Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 06:32:45

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 41   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема март - бяло и червено!  (Прочетена 190234 пъти)

fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: март 18, 2016, 09:08:20 »

Добро утро!
изказала съм се по темата с работата и учението пак кратко, надявам се да сте схванали замисъла за баланса, ако ли не питайте, provoke me! както се вика.
Днес е петАк, радвайтИ сА, кафето, моля!!! сервирам го със замах като някоя сервит-рка /нямам р малък/, недоволна от шефа и изкарваща си го на клиента:

КарайтИ весело да става!
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #376 -: март 18, 2016, 09:16:12 »

Добро утро! Хем е петък, хем е слънчево, ама какво от това smile
Фани, ти що се слагаш пак в отделна категория? Все едно някой дебел, или мършав, или нисък, или висок да си го сложи като ограничение за работа, където точно това няма значение Wink
Май всеки преминава нещо като изпитание през професионалната си кариера. Едни имат проблеми, независещи от тях самите за образование, други за започване на работа, трети /като мен/ някъде по пътя, други - съвсем в края. На нито един етап не е лесно, но се преживява, просто е трябвало да израснем и да ни се напомни, че не всичко е подчинено на нашия контрол. Уравнението "положени усилия и желание = резултат" не е валидно винаги, вероятно и за да можем да разберем хората около нас, които в момента преживяват криза.
Жалко, че никой не гледа "Звездни стажанти" Вчера попаднах в група на млади хора, с добра реализация в момента, които бяха на 180 от моето мнение относно изгонването на Венета. Както знаете, преди 6 години завърших втора магистратура "Управление на човешките ресурси", та за приятелите ми от този кръг става въпрос. То вярно, че имахме малко преподаватели на ниво, но как пък никой не беше запомнил важни неща, нужни за постигането на успех в екип и за мотивацията на членовете му. И тези мои приятели правят подбор pardon в престижни фирми. Еми....няма как тогава да не става всичко с връзки, особено за добри позиции.
Та така, приятен и ползотворен ден, петък е!
Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
То няма и как, пиша го от 3 часа с прекъсване

* 3508_1098973480152747_6371627523009737172_n.jpg (75.17 KB, 360x360 - видяно 2465 пъти.)
« Последна редакция: март 18, 2016, 09:17:44 от svekarva » Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: март 18, 2016, 09:21:54 »

Добро утро!

Днес ми е влюбено... heart...8 месеца от сватбата ни... heart heart heart
Това ми е вдъхновението днес.

Фани, аз не се чувствах отчаяна. На моменти нервна, но не и отчаяна. По принцип вярвам много в съдбата и ВЯРВАМ, че всичко, което ми се случва, е за добро. Макар и по-труден начин (без бебчето), нещата се случват. Така е още по-сладко.  smile

Киви  good

Свекърва  good

Гледате ли "Бригада нов дом"? Изпуснах първия епизод, но снощи гледахме. Стана ми много мъчно за децата.

Хубав петъчен ден!
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #378 -: март 18, 2016, 09:36:14 »

Добро утро!
Свеки, аз гледах поне малко от стажантите, но дамския отбор беше избран така, че да се провали. Просто според мен няма как да се стиковат тези кокошчици. Иначе, за Венета съм съгласна, макар и Камелия да беше пътник smile
Имам триста задачи преди да тръгна по любоФ. За да не ми е голословен поста, ето ви едно цветно кафенце smile

always_and_forever, честита мини годишнинааа smile
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: март 18, 2016, 09:46:36 »

Миме, честитоооо! Още 1000000000 х 8 месеца все така да бъдете влюбени романтици - бебета!  heart heart heart heart heart не се сърди, толкова сте ми малки и сладки, направо "бебета", хихихих
Свекс, когато кандидатстваш за работа в държавния сектор вкл. и в образователната сфера ако за дадена позиция има да речем 10 кандидата и само ти си от малцинствата, някак си не знам точно как се получава, но не взимат теб  pardon изпитано и доказано от мен. Но пък знам поне 1 език в повече, което се оказа голям + за мен през годините. Пропуснала съм да спомена нещо много важно - LLL /Life-long learning/ или трябва да учим цял живот. Във всяка професия е така, напр. не мога да си позволя учениците ми да знаят повече от мен, а за жалост забелязвам тая тенденция в някои колеги напоследък. Съгласна съм, че не всичко е както трябва в страната, НО имаме право на избор, като не ти харесва - Терминал 2. И какво очакваме всъщност от политиците? ББ няма да дойде да изчисти пред нашия блок или в нашия вход. Няма да ме хване за ръчичка и да ми намери работа. Кой ми е виновен, че си хвърлям боклиците от терасата? Отивам на родителска. Председателката на родителския комитет чупи ръце как да поиска по 1 лв за нещо си. И извинявай никой родител не извади парички без да му се заяви в прав текст и да му се поиска. Накрая не издържах и им рекнах: Това са пари за едно кафе! Да съберем по 3 лв поне! А за някои съм убедена, че оставят поне по 100 като идат на пИвица!
Кога ги дават тия стажанти? И другото за дома кога е? Пък нашия майстор се контузил и няма да може да работи няколко дена.
Активен
addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #380 -: март 18, 2016, 11:26:54 »

Добро утро!

Ние снощи се прибрахме към 3 от гостито. Домакинята бая вино ми сипваше и едвам станах,ама ни беше хубаво. Смяхме се, говорихме за сватбата (жената е гримьорка и тя ще ме прави) и тя обясняваше как след време ще ходим заедно на море с децата.Много мечтателно ми стана като си представих тази картинка.

Много тежки теми сте захванали петъчно,бе! Всеки си има своята истина и тъй като аз сигурно съм отчаяната,дето й звучи на Фани,няма да размишлявам.
Вместо това  ви черпя една вдъхновяваща мисъл:
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #381 -: март 18, 2016, 11:59:57 »

Много малко сте писали, ама напълних очи с картинките. Какви цветове само heart
Върнахме се от лекарката... Чакам майка да поеме щафетата и отивам на работа. В това време изпитвам огромно желание да си гледам аз детето.... Трайно!
И аз съм от отчаяните. Вишото Wink ми седи в шкафа непотребно. Вадя пари със средно-специалното ми в момента. Не виждам как ще се промени това. Не съм вързана в тая фирма. Още днес мога да вдигна гълъбите. Ама накъде!? Трябва ми определена работа. Имам си изисквания, сори за критиците. Имам и семейство, пред което да отговарям за действията си.
Свекърва, идея си нямам къде са отишли тези хора! За себе си нямам отговор...
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: март 18, 2016, 13:03:07 »

Привет и от мен  Coffe

Тук е много слънчево, поне така изглежда отвътре  Wink
От сутринта търся една снимка, но не я откривам, затова ви слагам друга на едно много цветно и вкусно място  heart

Откакто съм вкъщи, само се чудя какво да си хапна, добре че налитам основно на плодове и зеленчуци.
Хубав петък  Torte
« Последна редакция: март 18, 2016, 13:11:48 от ma6ka_ » Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: март 18, 2016, 13:29:10 »

Ma6ka <3, радвам се че си тук! give_rose

Аз ям спагети с риба тон и спанак  tease
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: март 18, 2016, 13:29:33 »

Здравейте  smile

Аз какво да ви кажа за образование и кариера. Много ми беше хубаво студентските години, защото ми беше интересно. Ама сега не ми се работи в тая сфера. Сега ми е много интересно на работа, ама няма как вечно да съм на тая работа, даже съсем малко остава. Така 11г след 12 клас все още не знам каква кариера искам. За сега ще съм мама известно време, после ще видим.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #385 -: март 18, 2016, 13:52:21 »

Благодаря, Еми  heart

Панди, ти до кога си планувала да работиш? Не ти ли започна 45-дневния?

За работа има време, млади сме още  Girl_hide
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: март 18, 2016, 14:05:34 »

почта преди 10 дена 45дневния ми, ама аз докато мога ще работя. че съм голям мързел и само ще лежа пред лаптопа и ще има да не боли кръст и глава. за сега съм казала до 1ви април, после ще видим
Активен
Bube
Професор
Публикации: 487

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: март 18, 2016, 15:54:37 »

Здравейте, вчера имах кофти вечер, поскарахме се с милото, а скоро не ни се беше случвало. И то за някакви дреболии, ама аз съм така - от мухата слон. Днес вече ми е минало и ми се струва страшно тъпо, даже признавам, че имах вина.

Някак си в България няма естествен преход от университет към работа. Разказваха ни, че в Япония, още докато си студент те надушва някоя фирма, поема ти разходите по образованието и след това 5 години си длъжен да работиш за нея. Ами, това си е супер според мен!

Миме, честита ви годишнина! Много, много да се обичате още дълги, дълги години  heart

ma6ka, така да ми се прияде грозде от твоята снимка...

Петъчно ми е, ще забравя всички грижи  pardon
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: март 18, 2016, 16:18:08 »

Кой каза Япония? За всички про-източно ориентирани и всички, които НЕ я пожелаха : Любов за Хиляда години /или нещо такова в превод /  heart heart heart heart heart heart
https://www.youtube.com/watch?v=5fTrPL5b4Lg
Страхотно любовна петъчна вечер ви желая!
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #389 -: март 18, 2016, 18:06:55 »

Разказваха ни, че в Япония, още докато си студент те надушва някоя фирма, поема ти разходите по образованието и след това 5 години си длъжен да работиш за нея. Ами, това си е супер според мен!
[/quote
Това ние мнооого преди японците сме го правили Wink Шегувам се, просто е имало идея да се взаимства, но сме си я побългарили и са цъфнали неприятните страни.
Значи, едно време можеше да се кандидатства за стипендия към даден завод, училище, организация след първата година и после се сключваше договор за задължителна работа три до пет години там. Ако не отидеш, плащаш доста стабилна сума - стипендията за всичките години и лихва. Какво обаче се получаваше - стипендиите се грабваха съвсем не по успех или там каквото и да е друго, а по решение на партийната и синдикална организация в предприятието. Е, имаше и случаи когато някое бедно дете можеше да се вреди, ама наистина трябваше да е от най- по най - бедно или поне да е сирак. Та си беше въпрос на връзки. Няколко мои приятелки имаха сключени договори с Карловските машиностроителни заводи, защото родителите им имаха връзки там. Получаваха си те паричките и като дойде време да отидат от Пловдив чааак в Карлово, веднага родителите пак се задействаха и ги освободиха от договора pardon.
Хайде, после ще разказвам, че нещо ми се скапа нета, два пъти прекъсва.
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 41   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: