Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 08:36:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 41   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема март - бяло и червено!  (Прочетена 190266 пъти)

Bube
Професор
Публикации: 487

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: март 17, 2016, 14:01:41 »

Здравейте, днес при мен е така слънчево, че вече всичко ми изглежда по-светло  Girl_hide

Панда, тези твой "служебни" деца много интересни! Филм трябва да направят за вас  girl_wink
Ми Амор сега е на гости - пуснали са го да си пътува съвсем сам и да живее при непознати хора? А къде спи?

Али, бързо оздравяване на малката, има някакви много упорити вируси, с висока температура, дано не е пипнала такъв  give_rose

Еми, аз също много харесвам кристалчета за декорация, по едно време ми беше хоби и си бях накупила бая.

Рони, мерси за шотовете, добре ще дойдат, а пък и са розовииии...
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: март 17, 2016, 14:03:11 »

С удоволствие ще си  пийна, днес се изпокарах с де що можах хора  diablo nea
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: март 17, 2016, 14:06:33 »

ВЪХновявам ви с песен от репертоара на FIR- Qian nian zhi liqn. Пиша от тИлфона и не мога да дам линк. Обичам китайския! Чувствам се толкоз Дзен не е истина  blum
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: март 17, 2016, 14:17:55 »

Дори в чест на теб, Фани, китайски песни нИ мож понесЪ.

Айде, нахлувайте в темата за размяна на подаръци, 12 човека сме вечеее  yahoo yahoo yahoo
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #364 -: март 17, 2016, 14:20:06 »

Мънинка е вече без температура и спи. Много е сладка! Чак похърква.
Ох, вдигнах кръвно! Дадох зор на шефа, че майка има срещи и работа. Той по стар обичай се сети за хубави неща, дето стават баааавно, и ме задържа. beating Накрая вече мрънках в негово отсъствие и в негово присъствие. От сутринта го гоня, а по принцип той е на принципа - оперативки за щяло и нещяло.
Адикт, аз имам познати на онзи край на света. бивша колежка на майка и може да се каже дори приятелка са в Нова Зеландия. Тъкмо по диагонал на кълбото. Пътуването им е около 23-24 часа в едната посока. Едната година се прибираха с двете деца и с "one guvech", както се изразил мъжът й girl_haha Ама така де - като си нямат там китайско-троянски керамики pardon
Мисля да пускам третия епизод на докторския сериал.
Много готин цвят на шотовете - вдъхновихте ме за такъв цветен маникюр. Моите нокти обаче са малко набраздени и трудно намирам такова розово, че да покрие хубаво.
Статията няма да я чета сега, че с моите служебни истории съм достатъчно досадна. Днес пак имахме "кастинги" tease Да видим дали ще имаме скоро работници. Преди две години на опашка се редяха. сега много по-малко хора кандидастват, не всички поканени идват на интервю, а за започване - да не говоря. Това е повече от добре! Нека спрат работодателите да си мислят, че качествени кадри под път и над път. В старата ми работа шефката яхваше метлата и казваше - Вие какво си мислите. Като пусна обява и 300 души за ден са кандидаствали. Е, вече е време и това да премине. Да се кротне малко пазарът на труда и да се знае качественият кадър, че трябва да се оцени и запази. Текучеството в производствените фирми е пагубно.
Активен
Alisa85
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #365 -: март 17, 2016, 14:36:50 »

Здравейте и от мен!
Като цяло съм нова във форума, надавам се да приемате нови попълнения.
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #366 -: март 17, 2016, 14:48:26 »

Алиса, приемаме винаги, добре дошла  give_rose

Дори в чест на теб, Фани, китайски песни нИ мож понесЪ.

И аз!  nea

Али, докторския сериал и ние го загледахме, ама и аз като теб не съм очарована от театралниченето на актьорите, нито от подбора! Изпускаме някоя и друга серия, ама като цяло нищо, което не можем да разберем от следващия епизод Wink Бързо оздравяване на Мария  heart

Покрай мен пък има хора и от тия необразованите с големите претенции, ама болшинството са качествени кадри и определено заслужават 1000 пък и повече заплата smile Аз не мисля, че големите градове за показателни, защото особено в София всеки идва да учи и после остава тук, пък и конкуренцията където и да съм започвала работа е голяма и трябва да изпъкнеш с нещо, за да заслужиш тия 1000 лв. Обратните ми примери обаче са хора, които с триста мъки избутват средното и после си мислят, че всички са им длъжни, обаче междувременно се напиват с "аверите" по кръчмите няколко пъти седмично, ако не и всеки ден и мрънкат, че за 500 лв няма да работят  pardon Не е съвсем черна картинката, ама може и по-добре да е Wink Дано се включи някой по-сладкодумен да го обясни по-добре от мен  smile
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: март 17, 2016, 14:54:25 »

Свекърва, благодаря ти за снимката.  give_rose Направих си една кратка разходка. Слънчево е тук, но хладничко.
Чудно ми е кога ще видя щъркел, защото през деня или не е за разходки или всеки е зает. Добре, че е Влади да си "разходи кученцето" (демек мен, в неделя). Нямам търпение да дойде пролетта, а с нея и хубавото време.
За статията - с по-голямата част не съм съгласна. До скоро ми беше "болна" тема това, но сега малко ми се притъпи болката, покрай други неща. Според мен вече почти всеки завършил средно образование записва висше, защото знае как се изкарва. Нищо, че има такива като мен, които са учили, не са обикаляли дискотеките по цели нощи или не са се явявали на лекции. Важното е, че тези, които не са си давали много зор минават покрай капките и завършват наравно с другите, намират си работа, не знайно как и си живеят живота. Образованието вече не те прави образован. В цялата статия се пише как всички едва ли не са тъпи с големи претенции. С едно се съгласих - че тръгваме с едни очаквания, а се оказва друго. Записах се да уча с желание, обаче практически опит така и не ни осигуриха. Къде да го търся, никой не знае? Иначе после "За да ти дадат 1000 лв. заплата, трябва да представиш нещо в замяна - знания, умения, опит"...Не съм търсила само работа, изискваща единствено висше образование. И защо? Защото осъзнах, че да намериш такава е трудно, да не кажа почти невъзможно. Ама да работиш в затънтено място, 6 дни в седмицата по 10 часа на ден, без обедна почивка, без право на отпуск през лятото (защото видиш ли тогава имало най-много работа)...пък не трябвало да си семеен, да имаш деца и т.н. и т.н.  crazy
Оф, спирам, че се ядосах...

Тоя "Откраднат живот" още не съм го гледала. Снощи си пуснахме "Звездни стажанти", ама тия жените големи кокошки.

Алиса, добре дошла.  give_rose
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: март 17, 2016, 15:03:47 »

Добър ден момичета smile

Alisa85 добре дошла в клюкарника smile

И аз мисля като Фери.. Има много хора, които нищо не разбират, а са с претенции до небето и много способни и кадърни хора, но не оценени..

Али бързо да се оправя малката, а ти тегли една м.... на шефа ти, за дето ти вдига кръвното..

Гледам " Откраднат живот " от самото начало, но нещо не ме грабва. А за Стажантите, еми много им е самочувствието на жените и са много смешни, по зле от кокошкарник  lol

Вчера си говорихте за мушкато и сакъз, за мен са различни.. Да ви покажа една снимка, от лявата страна със сигурност са мушкати, а това пълзящото от дясно е сакъз smile Баба се грижеше едно време за тези цветя..

* oie_16212241HVBkQpHA.jpg (49.58 KB, 410x307 - видяно 1832 пъти.)
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1358

« Отговор #369 -: март 17, 2016, 15:26:11 »

Бързо да оздравяват всички болни дечица и възрастни! Депресираните да се усмихнат на хубавото слънце smile
Аз ви чета, но нещо нямах муза за писане....Не, че сега имам, но реших да се разпиша.
Много ми беше интерсно да прочета с повече подробности за Пандината сапунена опера - Панди, дръж ни в течение, може дружно да напишем бестселър-любовен роман (ако не дисертация, то поне роман, хахах).
Свекс, не съм знаела, че си се занимавала с научна работа и че имаш степени  Oh my ... Разкажи ми, моля теее....това преди момците ли?
Бубе, направо не ми се подхваща темата с младите учени в България. Много добре трябва да си претеглиш плюсовете и минусите, защото сегашната ситуация едва ли ще се промени към по-добро....дъъълга тема, спирам....

Абе, по нашия край мушкато и сакъзче са разнични цветя (приличат си, но все пак са различни)

За образУванието или темата: "Ша учиш ли, ша бачкаш ли?" пък съвсем не ми се коментира...пролетно ми е....

Утре съм в отпуска.....ще ходя по любов!!!

П.П. Така ме върнахте във времето с тези шотовеее  CHEERS

Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #370 -: март 17, 2016, 15:54:18 »

Тези, пълзящите, дойдоха в последните 20-тина години в България. Преди това си бяха най- обикновени, та няма разлика дали пълзят или стърчат Wink. Казват им: сардели, сакъз, мушкато, молоха...Поне за това се сещам в момента. И все си е едно и също цвете от миналото.
Да, статията е с доста необоснован и повърхностен анализ. Коментарите почти прочетох и там намирам по- интересни мнения, казани от първо лице. Всеки си има собствена истина, в зависимост от личния му опит.
Не зная къде са отишли тези, за които говори Али *crazy*Предполагам в сивия сектор, за много по- малко пари /като брутна заплата/.  За мен картинката става все по- черна и неразбираема pardon
Сноу, не, не е преди момците, преди промяната. Нещата тъкмо ми бяха тръгнали, имах хубава работа, сравнително добри пари, родих малкия през 88 - ма и точно когато трябваше да се връщам от майчинство настана КРАЯТ. Предприятието го ликвидираха, инженерите излизаха в неплатен отпуск, всичко се изнесе и изпопродаде. Аз веднага се усетих, че няма да го бъде и вместо да остана безработна като много мои кадърни колеги, станах учителка.
Иначе научната ми работа беше върху нови материали за изработване на пресформи и леене с противоналягане. Много интересна област от инструменталната екипировка...Българите имаме големи постижения, но за съжаление, сега вършим само хамалската работа или внасяме готови части. Какви машини имахме само, последна дума на техниката. Къде се затриха после, къде ги изпопродадоха, не зная. Последнато, което свърших, беше купуването две металообработващи машини с ЦПУ - цифрово програмно управление и обучението на персонала за работа с тях. Та и затова ходих още по онова време в Швейцария и в Германия. Хихи, което изобщо не ми попречи да кандидатствам за работа на секс телефон после Wink
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: март 17, 2016, 16:27:56 »

Пропуснах да пожелая бързо оздравяване на болните.  give_rose

Панди, мерси, че разказа историята със "служебните деца", защото не знаех пълния вариант, а само отделни случки.  smile
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: март 17, 2016, 16:32:10 »

Изтървала съм порастването на служебното момиче на Панди. Последно помня, че търсехте рокля за празненство в училището  Girl_hide
Историята с Ми Амор е много интересно. Сбитият разказ на Свекърва беше точно на място  smile Даже си го представям с тъмна коса, с леко дълъг бретон на една страна и свирещ на китара  pardon

Статия съм я чела и преди, прочетох я и сега. Отново ме оставя леко объркана, какво всъщност иска да каже авторът. Предполагам, че се е опитал да представи повече гледни точки. Коментарите действително са по-интересни.
Според мен, освен образование, хората трябва и да са работливи и да могат да се представят добре, когато са на интервю или на пробен работен ден. Дори със средно образования може да се изкарва добра заплата, но трябва да се работи, а не да се мрънка "колко много работа има".
Стажовете също са ми много интересни - повечето хора очакват да се плащат, да си тръгват на обяд (нали са на стаж) и след това да им предложат трудов договор.
И друго, което ми прави впечатление - идва нов член на екипа, влиза в работата и след 3 месеца вече се чувства пренебрегнат, защото взема 2 пъти по-малка заплата от колегата си, който е във фирмата от 6-7 години.
По тази тема май могат да се кажат много неща и накрая ще напишем нова статия  Wink

Лекарският филм ми е малко странен още, но със сигурност ще го гледам. Свободното ми време е мнооого. Добре, че има Тв Архив да гледам и пропуснатото по другите канали smile

2 нови публикувани отговора - така е, като пиша и трия от 1 час  pleasantry
« Последна редакция: март 17, 2016, 17:13:49 от ma6ka_ » Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: март 17, 2016, 19:55:04 »

Ами да ви кажа по-скоро съм съгласна със статията. Бих добавила доста на тема виШО образование. Не смятам за правилно всеки да завършва. Извинете, ама днес моя позната не успя да се сети за Chinese че е китайски, а е даскал по инглийски и после : ама то аз си бачкам на село, защото в града всичко с връзки  blum  Е на въпросната особа и 350 лв са й много, не бих й дала и толкова. Аз съм малко на принципа: Залудо работи залудо не стой! Работила съм и за 112 лв и 60 ст. чисто, от 8 докато свърши поръчката. Нямаше кой да ми плати 10 години учене и вече нямам и желание за академична кариера. Животът е борба и скромността не е добродетел в наши дни. Умереност в учението, изисквания към заплащане, късмет, упоритост и мнооооого работа. Някои от вас ми звучат отчаяни. И като ви назначат някъде където не ви харесва не означава, че сте вързани за там. Все ще излезе и нещо по-добро! Я малко повече увереност! Щом аз като представител на малцинство съм се реализирала в Бг вие ли няма да успеете?

Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #374 -: март 18, 2016, 09:05:42 »

Ами да ви кажа по-скоро съм съгласна със статията. Бих добавила доста на тема виШО образование. Не смятам за правилно всеки да завършва. Извинете, ама днес моя позната не успя да се сети за Chinese че е китайски, а е даскал по инглийски и после : ама то аз си бачкам на село, защото в града всичко с връзки  blum  Е на въпросната особа и 350 лв са й много, не бих й дала и толкова. Аз съм малко на принципа: Залудо работи залудо не стой! Работила съм и за 112 лв и 60 ст. чисто, от 8 докато свърши поръчката. Нямаше кой да ми плати 10 години учене и вече нямам и желание за академична кариера. Животът е борба и скромността не е добродетел в наши дни. Умереност в учението, изисквания към заплащане, късмет, упоритост и мнооооого работа. Някои от вас ми звучат отчаяни. И като ви назначат някъде където не ви харесва не означава, че сте вързани за там. Все ще излезе и нещо по-добро! Я малко повече увереност! Щом аз като представител на малцинство съм се реализирала в Бг вие ли няма да успеете?

Добро петъчно утро  smile Няма как да съм по-съгласна с казаното.
В момента в университет се влиза по-лесно от колкото в детска градина (поне в София със сигурност). Куцо, кьораво и сакато има виШО... а как е изкарано е друга тема... и как се толерират преписвания, купуване на дипломни работи и т.н.... Всяка втора миска е я адвокатка, я финансистка, ама ако бяха качествени адвокатки и финансистки дали щяха да са в "модния" бизнес?!
Относно реализацията - много кадърни хора има, но си трябва късмет някъде да ти повярват и да започнеш, а от там нататък... работа, работа... Първата фирма, в която работех ми беше страхотен урок, отвратително място, организация по български, заплати в пликче и ако и колкото си ни симпатичен... научаваш каквото можеш и продължаваш, света е отворен, можем да работим в европа свободно... стига да има човека пипе, всичко е 6. Ако няма пипе... да учи или да свиква...
Айде хубав ден!
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 41   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: