Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 19:31:49

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 56   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра  (Прочетена 216546 пъти)

fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #630 -: декември 19, 2015, 00:36:39 »

Съгласна съм. От моята карта се харчи супер рядко по принцип. Тя ми е за: ако ми се прииска...  blush Казвала съм и преди имали сме моменти не сме имали по 5 лв да си купим подаръци един на друг. Сега слава Богу всичко си имаме. А аз съм имала моменти - напр. като купувахме 1-вото жилище съм дала повече от него, нито той се комплексира от този факт, нито пък аз сега. От нашите съм научила, че не бива да се отнасяме с високомерие към никой, всички са създадени от Бог и също така да даваме, за да ни бъде дадено. А че хората са неблагодарни и няма ненаказано добро също е валидно. Но за това друг път...
Пари назаем сме давали предимно на моята рода, които не винаги са ни били връщани навреме. И затова че съответния човек го е срам да ни погледне са ни охладнявали отношенията. Тъй че абсолютно те разбирам, Чери. Но и Теодор го разбирам. Дава сигурно с идеята да помогне на приятел в нужда, а те реално може и да нямат чак такава належаща нужда...
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #631 -: декември 19, 2015, 09:54:20 »

Добро утро!

Закуска от мен, ако има кой да чете и пише днес.  pardon

Ако пък не и сама ще се справя с нея.  pardon

От кога го чаках този уикенд и накрая в 06.30ч се събудих. Гледах един доста малоумен филм по тв.
Направих си закуска и седнах да видя какво се случва, а пък то никой няма.  blush

Днес най-после имам запазен час за фризьор.  yahoo Не съм се подстригвала от 4 месеца.
После отивам да опаковам другия подарък за Влади, да търся картички и между другото да си купя 1-2 лака. Ааа и палачинки съм замислила да права, защото цяла седмица им се каня. Ще изненадам Влади със следобедна закуска, след като се върне от работа.   heart

Хайде хубав уикенд от мен...
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #632 -: декември 19, 2015, 12:57:55 »

Здравейте и от мен smile

На Игнажден Мимето първа ни се разписа в темата, та съм доволна... Бременна и влюбена, дано така ни върви следващата година  good
Аз току що прочетох какви са поверията за днешния празник (който е на дата 20, освен ако не се пада неделя, както сега) - днеска, ако някоя се е засили да преде или тъче, не трябва, за да забременявате и раждате лесно! Бил особено почитан ден от младите булки  pleasantry и бременните.  smile
Също така се вярва, че ако днес срещнете циганин ще сте щастливи цяла година.  danceg

Иначе ние вчера си направихме коледното пазаруване. Видях се с една приятелка, която от сватбата не бях виждала и изкарахме много готино. Раздадох по една много готино опакова кутия сладки на колегите, пуснах картички на съседите и така.  Wink

Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #633 -: декември 19, 2015, 13:12:36 »

Ето ме и мен. smile Щете, не щете- пак съм тук!
Ако се чудите къдя бях, изненада- в Русе. С Мъжо взехме, че купихме едно жилище да има къде да живеем с малкия човек. Та официално се похвалвам. Сега се започват едни драми с ремонти и глупости,ама първо да ни пуснат тока и водата.

Четох отгоре,отгоре, но ще се постарая да съм по-редовна и да се включвам.
Тони, поздравления! Не мисля, че си длъжна и трябва да се обясняваш на когото и да е,че правите опити за бебе. Първо, това не е предмет на разговор между работодател и служител. Спокойно могат да си те дискриминират на тая база. Второ, ти си в детеродна възраст, наскоро се оженихте с Илиян и е нещо напълно естествено да искате дете.
Аз лично на няколко пъти бях привиквана, за да ме питат кога мисля да имам деца (започнах работа на 22г, представете си да ви тормозят с такива въпроси през 6м). Та се наложи да припомня на ЧР, че такива въпроси на са предмет на разговор и че това е чист тормоз към мен. Мисълта ми е, че колкото и в добри взаимоотношения да сте с шефа, той ти дава заплата и си гони собствения интерес.

Вики, браво на твоя мъж! Друго си е свежа българска мисъл в екипа.

Хвърлям плетките и къделите, никакво предене, плетене и т.н. от мен днес. И утре.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #634 -: декември 19, 2015, 13:36:30 »

Здравейте!

Днес изпращаме служебните деца и от както са станали ми късат нервите. Пък цяла седмица болна и затворена май съм ужасно раздразнителна. Ама простено ми е - хормони  pardon

Аз също бих се дразнила от такива разговори - дали мисля да имам деца, все едно това можеш да го планираш до ден и час. Знам, че се случва да те питат по интервюта, но ми се струва глупав въпрос. То си е Божа работа  pardon Тук, на моята работа, преди само с децата сме си говорили на шега, шефката не ме разпитвала.

Нат, честито жилище. Ти си била в Русе, ама жилището е в София предполагам.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #635 -: декември 19, 2015, 13:48:14 »

Според мен баш в Русе си е жилището. Честито  yahoo

Тук наистина е забранено да ти задават въпроси от типа - женен ли си, какви са ти бъдещите планове за деца и тн. Считат го за дискриминация и е сериозно подсъдимо. Та в този ред на мисли, съвсем спокойно се обсъжда с колеги, ако си търсиш друга работа или аз скоро споменавах за бебе. И това по никакъв начин не рефлектира на отношението към теб или служебните ангажименти. Ако съм бременна обаче, съм длъжна да уведомя as soon as possible, защото пък те са длъжни да ми адаптират работата към състоянието, за да няма заплаха за моето здраве или на бебето.
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #636 -: декември 19, 2015, 14:04:54 »

Цъ, в Русе е, Панде. smile
И при нас не е законно да се задават такива въпроси. За уведомяването- същата работа- възможно най-рано, за да се адаптира работата,ако е опасна за бременните. Също така отпадат нощни смени, позволени са излизания за прегледи и  ЖК. Вижте в КТ, всичко е описано там.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #637 -: декември 19, 2015, 14:32:26 »

Нат, кажи нещо повече за жилището. Къде е, къща, блок? Колко стаи?  Wink
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #638 -: декември 19, 2015, 14:46:10 »

Ха, не съм сама в темата.  yahoo
Аз свърших задачките, които имах. В последния момент ми преместиха часа за подстригване, та обиколих магазините преди това, а не след, както бях предвидила.

Остават домашните задължение. Ще правя пиле с ориз и палачинки. И да чистя трябва, но Влади ще ми се скара, ако се подвизавам с прахосмукачката и затова ще го изчакам.  pardon

Нат, честито за новия дом.  smile Ти и преди беше споменавала, че ще търсите нещо, но не в София. Това не е ли тотална промяна? Разкажи нещо повече, ако искаш.  smile

По интервютата мен винаги са ме питали за деца, ама и аз никога не съм отричала, че искам деца, много ясно. Точно за това не ми се иска да лъжа. Не е правилно да се задават такива въпроси, ама на кой му пука?
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #639 -: декември 19, 2015, 14:57:38 »

Нат, ами изненада ме smile аз по край сватбата ти бях останала с впечатление, че те ти харесва Русе smile Аз никога не съм била там smile
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #640 -: декември 19, 2015, 19:05:18 »

Ами...още съм със смесени чувства, но така или иначе не исках да оставаме в София особено с малко дете. Градът е симпатичен, но не съм живяла там и ще има да свиквам. Първо търсихме в София около година, но останах разочарована- за нормално жилище обявяват цени, които са абсолютно непосилни, а аз не исках да правя компромис с изложение, етаж, район, нормалната големина на стаи и 2та саниарни възела.
Тръгнахме с идеята за къща, но не намерихме нищо читаво и остана варианта апартамент. Та харесахме един тристаен, с голям хол, бокс, който е отделен и 2 спални, 2 санитарни възела, на среден етаж в нова и поддържана сграда. Вече му измислих разположението,само трябва да намеря начин да направя проект за шкафовете в хола и кухнята.
Готиното е,че е близо до 2 училища и детската градина ми е срещу входа; на 10 минути пеш от Центъра...
Та тъй....Панде, ще ми идваш на гости Wink Тъкмо ще има с кого да разучавам града по-натам.

Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #641 -: декември 19, 2015, 19:27:33 »

О, с удоволствие, както казах никога не съм била там! Звучи много добре апартаментът. Сега ще си имаш занимание - ще вземаш интериорни решения!
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #642 -: декември 19, 2015, 20:32:54 »

Много ви се радвам, Нат  heart И аз ще ти идвам на гости, защото много харесвам Русе Wink Пък и ти ще идваш до София  blum

И мен са ме питали по интервюта за бебета, сериозна връзка и тн...директно ги режа, че това не са въпроси, които засягат професионалните ми качества и не би трябвало да са фактор...Иначе в сегашната ми работа подписахме документ, че не съм бременна или в процедура по инвитро, ама това заради една колежка, която беше започнала бременна във 2-3 месец и не беше казала и явно са затегнали след нея положението smile Както и да е, аз не бях...дори и сега като започнах на новата позиция, така че съм непоклатима  Wink

Миме, и аз му се каня на тоя уикенд как ще се наспя иииии се събиждам в 8! При нормално ставане 10-11  nea И на мен ми се карат като се вихря с прахосмукачката и парцала  girl_impossible

Вики, отново ме изумяват тези англичани с тяхната уреденост в абсолютно всяко отношение  smile

Днес ходих при леля ми да видя бабчето ми, чеееее си е тръгнала да си ходи рано-рано (утре) преди празниците и ми замина целия ден  smile Боби бръмчи из къщата ремонтира разни неща, аз се развявам...
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #643 -: декември 20, 2015, 01:00:40 »

Нищо не съм чела, прекалено много изпуснах за да наваксвам.... За което се извинявам но мисля че долунаписаното обяснявя доста...

С две думи великото преселение приключи! yahoo скапана съм на нта степен. Те такъв тормоз отдавна не бях имала.  cray то бива свинщина, бива, ама тая дето е живяла преди нас направо не знам какво ми иде да и причиня... Имаше засъхнала мазнина по лампионите в хола, по шкафовете поне 2 сми, абсорбатора не е чистен от както е купен-5 г, направо не знам как не се е Запалила тая.   girl_impossible Таваните на всички стаи поне по 4 ръце боя отнесоха, стените по 3. Банята пое 6 бутилки меглио и 2 цилит бенг и 1 циф докато може да се стъпи в нея с бос крак...  Отделно от това трябваше да наемем апартамента уж боядисан и освежен - тоя който е направул опит за боя е боядисвал на части, на петна, върхи мебелите, пода, шкафовете и тн... Дограмата и тя не беше чистена от как е сложена което са поне 7 години..  Сте ните бяха толкова неравни че фил почти целите ги прави със замазка и шкурене...Хора взе ми се здравето!!! Ако беше аамо за нас си май нямаше толкова да се стараем, но не можехме да си представим Боби да лази в такива условия....  Иначе апартамента е на доста хубаво място нищо че е в квартал дето ми е тъмна Индия,  маломерен тристаен,  но много уютен. heart има два балкона, на единия има място за масичка... smile кухнята е малка но много приятна, мебелите са на около 7-8 г. Което си е чудесно, за жалост особата живяла тук не ги е пазила особено... Купихме нов матрак и си взехме нашия диван. Купихме гардероб, защото нямаше и купихме готварсйа печка която после ще ни се приспадне от наема...

Общо взето до тук пари накуп, заедно с наем, детозит, половин наем за декември, комисионна,бои,ремонт,препарати и уреди ни коства "скромната " сума от 3860 лв.... girl_impossible които естествено ние нямахме и взехме назаем. ... Красота... Изхабените нерви, енергия,и тотално физическо съсипване на мен и Фил не го броя... Сега е 00.56 и за първи път от 3 седмици си сресах косата, изрязах кожичките по ноктите и си сложих крем за лиье smile щастлива съм... smile Утре ще украся коледно и ще ви пусна снимки преди и след...  Да си кажете мнението... smile

Извинявайте за дългото отсъствие, но мисля че си струваше. Целувям ви и се трупясвам в леглото,добре че бебо е при майка ми и ще поспя малко, защото през седмицата и той милия усещаше че нещо става и хич не ни остави да спим.... Сън, блажен сън... Идвам! tease
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #644 -: декември 20, 2015, 09:56:25 »

Този разказ ми напомня за когато се нанесохме в квартирата - подобно беше и там... Добре, че бяха майка ми и баща ми да ми помогнат с чистенето тогава.

Аз също не съм чела всичко в темата - не смогвам напоследък. Но ще се опитам поне да се включвам от време на време.
Активен
Страници: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 56   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: