Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 00:57:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема март - бяло и червено!
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема март - бяло и червено! (Прочетена 190129 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
Re:Месечна тема март - бяло и червено!
«
Отговор #450 -:
март 23, 2016, 11:35:50 »
Сноу, честито! Желая ти мнооооого хубав празник като за много хубав човек
и още много слънчеви празници!
Излиза ми се а времето е гадно... Пък снощи се изложих. Тръгнах да правя трюфели, обаче сметаната ми дойде множко и сега имам течен шоколад, който не знам какво да правя. Идеи?
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #451 -:
март 23, 2016, 11:46:40 »
Фани, не съм я пробвала,но ми изглежда лесна :
http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2012/11/blog-post_3326.html
, ако пък не в този сайт има стотици рецепти и все мисля,че ще ти допадне нещо или ще те вдъхнови.
«
Последна редакция: март 23, 2016, 11:51:08 от addicted_to_u
»
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #452 -:
март 23, 2016, 11:53:55 »
Здравейте!
Ако имате излишни шоколадови зайци, пращайте насам
Аз на работа им украсих преди 10 дена, даже може да ви покажа основната украса, е вчера я снимах, ама по-късно, че в момента не ми се става за фотоапарта. А у нас ще си украся с декорациите, които са ми подарък от Великденските размени
Аз се надявах тази година от рано някой да подхване организация и да се включа, ама нещо се бавите и ще ме загубите като бройка.
Честит рожден ден на прекрасната Snow White!
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #453 -:
март 23, 2016, 11:57:33 »
Сноу
, честит двоен празник! Всичко най-най
Рони
, да, ще правим годеж, аз май не бях споделяла тук. Много държа на тази традиция, а е и отличен повод роднините да се съберат, да поговорим за сватбата.
Годежът ще бъде у нас, както си му е реда - дарове, питки, чеиз. Няма да сме много хора, може би около 30 човека. След това ще ме вземат и ще спя в къщата на свекърите (апартамента). Ще си водя приятелка, така се правело, да види тя, че ме приемат и че се държат добре с мен
У дома, още от сега се стягат, къщата да е изрядна, какво ще се подарява, какво ще се черпаваме... Нашите ще ми подарят и шампанското, което са запазили от техния годеж
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #454 -:
март 23, 2016, 12:05:33 »
Бубе, колко ви е голяма къщата - 30 човека
разби ме. У на 9 са навалица вече
Аз родните не ги събирам, на принципа разделяй и владей съм
Дали като ми знаят сватбата, някой си прави илюзии, че ще е поканен на кръщене
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #455 -:
март 23, 2016, 12:10:32 »
А, статията ми звучи като търговски трик "купувайте, че не остана" или "налага се да вдигна цената"
. Да му мислят американците, като ядат толкова много шоколад. Преди години участвах в едно съвместно с Крафт търговско обучение и съм запомнила много интересното обяснение, защо европейските шоколади са оформени като блокчета, а американските са цели. Ами защото американците гризели директно, докато европейците задължително го чупели и ядели на парченца. Затова и в Америка шоколадови бонбониери има само в специализирани магазини, не са свикнали да ядат малки парченца и не ги купуват.
Фани
, вади я тази гЪзела, че да не вземе някой тигър да ти рече "Искам да вечерям с теб!", като в онази неразбрана реклама на Швепсссссссс
Сноу,
честити ти празници - РД, предложение и регистрация
Липсва ми явно работата в търговията и нещо днес все в този дух ми са писаниците
Бубе, имаш ли писано другаде подробно за годежа да прочета какво ще правите? То 30 души си е почти сватба...Какъв ти е чеизът? Какво ще подарявате? Имахме преди време една съфорумка, от турски произход, много интересни обичаи разказваше и показваше. Хехе, на годеж задължително свекърите питали как ще се обръща към тях снахата, та се подготви с отговор, да не те изненадат.
Панди,
на кръщене не зная, ама на погача....
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #456 -:
март 23, 2016, 12:13:52 »
Панди
, ние сме в голяма къща, аз съм от село, та място колкото искаш. Даже мислехме да ги събираме на двора, но през май месец времето е много променливо, а на годеж се идва вечер. (Ходи се по тъмно, за да не би момичето да откаже и да върне годежарите. Да не се срамят пред света, трябва да е тайно
)
Доста се притеснявам, всъщност. Не съм по големите събирания, особено на моя територия. Чувствам се длъжна постоянно да забавлявам хората и ми е личен провал, ако нещо им е скучно. Затова престанах да празнувам рождените си дни у дома
Свекърва
, не съм писала досега за годежа, ще се поправя. Мисля, че имаше някъде темичка, ще се разпиша там да разкажа, за да не спамя месечната
Активен
svekarva
«
Отговор #457 -:
март 23, 2016, 12:27:43 »
То всеки край си има различни традиции и за съжаление много малко от тях са запазени.
Хехе, наистина тежката част от годежа се пада на мъжката страна - какво да каже, как да го каже и дали няма да и се откаже
. Тегава работа е ако се вземе много на сериозно традицията. Момъкът знае ли какво се иска от него? Родата познават ли се?
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #458 -:
март 23, 2016, 12:36:49 »
Моята братовчедка пита за годеж,защото в македонския ни край имат Честито,то си е сватба преди сватбата.Даже сега младите двойки правят само честито,колкото да не говорят възрастните като момичето остане при момчето през нощта. После след него не подписват и не правят сватба.Само най-богатите правят и честито,и сватба.
Аз едвам накарах ММ да има сватба,ако му кажа,че и годеж трябва ще си вземе пръстена даже с все пръста ми сигурно ахахаха. И той като Бубето от сега се е притеснил как ще забавлява хората,пък как щели да го гледат и той да се притеснява.Аз също не искам дандания 2 пъти. Мен и той не ме е поискал от никого,ама аз от 2 години живея при него както казва един приятел "Кво да ви искаме (мен и моята приятелка) като вие сами сте си дошли,та не можем и да ви изгоним"хахах.
Ама ще е интересно ,чакам да чета
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #459 -:
март 23, 2016, 12:49:42 »
Свекърва
, родата се знаят, защото сме от един същи край, но не всички се познават лично. А роднините на милото са "опасни", аз затова искам сега всичко да си кажат, да няма на сватбата изненади.
Момъкът малко се дърпа на някои традиции, но знае, че за мен е важно, та няма къде да ходи
Просто си пада малко притеснителен, затова ще гледам да сведа адетите до минимум.
Със свекървата може да имаме малко проблеми - тя не показва никаква заинтересованост нито към сватбата, нито към годежа. Но сме се разбрали с милото, че това, което тя трябва да донесе, ще си го вземем ние и ще е от нейно име. Абе, знае ли се, може да се очовечи, като наближи събитието.
Ето, да прочетете малко по-подробно:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,36795.msg698920.html#new
Дадоха ми запис от един годеж, то си е направо сватба!
На годежа на нашите пък са били над 100 човека... Ние няма да се изхвърляме толкова, други времена са сега. Но ми е някак мило да спазим старите повели
Чеиз майка ми е събирала - платове, покривки, някакви сервизи, плетени неща, юргани, китеници. Преди чеиза се е излагал на улицата, да мине цяло село, да види
Това ще го пропуснем.
«
Последна редакция: март 23, 2016, 12:55:57 от Bube
»
Активен
svekarva
«
Отговор #460 -:
март 23, 2016, 13:01:10 »
Ами това повече е обичай от самата сватба - краденето на вещи, посрещане в къщата с бял чаршаф, захранване и пита, та е нещо ново като традиция.
Ето и една украса в модерен цвят "Ледено кралство"
и голи шоколадови зайци.
93_n.jpg
(64.34 KB, 320x320 - видяно 2139 пъти.)
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #461 -:
март 23, 2016, 13:05:06 »
Свекърва, ти облечени ли си ги представяш зайците
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #462 -:
март 23, 2016, 13:10:55 »
Ох, да, и при нас по-заможните правят годежи, с музика, много хора, тоалети, прически, костюми. На нашия бяхме нашите, свеките, брат му, ин-лоу, сестра ми, бабите и дядовците. Имам и аз чеиз, който събира прах в гардеробите на село. Обмислям да го даря на музея - ние на село имаме Алиянски музей в читалището. Свекитата бяха донесли дарове освен за мен, за сестра ми, за наште, за бабите и дядовците и така. Пръстена си го видях предварително, и други разни злата донесоха като че ли, ама съм забравила. И на нас ни предстои панаири - бабината... Успокоявам се, че е само за 2-3 часа. Ще бъде в неделя, естествено, че ин-лоу да не пропусне сакън!
Бубе, при вас бащата на момичето пита ли: За какво сте дошли? При нас е традиция, преди да ги питат свекърите не заговарят по темата...хихихи
Активен
Alichka
«
Отговор #463 -:
март 23, 2016, 13:22:31 »
Интересно ми е за годежа. Аз разправяха май в сватбената ми тема за нашия. Как се завъртиш са си 30 човека.... Много, ама много мил спомен ми е! Аз от 9 месеца вече живеех при ММ, ама реши да не ми гони. След месец два свекърът ни направи жилището и ни подбутвания от тяхното гнездо.
Цветница и Великден са ми любими празници! Украсата е повече в покривки, салфетки. Пролетни детайли. Този зайчест венец много ми харесва! И аз не съм по сувенирите. Кошници за боядисани яйца пък събрах доста.
Сноу, да си жива и здрава, много слънчева и обичана!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #464 -:
март 23, 2016, 13:29:17 »
Бубе, браво, че спазвате традициите, ама ние така никога нямаше да се оженим
Свекърва, ся пък за погачата няма как да се гласят - до 8 човека гости се допускат у нас, ще си поканя няколко приятелки толкова. Роднини различни от сестра ми и майка ми няма да каня (не че не бих поканила свекървата, ама да бие 400км за един ден баш преди завършването на четвъртокласниците ѝ няма смисъл). А и приятелките ми не я харесват
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...