Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 00:29:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема март - бяло и червено!
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема март - бяло и червено! (Прочетена 190107 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Месечна тема март - бяло и червено!
«
Отговор #435 -:
март 22, 2016, 14:02:07 »
Някъде втори- трети курс всеки студент има представа къде би могъл да кандидатства за работа и какви са условията там, ако естествено не го мързи и не се оставя на случайността. За чуждестранните студенти е съвсем различно, те търсят работодател, който освен всичко друго е съгласен да плати и обработи документите им за работна виза и да рискува, че този човек ще бъде изтеглен на лотариен принцип, за да има право да работи в Щатите.
През летните ваканции студентите могат да взимат допълнителни класове /естествено със заплащане/ или да работят някъде за пари. Американските, другите нямат право на работа. И на родители, и на студенти е ясно, че работа като сервитьор, дори и да е добре платена, не носи полза, ако примерно искаш да работиш като финансов анализатор и отидеш на безплатен стаж в някоя фирма, където учиш нещо и създаваш връзки. За всички стажове се кандидатства и минава през интервюта, дори фирмата да е на баща ти. Единственото ти предимство в случая е, че няма как да не те допуснат до интервю
. Даже може да е от вреда, защото на много места роднинските връзки не се толерират във фирмената култура.
Та така, родителите дават основата /и то много стабилна основа/, децата надграждат. Няма начин ако си завършил престижен университет, с добър успех, да не си намериш работа. Дърпат те колеги състуденти, преподаватели и контакти, които си създал. Усилията на родата е до "вкарването" във висшето учебно заведение, защото е много важно как и къде си бил подготвен и мотивиран за това.
Завършилите имат доживотна връзка с университета. По целия свят и по всяко време могат да разчитат на безплатна академична помощ, нужна им за различни житейски или кариерни решения. Настоящите студенти също търсят връзки с тях, без да ги познават, за препоръки и информация, за възлагане на проекти или дарения /най- често/.
В България и Европа всичко е много различно, може и по тази причина да ни се вижда неразбираемо и неприемливо. Опитваме се да прилагаме
само
някои неща, ама не става...
За бедните, но кадърни деца, чиито родители нямат средства или не са образовани, има стипендии, пълни или частични, отпускани от университетите. Има и държавни институции, само да искаш да постигнеш нещо. Номерът с късмета го има /навсякъде е така
/, но там май го хващаш по- лесно, или поне ти е ясно къде да го търсиш.
Миме,
стискам палци за момичето. Все си мисля, че е добре да знаем за нещастията на близки хора и че някак е възможно да им даваме сила дори и със страданието си за тях
Активен
Feribotka
«
Отговор #436 -:
март 22, 2016, 14:15:37 »
Свекс
, и аз числя форума към вредните навици, защото понякога губя доста време (в което се предполага, че трябва да работя) в него
Благодаря ти за толкова подробното обрисуване на американската действителност...определено има какво да научим от тях, но не знам кога и да колко ще бъде приложимо, предвид народо-психологията ни
Миме
, каквото си добричко, съм сигурна, че можеш само положителна енергия да пратиш
Дано се оправи момичето
Върнахме се от обедна почивка и една дъъъъъълга разходка в Борисовата, ох толкова добре ми дойде
Това е може би един от най-хубавите плюсове на тази работа - близостта с парка
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #437 -:
март 22, 2016, 14:33:31 »
Чух за Брюксел по радиото...
Какво става с този свят?!
Миме
, дано бързо се оправи момичето! Ти обаче не се тревожи много и не го мисли, всичко ще се нареди накрая
Съчувствам на всички с болни дечица, пожелавам скорошно оздравяване и силен имунитет занапред
Не знам колко е вреден форума, но аз при вас се разтоварвам, отмора сте ми
А и понамалих фейсбука по този начин.
Активен
svekarva
«
Отговор #438 -:
март 23, 2016, 08:57:11 »
Добро утро!
Няма какво да кажа на фона на събитията от вчера...Кураж и съчувствие към всички пряко засегнати
Защо тези зайци ми се виждат грозновати
Имам едни ръчно правени от глина, уж колекционерски...
Един път не съм ги сложила като украса за Великден
. Вчера измъкнах едни изсъхнали увивни растения от купчина боклук в парка и ще се опитам да направя венеца - заек.
Някъде из ФБ четох за подета инициатива "подари заек от плат, вместо заек от шоколад". Хихи, ако не ме мързеше, като нищо да пусна "запази пилешки живот, купи плетено яйце" и да се отдам на творчество и търговия
. Пусто хич не харесвам такива декорации, дето за нищо друго не служат, освен за събиране на прах.
Ще се украсявате ли за празника?
11_n.jpg
(63.8 KB, 320x320 - видяно 2695 пъти.)
Активен
Feribotka
«
Отговор #439 -:
март 23, 2016, 09:20:02 »
Добро утро
Оф като парцал съм напоследък, непрекъснато ми се спи, в колкото и да си легна
Няма да украсявам за празника, и аз не обичам много много такива прахосъбирачки, освен това и няма да сме си вкъщи, та особен смисъл няма
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #440 -:
март 23, 2016, 09:51:34 »
Добро утро!
Свекърва, с какво са се "провинили" шоколадовите зайци?
Защото, ако за това да не се стимулира индустрията, то не виждам ползите от замяната им с такива от плат....
Лично аз много харесвам шоколадовите зайци по Великден, говоря за тукашната традиция, в България ми се струва някак пришито и необичайно.
Тук по това време обикновено се радваме вкъщи на "компанията" на един 50 сантиметров, шоколадов заек
Активен
Bube
Професор
«
Отговор #441 -:
март 23, 2016, 09:53:28 »
Добро утро! Явно всички ни е налегнала пролетната умора...
Зайците ми харесват, само тези горе вдясно са ми малко грозновати
ама май са за ядене, така че стават и те
У дома ще украсявам за Великден, но малко, имаме си едни прахосъбирачки, които изкарваме всяка година.
Още обаче празниците ми се струват мнооогооо далеч. Честно казано, не ми се иска и да идват бързо. Май месец ще ми е натоварен. Няколко абитуриентски, рождения ден на баща ми, именни дни, кума съм на 15 май, а на 23 ще правим годеж
Активен
always_and_forever
«
Отговор #442 -:
март 23, 2016, 10:10:08 »
Добро утро!
Не знам дали ще украсяваме за празника. И на мен ми е още доста далечно, макар че времето сякаш лети.
Дала съм си срок, ако може до май месец да свършим с ремонтите, за да имам време после да си почина и да се наслаждавам на оставащото време до срещата ни с бебчо.
Благодаря ви за положителната енергия.
Лекарите обаче не дават никакви надежди за момичето, защото е засегната важна част от мозъка, от която зависи дишането. Единственото, на което може да се надяваме е чудо.
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #443 -:
март 23, 2016, 10:25:03 »
Цитат на: svekarva в март 23, 2016, 08:57:11
Пусто хич не харесвам такива декорации, дето за нищо друго не служат, освен за събиране на прах.
Ще се украсявате ли за празника?
Празника далечко ми се види, а иначе съм съгласна, че само прах събират. Отделно имам практика да декорирам тематично по Коледа само. Иначе мен много ме радва да имам украса на входната врата, създава настроение в скучния коридор, замислила съм да си направя един венец.
Активен
svekarva
«
Отговор #444 -:
март 23, 2016, 10:27:10 »
Хаха,
Мари,
ами то се явява реклама на производителите на шивашки изделия
. Нали много майки не дават шоколад на децата си, та да се хване тази таргет група.
Вашите зайци красиви ли са? В Германия са едни такива със състарени муцуни и злобен поглед, независимо от какъв материал са - шоколад, тесто, глина или плат, та затова. Виж пиленцата от същите материали имат симпатичен и вид, яйцата - също.
Вкъщи сменям вази и покривки с по- цветни, пролетни. То при нас някак силата на празнуването се измества към Цветница и по понятни причини към Лазаровден, та за Великден остават само яйцата. Обаче съм почитател на венците за входна врата, по всяко време, дори и без наближаващ празник.
Миме,
Сила и кураж на всички, които обичат и познават жената!
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #445 -:
март 23, 2016, 10:49:05 »
Цитат на: svekarva в март 23, 2016, 10:27:10
Хаха,
Мари,
ами то се явява реклама на производителите на шивашки изделия
. Нали много майки не дават шоколад на децата си, та да се хване тази таргет група.
Вашите зайци красиви ли са?
Ето като този хубавец са.
Иначе, ако не говорим за деца под 3 години, шоколадът/качественият/ е едно от безобидните лакомства на фона на всичко, което се предлага като сладки изкушения.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #446 -:
март 23, 2016, 11:17:39 »
ДОБРУТРО! Като сме ги поДфанали животните да споделя за отскок:
https://www.youtube.com/watch?v=c6rP-YP4c5I
И също тъй установих какъв ни е проблема на хората: Има еволюция, обаче отвътре си оставаме животни
отивам да изкарам гЪзелата вътре в мен!!!
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
«
Отговор #447 -:
март 23, 2016, 11:19:58 »
Привет и от мен!
Влизам набързо да ви почерпя по случай рождения ми ден и после ще ви чета
Преди 4 години на този ден милото ми предложи и се регистрирах във форума
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #448 -:
март 23, 2016, 11:23:41 »
Здравейте!
По-скоро тази кампания за отказ от купуване на шоколадови произведения си я обяснявам с реалната опасност светът да остане без шоколад.Ето тук и статията :
https://www.24chasa.bg/Article/4543338
.
Бубе
, вие годеж ли ще правите,аз не съм разбрала? В какво точно ще се изразява? Аз вчера като се уговарях с една братовчедка кога да й дам поканата тя ме пита кога е годежът,а я отразях,че няма такъв.
Украсявам с една кошница,в която забучвам едно глинено яйце с честит Великден и една глинена зелена кокошка.Миналата година правих козунак и сега пак мисля да правя,че ми е много по-вкусен от купешкия.
Тони
ми липсва,нещо да не е сърдита???
Ето ви и от мен една тайфа калпазани
Едит: Честит празник Сноу!
«
Последна редакция: март 23, 2016, 11:28:08 от addicted_to_u
»
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #449 -:
март 23, 2016, 11:24:07 »
Брей, Сноу, много паметна дата!
Честит рожден ден! Бъде все така позитивна!
От всичко написано във форума от теб, си те представям като много слънчев човек.
ЕДИТ: Статията е доста странна..... Започват от едно, стигат съвсем другаде.
Според мен, ако тези прогнози се сбъднат, шоколадът ще ни е най-малкият проблем.
И призивите за намаляване на потреблението на шоколад, не виждам как ще подобрят ситуацията.
«
Последна редакция: март 23, 2016, 11:29:14 от Marri
»
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]