Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 21:54:49

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 56   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра  (Прочетена 216802 пъти)

menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: декември 04, 2015, 19:29:50 »

Преди време, като работех в Макдоналдс, бяха наели едно глухонямо момиче - е, тя навлезе в работата супер бързо и се справяше много по-добре от други хора. А там работата е свързана в голяма степен и с говорене и слушане - който е работил, знае.

Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: декември 04, 2015, 20:37:53 »

Нат, питам та - какво запомни?  blum
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #152 -: декември 04, 2015, 23:05:42 »

Фани, тя казва след 10 минути, не след 10 часа Wink
Като му дойде времето, тогава пак ще го чете. smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #153 -: декември 04, 2015, 23:14:15 »

Ти по-добре кажи какво ти е мнението за хората с увреждания.
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: декември 05, 2015, 06:53:55 »

Ами да помисля малко! Още не мога да отворя очички. Ха добро ви утро! Липсвах ли ви?
Кари е с баба си /in-law/ на състезание в Бургас. Айде стискайте за последно тая година. После само коледните концерти, но те не са със състезателен характер.  girl_wink
Ей сега ще ви видя какво казвате за хората с увреждания.
Приятен иукенд
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: декември 05, 2015, 10:44:41 »

Добро утро!

Кафе няма, заповядайте горещ шоколад.  pardon

Цяла седмица си мечтая за този съботен ден. Мързелува ми се.  boredom
Сигурно от месец съм си купила макарони, защото много ми се ядат на фурна и днес вече мисля да си направя.
Вчера баща ми си се прибра отпусна за един месец в България и бяхме на вечеря при нашите. Той още не е гледал видеото от сватбата и тази седмица се очертава да го гледаме отново.  yahoo

Ще трябва и да сготвя нещо за довечеря, но още не знам какво.  nea

Фани, ще стискам палци на Кари да се представи отново блестящо.  blum

Хайде мързелив уикенд на всички.  smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: декември 05, 2015, 11:02:38 »

Мари, чак си ви представих каква идилия сте  heart Какво ще готвиш на майстора Wink

Понеже ястията ще са сервирани и гостите ще избират от какво и колко да си вземат,  ще приготвя пилешко с портокал и бадеми,  свински късчета на тиган с лук,  морковени тиганици,  пастет от патладжан,  топла млечно-орехова гарнитура,  паста със сос бешамел и сирена,  свежа салата с дресинг,  за десерт френска селска торта,  сладки с бадеми и стафиди и сладки със слънчогледови семки и ако ми остане време,  ще направя шишове  с плодове с тези форми като подаръка на Вероника.
Е това е.
« Последна редакция: декември 05, 2015, 11:18:39 от Marri » Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: декември 05, 2015, 11:30:26 »

Миме, ще ти кажа какво правя аз когато хем ми е мързеливо хем нямам много време. В една йенска /или нейенска тавичка/ слагам пилешко месо,свинско, телвшко, няма значение дали е бутчета или на парчета, после картофи,моркови, чушка,домат, лук,чесън, подправки каквито обичате и ги затварям с фолио. За 1 час във фурната правиш чудеса. Може като са почти готови да махнеш фолиото и да настрържеш кашкавал и да го запечеш малко.
Тъй, за хората с увреждания: Имам 2 лели с увреждания. Едната има проблеми с крака и понакуцва. Другата има вроден порок на сърцето. Тази която понакуцва цял живот се оплаква, че е саката, че трябва роднините и/или държавата да й помага. Но пък не се е хващала нито някое ръкоделие да подхване, нито нищо. Навремето по Соц-а работеше в някакво предприятие за хора в неравностойно положение. След 89-та е разчитала на каквото мъжа й заработи и инвалидната си пенсия. И баба все и е пращала от село продукти, та изхранваха се някак. Сега вече са на село при дъщеря й, тъй че тя се грижи за тях - от това да им вземе пенсията до да им осигури дърва за огрев за зимата.
Тази с вродения порок се е омъжила малка и не е случила на мъж. Много я тормозел, пиел и я биел. Чак когато дъщеря й един ден се прибрала от училище и казал, че ако тя не се разведе с баща им, ще избяга от вкъщи се развела. Аз я помня като самотна майка, която правеше всичко за децата си. Работи при доста отровни условия, вследствие на което разви и астма. След време е срещнала втория си съпруг, който бог да го прости беше страхотен човек. Грижеше се за внуците й заедно с нея, помагаше й във всичко. Почина преди няколко години от рак. След смъртта му, тя се премести да живее при сина си в Холандия. Сега гледа внуче на 3 г. Никога е нямала средства, но познаваше всички лекари, сестри и медицински лица в града. Носеше им баклави и баници вместо солидни суми както вярвам на всички ви е ясно се случва из родните болници. Искам да кажа, че никога не е висяла на врата на някого. Опитвала се е всячески да се бори и оцелява. Не е ли живота точно това: Борба за оцеляване, в която оцеляват само най-приспособените?
Не казвам да не се помага на хората с увреждания, напротив! Но нека да им се оказва адекватна психологическа помощ, за да може да излязат от тая вменена и отдавна приета роля на жертва. Предпочитам данъците ми да отиват за хората с увреждания вместо за н-тото дете на Айше и Асан...
Но всъщност това е техния начин за оцеляване. Не ангажирам никого със мнението си. Винаги помагам когато имам възможност, повечето не знаете на кого и с какво съм помагала. Така са ме учили - прави добро и то рано или късно ще ти се върне.
Лоли, поздравявам те. Ако някой ден желаеш да помогнеш и в моя град, съм готова да ти съдействам!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: декември 05, 2015, 12:42:00 »

Здравейте  danceg

Аз днес ще се отдам на мързелуване благодарение на моя прерасен Пандьо  heart Вчера едната ми приятелка имаше рожден ден и излязохме по женски. Междувременно, той пък решил да не бездейства и пуснал пералня, прострял, подредил, измил чиниите и ми сготвил да имам за днес. Така аз днес за задача от него имам да си почивам и да събирам сили за един коледен шопинг утре.   danceg Златен, златен   Girl_hide

Нат, мажа се с Weleda и Palmer's от самото начало почти, защото имам склонност към стрии (имам по коленете то 6 клас сигурно), но от Фраксипарина сърби още повече.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: декември 05, 2015, 13:40:13 »

Ей ме и мен.  blum

Този уикенд пак се очертава гледане на сватбеното видео, защото ще идва един приятел, който миналата седмица не успя.
Днес ми другия изпит, моля стискайте палци  Wink

Чакам колет от свеки, който по неведоми причини не притгна вчера, а щял в понеделник. В същото време мама ми звънна, че ни подготвя коледна пратка и съм много хепи, очертава се месец на българската храна.  yahoo

Вчера пратих Теодор да изтегли кеш пари, че щяха да ми трябват. Отиде и ми звъни: "Абе да взема ли една бутилка вино?" А той по принцип купено вино не пие, та беше ясно, че е заради мен. Отказах му и след малко се прибира той и ми носи един букет цветя.  Flower Доста добре му се получи. Ей така решил.  pardon Похвал.

На Кари и пожелавам успех, ама съм сигурна в нея.  good

Това от мен за днес, хубави почивни дни smile  Cerry

Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: декември 05, 2015, 20:40:36 »

Този път медалът е сребърен! Точно такъв за какъвто си мечтаеше от доста време. Току-що се върнаха. Приятна съботна вечер ви желая!  heart
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: декември 06, 2015, 09:37:15 »

Браво!  Bravo
Активен
skylife
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1308

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: декември 06, 2015, 10:42:43 »

Девойки, това как ви се струва? Имах идея да е с един друг плат на мястото на червените квадрати, а те да са в края, където сега е шарения, ама плата беше кошмарен, а и не ми хареса как седи.

А сега се притеснявам, да не е много червено. Вие как мислите?

* PC060002.ORF.jpg (71.52 KB, 752x519 - видяно 106 пъти.)
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #163 -: декември 06, 2015, 11:33:25 »

Скай, на мен ми харесва...все пак е Коледа, нищо червено не е в повече според мен Wink

Брееее браво на вашите мъже, тия дни са се отворили на романтика  blum Да похваля и аз моя...снощи мноооого ме мързеше, размазах се на леглото и той като Пандьо изчисти и подреди, изми чиниите, аз само сготвих, че бях много гладна и не ми се чакаше, а днес сутринта ме събуди с ромАнтична закуска в леглото  heart

Браво и на Кари, да получава винаги каквото иска  give_rose

Вики, стискам палци за изпита  heart

Вчера цял ден вършахме...купихме си украса, вече си имаме елха..Боби ѝ се понамръщи, че била малка (а  мислеше, че е по-голяма хаха) ама пак стана красива  heart Аз исках да ми е малко по-шарена, ама по желание на ММ я направихме само в червено, бяло и сребърно Wink Чудя се дали да я кична и с лампичките...май ще са излишни  huhhuh.gif

ЕДИТ: Мари, много вкусно и добре подбрано звучи всичко  heart Тия тиганици май ти ги беше поствала в рецептите...мерак са ми много, ама още не съм ги пробвала  blush
Да ви кажа на ММ баба му как правеше най-често свинското (по видинска рецепта) - парченца в тава с олио, малко вода и много червен пипер, ММ се размазваше от ядене  blum
« Последна редакция: декември 06, 2015, 12:22:40 от Feribotka » Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: декември 06, 2015, 13:28:41 »

Ето ме и мен  Wink Да се похваля с резултата от изпита - най-добрия от цялата група  yahoo yahoo
Благодаря на Вероника за помощта.  give_rose

Освен това преподавалтелката ми написа много добра референция за работа, много съм доволна.
Снощи си спретнахме чудно парти вкъщи, днес се очертава разходка из Германския Коледен базар.  drinks

Браво на Кари  good good

едит: Фери, на мен много ми харесва елхата. Лампички бих сложила само ако са бели/жълти. Ако са шарени ще е too much
« Последна редакция: декември 06, 2015, 13:30:18 от Cerise » Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 56   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: