Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 23:53:36
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема март - бяло и червено!
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
41
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема март - бяло и червено! (Прочетена 190701 пъти)
Bube
Професор
Re:Месечна тема март - бяло и червено!
«
Отговор #120 -:
март 08, 2016, 09:08:45 »
Честит празник, съфорумки! Пожелавам ви един прекрасен ден, изпълнен с много положителни емоции
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #121 -:
март 08, 2016, 09:36:34 »
Днес съм борец за равноправие! Какво като съм пенсионерка, полага ми се да празнувам като всички останали труженички...Няма служебен подарък, няма и тържество с почерпка. Години наред това ми беше задължение - да подреждам маси, да купувам подаръци, да връчвам букети, да мисля сценарии. Даже поздравителни стихове писах един път. Правех го с удоволствие, но и с малко пренебрежителна усмивка към този "измислен празник". Сега ми липсва, ама ходи и разправяй...
Винаги съм се смятала за равноправна с мъжете, сега искам да съм равноправна с жените
.
Тази година цвете имам само за майка ми. Даже смятам да и го поднеса с песничката:
Мамичко, мамичко, толкоз добра
твоето малко момиче
днеска за тебе, за тебе, набра
китка от бяло кокиче!
Цветето, цветето ти закичи
вредом с медала си златен,
та отдалеч, отдалеч да личи,
колко си, мамичко, знатна!
В крайна сметка, поне имам задължения
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #122 -:
март 08, 2016, 10:11:25 »
Мен ми все тая дали съм равноправна, всеки повод за празник и празнуване ми е добре дошъл, обаче! Измислен или не, и на мен би ми липсвал,
Свекс
.
Аз пък ти пращам цветя тук. Както и на другите момичета.
Активен
Feribotka
«
Отговор #123 -:
март 08, 2016, 10:11:46 »
Добро утро
Честит празник прекрасни дами
Бъдете винаги женствени, обичани, обичащи и обграждани от любов и внимание, нека всички по-често да се чувстваме жени
Очаквах да сте изписали повече, но добре, че да успея да ви изчета
, уби ме с този цирк и с майка ти, изобщо, много добре ми подейства
Сутринта ММ ме изненада с лалета, любимите ми
А на работата ни чакаше по една червена роза, шоколадова от мъжката част, мнооооого мило
Досега не ми се е случвало, чувството е прекрасно
Имам много да разказвам за Румъния, ама ще ви напиша накратко, а останалото (за бебка как се държа) в бебешката тема
Така, след премеждията с хотелът в Търново, в крайна сметка спахме в Русе, не успяхме да попаднем на бардак хихи, хотелчето беше много чисто и приятно, разходихме се из града, хареса ни много (не че съм мислела друго) и сутринта напазарувахме и към Румъния
Дунав мост се минава относително бавно, след границата румънската част е като лунен пейзаж...много е зле пътят, селцата са доста неподредени, къщите не ми харесаха, изглеждат ми паянтови в сравнвние с нашето масивно строителство...общо взето не бяхме впечатлени
Букурещ - доста чист, няма улични кучета, няма просяци, сравнително подреден и поддържан, не е толкова зелен и цветен като София пролетно време (не видяхме насадени цветя), не видяхме и работещи фонтани...малко по-скъпо е отколкото тук, но пък и минималната заплата им е окло 500 лв
Сградите са уникални! Реставрират ги и се грижат за тях, за разлика от нашите стари сгради, Чаушеску е оставил бая наследство и хората си печелят пари от това...Посетихме парламентът, втората по големина административна сграда в света след Пентагона, страшна грандоманщина, но пък величествен и много красив
За да го построи, Чаушеску е бутнал цял квартал + стадион, струвало им е 3,3 млрд, изцяло с румънски материали, пари и работна ръка
Наоравиха ни и отстъпка за студенти (не че някой от нас е) и всички бяхме супер доволни
Паркове има много, също и църкви, много църкви! Гробищата им (нямаше как да ги пропуснем) са изключително подредени по западен образец, нищо общо с нашите...Ходихме до най-големия парк (Херастрау), в който има огромно езеро с лебеди, чайки и ако искаш може да се разходиш с корабче или водно колело (нещо като Панчарево, ама няма кой да го направи), та в него е направен Музей на румънското село на открито
Много интересно също, нещо като Етъра, но в по-голям мащаб, с традиционни румънски къщи от различните краища, занаяти, бит и култура
В други музеи решихме да не ходим, а използвахме хубавото време за самия град
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #124 -:
март 08, 2016, 10:15:36 »
Ха така, Свекс, и аз подарих /всъщност Кари де/ един комунистически карамфил на ин-лоу, че тя много ги уважава тия цветя от време оно, на госпожите в училище капиталистически гербери, хаха
И аз съм за равноправие, ама когато ми изнася, хихихи...
Дори в Букурещ ми се ходело, установих докато четях Фери! Ще се находя, малко остана... Предпочитам го пред София, без да се засягате столичанките толкова да ми е безлична някаква столицата ни, не е истина и защо там на г...а на България са я турнали, още им се чудя на "великия" акъл. Сигурно да е по-близо до Перник
«
Последна редакция: март 08, 2016, 10:21:18 от fanimira
»
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #125 -:
март 08, 2016, 10:23:15 »
Честит празник, дами! Черпя ви с едно кафе от бариста Владимир Стоев
И аз се завърнах от скиторене по празниците, но нямам много за разказване.
На тези, които не успяха да гледат звук и светлна на живо-не се косете, съкратиха програмата доста. За сметка на това пък имаше хиляди хора на площада,които успяха да изкъртят и огражденията (поправимо е, но след като се разотиваха беше толкова жалка и грозна картинка). Само не разбрах тоя японски туризъм кому е нужен- в нета има такива хубави клипове на звук и светлина, заснети от професионалисти с квадракоптери и хубави камери....толкова ли изтрещя тоя народ за селфи и тагване у фейса?
Инче, браво! Определено Марта ще помни дълго този ден и то само с хубави спомени. Да изберат мама от всички и тя да е толкова артистична! Тоя захарен памук изоообщо няма да си го спомня.
Пред нашата врата нямаме стари обувки.
Активен
Feribotka
«
Отговор #126 -:
март 08, 2016, 10:23:44 »
Продължавам втори пост
Возихме се и на метро, доста по-старо и неприятно е от нашето, но пък по-уредено...2 пътувания са 5 леи, демек горе долу като при нас и пак с едно билетче можеш да се прекачваш на различните линии (общо 3) и да кръстосваш целия град
Последния ден го отделихме за замъка Пелеш в Синая. Градчето е планинско, в Карпатите, нещо като нашите Боровец и Банско, но далеч не толкова пренаселено и застроено
Замъкът ни взе акъла! Много лукс, детайли, красота
Оказа се, че е повече немски отколкото румънски и това си личеше много по стила на обзавеждане...пропуснах да отбележа, че навсякъде си имахме екскурзоводи, същински енциклопедии и това, което ни е странно, че имаше групи с английски, френски, италиански и испански...никакъв немски
Та този замък си заслужава посещението определено, до него има и един манастир, нищо особено, но отидохме и до него да видим как живеят румънските послушници
На връщане се спряхме в едно малко селце/градче да си купим домашни продукти, да видим какво ядат румънците
В деня на тръгване си бяхгме оставили да разгледаме Стария град, че някак все го заобикаляхме, а то се оказа просто една улица със същите стари сгради, които видяхме навсякъде...нищо особено, което да си заслужава колкото примерно Стария град в Пловдив
Това, което ни изуми - как карат румънците! Луди са, ужасно лоши шофьори, някакъв подредн хаос, всеки си кара както иска, спира където иска, няма глоби, паяци, зоната им е 2 евро на ден...някакви камикадзета непрекъснато изскачат и ако не си опитен шофьор става лошо...няма тротоари, няма пътно платно, навсякъде има спрели коли
Непрекъснато си свиркат, викат и се обясняват...пълна лудница
Толкова добре и освежаващо ни се отрази почивката, но като цяло не бихме се върнали пак
Не мисля, че са много по-добре от нас, но определено градът е по-чист и уреден, хората по-спокойни (изключвам шофьорите)
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #127 -:
март 08, 2016, 10:31:19 »
Добро утро!
Аз пък съм борец за почитането на жената всеки ден, затова поздравих близките ми момичета и жени с това- думам ти дъще, сещай се снахо малко:
Еднодневно чудо ли е тя-жената
И днес ли само името ѝ ви ухае?
Заради топлата ѝ нежност и обятия
Признателност ежеминутна ѝ желая!
След малко ще водя на сладкарница ММ . Подаръците ги получих предварително и днес ме събуди с лалета.
Понеже Бубето пита за роклята- както винаги съм сложна -харесах и поръчах модела, но с друга дантела, която е по-скъпа и не се знае дали ще я открият.Ако не- ще е с оригиналната дантела.Първа проба на 26.05.
За сградите по принцип съм борец за идеи, но като чуя нечии малоумни коментари от всичкознаещи разбирачи и се чудя с какво сме заслужили тази земя и наследство.
Както и да е днес не е ден за това - хубав и слънчев празник ви желая!
Докато намеря снимка и се натуткам всички писаха, ама държах всичко да си имам, ще чета докато хапваме торта
Активен
marta_kalpazanka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 610
«
Отговор #128 -:
март 08, 2016, 10:37:08 »
Честит празник, дами! Бъдете винаги обичани, щастливи, усмихнати и в мир със себе си.
Пожелавам прекрасен, слънчев ден.
Svekarva
, много мила песничка.
Ина
, със сигурност ще се помни това посещение на цирка.Браво на теб за постиганатото равновесие с вътрешното ти Аз.
Фери,
брат ми когато ходи в Румъния и на тях им направиха такива отстъпки.Явно често го правят.
Аз заведох малките на градина, снощи по нощите избрахме по едно зюмбюлче.Ива беше доволна много и хареса аромата им.Обесняваше на всички жени как утре ще имат празник, но той е само за жени и момчетата нямат.
Сутринта едвам вкарах малкия в градината, такъв рев, не иска да ходи и много ме тормози това.
И една снимка с любимите ми люляци за да не е толкова негативен поста ми накрая.
Flieder.jpg
(52.57 KB, 401x600 - видяно 202 пъти.)
«
Последна редакция: март 08, 2016, 10:51:31 от marta_kalpazanka
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #129 -:
март 08, 2016, 12:58:53 »
Идвам от училището на Кари - звъни ми госпожата - болял я стомаха, отивам, ред сълзи, ред сополи, а то Мими не ходела на занималня, та и нашто гардже открило ключа към палатката - Болна съм = не ходя на занималня, да ама не, след 20 мин отива на занималня. Лоша съм!
Активен
Alichka
«
Отговор #130 -:
март 08, 2016, 13:40:28 »
Честит празник! Бъдете обичани, обгрижвани и не забравяйте по-често да се усмихвате!
Аз съм в минорно облекло днес. Не ми се работи, а ми се празнува. Днес бабите ни са рожденички, обаче друг път ще отбележим празника им.
Фери, всичко звучи много интересно. Аз в Румъния не съм била. Всеки път се каним, ама в Русе всичко ме дърпа. Стигала съм до Дунав мост, а и съм се качвала по корабите, където работят братовчедите.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #131 -:
март 08, 2016, 14:02:45 »
Честит 8-ми март, мили дами! Бъдете здрави, красиви и нежни, много влюбени и обичани!
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #132 -:
март 08, 2016, 17:19:22 »
Цял ден съм в еуфория,та чак сега успявам да вляза и да ви почерпя.Има си племенник - казва се Данте Костадинов 3.500 кг,55 см,,,бял с румени големи бузки,,,истински красавец,като мама и тати.Още сутринта ме събудиха с новината ,та денят ми започна повече от прекрасно.Поревах си подобаващо от щастие...После се втурнах по родата и приятелки да черпя,а сега и гости чакаме.Ма преди това сме на преглед,да видим какво прави нашата точица...
Ей ,хора пожелавам на всеки такова щастие,въпреки ,че е на хиляди километри ,имам чувството,че го обичам повече от всичко.Неописуемо усещане
IMG_6503.jpg
(38.26 KB, 300x200 - видяно 2238 пъти.)
Активен
Feribotka
«
Отговор #133 -:
март 08, 2016, 17:26:45 »
Али
, отидете, заслужава си и хич не ни излезе скъпа екскурзията, ако ти е интересно ми пиши
Лоли
, ох колко хубаво! Ама това е на брат ти, аз мислех, че е по-малък от теб, не знаех дори, че чака бебе
Честито за малкия бонбон, хайде сега и вие ще зарадвате родата
Пиши по-често какво се случва с теб, чакаме те на отчет в бебешката тема
Активен
always_and_forever
«
Отговор #134 -:
март 08, 2016, 17:31:51 »
Честито,
Лоли
! Много здраве, късмет и щастие на малкия мъж!
Аз съм мега бясна....
Свило ми се е сърцето, плаче ми се.....заради някакви некадърници!
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...