Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 20:03:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра
Страници:
1
...
41
42
[
43
]
44
45
...
56
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра (Прочетена 216562 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
Re:Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вр
«
Отговор #630 -:
декември 19, 2015, 00:36:39 »
Съгласна съм. От моята карта се харчи супер рядко по принцип. Тя ми е за: ако ми се прииска...
Казвала съм и преди имали сме моменти не сме имали по 5 лв да си купим подаръци един на друг. Сега слава Богу всичко си имаме. А аз съм имала моменти - напр. като купувахме 1-вото жилище съм дала повече от него, нито той се комплексира от този факт, нито пък аз сега. От нашите съм научила, че не бива да се отнасяме с високомерие към никой, всички са създадени от Бог и също така да даваме, за да ни бъде дадено. А че хората са неблагодарни и няма ненаказано добро също е валидно. Но за това друг път...
Пари назаем сме давали предимно на моята рода, които не винаги са ни били връщани навреме. И затова че съответния човек го е срам да ни погледне са ни охладнявали отношенията. Тъй че абсолютно те разбирам, Чери. Но и Теодор го разбирам. Дава сигурно с идеята да помогне на приятел в нужда, а те реално може и да нямат чак такава належаща нужда...
Активен
always_and_forever
«
Отговор #631 -:
декември 19, 2015, 09:54:20 »
Добро утро!
Закуска от мен, ако има кой да чете и пише днес.
Ако пък не и сама ще се справя с нея.
От кога го чаках този уикенд и накрая в 06.30ч се събудих. Гледах един доста малоумен филм по тв.
Направих си закуска и седнах да видя какво се случва, а пък то никой няма.
Днес най-после имам запазен час за фризьор.
Не съм се подстригвала от 4 месеца.
После отивам да опаковам другия подарък за Влади, да търся картички и между другото да си купя 1-2 лака. Ааа и палачинки съм замислила да права, защото цяла седмица им се каня. Ще изненадам Влади със следобедна закуска, след като се върне от работа.
Хайде хубав уикенд от мен...
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #632 -:
декември 19, 2015, 12:57:55 »
Здравейте и от мен
На Игнажден Мимето първа ни се разписа в темата, та съм доволна... Бременна и влюбена, дано така ни върви следващата година
Аз току що прочетох какви са поверията за днешния празник (който е на дата 20, освен ако не се пада неделя, както сега) - днеска, ако някоя се е засили да преде или тъче, не трябва, за да забременявате и раждате лесно! Бил особено почитан ден от младите булки
и бременните.
Също така се вярва, че ако днес срещнете циганин ще сте щастливи цяла година.
Иначе ние вчера си направихме коледното пазаруване. Видях се с една приятелка, която от сватбата не бях виждала и изкарахме много готино. Раздадох по една много готино опакова кутия сладки на колегите, пуснах картички на съседите и така.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #633 -:
декември 19, 2015, 13:12:36 »
Ето ме и мен.
Щете, не щете- пак съм тук!
Ако се чудите къдя бях, изненада- в Русе. С Мъжо взехме, че купихме едно жилище да има къде да живеем с малкия човек. Та официално се похвалвам. Сега се започват едни драми с ремонти и глупости,ама първо да ни пуснат тока и водата.
Четох отгоре,отгоре, но ще се постарая да съм по-редовна и да се включвам.
Тони, поздравления! Не мисля, че си длъжна и трябва да се обясняваш на когото и да е,че правите опити за бебе. Първо, това не е предмет на разговор между работодател и служител. Спокойно могат да си те дискриминират на тая база. Второ, ти си в детеродна възраст, наскоро се оженихте с Илиян и е нещо напълно естествено да искате дете.
Аз лично на няколко пъти бях привиквана, за да ме питат кога мисля да имам деца (започнах работа на 22г, представете си да ви тормозят с такива въпроси през 6м). Та се наложи да припомня на ЧР, че такива въпроси на са предмет на разговор и че това е чист тормоз към мен. Мисълта ми е, че колкото и в добри взаимоотношения да сте с шефа, той ти дава заплата и си гони собствения интерес.
Вики, браво на твоя мъж! Друго си е свежа българска мисъл в екипа.
Хвърлям плетките и къделите, никакво предене, плетене и т.н. от мен днес. И утре.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #634 -:
декември 19, 2015, 13:36:30 »
Здравейте!
Днес изпращаме служебните деца и от както са станали ми късат нервите. Пък цяла седмица болна и затворена май съм ужасно раздразнителна. Ама простено ми е - хормони
Аз също бих се дразнила от такива разговори - дали мисля да имам деца, все едно това можеш да го планираш до ден и час. Знам, че се случва да те питат по интервюта, но ми се струва глупав въпрос. То си е Божа работа
Тук, на моята работа, преди само с децата сме си говорили на шега, шефката не ме разпитвала.
Нат, честито жилище. Ти си била в Русе, ама жилището е в София предполагам.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #635 -:
декември 19, 2015, 13:48:14 »
Според мен баш в Русе си е жилището. Честито
Тук наистина е забранено да ти задават въпроси от типа - женен ли си, какви са ти бъдещите планове за деца и тн. Считат го за дискриминация и е сериозно подсъдимо. Та в този ред на мисли, съвсем спокойно се обсъжда с колеги, ако си търсиш друга работа или аз скоро споменавах за бебе. И това по никакъв начин не рефлектира на отношението към теб или служебните ангажименти. Ако съм бременна обаче, съм длъжна да уведомя as soon as possible, защото пък те са длъжни да ми адаптират работата към състоянието, за да няма заплаха за моето здраве или на бебето.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #636 -:
декември 19, 2015, 14:04:54 »
Цъ, в Русе е, Панде.
И при нас не е законно да се задават такива въпроси. За уведомяването- същата работа- възможно най-рано, за да се адаптира работата,ако е опасна за бременните. Също така отпадат нощни смени, позволени са излизания за прегледи и ЖК. Вижте в КТ, всичко е описано там.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #637 -:
декември 19, 2015, 14:32:26 »
Нат, кажи нещо повече за жилището. Къде е, къща, блок? Колко стаи?
Активен
always_and_forever
«
Отговор #638 -:
декември 19, 2015, 14:46:10 »
Ха, не съм сама в темата.
Аз свърших задачките, които имах. В последния момент ми преместиха часа за подстригване, та обиколих магазините преди това, а не след, както бях предвидила.
Остават домашните задължение. Ще правя пиле с ориз и палачинки. И да чистя трябва, но Влади ще ми се скара, ако се подвизавам с прахосмукачката и затова ще го изчакам.
Нат
, честито за новия дом.
Ти и преди беше споменавала, че ще търсите нещо, но не в София. Това не е ли тотална промяна? Разкажи нещо повече, ако искаш.
По интервютата мен винаги са ме питали за деца, ама и аз никога не съм отричала, че искам деца, много ясно. Точно за това не ми се иска да лъжа. Не е правилно да се задават такива въпроси, ама на кой му пука?
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #639 -:
декември 19, 2015, 14:57:38 »
Нат, ами изненада ме
аз по край сватбата ти бях останала с впечатление, че те ти харесва Русе
Аз никога не съм била там
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #640 -:
декември 19, 2015, 19:05:18 »
Ами...още съм със смесени чувства, но така или иначе не исках да оставаме в София особено с малко дете. Градът е симпатичен, но не съм живяла там и ще има да свиквам. Първо търсихме в София около година, но останах разочарована- за нормално жилище обявяват цени, които са абсолютно непосилни, а аз не исках да правя компромис с изложение, етаж, район, нормалната големина на стаи и 2та саниарни възела.
Тръгнахме с идеята за къща, но не намерихме нищо читаво и остана варианта апартамент. Та харесахме един тристаен, с голям хол, бокс, който е отделен и 2 спални, 2 санитарни възела, на среден етаж в нова и поддържана сграда. Вече му измислих разположението,само трябва да намеря начин да направя проект за шкафовете в хола и кухнята.
Готиното е,че е близо до 2 училища и детската градина ми е срещу входа; на 10 минути пеш от Центъра...
Та тъй....Панде, ще ми идваш на гости
Тъкмо ще има с кого да разучавам града по-натам.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #641 -:
декември 19, 2015, 19:27:33 »
О, с удоволствие, както казах никога не съм била там! Звучи много добре апартаментът. Сега ще си имаш занимание - ще вземаш интериорни решения!
Активен
Feribotka
«
Отговор #642 -:
декември 19, 2015, 20:32:54 »
Много ви се радвам,
Нат
И аз ще ти идвам на гости, защото много харесвам Русе
Пък и ти ще идваш до София
И мен са ме питали по интервюта за бебета, сериозна връзка и тн...директно ги режа, че това не са въпроси, които засягат професионалните ми качества и не би трябвало да са фактор...Иначе в сегашната ми работа подписахме документ, че не съм бременна или в процедура по инвитро, ама това заради една колежка, която беше започнала бременна във 2-3 месец и не беше казала и явно са затегнали след нея положението
Както и да е, аз не бях...дори и сега като започнах на новата позиция, така че съм непоклатима
Миме
, и аз му се каня на тоя уикенд как ще се наспя иииии се събиждам в 8! При нормално ставане 10-11
И на мен ми се карат като се вихря с прахосмукачката и парцала
Вики
, отново ме изумяват тези англичани с тяхната уреденост в абсолютно всяко отношение
Днес ходих при леля ми да видя бабчето ми, чеееее си е тръгнала да си ходи рано-рано (утре) преди празниците и ми замина целия ден
Боби бръмчи из къщата ремонтира разни неща, аз се развявам...
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #643 -:
декември 20, 2015, 01:00:40 »
Нищо не съм чела, прекалено много изпуснах за да наваксвам.... За което се извинявам но мисля че долунаписаното обяснявя доста...
С две думи великото преселение приключи!
скапана съм на нта степен. Те такъв тормоз отдавна не бях имала.
то бива свинщина, бива, ама тая дето е живяла преди нас направо не знам какво ми иде да и причиня... Имаше засъхнала мазнина по лампионите в хола, по шкафовете поне 2 сми, абсорбатора не е чистен от както е купен-5 г, направо не знам как не се е Запалила тая.
Таваните на всички стаи поне по 4 ръце боя отнесоха, стените по 3. Банята пое 6 бутилки меглио и 2 цилит бенг и 1 циф докато може да се стъпи в нея с бос крак... Отделно от това трябваше да наемем апартамента уж боядисан и освежен - тоя който е направул опит за боя е боядисвал на части, на петна, върхи мебелите, пода, шкафовете и тн... Дограмата и тя не беше чистена от как е сложена което са поне 7 години.. Сте ните бяха толкова неравни че фил почти целите ги прави със замазка и шкурене...Хора взе ми се здравето!!! Ако беше аамо за нас си май нямаше толкова да се стараем, но не можехме да си представим Боби да лази в такива условия.... Иначе апартамента е на доста хубаво място нищо че е в квартал дето ми е тъмна Индия, маломерен тристаен, но много уютен.
има два балкона, на единия има място за масичка...
кухнята е малка но много приятна, мебелите са на около 7-8 г. Което си е чудесно, за жалост особата живяла тук не ги е пазила особено... Купихме нов матрак и си взехме нашия диван. Купихме гардероб, защото нямаше и купихме готварсйа печка която после ще ни се приспадне от наема...
Общо взето до тук пари накуп, заедно с наем, детозит, половин наем за декември, комисионна,бои,ремонт,препарати и уреди ни коства "скромната " сума от 3860 лв....
които естествено ние нямахме и взехме назаем. ... Красота... Изхабените нерви, енергия,и тотално физическо съсипване на мен и Фил не го броя... Сега е 00.56 и за първи път от 3 седмици си сресах косата, изрязах кожичките по ноктите и си сложих крем за лиье
щастлива съм...
Утре ще украся коледно и ще ви пусна снимки преди и след... Да си кажете мнението...
Извинявайте за дългото отсъствие, но мисля че си струваше. Целувям ви и се трупясвам в леглото,добре че бебо е при майка ми и ще поспя малко, защото през седмицата и той милия усещаше че нещо става и хич не ни остави да спим.... Сън, блажен сън... Идвам!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #644 -:
декември 20, 2015, 09:56:25 »
Този разказ ми напомня за когато се нанесохме в квартирата - подобно беше и там... Добре, че бяха майка ми и баща ми да ми помогнат с чистенето тогава.
Аз също не съм чела всичко в темата - не смогвам напоследък. Но ще се опитам поне да се включвам от време на време.
Активен
Страници:
1
...
41
42
[
43
]
44
45
...