Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 00:23:48
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема март - бяло и червено!
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема март - бяло и червено! (Прочетена 190101 пъти)
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Месечна тема март - бяло и червено!
«
Отговор #480 -:
март 23, 2016, 22:38:01 »
До едно място в процеса на четене си мислех, да, това е България, не е правилно, но не ме учудва.
Обаче по-нататък ми дойде доста в повече.... Просто това илюстрира изумително добре това как всеки може да си прави, каквото поиска, законите са някъде там, абстрактни и неважни, как служителите на реда са неграмотни, неуки простаци и го намират за нормално, дори забавно и как всичко се прави проформа, демек да отбием номера.
В моменти като този, съм много щастлива, че загърбих това място и предпочитам пренебрежителното отношение на швейцарците пред унизителното отношение на скъпите ми сънародници!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #481 -:
март 24, 2016, 08:17:00 »
Привет, привет!
Отново на великденска украса, но в случая и от кафе, и от чадър имам нужда
.
Колкото и в момента да съм антипатриотично настроена, не мога да имам категорично мнение за описаното "обучение". По принцип чета много внимателно коментарите и те ми дават даже по- добра информация. След събитията във Враца, когато изказванията бяха в двата полюса, нямам доверие в каквото и да е написано в социалните мрежи, че дори и на казано и показано по телевизиите. Вечно има грешки и недоглеждане, което може да коства човешки животи. Ето сега излиза, че и братята от Брюксел са били познати и даже освободени от тамошните власти. В момента по Нова нищят и нищо не казват за сигнала за заплаха на сайта на американското посолство и изобщо...Поне прогнозата за времето е вярна и доказуема за днес
Та така, спокоен четвъртък и дано успеем да се концентрираме върху важните неща. Четвъртък е и се надявам леля ми да дойде, че аз да тръгна по любов
24_n.jpg
(58.99 KB, 320x320 - видяно 2384 пъти.)
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #482 -:
март 24, 2016, 08:31:04 »
Добро утро!
Благодаря за кафето! Сега, като не мога да пускам кафета, ще съм консуматор
Аз имам категорична позиция заради поведението на служителите на реда.
И на мен са ми казвали да се разкарам като съм имала нужда от помощ, така че мога да си го представя и тази част ми изглежда реална.
И преди се възмущавах, но сега още повече, защото има и друг начин.
Съжалявам, че хората в безсилието си го приемат за нормално, а и да не е така няма на кого да се оплачат. Това е тъжното.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #483 -:
март 24, 2016, 08:37:38 »
Добро утро! Мила родна картинка! С ужас установявам, че колкото по-дълго се задържам толкова повече ме наляга всеобщата и всепоглъщаща Апатия. Явно системата ме уврежда малко по-малко, бавно, но сигурно
Свеко, да ти се невиди и любовния живот, къде ще ходиш в тоя студ?! Седи си у вас да слушаш българки от старо време!
Активен
Alichka
«
Отговор #484 -:
март 24, 2016, 08:56:55 »
Хехе, Фани, това със студа като за онези котараци прозвуча.
На мен ми е уморено и заспало. Времето помага. Два дни се събуждам супер подута от сън. Просто не мога да се отпусна и да си отпочина дори нощем. Днес съм супер цветно облечена, като за пролетни мисли - още ги чакам...
Аз за Брюксел разбрах от вас. Така и не съм запозната в детайлите.
Имаме познати там и най-важното, че са добре. Вече сигурост и спокойствие няма никъде. При нас атентатите може да звучат далечно, ама за сметка на това други неща ни тровят живота - я работа, я безработица, я безпаричие, я някаква несигурност... Като сложим и избиването ни по родните пътища - атентати не са ни нужни!
Искам да придремвам на дивана с книжка в ръка... Да може и Малечка да се щура около мен! А сега ще имаме кастинги и трябва да се заема с работа.
Спорен ден на всички!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #485 -:
март 24, 2016, 09:13:42 »
Добро утро
При нас пък прехвърчаше сняг
Нещо се намръщи баба Марта.
На мен тази история ми е много измислена. Всички споделят един и същ разказ, пък уж едва ли не е имало стотици там
Новини пък тотално спрях да гледам, след като видях как отразяваха събитията в Атина, докато бях там
Аз станах и закусих, а сега мисля да поспя още малко
Активен
svekarva
«
Отговор #486 -:
март 24, 2016, 09:38:55 »
Антиверсията е, че около събитието е имало зяпачи от околните кръчми, които доброволно са се напъхали между шамарите. Отношението на полицията в случая е било "по процедура" и не е било нужно да е друго. Не съм свидетел, не искам да коментирам и оправдавам едната или другата страна. В случая се притеснявам повече от силата, полезна и вредна на социалните мрежи, както и от апатията и агресията, също еднакво опасни в кризисни ситуации.
Фани,
какви са тези българки от старо време? Или имаш предвид майка ми и леля ми
. Хич и никой не ми трябва, отивам да си подстрижа косата. Пропуснах Тодоровден, че да се наредя до магаретата, сега ми е времето
Мари
, много ми се иска да вярвам в истинността на приказката, че "не бива покрай Илия да мразиш и Свети Илия", но също като теб имам лош опит, макар и с друга институция. Дето се вика, аз самата да работех там, пак нямаше да си имам доверие, та добре те разбирам
.
Хехе, не че има кой знае каква връзка с писаното, но аз съм по- дебелокожа към думи /то и по тази причина ще съм двойна свекърва, природата ме пази/, та се сетих нещо. Нашите учители германци вечно ни повтаряха, че трябва да сме възпитани дори и в гнева си с примера "Не е все едно дали ще ти кажат - Вие сте прасе- или - Ти си прасе." Честно, на мен ми е все тая
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #487 -:
март 24, 2016, 09:47:05 »
Цитат на: svekarva в март 24, 2016, 09:38:55
В случая се притеснявам повече от силата, полезна и вредна на социалните мрежи, както и от апатията и агресията, също еднакво опасни в кризисни ситуации.
Абсолютно съм съгласна с това, много е тревожно. Но и тук опираме до грамотност и интелигентност. Влиянието на социалните мрежи е такова, защото хората са такива, т.е трябва да се притесняваме от това, защото хората са на това ниво.
За израза за свинята..... да си кажа, от както живея в страна със силно изразен немски дух, много близко ми звучи това и мога да го разбера.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #488 -:
март 24, 2016, 10:06:16 »
Добро утро!
И аз закусих, изпих си сутрешния фреш и сега си гледам сериала.
Не ми се мисли и разсъждава по темите, които сте подхванали.
Хубав ден!
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #489 -:
март 24, 2016, 10:21:33 »
Цитат на: svekarva в март 24, 2016, 08:17:00
нямам доверие в каквото и да е написано в социалните мрежи, че дори и на казано и показано по телевизиите.
Цитат на: pandapanda в март 24, 2016, 09:13:42
На мен тази история ми е много измислена. Всички споделят един и същ разказ, пък уж едва ли не е имало стотици там
И при мен времето е отврат - вали нещо като дъждо-сняг и е много студено. Искам да можех цял ден да си остана в леглото
ma6ka_
, от Самоковско съм
П.П. Остават само 6 месеца до сватбата! Дано всичко да е наред... от онези дни говорих с баба ми - защо сме я били отложили толкова тая сватба, така можело тя да не присъства
Съсипват ме подобни приказки!
«
Последна редакция: март 24, 2016, 10:34:42 от Bube
»
Активен
svekarva
«
Отговор #490 -:
март 24, 2016, 10:48:52 »
Нещо за разтоварване от днешния "преглед на пресата"
http://www.obekti.bg/chovek/15-ot-nay-originalnite-tabeli-koito-mozhe-da-vidite-na-vratata-na-toaletnata
Активен
Feribotka
«
Отговор #491 -:
март 24, 2016, 10:54:48 »
Добро утро
Бубе
, що пък да не присъства?
И мен ме мързи да разтягам ластици
Пускам ви едни сладки пухчета за хубав ден
https://www.facebook.com/virginactiveuk/videos/1052579791451900/
Извинявам се на хората без ФБ, не успях да го намеря другаде
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #492 -:
март 24, 2016, 11:00:20 »
http://www.obekti.bg/chovek/ponyakoga-chovek-prosto-ne-se-starae-dostatchno-i-tova-si-lichi
Активен
svekarva
«
Отговор #493 -:
март 24, 2016, 11:12:52 »
Мога да променям в горния пост, но ще го пусна като отделно питане към софиянки /живеещи в София, не баничките/
Има ли някой запознат с кв. "Хаджи Димитър" като място за живеене? Имам предвид транспортна мрежа и честота на превозните средства, връзки, места за хранене и магазини, плюсове и минуси за работещ човек на квартира там?
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #494 -:
март 24, 2016, 11:23:52 »
Добър ден!
Като цяло аз също не се хващам на всичко в социалните мрежи,но имаше и други хора в новините,които също споделиха подобни разкази. Абсолютно пък съм уверена,че нашите редови полицаи не знаят никакви езици.Другото,което не разбирам е това учение за тях ли е или за гражданите,защо хората са спирани и принуждавани да участват в нещо,за което не е дадена информация.Ако не са задържани,то те са напълно в правото си да откажат участие.
Много мързеливи станахте бе,булкиии
Аз пък ще пусна една статия,дето вчера ме наведе на други размисли.Мисля,че е полезна за всички,но най-много ще е интересна на мъжките майки. Извинявам се на тези,които вече са я видели във ФБ ми.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4449558
. Аспекти от модерния ни живот,които някак ни убягват,но по мои наблюдения е доста близка с действителността.
Бубе, споко, и мойта баба ги приказва такива,въпреки че си е в повече от добро здраве.Аз съм наложила вето на всякакви планове за отвъдни пътешествия.
Ето нещо и за цвят от мен
Активен
Страници:
1
...
31
32
[
33
]
34
35