Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:25:16

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 56   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра  (Прочетена 216655 пъти)

rosit@
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2042

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: декември 09, 2015, 08:42:59 »

Добро ви утро и от мен! Coffe

Хубаво е човек да си седне пред компотъра с чаша топло кафе и да изчете всичко на спокойствие и тишина...няма такъв кеф. Girl_hide

Лолитка честито ти голяма елха! Christmas tree

Тони и аз както съм разправяла за моята приятелка висим сума и време на телефона,че даже и до WC-то ме принуждава да ходя с него,но когато аз имам да й разказвам нещо или не ме изслушва,или ме прекъсва или просто трябвала да затваря,че имала нещо наложително.А аз патката все немога да лъжа и все си изслушвам до края.  pardon

Покрай вашите боб и леща вчера взе,че сварих един боб ама нещо този път не ми се олучи като хората и сега трябва да умувам за довечера пак какво да се готви,а така да ме изнервя вече това готвене,ако не е всеки ден ще е през ден! diablo

Усмихнат да ви е деня на пук на мрачното време. blum
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #241 -: декември 09, 2015, 09:23:10 »

Хахаха, с тези лещи и боб чорби ще ме съсипете tease Ние зимно време вкъщи ги уважаваме и двете. Аз ги предпочитам по-чорбаливи, ММ - по-закашени. Откакто си купихме гювеч (разбирайте от сватбеното ни пътуване), правя боба само в него. ММ не ще и да чуе за херметик. Ама аз го кисна към 12 часа и после бам с 100 мерудии в гърнето да къкри.
Чушките с боба майка ги прави не със сушени, а с печени чушки. Другите няма от къде да дойдат вкъщи. pardon Просто ги пълни със сварен боб, после ги запича в тавичка. Ама тайната беше в самите подправки. Сега някой да помогне, че нещо ми бяга от спомените. huhhuh.gif
Лолитка, покажи тези цветя. Май единствените изкуствени елхи, които харесвам, са такива със шишарки. Ама като за в магазин или офис са ми изкуствените. Готино е да имаш такова настроение на работа. Хахах, ние като ученички имахме коледни шапки и редовно ги ползвахме. Моята беше със звънче (веднага асоциацията с прасето ми е в главата), а на една друга съученичка - с лампички crazy sarcastic Поне хората ни се радваха.
Като казах шапки - дребосъка днес я изведох с една рошава шапка с уши като на катерица. tease Само за мачкане ви казвам!
Нямам търпение ММ да излезе във ваканция и да отидем до Джъмбо за украси. Искам хубави гирлянди или перли, или ленти...
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

« Отговор #242 -: декември 09, 2015, 09:27:07 »

Аз искам да разбера какви са тези чушки с боб, аз не съм яла. Ние на Бъдни вечер правим печен боб и зелеви сърми и пълнени чушки с ориз. Да ви кажа станах истински специалист на боба - и варен, и печен, го издокарвам по-добре и от баба, майка ми всеки път подскача от радост като й кажа, че ще готвя боб, за да й занеса после.
Гледам коледните украси и много ми харесва златно с червено. Сега ме е малко яд, че си накупих играчки в различни цветове, пак е стилно, защото са еднакъв вид играчки, ама повече ми харесва май различни, ама еднакъв цвят.
Днес ще ходим да си купим елха и за кабинета след работа с колежките ми.
Тая новата ми колежка в екипа вчера ми вика "дай ми телефон на юрист от проекта", питам я за какво й е, не казва, викам "няма да ти дам, щом не казваш"...егати, защо пък може да й е юрист.........
Оф нищо ново и интересно няма около мен май, чепкам си от пръстите да напиша два реда да не ме забравяте хахахах Лек ден ви желая!!! kiss2
« Последна редакция: декември 09, 2015, 09:28:58 от nadelina88 » Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #243 -: декември 09, 2015, 09:50:12 »

Наде, мисля, че печеният боб (червен обаче) е точно като плънката на пълнените чушки с боб smile Аз не съм компетентна, защото само мама и баба са ми готвили досега такива чушки, ама другите да кажат  smile Абе ще се окаже верно, че това си е ядене от северозападния край...със сухите чушки  smile Ама пълнени сърми вътре със слива не съм яла, ама не ми и звучи добре  blush Иначе нашите всяка година си слагат кисело зеле и ядем на поразия сърми...едно от любимите ми неща  heart

Сиску, много ви е хубава елхата  good

Лоли този щъркел ще да е бил някой заблуден...поправете ме, ама мисля, че ако са стари, изобщо не се наемат да летят на голямо разстояние  huhhuh.gif Може и от теб да се е връщал, ама още да не знаеш  blum

Панди, и на мен ми хареса много как ми го каза, направо си ме предупреди...следя си стриктно кантара аз  Wink

Али, представям си Мария какъв бонбон е...всеки път питам на ММ леля му (тя е детска учителка) как така им устоява на тия сладури да не ги мачка цял ден...сега води бебета почти 2-3 год  pardon

Ние пък снощи со дояждахме спагетите с доматен сос  Wink Уф и аз като Нат обожавам всичко, което включва леща...сега даже се присетих за лещени кюфтета ама нз дали ще мога да ги докарам  blush
Активен
Sisku
Професор
Публикации: 422

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: декември 09, 2015, 10:06:18 »

Добро утро! Минавам да ви пожелая хубав ден преди да потегля за работа. smile
И аз имам една такава приятелка,ако трябва нещо да разказва, не можеш да вземеш думата, за да й кажеш, че нямаш възможност да говориш. Но пък започнеш ли нещо да разказваш и или не те слуша и после пита отново какво съм казала или казва, че ще ми звънне после, понеже й било излезнало нещо... crazy Но пък , Тони, твоята е интересен случай щом не я притеснява и тоалетната дори  LAUGHTER
Лолитка, честита елха, когато можеш ще се радвам да я видим.  blush
Аз също малко съжалявам, че тази година не си купихме изцяло нова украса в златно и червено, а добавихме само една нова играчка към нашите, които са в сребърно и лилаво. Но догодина живот и здраве ще обновя smile  Christmas tree Christmas tree Christmas tree
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #245 -: декември 09, 2015, 10:09:56 »

Забравих да кажа, че аз на таквиа досадници в повечето случаи не им вдигам  smile Не мога да слушам на някой постоянните драми  blush
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: декември 09, 2015, 10:15:27 »

И нашите слагат кисело зеле, аз меко казано го обожавам и така да го ям, и на сърми.. И готвено.. И на Зелник.. Всякак  blush

Чушките с боба..

Бобът (бял!) се вари и му се прави яка запръжка, джоджен задължително.. Слага се много мазнина, защото после и чушките поемат.. Самите сухи чушки се слагат във вряла вода и се затискат с чиния да омекнат.. Пълнят се и после се пекат, като пак се полива с малко мазнина.. Аз брашно не слагам, чувала съм че хората слагат, за да се сгъсти боба, ама при мен си се сгъстява и става супер и без..  Много ми е вкусен боба и повечето ми приятели, които са го опитвали, като идват у нас се шегуват, че трябвало с боб да ги нагостявам..  pardon

Тя няма какво да ми слуша на мен, аз мразя да се оплаквам на приятелите си.. Понякога ви използвам вас, ама не обичам да изляза с някого навън и да го натоварвам. Нали майка му стара излизаме да се разнообразим  diablo Същото важи и за телефона  nea
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #247 -: декември 09, 2015, 10:27:03 »

Привет!
Хептен сме го закъсали, щом говорим за фасули, лещи и готвене и в тази тема. В сушените чушки с боб подправките не са много - червен пипер, кромид, чубрица, сушен магданоз и запечени орехи. Сушени чушки купувам от пазара, имат леко горчив и опушен вкус. С печени или сурови /замразени/ чушки е съвсем различно и все едно ядеш гъст фасул с повечко чушки. Аз за първи път ядох като студентка, беше ги донесъл съквартирант на съпруга ми, от Златица. Нищо особено, предпочитаме ги като пълнени с ориз, с настъргани моркови, патладжани и много магданоз. В последните години слагам куркума и къри за да оцвети ориза и кимион. Обикновено с тях и пържени кюфтета /ама аз да ги омеся/ посрещам синковците от чужбина. Сушени сливи и стафиди слагаме в лозови или лападеви сърми, а в зелевите - задължително чимен /от арменската кухня/.
Тези дни украсявах залата в службата. Отпуснаха ми само 30лв., та не успях да подменя всичко. Елхата и играчките към нея са си същите, но иначе проявих направо чудеса от храброст да се справя с ниския бюджет и се съсредоточих основно в тавана. Направих някоя и друга снимка, ще видя какво е излезло, да го покажа.
Хехе, където се обърна, че даже и по телевизията, болшинството елхи са с цветове като на Тони, явно е мода тази година good
Росита, нищо не съм объркала, вероятно не си злословила в посока свекъри, та затова очаквате момиченце този път.
Фани, Анандитата май не са направили нищо, защото цял епизод момата сричаше и пращаше смс-си с "обичам те", после цопнаха в един воден басейн с мътна вода и го играха "мокра риза и за изненада абсолютно суха нейна дреха" и ахаааа да се целунат. Ама се изясниха със забелени погледи, че се обичат. В анонса за следващия епизод падат върху тревата Wink
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: декември 09, 2015, 10:35:03 »

Хахаха, Свекс!сега сигурно следва да й се загуби обецата из тревата и цял епизод да я търсят!
Стига сте говорили за манджи, ще ми идва "приятелката" дето не й се кърми и от бля бля цял до обяд нищо няма да успея да наготвя сигурно. Тя ще ходи в Турция с мъжа си и голямото дете /2,5 г./ по НГ и ще остави малкото /няма и 3м./ на баба му за няколко дена! Ама е една латерна и тя и по телефона, и на живо. Уффф, що не казах, че ще излизам?!
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: декември 09, 2015, 10:38:43 »

Добро утро!  smile

От ранни зори за манджи говорите  И сега като ми се дояде леща и пълнени чушки с боб кво прайм? blush Днес не съм си взела нищо от вкъщи и от сега се чудя какво ще обядвам. blush
Пък и трябва нещо за вечеря да приготвя...

Снощи все пак излязохме за 2 часа да се отчетем. Уж трябваше на едно място да ходим, пък на друго отидохме.
Едва издържах. Отрових се от цигари, бях седнала точно до вратата и при всяко отваряне имах чувството, че навън е -10 градуса. Освен това корема ми беше толкова подут, че все едно топка бях глътнала и не ми оставаше място за въздух. Нямах търпение да се прибера, да си взема един душ и да помириша възглавницата.

Лоли, честита ти голяма елха. Вие с тези елхи ме заразихте и аз искам такава, но тази година сигурно няма да ме огрее, та дано поне за догодина.  smile

Тони, ама много нагла тази твоята приятелка. Аз все се каня да споделя и за моята, ама ми трябва повече време.

Наде, как се разбирате с новата колежка?

Сиску, много хубава елха си имате. Christmas tree

Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #250 -: декември 09, 2015, 10:46:38 »

Точно с джоджен майка прави въпросните чушки. Не слага неща, които Свекърва е казала. Явно имат разновидности тия пусти чушки funnytooth
Баба едната година се пробва да слага стафиди, ама околните хич не й одобриха сърмите. Било по рецепта на Ути в годините, когато друго такова предаване май нямаше. Иначе аз съм яла телешко със сини сливи и ми идваше да олижа чинията smile Това по троянския край...
Аз утре ще съм на кафе с една дърдорива приятелка. Сега тя е на етап пускане на детето на ясла и голямо оплакване ми дръпна по телефона. Момичето е много свястно, ама с тоя неин хипохондризъм понякога ми идва в повече pardon Тя е от тези, които постоянно са по лекари (поне при 3-ма), пие шепи с лекарства, ама не по предписание, а по нейно си усмотрение. pardon
Миме, съчувствам ти! Ние бяхме излезли с приятели на кръчма точно в първите ми седмици от едната бременност. Отровиха ме след 22 часа! Нали тогава раздават чашите с водата! Прибрах се жълто-зелена bad
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: декември 09, 2015, 10:48:48 »

Миме, важното е, че имате коледно настроение с този хубав подарък  heart  

Спирам с манджите..

Снощи беше първият концерт на Х фактор, който изгледах от начало до край.. Много добро впечатление ми правят АВА..

Спуках се от смях на Брадъра с туърка хахахахахахах Избраха ги тия с плоските дупета да ги клатят  pleasantry crazy
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: декември 09, 2015, 11:07:18 »

Отдавна не съм писала, но чета редовно, та в тази връзка искам да честитя на Мимето и на Хриси за прекрасните новини  heart

Нашият Х фактор рядко издържам да го изгледам целия, най-вероятно защото от няколко години с ММ следим английския Х фактор и неминуемо правя паралел, а то просто няма място за сравнение nea

И аз украсявах и вкъщи, и на работа, взехме си много яки лампички от Джъмбо във формата на звездички, имат и кристалчета. За тази година няма да стане, но за догодина нямам търпение да си вземем огромна елха и изцяло нова украса за новия дом  heart
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: декември 09, 2015, 11:11:44 »

Тинче, разкажи по по-дробно, направихте ли сделката, кога, къде, каквооо .. Много се радвам, когато някой си купува ново жилище... Знам, каква емоция и нерви са, но колко е прекрасно  Ashamed Love girl air_kiss
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: декември 09, 2015, 11:20:22 »

Засега сме на предварителен договор, другата седмица изповядваме сделката. Във Витоша е апартамента, тристаен, сравнително голям, върви си с гараж, което е супер, че там е кофти с паркирането по принцип. Обзаведен е, като една част от мебелите ще подменим сега, а другата поетапно. На нас ни трябваше нещо готово, защото не искаме за много време да ни се застъпва наем и кредит и на шпакловка и замазка не ни устройваше особено. Притеснява ме въпроса с транспорта в квартала, но тъкмо ще имам стимул най-после да се науча да карам  blush
Много се вълнуваме, да имаме собствен дом е наша отколешна мечта  heart
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 56   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: