Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:05:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра
Страници:
1
...
42
43
[
44
]
45
46
...
56
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра (Прочетена 216625 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
Re:Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вр
«
Отговор #645 -:
декември 20, 2015, 12:10:37 »
Здравейте! Ей за това уважавам безкрайно много квартирантите ни от Турция. Е предния като се изнесе вярвайте ми на другия ден беше изчистено по-добре отколкото ако го бях изчистила аз. Жената на квартиранта ли беше, фирма ли бяха наели не знам обаче ни спестиха немалко ядове и усилия. Нямаме го туй мислене да му се невиди - като квартирант да оставиш всичко както си го намерил или като хазяин да изчистиш/подредиш преди следващия си квартирант. Миленка, за хазяи нищо не споменаваш, но лично аз/ние никога не бихме дали жилището си под наем в такова състояние. Предпочитам 1 месец да нямам квартирант/и отколкото да вкарвам хора в такава мизерия каквато описваш. Докато бях в Англия имаше 2 румънки, които чистеха в кухнята и общите помещения около караваните. Едната живееше в нашата каравана - бедна ви е фантазията за какви мизерии съм чувала, и немалко съм виждала де. Отдъхвай сега и се наслаждавай на новото местенце и някоя друга снимка ни пусни, предполагам че си украсила вече.
аз пък пратих милото с Кари на село, а аз с Кик уж го приспивам и ще полегна и аз. Ще ми купуват печка на връщане, хихихи...
Нанс, честито и тук. И аз като Фери имам специален сентимент към Русе. Ще свикнеш - все пак това е малката Виена!!!
Панде, да става утре, че да си го видиш тоя подарък, наснимай го хубаво, че моя има опасност да не оцелее до снимките, с толкова много вредители у дома, хахаха
Менянт, как е новата работа?
Къде ни зачезна Свекърва-та? Да не търси булка на Джагдиш?
Друго не се сещам...
Времето е хубу
Ще се ходи на разходка след обяд. Нямам наготвено, ама мама ще ми прати зелеви сърНички
Усмихната неделя ви желая!!!
П.П. не знам за кво ми дойде и кокошката да турна накрая...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #646 -:
декември 20, 2015, 12:14:39 »
Хахаххха много се смях за твоята кокошка. Яко !!!
Обичам те
ПП. Честито на Миленката
Активен
Feribotka
«
Отговор #647 -:
декември 20, 2015, 12:33:07 »
Добро утро
Днес с ММ се излежавахме до късно беше прекрасно, отдавна не ни се беше случвало
Сега замина на тренировка, а аз го чакам да побръмчи малко с прахосмукачката, че навсякъде се разхождат дородонки от зайката
Нямам никакви наблюдения квартири/хазяи ама понеже нашите са сменили 10 квартири преди да си вземат тяхното жилище, помня мама каква мизерия е заварвала понякога...а пък на една нейна приятелка, чисто нов апартамент ѝ го бяха изпотрошили, освинили и сменили всички ключалки
Много яка кокошка,
Фани
И аз чакам да чуя как е работата на
Менианте
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #648 -:
декември 20, 2015, 12:34:38 »
Хей хей
хазяйката не живее в София и цитирам не и пука за апартамента... Иска си наема само, пък ако искаш можеш да го сринеш.. Пак по дожре от другата крайност. С Мечи отказахме един апартамент защото хазяйката беше с условията не се пуши, не се канят гости, детето ако изцапа да и се плати, не можеш да разместиш, не можеш да сложиш картини, никакви лични вещи освен дрехи... И тя идва на проверка всяка седмица - не мерси...
Тази нашата е свястна просто е сама жена, и няма как да балансира, макар че една фирма за почистване щеше да и коства 350 лв и щеше да ги избие с един наем.... Мозъка на българина - искам само да взимам без да давам....
Всичко е готово почти, остава само да отидем да си вземем детето и да доподредя някакви дребни работи
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #649 -:
декември 20, 2015, 12:51:25 »
Доволна съм от новата си работа - имам много какво да науча, няма да ми е толкова натоварваща като предишната, колегите са супер...
Но покрай работата и университета ми остава супер малко време...
Поне после ще ми е добре. Като завърша.
nansita, много ми е странно това преместване от София в Русе. Но сигурно съм изпуснала - сигурно си има причина да е точно там.
П.П. Най-накрая днес успяхме да сложим елхата.
«
Последна редакция: декември 20, 2015, 12:58:07 от menyanthe
»
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #650 -:
декември 20, 2015, 14:01:03 »
Добър ден!
Аз да разкажа как е тук с наемите и чистотата. Като наемеш апартамент го "получаваш", лъснат целия. Може да е старо, но е чисто, много чисто, можеш да си носиш багажа и да подреждаш.
Когато се изнасяш, го предаваш чисто, включително трябва да си забързал праха вътре и да си почистил външните щори.
Може и да не го правиш, но се удържа съответната сума от депозита.
Около 98% от жилищата са необзаведени, само кухненско оборудване и за баня, така че въпросът с мебелите не стои.
Всичко вътре в жилището си има процент амортизация и се прави протокол при приемането на жилището и всичко там се описва. Така например, ние като се нанасяхме, според амортизационният план, боята по стените в цялото жилище имаше още 5 години остатък.
Ако се изнасяме след тези 5 години и стените са в надраскани например/от малки деца.../, няма да плащаме нищо за това, ако минат тези 5 години и няма да се изнасяме, можем да поискаме цялостно пребоядисване на жилището без разходи за наша сметка.
Предполагам, че при смяната на наематели се работи с почистваща фирма, защото като се нанасяхме жилището беше почистено перфектно. Аз колкото и да съм педантична, не използвам по-специални препарати,нито пособия и резултатът от моите чистения никога не това, което беше в началото.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #651 -:
декември 20, 2015, 15:02:59 »
Аз пък да кажа за тук. Мръснички си ги оставят и има нужда от минаване след тях. Повечето не викат фирма, освен ако не настояваш, но това отнема време и аз и мои познати винаги се отказваме. Щото първо виждаш араптамента, решаваш, че не ти е достатъчно чист. Звъниш в агенцията, те звънят на лендлорда и той..като се накани звъни на почистваща фирма, те докато букнат час... и отишли 2-3 седмици. Пък и като знам как чистят чискачите... е не мерси. Ако никой не ги гледа могат котлоните и тоалетната с една гъба да минат.
Има и доста добри фирми, но масово са мърлячи.
Пък и аз съм гнуслива, като си представя един пакистанци или индийци живели преди мене, то мирише на къри отвсякъде... Не си ли изчистя аз, не става.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #652 -:
декември 20, 2015, 15:08:22 »
Хехе, ако ми сложат и на мен малко хашиш в млякото, може да му намеря булка на Джагдиш
ИнедадАха ме приятно, имам си гостенин - големият син. Ще е тук до Коледа, та сега гледам точно като кокошката на
Фани.
Толкова ми е добро детето, че чак малко будала пада...Дойде с мен на детското тържество да помага, поряза се няколко пъти, залепи си пръста, но пък влезе в образ на еленче и на Дядо Коледа, въпреки, че не беше спал 36 часа.
. Сега чакам родата да дойде да го види и цялата къща вони на готвено. Ще се включа когато мога.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #653 -:
декември 20, 2015, 15:52:15 »
Здравейте!
Аз като дойдох в първата си квартира в София - кочинка си беше. Бяха живели двама мъже, хазайката, тогава 78 годишна, беше по забърсала, но като цяло, аз съквартирантката ми и родителите ни бърсахме от сутринта до вечерта нашата стая основно. Кухнята и банята бяха вече изчистени от една жена, която също живя с нас. А в Студентски, то си е правило да оставиш кочина
Свекърва
, много се радвам, че са те изненадали приятно! Гледах във ФБ и се чудя стари снимки ли са или има изненадващ гост
Миленка
, зор е било, ама сега ще се кефите на празниците в нова къща
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #654 -:
декември 20, 2015, 20:57:08 »
Eeee Свекс, на няколко пъти те мислих тия дни. Сещах се дето беше казала, че ти е криво, че децата няма да се прибират за празниците. Браво на твоя син
Хубаво да си изкарате и да му се порадваш.
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #655 -:
декември 20, 2015, 23:40:44 »
Честито на Нансита
Със здраве да си ползвате новото жилище.
Свекърва
е на това му казвам аз изненада. Много се радвам, че си е дошъл синът ти... Да си прекарате много хубаво
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #656 -:
декември 21, 2015, 08:26:00 »
Добрютро!
То много неща се случили
и все хубави, макар и трудоемки.
Нат,
честито ви жилище! На ново и отдалечено от роднини място трудно се свиква с малко дете, но по- важно е вие да сте спокойни. Ще каните гости и бързо ще си намериш приятелки с колички. Градът наистина е красив, казват, че в последните години много е дръпнал по отношение на чистота и придобивки за млади хора. Имах колежка от Русе, та тя твърдеше, че по време на Възраждането в града дошли красиви жени от поречието на Дунав от чужбина, омъжили се там за образовани и богати и "облагородили" местните. Тя самата беше умна и хубава, та като нищо да е вярно.
Миленка,
местила съм се със 7- месечно бебе и 7- годишно дете, та зная какъв е ужас. Хем ние в първото наше жилище ходихме, чисто ново. Ама се наложи да го "разопаковаме" вътрешно и падна къртовски труд два месеца. После три седмици не можех да спя и да свикна, ама децата все едно там бяха родени. Затова и лека адаптация на вас двамата с Мечи, малкият е най- лесен.
Аз продължавам да съм
, само се въртя около "детето" да го питам какво иска за ядене. От вчерашното гости останаха доста неща и то, понеже е добричко, казва, че не иска нищо ново готвено. Днес ще помага в разчистването и може да се трогна да извадим елхата от мазето. Котката го позна и му се мазни, но той е в тих ужас, че му се космят панталоните. Той пък, уж, няма приятели тук, взе, че намери техни братя и сестри и в момента прилага познатата хватка да не си променя часовата разлика от 8 часа - спи през деня и излиза по нощите. Ние го чакаме /не че искаме, или че е нужно/, но също не спим и малко тръгнах на кръв да гледам, пък Родният само се прозява.
Та така, приятна и ползотворна къса седмица, отивам да топля баница със спанак и извара за закуска от вчера.
[wallcoo]_coffee_Photo_71043.jpg
(53.14 KB, 700x525 - видяно 129 пъти.)
Активен
Feribotka
«
Отговор #657 -:
декември 21, 2015, 09:28:58 »
Еха Свекс, ама много хубаво ви е изненадало вашето момче
Супер, нарадвай му се и го намачкай докато можеш
Как няма да е добър, така сте си го възпитали
Нямам какво да кажа, защото вчера се поразмазах от мързел
Утре ще ни монтират кухнята, нямам търпение вече
Мама ни подари гювеч с малки гювечета, може с някое от тях да си сефтосам фурната
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #658 -:
декември 21, 2015, 10:06:20 »
Добър ден! Да знаете четох ви, ама голяма лудница тия почивни дни.. Днес като ме емнаха на работа.. Още не съм пила кафе!!!
Лудница е.. Като джуджетата на дядо Коледа сме.. Всеки върши нещо
Честито,
Нати
Ще си близо до свекито, няма да сте съвсем самички
Пък и ти си супер социална, така ще бързо ще намериш дружки.. Жалко само, че ще си ми далече, но като ходим към Силистра, ще ти звъня задължително
Свекс
, аз също гледах снимките и си мислех, че са стари и просто си носталгично настроена, но като прочетох, че те е изненадал и е тук.. Ревнах
Стана ми щастливо.. Вече ти е коледно
На Миленка й се порадвах във фейсбук .. Този пост го пиша от повече от 20 минути.. Направо е ад
Активен
always_and_forever
«
Отговор #659 -:
декември 21, 2015, 11:16:34 »
Здравейте!
И ние вчера добре си починахме. Гушкахме се до късно, пяхме и оставих моето момче да полежи, докато направя закуската. Разходихме се до един манастир да запалим по свещичка. Много е хубаво, но беше доста студено. Обещахме си да се върнем пак на пролет. Видяхме се с един приятел и после отново релакс в нас.
Не успях да изгледам финала на Фермата до край, защото заспах.
Броя дните до почивката. Днес се уредих да не идвам на 30-ти, макар че почти съжалих, че съм попитала, защото шефката не остана много очарована. Все едно пък цялата работа зависи от мен.
Свекърва
, много мила изненада. Радвай се на синчето пълноценно.
Днес съм решила да правя мусака. Вече съм гладна и сега само за нея ще мисля.
Активен
Страници:
1
...
42
43
[
44
]
45
46
...