Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 22:21:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
56
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра (Прочетена 216936 пъти)
rosit@
Заслужил майстор на спорта
Re:Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чу
«
Отговор #240 -:
декември 09, 2015, 08:42:59 »
Добро ви утро и от мен!
Хубаво е човек да си седне пред компотъра с чаша топло кафе и да изчете всичко на спокойствие и тишина...няма такъв кеф.
Лолитка
честито ти голяма елха!
Тони
и аз както съм разправяла за моята приятелка висим сума и време на телефона,че даже и до WC-то ме принуждава да ходя с него,но когато аз имам да й разказвам нещо или не ме изслушва,или ме прекъсва или просто трябвала да затваря,че имала нещо наложително.А аз патката все немога да лъжа и все си изслушвам до края.
Покрай вашите боб и леща вчера взе,че сварих един боб ама нещо този път не ми се олучи като хората и сега трябва да умувам за довечера пак какво да се готви,а така да ме изнервя вече това готвене,ако не е всеки ден ще е през ден!
Усмихнат да ви е деня на пук на мрачното време.
Активен
Alichka
Re:Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вр
«
Отговор #241 -:
декември 09, 2015, 09:23:10 »
Хахаха, с тези лещи и боб чорби ще ме съсипете
Ние зимно време вкъщи ги уважаваме и двете. Аз ги предпочитам по-чорбаливи, ММ - по-закашени. Откакто си купихме гювеч (разбирайте от сватбеното ни пътуване), правя боба само в него. ММ не ще и да чуе за херметик. Ама аз го кисна към 12 часа и после бам с 100 мерудии в гърнето да къкри.
Чушките с боба майка ги прави не със сушени, а с печени чушки. Другите няма от къде да дойдат вкъщи.
Просто ги пълни със сварен боб, после ги запича в тавичка. Ама тайната беше в самите подправки. Сега някой да помогне, че нещо ми бяга от спомените.
Лолитка, покажи тези цветя. Май единствените изкуствени елхи, които харесвам, са такива със шишарки. Ама като за в магазин или офис са ми изкуствените. Готино е да имаш такова настроение на работа. Хахах, ние като ученички имахме коледни шапки и редовно ги ползвахме. Моята беше със звънче (веднага асоциацията с прасето ми е в главата), а на една друга съученичка - с лампички
Поне хората ни се радваха.
Като казах шапки - дребосъка днес я изведох с една рошава шапка с уши като на катерица.
Само за мачкане ви казвам!
Нямам търпение ММ да излезе във ваканция и да отидем до Джъмбо за украси. Искам хубави гирлянди или перли, или ленти...
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #242 -:
декември 09, 2015, 09:27:07 »
Аз искам да разбера какви са тези чушки с боб, аз не съм яла. Ние на Бъдни вечер правим печен боб и зелеви сърми и пълнени чушки с ориз. Да ви кажа станах истински специалист на боба - и варен, и печен, го издокарвам по-добре и от баба, майка ми всеки път подскача от радост като й кажа, че ще готвя боб, за да й занеса после.
Гледам коледните украси и много ми харесва златно с червено. Сега ме е малко яд, че си накупих играчки в различни цветове, пак е стилно, защото са еднакъв вид играчки, ама повече ми харесва май различни, ама еднакъв цвят.
Днес ще ходим да си купим елха и за кабинета след работа с колежките ми.
Тая новата ми колежка в екипа вчера ми вика "дай ми телефон на юрист от проекта", питам я за какво й е, не казва, викам "няма да ти дам, щом не казваш"...егати, защо пък може да й е юрист.........
Оф нищо ново и интересно няма около мен май, чепкам си от пръстите да напиша два реда да не ме забравяте хахахах Лек ден ви желая!!!
«
Последна редакция: декември 09, 2015, 09:28:58 от nadelina88
»
Активен
Feribotka
«
Отговор #243 -:
декември 09, 2015, 09:50:12 »
Наде, мисля, че печеният боб (червен обаче) е точно като плънката на пълнените чушки с боб
Аз не съм компетентна, защото само мама и баба са ми готвили досега такива чушки, ама другите да кажат
Абе ще се окаже верно, че това си е ядене от северозападния край...със сухите чушки
Ама пълнени сърми вътре със слива не съм яла, ама не ми и звучи добре
Иначе нашите всяка година си слагат кисело зеле и ядем на поразия сърми...едно от любимите ми неща
Сиску
, много ви е хубава елхата
Лоли
този щъркел ще да е бил някой заблуден...поправете ме, ама мисля, че ако са стари, изобщо не се наемат да летят на голямо разстояние
Може и от теб да се е връщал, ама още да не знаеш
Панди
, и на мен ми хареса много как ми го каза, направо си ме предупреди...следя си стриктно кантара аз
Али
, представям си Мария какъв бонбон е...всеки път питам на ММ леля му (тя е детска учителка) как така им устоява на тия сладури да не ги мачка цял ден...сега води бебета почти 2-3 год
Ние пък снощи со дояждахме спагетите с доматен сос
Уф и аз като Нат обожавам всичко, което включва леща...сега даже се присетих за лещени кюфтета ама нз дали ще мога да ги докарам
Активен
Sisku
Професор
Публикации: 422
«
Отговор #244 -:
декември 09, 2015, 10:06:18 »
Добро утро! Минавам да ви пожелая хубав ден преди да потегля за работа.
И аз имам една такава приятелка,ако трябва нещо да разказва, не можеш да вземеш думата, за да й кажеш, че нямаш възможност да говориш. Но пък започнеш ли нещо да разказваш и или не те слуша и после пита отново какво съм казала или казва, че ще ми звънне после, понеже й било излезнало нещо...
Но пък ,
Тони
, твоята е интересен случай щом не я притеснява и тоалетната дори
Лолитка
, честита елха, когато можеш ще се радвам да я видим.
Аз също малко съжалявам, че тази година не си купихме изцяло нова украса в златно и червено, а добавихме само една нова играчка към нашите, които са в сребърно и лилаво. Но догодина живот и здраве ще обновя
Активен
Feribotka
«
Отговор #245 -:
декември 09, 2015, 10:09:56 »
Забравих да кажа, че аз на таквиа досадници в повечето случаи не им вдигам
Не мога да слушам на някой постоянните драми
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #246 -:
декември 09, 2015, 10:15:27 »
И нашите слагат кисело зеле, аз меко казано го обожавам и така да го ям, и на сърми.. И готвено.. И на Зелник.. Всякак
Чушките с боба..
Бобът (бял!) се вари и му се прави яка запръжка, джоджен задължително.. Слага се много мазнина, защото после и чушките поемат.. Самите сухи чушки се слагат във вряла вода и се затискат с чиния да омекнат.. Пълнят се и после се пекат, като пак се полива с малко мазнина.. Аз брашно не слагам, чувала съм че хората слагат, за да се сгъсти боба, ама при мен си се сгъстява и става супер и без.. Много ми е вкусен боба и повечето ми приятели, които са го опитвали, като идват у нас се шегуват, че трябвало с боб да ги нагостявам..
Тя няма какво да ми слуша на мен, аз мразя да се оплаквам на приятелите си.. Понякога ви използвам вас, ама не обичам да изляза с някого навън и да го натоварвам. Нали майка му стара излизаме да се разнообразим
Същото важи и за телефона
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #247 -:
декември 09, 2015, 10:27:03 »
Привет!
Хептен сме го закъсали, щом говорим за фасули, лещи и готвене и в тази тема. В сушените чушки с боб подправките не са много - червен пипер, кромид, чубрица, сушен магданоз и запечени орехи. Сушени чушки купувам от пазара, имат леко горчив и опушен вкус. С печени или сурови /замразени/ чушки е съвсем различно и все едно ядеш гъст фасул с повечко чушки. Аз за първи път ядох като студентка, беше ги донесъл съквартирант на съпруга ми, от Златица. Нищо особено, предпочитаме ги като пълнени с ориз, с настъргани моркови, патладжани и много магданоз. В последните години слагам куркума и къри за да оцвети ориза и кимион. Обикновено с тях и пържени кюфтета /ама аз да ги омеся/ посрещам синковците от чужбина. Сушени сливи и стафиди слагаме в лозови или лападеви сърми, а в зелевите - задължително чимен /от арменската кухня/.
Тези дни украсявах залата в службата. Отпуснаха ми само 30лв., та не успях да подменя всичко. Елхата и играчките към нея са си същите, но иначе проявих направо чудеса от храброст да се справя с ниския бюджет и се съсредоточих основно в тавана. Направих някоя и друга снимка, ще видя какво е излезло, да го покажа.
Хехе, където се обърна, че даже и по телевизията, болшинството елхи са с цветове като на Тони, явно е мода тази година
Росита,
нищо не съм объркала, вероятно не си злословила в посока свекъри, та затова очаквате момиченце този път.
Фани, Анандитата май не са направили нищо, защото цял епизод момата сричаше и пращаше смс-си с "обичам те", после цопнаха в един воден басейн с мътна вода и го играха "мокра риза и за изненада абсолютно суха нейна дреха" и ахаааа да се целунат. Ама се изясниха със забелени погледи, че се обичат. В анонса за следващия епизод падат върху тревата
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #248 -:
декември 09, 2015, 10:35:03 »
Хахаха, Свекс!сега сигурно следва да й се загуби обецата из тревата и цял епизод да я търсят!
Стига сте говорили за манджи, ще ми идва "приятелката" дето не й се кърми и от бля бля цял до обяд нищо няма да успея да наготвя сигурно. Тя ще ходи в Турция с мъжа си и голямото дете /2,5 г./ по НГ и ще остави малкото /няма и 3м./ на баба му за няколко дена! Ама е една латерна и тя и по телефона, и на живо. Уффф, що не казах, че ще излизам?!
Активен
always_and_forever
«
Отговор #249 -:
декември 09, 2015, 10:38:43 »
Добро утро!
От ранни зори за манджи говорите И сега като ми се дояде леща и пълнени чушки с боб кво прайм?
Днес не съм си взела нищо от вкъщи и от сега се чудя какво ще обядвам.
Пък и трябва нещо за вечеря да приготвя...
Снощи все пак излязохме за 2 часа да се отчетем. Уж трябваше на едно място да ходим, пък на друго отидохме.
Едва издържах. Отрових се от цигари, бях седнала точно до вратата и при всяко отваряне имах чувството, че навън е -10 градуса. Освен това корема ми беше толкова подут, че все едно топка бях глътнала и не ми оставаше място за въздух. Нямах търпение да се прибера, да си взема един душ и да помириша възглавницата.
Лоли
, честита ти голяма елха. Вие с тези елхи ме заразихте и аз искам такава, но тази година сигурно няма да ме огрее, та дано поне за догодина.
Тони
, ама много нагла тази твоята приятелка. Аз все се каня да споделя и за моята, ама ми трябва повече време.
Наде
, как се разбирате с новата колежка?
Сиску
, много хубава елха си имате.
Активен
Alichka
«
Отговор #250 -:
декември 09, 2015, 10:46:38 »
Точно с джоджен майка прави въпросните чушки. Не слага неща, които Свекърва е казала. Явно имат разновидности тия пусти чушки
Баба едната година се пробва да слага стафиди, ама околните хич не й одобриха сърмите. Било по рецепта на Ути в годините, когато друго такова предаване май нямаше. Иначе аз съм яла телешко със сини сливи и ми идваше да олижа чинията
Това по троянския край...
Аз утре ще съм на кафе с една дърдорива приятелка. Сега тя е на етап пускане на детето на ясла и голямо оплакване ми дръпна по телефона. Момичето е много свястно, ама с тоя неин хипохондризъм понякога ми идва в повече
Тя е от тези, които постоянно са по лекари (поне при 3-ма), пие шепи с лекарства, ама не по предписание, а по нейно си усмотрение.
Миме, съчувствам ти! Ние бяхме излезли с приятели на кръчма точно в първите ми седмици от едната бременност. Отровиха ме след 22 часа! Нали тогава раздават чашите с водата! Прибрах се жълто-зелена
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #251 -:
декември 09, 2015, 10:48:48 »
Миме
, важното е, че имате коледно настроение с този хубав подарък
Спирам с манджите..
Снощи беше първият концерт на Х фактор, който изгледах от начало до край.. Много добро впечатление ми правят АВА..
Спуках се от смях на Брадъра с туърка хахахахахахах Избраха ги тия с плоските дупета да ги клатят
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #252 -:
декември 09, 2015, 11:07:18 »
Отдавна не съм писала, но чета редовно, та в тази връзка искам да честитя на Мимето и на Хриси за прекрасните новини
Нашият Х фактор рядко издържам да го изгледам целия, най-вероятно защото от няколко години с ММ следим английския Х фактор и неминуемо правя паралел, а то просто няма място за сравнение
И аз украсявах и вкъщи, и на работа, взехме си много яки лампички от Джъмбо във формата на звездички, имат и кристалчета. За тази година няма да стане, но за догодина нямам търпение да си вземем огромна елха и изцяло нова украса за новия дом
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #253 -:
декември 09, 2015, 11:11:44 »
Тинче, разкажи по по-дробно, направихте ли сделката, кога, къде, каквооо .. Много се радвам, когато някой си купува ново жилище... Знам, каква емоция и нерви са, но колко е прекрасно
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #254 -:
декември 09, 2015, 11:20:22 »
Засега сме на предварителен договор, другата седмица изповядваме сделката. Във Витоша е апартамента, тристаен, сравнително голям, върви си с гараж, което е супер, че там е кофти с паркирането по принцип. Обзаведен е, като една част от мебелите ще подменим сега, а другата поетапно. На нас ни трябваше нещо готово, защото не искаме за много време да ни се застъпва наем и кредит и на шпакловка и замазка не ни устройваше особено. Притеснява ме въпроса с транспорта в квартала, но тъкмо ще имам стимул най-после да се науча да карам
Много се вълнуваме, да имаме собствен дом е наша отколешна мечта
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19