Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 23:16:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебета - 2016 2 част
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
...
35
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебета - 2016 2 част (Прочетена 173012 пъти)
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Re:Очаквани бебета - 2016 2 част
«
Отговор #135 -:
януари 26, 2016, 17:45:34 »
Хахах мерси Нат
И аз понеже се усъмних и изрично питах лекарката, тя вика със сигурност момиче
Ама ще видим на следващите прегледи верно да не изникне нещо
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #136 -:
януари 27, 2016, 12:20:26 »
Минавам да помрънкам малко.
Първо ме стресна и събуди съседа, който от 5 години прави ремонт, но пак намери къде да пробива днес. Понеже много се стреснах, ми се стегна корема
(а от събота не бях имала контракции никакви) . Станах да ям, за да си изпия хапчетата, обаче всичко повърнах.
После докато си слагах инжекцията, бебето ми ритна ръката и разместих иглата, та потече малко кръв
Еми, лягам да спя, да пробвам да рестартирам деня!
Активен
rosit@
«
Отговор #137 -:
януари 27, 2016, 13:51:15 »
Здравейте и от мен!Наминавам само да напомня за нас,защото май няма нищо ново да споделя.Освен,че вече започна да ми става доста тежко,а къде е тя още...е,къде-къде има няма още 3м или казано 15 седмици.Как бързо си лети времето.
Вале
,много се радвам да те видя тук макар и на финала вече.Разкажи ни малко за вас.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #138 -:
януари 27, 2016, 13:54:05 »
Панди
, днес не ти е ден явно. Почивай си повече и дано да си успяла с рестарта.
Искам и аз да помрънкам малко.
Майка ми от известно време има проблем с хормоните. Къде ли не ходи и какво ли не й изписваха, а все й казваха, че е добре. Днес беше на преглед и са й открили Хашимото.
Не знам нищо за това заболяване, а четох, че напоследък е доста често срещано. Казали са й, че е добре да ми пуснат изследвания и на мен, както и да мина на ехограф, щом съм бременна. Само това ми трябваше сега да мисля и да се притеснявам.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #139 -:
януари 27, 2016, 14:06:38 »
Миме, недей да се психираш сега. На теб THS и FT4 би трябвало вече, да са ти пуснати, поне при мен това беше първото изследване, което ми направиха.
Това е състояние, което трябва да се наблюдава, до колкото знам не нарушава качеството на живот.
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #140 -:
януари 27, 2016, 16:47:56 »
Миме, преди години и на мен ми диагностицираха тиреоидит на Хашимото, който след като родих изчезна, което според лекарите е най-очакваната и нормална реакция на организма след бременност. По принцип не е приятно да знаеш, че имаш поставена такава диагноза, но не е и болка за умиране. При много жени, особено след определена възраст, се появяват симптоми, които водят към това заболяване, но в много случаи не се касае за Хашимото, въпреки симптомите, защото те са от общ характер и са релевантни и за други заболявания. Както казва Панди не се тревожи и тормози излишно, защото това заболяване не променя качеството на живот. Е, да, има някои неразположения, но не е нещо сериозно при положение, че се хване навреме и се контролира медикаментозно. Та в най-общи линии това заболяване се изразява в поява на антитела в щитовидната жлеза, които са причина за това тя да променя структурата си - става по-прозрачна и дифузна повърхността й, да образува възли или да променя обема си в зависимост от проблема - хипо - или хиперфункция. Нивата на хормоните при диагностициран подобен проблем се следят периодично, но те не са основание за диагноза, т.е. диагнозата е комплексна и без ехография на щитовидна жлеза, както и доказана наличност на антитела при кръвните изследвания, не може да се гарантира за точна диагноза. По принцип когато имаш хипофункция на щитовидната жлеза нещата са по-благоприятни за лечение и с по-голяма вероятност за премахване на проблема. При хиперфункция последствията са по-сериозни и по-трудно се стига до напълно излекуване, но отново казвам, че не е повод за притеснение, ако проблемът е хванат навреме и се третира по правилния начин. Много трудно се поставя тази диагноза поради общия характер на симптоматиката - при мен симптомите бяха следните хронична умора, която беше съпроводена с две или три припадания, болка при преглъщане, занижена имунна защита, изтръпване на крайниците, задържане на течности,затруднено дишане, висока температура с втрисане без повод т.е. без да съм била болна или настинала, леко завишено кръвно налягане и много висок пулс, косопад, проблеми с паметта и промяна в структурата на ноктите. Ако пациентът започне прием на лекарства, трябва да е много редовен и да контролира състоянието си на често с различни изследвания, за да има успех. По принцип е важно да се знае дали има такъв проблем дадена пациентка, която да е в началото на бременността си, за да се вземе предвид евентуално състоянието й при предписване на медикаменти, които да не са противопоказни за нея и за да не се появи проблем при бебето, но за майка ти този проблем не съществува, така че можеш да бъдеш спокойна. Желая ти повече усмивки и спокойствие сега, защото това е най-важното. Всичко е поправимо и лечимо щом е открито навреме. Желая ти повече усмивки и релакс, защото това е най-важното за вас в този момент. Лека и приятна вечер!
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #141 -:
януари 27, 2016, 16:51:19 »
Миме, не се шашкай излишно. Нека ти пуснат едни изследвания на хормоните на щитовидната жлеза, пък тогава да те насочва към ехограф.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #142 -:
януари 27, 2016, 18:00:06 »
Благодаря ви, момичета!
Панди
, не знам дали са ми пусната тези изследвания. Все още не съм виждала резултатите от това, което ми изследваха. На прегледа ще питам и ако не ще искам направление. Майка ми ми каза за някакъв МАТ и THS, ако не се бъркам.
mariestrellas
, много ти благодаря за подробния коментар. Беше ми много полезно да го прочета, защото не съм много запозната със заболяването. Притеснението ми идва точно от това и страхът, че съм бременна и ако имам такова нещо и аз, да не го предам на плода. Да, няма как да гадая, ще трябва да си пусна необходимите изследвания за успокоение.
Добре, че при теб всичко вече е наред.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #143 -:
януари 27, 2016, 18:03:25 »
Миме, майка ми цял живот е с хашимото и нито аз, нито сестра ми имаме проблеми. (чукам на дърво и каквото още се прави). Към момента не пие лекарства, но се следи на определен период за показателите на хормоните.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #144 -:
януари 27, 2016, 18:06:57 »
Миме, доколкото знам хормоните на щитовидната касата не ги покрива, така че няма смисъл да чакаш направление. Виж какво са изследвали на майка ти, пусни си ги и ако имаш отклонения се виж с еднокринолога и.
Не съм много компетентна по тази тема, ама не ми се иска, да стоиш и да го мислиш до прегледа ти. Аз в началото като си видях отклоненията на антифосфолипидните антитела и три дена до прегледа голямо мислене му ударих.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #145 -:
януари 27, 2016, 18:32:31 »
Нат
, дано и не се прояви при вас заболяването.
Панди
, понеже ти ме вкара в мисъл дали пък наистина не са ми пуснати въпросните изследвания, а ЖК ми е чак на 11-ти. Макар че не мисля, че са ме изследвали за това - казаха ми СПИН, васерман, ПКК, кръвна група, ей такива неща са ми пуснали. И аз не мисля, че ще съм спокойна да чакам до тогава.
Ще говорим и с Влади и ще видя какво ще правим.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #146 -:
януари 27, 2016, 19:00:01 »
Към 40 лв са, щеше знаеш ако са ти ги пуснали според мен.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #147 -:
януари 27, 2016, 20:02:53 »
Хашимотото не е нищо невероятно, често срещано е последните години факт.Това, че майка ти има не значи че и ти имаш.Особено ако тя се е сдобила с него на късна възраст.Пусни хормони за лично твое успокоение.Те не се пускат на всяка бременна, а само на тези който са диагностицирани с проблем на щитовидната жлеза.Пускат се ТСХ, фТ3 и фТ4.Аз имам Хашимото много от преди да забременея, изкарах бременността си с него, родих и кърмих с Хашимото.През цялата бременност просто се следях стриктно.Малката няма наследен такъв проблем, изследвана е веднага след раждането както и като стана на 6 месеца.Сега на 2 години пак ще я изследваме, за всеки случай.
Не мога да се съглася на 100% с написаното за лечението на щитовидната по-нагоре, но не ми се влиза в полемика.Само ще кажа, че веднъж има ли проблем там, то той не се излекува, да жлезата се следи, да хормоните се коригират, но напълно излекуване няма.А повярвайте, чела съм и съм говорила с едни от най-добрите лекари в тази област в страната.
Мисля, че в темата на Бебеправещите бях описала доста подробно Хашимотото и всичко свързано с него, тук няма смисъл да влизам пак в детайли.
Според мен няма смисъл от притеснение при теб.
Активен
mariestrellas
Сватбар
Публикации: 199
«
Отговор #148 -:
януари 28, 2016, 16:03:59 »
Миме, не се стресирай излишно, а си пусни едни хормонални изследвания на щитовидна жлеза, повечето се поемат от касата доколкото знам, няма смисъл да се притесняваш излишно и да четеш кой какъв опит имал или нямал с подобен проблем. Аз не претендирам за най-меродавното мнение, също доста съм чела по въпроса, ходих при различни ендокринолози, лечението ми продължи две или три години и се радвам, че сега нямам подобни оплаквания. От време на време се проследявам, разбира се. Това заболяване не се онаследява, антителата са ТАТ и МАТ, а основния хормон, който се следи е TSH, но това какви хормони още да се изследват го решава ендокринологът.
Магито, предполагам, че ти имаш повече опит и си права в съветите си. И аз съм чела доста по въпроса и знам, че веднъж диагностицирана с това заболяване, трябва да си следиш състоянието и да си на някакъв определен режим на хранене, да отделяш повече време за сън и да избягваш стреса, доколкото е възможно, че трябва да приемаш лекарства до края на живота си и да си правиш контролни изследвания през определено време, защото това е вид автоимунно заболяване като диабета, което не се лекува, да се оперираш, ако се наложи и т.н. Но специално за Мимето не вярвам да има подобен проблем, а и най-чистото и бързо решение на съмненията й, за да спре да се притеснява излишно, е да се консултира с добър ендокринолог.
«
Последна редакция: януари 28, 2016, 16:14:57 от mariestrellas
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #149 -:
януари 28, 2016, 20:48:34 »
Миме
, спокойно, не се панирай предварително
Стискам палци да ти е напразно притеснението и ходи си пусни по-скоро изследвания да ти е спокойно
Целувки
Активен
Страници:
1
...
8
9
[
10
]
11
12