Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
май 30, 2025, 00:56:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...
56
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вра (Прочетена 241482 пъти)
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
Re:Месечна тема - Декември 2015г. - Новата година чука на вр
«
Отговор #450 -:
декември 12, 2015, 14:27:52 »
Видях, че книгата е преиздавана 72-ра година. По мое време, почти годините на вашите родители, имаше малко книги, та нищо чудно да са били във всяка къща. Освен това е луксозно издание, с твърди корици, голям формат.
Ако Мари ми беше наблизко, щях да си поръчвам при нея сладки и всякакви работи за гости. Вече не ми доставя удоволствие да готвя за много хора различни неща, направо ми се губи времето и главата ми мирише на кухня. Хехе, снаха ми трябва
.
Линкът на
Али
води към "Ребека", но нищо повече не е ясно.
Активен
Alichka
«
Отговор #451 -:
декември 12, 2015, 14:32:16 »
Хм, странно!
"Ребека - господарката на Мандърлей" се казва книгата, а Дафни Дю Морие е писателката.
Свекърва, мерси за ориентира. Не помнех, че е с твърди корици, а това ще ми помогне в търсенето из кашоните.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #452 -:
декември 12, 2015, 15:09:27 »
Да, точно. Само "Ребека" се вижда. Нищо, ще потърся информация.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #453 -:
декември 12, 2015, 19:36:39 »
Ни в клин, ни в ръкав, ама показвам какво ми хареса днес:
Отивам да чета,че много сте изписали. Видях само едни готини сладки и щолен назад, та отивам да видя за какво иде реч.
Активен
Alichka
«
Отговор #454 -:
декември 13, 2015, 09:17:45 »
Добро утро! Лежерно ми е - типично като за в неделя сутрин. Вече изпих сутрешното кафе
Чакам мъжо да се прибере от банкет, че са извън града с колегите. Малкият тайфун вилнее около мен
Нат, наистина е вдъхновяващо! Може ли да се получи чак толкова точно отражение?
(почес по главата)
Аз имам нов проект в главата
http://mishmag.net/rchno-izrabotena-detska-tekstilna-kuhnya-lilly-love-craft.html
Да видим кога ще мога да го подхвана. Поне имам време и засега само трябва да си определя стъпките на действие. Понеже кроенето не ми е стихията, отсега съм замислила кое как трябва да се прави, къде да се зашие, къде да се обърне... Не ми е скучно
Никой шеф да не може да ме натовари с толкова много задачки, колкото мога сама да си измисля
Пожелавам ви приятен и ползотворен ден
Активен
svekarva
«
Отговор #455 -:
декември 13, 2015, 15:49:12 »
Али,
доста работа иска тази кухня. Има много по- бързи, само от кашони, щом кроенето не ти е стихия. Имаше и форумски майки - Албенчик и Фиби, правили такива работи. Хем да включиш таткото в изработката
Аз пък търсих нещо дървено, подарък за годишнина от сватба. Ще пътува в колет, та трябва да е леко. Нищо не ми хвана окото. Гледах рисувани върху дърво картини, в краен случа това ще е. Исках да намеря дървени фигури, обемни, но няма ръчно направени. Харесаха ми и едни пирографирани дървени солници с похлупак, ама пернали надписи "България" и развалят общия вид. Табелки, икони, къщички за ключове не са подходящи за това семейство. За справка, българи са, живеят в Германия, а там имат много хубави дървени работи и се виждам в затруднение и всяка идея ще ми дойде добре.
Ей, много пишем днес...
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #456 -:
декември 13, 2015, 19:58:27 »
Да се фключа към много пишещите, понеже видях на Пандичка буркана за щастие, я някой да ме светне: Как се прави? Какви са тия надписи и т.н. За 1-ви път го чувам и искам да знам повеме
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #457 -:
декември 13, 2015, 20:29:35 »
Фани, някъде в Интернет видях идеята. Аз съм го снимала от близо. Не е нищо особено, но ми се искаше да има нещо направено от мен и това ми се видя мил и позитивен вариант. Аз това търсех в подаръка
Активен
Feribotka
«
Отговор #458 -:
декември 13, 2015, 21:39:25 »
Страхотен е този буркан
И аз крада идеята
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #459 -:
декември 14, 2015, 08:39:42 »
Добро
-во утро!
Как ви мина краткия уикенд?
За мен беше изненадващо забавен. Ходихме на РД на племенницата /дъщерята на in-law/. Стана на 9. Младите и децата бяхме на сладкарница, а възрастните у in-law. Кумата на in-law по едно време сподели, че едно дете й стигало /колкото Кари е, а тя е 78 набор/, а in-law веднага да вметне: ти нямаш право да кажеш това, щото имаш едно дете, аз мога да го кажа, щото имам 2... хихихи, та се сетих за скорошната ни дискусия за децата. След сладкарницата отидохме да приберем възрастната in-law от РД на възрастните. Поседяхме 40 мин, колкото да нахраня Кик, и братовчедите да разгледат подаръците на рожденничката. Докато кърмя в кухнята гледам майката на in-law се суети около мен да сервира на гостите /нас/. Току пита батко /брата на мъжо/ къде са чиниите, чашите и т.н. По някое време уж се радва на Кик - "ти на баба Х /свеки/ ли си момчето? гледа ли те баба Х?"
Ама и аз с голямата уста как й рекнах, чак още не мога да си повярвам: Оооооо, то на баба Х едно ли й е на главата? 3-ма внуци, 2 къщи на село, мъж, баща на 85 г.?
И като казах за дядото и тая: Какъв дядо? Сякаш за 1-ви път чуваше, че сватята й има баща или че го гледа, не знам
Отиваме в хола и вика на Кари със сериозен тон: Ела тука сега, седни, вземи си прибори, яж! И то детето като заплака с едни големи сълзи. Пък аз си знам детето - яло е в сладкарницата по обяд и в 4 ч. следобед просто не е гладно, а си е помислила, че я карат насила да яде. Зодия Рак все пак, прави нещата, ама когато тя си реши! Успокоих я, че няма да й се обидят ако не яде, та се успокои. Като чели най-важното по празници е да се надумкаме като за световно...
По някое време бащата на in-law: Имах брат 11 г. по-малък и сестра 2 г. по-голяма, ама и със сестра си не играех щото е момиче, а с брат си не играех щото бях тийн и други неща ме вълнуваха когато той беше малък... Аз: ми то няма огромно значение разликата май, както си ги научиш децата
та такива ми ти работи в събота. В неделя бяхме у мама и се глезихме
На връщане милото ми купи нов пасатор - само 450 вата, ама на Бош
Вики - исках да напиша 'А Пък тя" за кумата ми, а не 'И тя' - не че искам да кажа, че ти не говориш езици или не се изразяваш добре
приемам забелеШката. Грешката е моя!!! Извини, пожалуйста!!!
Пандич, страхотна идея и аз като Фери крада. Ако беше в някоя нормална страна щеше да печелиш яко. Има страни където най-много се плаща за идеи
Гледахте ли по ТВ за предсказанията на Ванга? Казваха, че чуждата преса била гръмнала, че предсказала сегашните световни конфликти навремето. Чужбинките нещо да знаете по въпроса?
Айде пускайте кафе и закуска, че трябва да се приготвям за училището за родители, че и Кик ще приготвям...
Усмихната и Успешна седмица ви желая!
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #460 -:
декември 14, 2015, 08:48:20 »
Добро утро
Много задачки събота и неделя + не малка доза хойкане.. И нямах време за форума
Бурканът за щастие беше част от моя подарък
Когато си купих кецовете за сватбата в магазинчето имаше такива буркани и нямах търпение да стане Коледа, за да подаря на няколко човека по 1 буркан. Бях го включила и като част от подаръка за моето Градче, но го трансформирах да не се повтаря
Поздравления
Панде,
ще пиша после повече по темата, че ще се издам сега, ама ми четеш мислите общо взето
Миме,
играта, за която говорех е точно такава.. Не знаех, че се казва Шапка.. Няколко човека си намисляте (Държава, предмет, филм, известна личност и още нещо, но не помня какво) пускат се в нещото.. Разделяте се на отбори, в първия кръг един тегли и за определено време с всички думи, които се сети, трябва да обяснява написаното на листчето (за време се прави); Вторият кръг е само с една дума трябва да опишеш написаното на листчето. Трети кръг само с мимики
Целта е от първия кръг да запомниш максимално много от думи на всички, защото може да ти се паднат ти да ги познаваш или обясняваш.. Много е интересно
Аз пък да ви кажа, чакам да видя украсата на Наталка, за да кажа коя ми е номер 1, защото оппределено при нея ще има нещо супер идейно сигурна съм
Спорна и хубава седмица
НОВ ОТГОВОР.. БРАВО
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #461 -:
декември 14, 2015, 09:02:41 »
Ооо, аз на Наталка панделката от подаръка съм си я запазила под елхата. Толкова беше хубава, чак 15 мин разопаковах за да не я разваля, че беше бая здраво прилепена към хартията
Кажете й дане се спотайва ами да пуска снимка с червената бременна блузка!
да й видим коремчето! И другите ни бъдещи майчета и те да пускат!
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #462 -:
декември 14, 2015, 09:22:18 »
Добро утро!
Изкарах един парти уикенд и се чувствам много заредена. В събота бяхме на РД на една от шаферките ми, а вчера на коледно парти от народните танци, на които ходим от работата. Винаги съм обичала тази "почивка" повече от излежаването
Бурканът за щастие и на мен много ми хареса, изобщо всякакви арт нещица са ми по вкуса
Активен
Feribotka
«
Отговор #463 -:
декември 14, 2015, 09:24:30 »
Добро утро
Само се отбелязвам, че съм тук, ама ме мързи да разтягам локуми...не е човешко това един ден да почиваш, размазах се вчера от задачки
В събота имахме Коледно парти на отдела (отделно сме от цялата фирма) - през деня бяхме в една стая тип Mind Room и беше сууууууупер яко! (извинявам се за жаргона) ама просто много се накефих
Имаше в една залепена ваза на дъното един ключ със завързана тапа на него, трябваше да напълним взата с вода за да изплува тапата с ключа ама от къде толкова акъл...хванах една чубрица дето беше за декор и с дръжката ѝ го изръчках
Казаха, че от над 100 групи, дето са минавали през стаята аз съм едиснтвената дето е успяла по друг начин да изхитрее хахаах и сега трябва да подрежат дръжките на чубрицата
После вечерта бяхме на парти имаше мноооого храна...друго не ме интересуваше
И в моя коледен подарък има нещо подобно на буркана ама като си го получи джуджето ще се похвали
Фани
, така, така няма да си мълчиш да не те правят на маймуна
Прекрасен ден
Нов отговор...чудни сте
Активен
svekarva
«
Отговор #464 -:
декември 14, 2015, 09:29:03 »
Фани,
къде ти е кафето?
Ами колежката, баба Х, щом и тя отглежда момък на 86, значи и по това ми е колежка. Хихи, ами Кико нали е престолонаследник, единствен мъж сред внуците, няма как да не е на баба момчето. Какво ще го правят днес, пак ли ще го пипат женорята?
Аз пък вчера паднах /спънах се на кривите павета/ баш на Главната. Хубавичко, по очи, та си жулнах бузата и сега съм синя половината и леко подута. Мога да съдя мъжО за нанесен побой. В събота организирам детско тържество и смятам да взема една метла и да казвам, че съм баба Яга
, да не ги плаша. То сигурно тогава ще е я зелено, я жълто вече.
Мисля да правим това с децата. Ръчичките ще са изрязани от картон, да не се плескат с бои. Имам очи, ще измъдря и червени кръгове. Ще ми помага бившата колежка, също пенсионерка. Ще пускаме песни и ако реша да се задълбавам, ще им покажа техни снимки от предишни години, да се познават
Ако се сетите и някакви общи игри, без много допълнителна подготовка, казвайте. Имам идея за състезание за бутане на бутилки с чорапогащник на главата, за игра с балони без да се изпускат и хапване на парче шоколад, сложен на лицето, без ръце. Казвала съм, ама пак - 10-тина момчета между 4 и 6, две девойки на 6 и четири мъжки по на 2 годинки. Бебета няма тази година, пораснаха.
photo11.jpg
(29.84 KB, 153x229 - видяно 2583 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32