Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:18:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 56   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра  (Прочетена 216926 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #195 -: декември 08, 2015, 09:29:12 »

Да, да, Свекърва, съвсем различни са коледуването и сурвакането. Баща ми е човек историк по образование и по призвание, нищо че не работи по специалността си. То много ме е вкарал в подобни традиции от историческия поглед. Баща ми не е религиозен. Има обаче слабост да обикаля по манастири и да ги изучава като музеи, съхранили религия, култура, надежда на един народ. Има една книга "Етнография на България" - често надзъртаме какво пише за различните краища. Малко се отплеснах - идеята ми беше, че в градски условия по-трудно се спазват точно традициите, защото всеки привнася по нещо ново. Ние сме обикаляли и на двата празника с цел емоция. Възрастните пък ни се радваха и ни даряваха с изброените вече неща.
Фани, ако някой от форума иска да прочете книгата, дай му я. Ако няма мераклия, тогава ми я върни. smile Аз съм малко до кривата круша с твоята книжка, че съм подхванала бая четива едновременно. Имала съм и преди такива периоди. Само ако хващам нещо супер сериозно, тогава му се отдавам изцяло. smile
Лолитка, направо ти завиждам, че можете така лесно да отскочите до Солун. Като знам и гръцкото Джъмбо колко по-интересно е... bouncinggirl Да се похвалиш с елхата после!
Успешен ден на всички! smile
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #196 -: декември 08, 2015, 09:40:06 »

Оф да му се невиди скапания прокси сървър...няма ми го коментара  beating

Фани, Боби ми беше организирал такава романтична вечер с кино и вечеря, та сигурно и Илиян го е лъхнала подобна мисъл  blum Сутринта имах закуска в леглото, дано не е само защото съм бременна  Girl_hide А Теодор излязъл да пазарува и се обадил на Вики дали иска вино (а той пие само домашно), тя казала не и той се прибрал с букет червени рози хихи  blum

Лоли, ходи овършей Солун и да се похвалиш  heart

ММ съвсем се е шашнал...снощи имах специално меню за бременни с много зеленчуци, гледал, ровил в интернет и вече само той щял да готви (няма да стане, особено като ни сложат кухнята, ама хайде, от мен да мине Wink
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: декември 08, 2015, 09:43:15 »

Фери, аз бях запомнила само закуската  funnytooth За хапването.. Моята приятелка ядеше само здравословни неща, супер се следеше..Единственото хубаво беше, че когато роди излезе 1:1 с килограмите си преди да забременее, което не е чак толкова важно според мен.. Яж, каквото ти се яде умерено.. Познавам поне 10 родили жени, които не преценяваха всеки продукт, който поглъщаха, а бебета им са перфектно здрави и хубави дечица.. Няма гаранция .. Просто трябва всичко да е умерено  heart

Лолииии, искам и аз разходка до Солун, макар да не ми е много симпаатичен.. В центъра иам една страхотна сладкарничка, по-хубава не съм виждала..  Torte

Ох, ако знаете мама колко баклавички и вкусотийки с шам фъстък ми е донесла от Истанбул..  yahoo Днес донесох да почерпя на работа, че иначе само двамата с Илиян ще ги ядем до другото изложение  pardon
« Последна редакция: декември 08, 2015, 09:45:23 от alexandrova_90 » Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: декември 08, 2015, 10:11:20 »

Тц тц, и до Солун не съм ходила. Фери, яж си на воля, то е малко и до ген. Може и огромна да съм била ама много се харесвах като бременна. А сега съм дори по-слаба от забременяването  danceg
Ооооо, честит ви/ни студентски празник!
Забравяме вече...
Активен
Feribotka

« Отговор #199 -: декември 08, 2015, 10:26:42 »

Oooo ама аз си хапвам, Боби много се е вталясал нещо  Girl_hide Иначе лекарката ми каза вчера,,,каквото качиш първите 5 месеца си е твое, после имаш да го сваляш...след 5м вече е на бебето  smile ММ казва, че ще съм като една приятелка, дето само коремът ѝ стърчеше ама да видим Wink

И аз не съм ходила до Солун...само минахме покрай него на път за морето  blush

Който учи да се чувства поздравен  give_rose
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: декември 08, 2015, 10:38:40 »

Честит празник на всички студенти..

Дойдеше ли Коледа, беше един от най-хубавите празници.. Защото винаги се събирахме цялата фамилия, хапвахме, пийвахме, смях.. Мъжете винаги почистваха прасето, а жените приготвяхме сладкиши, салати и масата за обяд.. Задължително се прави прясно месо на печката на дърва.. Баба месеше питки и всичко беше много хубаво..
Като деца с брат ми винаги си правехме сурвачки и само чакахме да дойде време и да почваме да сурвакаме, за да събираме пари  girl_haha
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: декември 08, 2015, 11:18:00 »

Честит празник на студентите.. Много го обичах днешния празник , не че студетството ни не беше всеки ден празник, ама днес си ми беше по-празнично.. Ех, какви времеена.. По този повод споделям един много разпространен фейсбук статус, който и аз си копирах.. "Разбираш, че си остарял, когато 8-ми декември вече е просто Вторник"  sad pardon
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #202 -: декември 08, 2015, 11:39:02 »

Тази сутрин си поспах повече.. И като станах трябваше да побързам с приготвянето на обяда.. Да, но месото ми е замръзнато, зеленчуците не са нарязани.. Абе бъркотия.. Бързам всичко да направя, за да е готово и ...  да преместя купата, в която си събирам използваното кафе от машината.. И хоп на земята, цялата ми кухня стана в кафе  lol къде бързам, къде работа си създавам.. Отиде ми торенето на цветята.. Отивам в темата за готвене да споделя днешната ми манджа.. 
Активен
Alichka

« Отговор #203 -: декември 08, 2015, 12:27:56 »

Аз пък този 8-ми хич не го признавам. От 5 години студентство само 2 пъти съм празнувала. Не ми харесва цялата олелия и най-вече алкохолния туризъм. Нищо общо няма с изначалното празнуване на празника, нито пък с идеята какво е да си студент.
За сметка на това ми е слънчево и хубаво - имам си подарък от Нат, Мимето каза прекрасни новини...
Като стана дума за студенти - ММ тези дни си направи за първи път очила. Допреди две години имаше адски добро зрение. Виждаше номера на коли от далеч, ситни надписи. Обаче с работа на алуминисцентни лампи и много часове нощно шофиране, зрението му се развали. Привечер му е размазано. Ходих с него да си избира рамки. Първите, които му предложиха, бяха баш като за зубър crazy Сега много го бъзикам как ще седи по първите чинове и ще демонстрира на колегите новите си лупи look
Джоси, като каза, че събираш кафе, и си помислих, че си правиш пилинг на кожата. Аз не слагам кафе по саксиите, че много мушици се разхвърчават из стаята. При вас такива гадини няма ли? biggrin
Активен
Feribotka

« Отговор #204 -: декември 08, 2015, 12:34:12 »

И аз не слагам заради мушиците  smile

8ми редовно празнувахме с ММ и другите колеги докато бяхме студенти, само че не в Банско и тн ами в някакви забутани хижи дето в повечето случаи беше студено  huhhuh.gif Ама пак си беше емоция де...

ММ е с лещи, ама вечер като си сложи очилата е баш като Кларк Кент...моят Супер мен  heart
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: декември 08, 2015, 12:37:42 »

Добро ви утро!

Точно щях да се включа с негативно мнение за 8 дек. и Аличка ме изпревари.  Wink

Докато бях ученичка много ме дразнеха студентитИ, после като станах студентка, съвсем не можах да разбера какво му се празнува. Никога никъде не съм ходила.  smile

Вчера щях да украсявам, ама нещо ме домързя. Само картичките надписах.
Получих си и пратката от свекърите - тоя път са надминали себе си. Претъпкан кашон с неща  yahoo

Къде са тия прекрасни новини от Мимето?  blush
Активен
Feribotka

« Отговор #206 -: декември 08, 2015, 12:38:55 »

В бебешката тема за 2016-та Wink А как си взе пратката...даде ли 26 лири  huhhuh.gif
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: декември 08, 2015, 12:49:31 »

Хайде добър ден и тук. След борба с Уиндоуса, успявам да се включа. Няма нужда да казвам,че аз победих тоя път,ама за другия- не знам!

Аз съм празнувала всеки 8ми декември и не го приемам като празник на студентите, а като повод да се съберем с приятели и да празнуваме преди Коледа. С колеги празнувахме веднъж и беше весело, наистина станахме по-задружни след празника. След това празнувах с колеги и приятели на моя съпруг. С тях и до ден днешен се чуваме редовно, излизаме по двойки и си празнуваме я сватби,я годежи,я други празници. Малко по-рядко,но пък качествено. За мен тези празнични дни бяха лъч светлина преди семестриалните колоквиуми, преди да предам последния проект за оценка...Обикновено се събирахме във вили извън София с 1 или 2 нощувки, денем по разходки в планината, следобед започвахме подготовка на храната, а вечер празнувахме на маса по стар обичай. Толкова весели моменти, не бих ги заменила за ексурзия до Ню Йорк даже!

Ей, днес е много готин ден! Панда повлече крак и вече се събрахме цяла група бъдещи мами  heart
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: декември 08, 2015, 12:52:42 »

Днес се пише много по всички теми и толкова ми е приятно  Girl_hide

Али те цветята са на двора и не съм забелязала да има мушици.. По между другото вуйна ми си слагаше използвано кафе на косата и седеше така 30 минути и после мие. Казва, че и става по здрава и има повече блясък косата.

Активен
Alichka

« Отговор #209 -: декември 08, 2015, 13:17:17 »

Аз не че съм чак толкова негативно настроена срещу 8-ми, ами безличен ми е. Преди да стана студентка имах честта да събирам русенски студ по Никулден. Едната година се зарекох да не ходим там в началото на декември и така стана, че сигурно 8 години ходехме по това време pardon Затова Никулден ми е денят свързан с много емоции, събиране на големи тайфи, хахо-хихи... 8-ми бледнее Wink
Джоси, само такова нещо не съм си мазала huhhuh.gif Не бих го пробвала, че като се сетя на два пъти как отмивах къна... Нямаше махане!
Фери, ама ММ е със съвсем малък диоптър, та не си струват усилията за лещи. Той няма да ги носи постоянно, а за шофиране, гледане на ТВ (това е рядко), стоене на компютър (това вече е супер рядко)... Избра си много тънка метална рамка в стоманено сиво. Учудващо как малката не го отрази pardon
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 56   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: