имам този комплект и не знам какви мезета имаш в предвид, но може да се ползва само за меки материали, да кажем някои видове сирене и кашкавал.
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #518 -: март 25, 2016, 13:53:42 »

Пфффф е ти изби рибата с тва меню...моите винаги са много прости и неангажиращи lol И аз искам рецепти, макар че всичките ми звучат като нещо, с което едва ли ще се захвана  blush

Честито на сгодените  give_rose  Планират ли вече сватби? Сутринта една колежка се похвали и съм много развълнувана, искат да си правят лятна сватба, викам ѝ ако мислите да е тази година, по добре по-бързо се задействай  girl_impossible
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #519 -: март 25, 2016, 14:10:45 »

Привет и от мен на този свят хубав ден! (освен това и слънчев)

И ние сме на сватба през юни, много се вълнувам, участвах дистанционно със съвети и мнение при избора на рокля на булката smile Освен това и други наши приятели се сгодиха на 14-ти, та чакаме да кажат ще има ли сватба скоро (че масово само се сгодяват и дотам  pardon).

Съвсем бях изключила, че днес не се работи, добре че изчистих снощи - по-късно само ще сготвя, може да врътна и една содена питка, да спазим традицията.

Джоси, ЧРД! На страхотен ден си родена, да си здрава и само хубавини smile

Рони, много интересно меню, ще чакаме отзиви и рецепти.

Аз да си помрънкам как дребното ни лепна неговия вирус и ако то го изкара за 3 дни, нас може да ни затрие.....

Свекс, твоите българки да не са искали да пуснат/поканят някой Ромео в твое отсъствие, че от вълнение чак прозореца са счупили?! Ми така де, няма само ти да въртиш любов  blum
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #520 -: март 25, 2016, 14:13:32 »

Аз да си помрънкам как дребното ни лепна неговия вирус и ако то го изкара за 3 дни, нас може да ни затрие.....

Абсолютно същата история е при нас всеки път! Едва оцеляваме.

Джоси, честит рожден ден, бъди все така положителна! smile
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #521 -: март 25, 2016, 14:22:42 »

Вероника, дано на тази поляна, на която ни каниш да е слънчево, защото при мен хич не е, даже е доста ветровито.
Не си играеш ти, богато меню си замислила.  good

Аз както нямаше да готвя, така ни отпадна гостуването при мама. Днес нали се яде коприва, ама аз не обичам, затова ще я заместя с лапад. Ще направя една питка, но няма да е содена, защото досега не съм правила, а ще спретна една фокача. Вчера купих и прясно мляко, че ни се доядоха палачинки.  pardon Та и аз няма да скучая явно днес.

Нашите сгодени кумове не са казвали нищо за сватба. Явно няма да е тази година, пък и според мен е късно за организация, ако сватбата е лятото.
Иначе други наши приятели се сгодиха също началото на годината. Много са потайни и нищо не казват за сватбата. Момичето ме разпитва от време на време кое от къде и как съм правила, ама дотам. Ония ден момчето е подметнало на Влади, че явно ще е юни. Та и ние сме на сватба тогава. Нямаме официална покана още. Има време до тогава и ще видя как ще се чувствам, защото тогава ще съм 8-ми - 9-ти месец. Може би по това време ще се търкалям вече.  pardon
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #522 -: март 25, 2016, 14:47:13 »

Аз си имам любима рецепта за содена питка, много непретенциозна, с газирана вода, сода, оцет, сол и брашно, точно като за пост.
И за палачинки имам любима рецепта, след голямо търсене.

На сватба ходих в края на 8-мия месец, не е особено комфортно, ама ....
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #523 -: март 25, 2016, 14:50:27 »

Мари, ще споделиш ли твоите рецепти за питката и палачинките? smile
Абе, знам си аз, че няма да е много комфортно, ама ще го мислим като наближи.  smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #524 -: март 25, 2016, 14:53:19 »

Мари, ще споделиш ли твоите рецепти за питката и палачинките? smile

Да,  но по-късно,  защото сега се приспиваме smile
Активен
Страници: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 41   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: