Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 09:49:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема (говорилня) - Ноември
Страници:
1
...
61
62
[
63
]
64
65
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема (говорилня) - Ноември (Прочетена 218902 пъти)
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
Re:Месечна тема (говорилня) - Ноември
«
Отговор #930 -:
ноември 29, 2015, 03:37:24 »
Лично аз съм доволна от моят лекар и стажанктката му. Само да не бяха ходили на тоя пуст семинар
та и аз като раждам бързо, не успях да ги дочакам, изтърсих го там, екипът дето се случи беше
абе да са живи и здрави ама да вземе дежурния лекар да си навре дипломата барабар със дългия стаж в някой шкаф и хич да не го поглежда
ако ли шкафовете са й пълни, да си я навре в някоя подходяща част на тялото, която по спомени беше толкова голяма, че можеше спокойно да ги побере не само тия неща, но и машинката й за измерване на тонове, заедно с изтощените батерии. Имах шанса лекарите ми да ме прегледат в следващите минути
Меко казано побесняха. Оправиха й бакиите незабавно без дори да усетя колко са сериозни нещата, как реагираха толкова бързо, как си събраха екипа, как се организираха не знам. Страхотно впечатление ми направи факта, че буквално си шепнеха - дали за да не ме смущават или стряскат още не съм разбрала макар че стажантката ми е много добра позната да не кажа приятелка... Всичко това в обстановка, която спокойно може да се мери с тризвезден да не кажа и четиризвезден хотел. Все още не мога да повярвам, че това е същата малка провинциална болница, в която раждах преди 7 г. И персонала се държа чудесно през времето на престоя ни там, то и нямаше как иначе. Още докато стажантката оглеждаше всичко щателно и следеше състоянието ми лично лекаря ми и началник на отделението беснееше, фучеше и виеше из отделението като някоя хала. За 1-ви път виждам в БГ лекар, който да не си прикрива колегите - гарван гарвану око не вади си важи масово из лечебните заведения! Де да знам, аз ли съм от друго тесто или бира, ама не бих предпочела в точно този момент да ми е баш като по филмите, таткото да ме държи за ръка, да имам камера навряна в лицето, синя панделка в косата, че и Хепи Бъртдей да ми пеят, малко ми граничи с нагълтване с райски газ. Стига ми това, че до главата ми неотлъчно имаше хора в критичните няколко часа - говорехме си глупости и се смеехме. С екипа, който ми довърши раждането бих родила още 5 деца. Забравих да кажа, че не са ми взели и стотинка, въпреки че ми бяха на главата поне 7-8 човека, 3 от които лекари.
Никога няма да забравя как докато водехме сина ми да го показваме за първи път на баща му и сестра му, лекаря ми се провикна от края на коридора: Къде сте го помъкнали това бебе-момче, дами? Придружено с 24 каратова усмивка. Тогава за 1-ви път, а го познавам от 4-5 г., забелязах, че той бил симпатяга и чаровен.
Ех, отнесох се отново! Извинете! Лека ви нощ!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #931 -:
ноември 29, 2015, 09:38:02 »
Привет!
Много съм впечатлена от рисунката в кафетата, само на мен ли ми изглежда така?
И аз като
Фани
, макар втория път да родих за 45 минути, все ми беше тая, дали има перденца на прозореца, или черна хартия. Хихи, не бих издържала да ми пеят, да ме снимат и да ми се мотат по какъвто и да е повод, а таткото щеше да ми е последна грижа. Много съм доволна и че никой нищо не ме е питал и не се е налагало да взимам решения как да раждам, защото в крайна сметка докторите щяха да направят това, което е нужно. Спомням си, че брат ми като видя, че чета една от медицинските му книги, прибра всичко и ми забрани да се "информирам". Същото направи и за собствената си жена, плюс забрана за посещение на всякакви курсове, форуми и разговори по темата с външни лица
.
Очертава се хубав ден, макар и ветровит.
Да взема и аз да се оплача малко
. Хванах майка ми да си събира храната в найлоново пликче и после да я изхвърля през терасата. Да купувам аз скъпа риба "Треска", да я приготвям с киноа, а тя да я зяносва зад гърба ми. Иначе изяде филия хляб, половин шоколад, донесен и от леля ми /също тайно/...Остави другото, ама да хвърля от терасата на улицата, щото "иначе ще разбереш и ще ми се караш", вече ми дойде в повече.
symmetry-breakfast-food-photography-michael-zee-64__880.jpg
(68.03 KB, 395x395 - видяно 2455 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #932 -:
ноември 29, 2015, 12:04:44 »
Божке, кат' се стигне дотам да се смее ли, да плаче ли човек…
Подсети ме дядо ми, лека му прьст, в един момент кьм края си много беше олакомял и все тьрсеше да яде. Седнала сьм аз наоколо и кьрмя Марта, а той изведньж ми хвьрля един зверски поглед и казва: "Оня що джвака там бе?!"
С майка изпоналягахме от смях! Викам дай да се скрия, че ще изяде цицето на детето
«
Последна редакция: ноември 29, 2015, 12:06:30 от inaxastra
»
Активен
svekarva
«
Отговор #933 -:
ноември 29, 2015, 13:01:17 »
Хехе, най- добре да се смее човек
. Като ми мина малко и викам на майка "Ами ако цапардосаш някой, който минава по улицата в това време?", пък тя: "А, не..Аз първо гледам дали някой минава, после дали може да ме види съсед и тогава хвърлям!"
Просто нямам проблем, всичко е точно. Разбрахме се да яде колкото яде, другото да оставя в чинията и аз да не се карам. Накрая дълбокомислено отсече: "Ми то си е казано, по- умният трябва да отстъпи!" Само дето не ми стана ясно кой е по- умен от двете, но реших да не задълбавам.
Всички тези разговори се водят на висок глас, щото и слуховия апарат не иска - пищяло и. Най- интересното е, че котката я заобикаля и застава на почетно разстояние от нея. Пълен респект имат една към друга.
Ина,
оздравяхте ли?
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #934 -:
ноември 29, 2015, 13:17:33 »
Хахаха, искрено се посмях! Свекърва, хич не се връзвай. Вдетиняваме се с растежа на ЕГН-то.
Инче, липсваше тук!
Аз пък от вчера съм със зверски болки в кръста-ни права, ни легнала, ни седнала! Само от криво спане ще да е. Не ми стига другото,ами сега и това. Преди,когато ми се случеше, се оправях с упражнения от йога,ама сега не знам дали мога да ги правя. Тумбачето порасна малко и сега ми е по-трудно да се навеждам.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #935 -:
ноември 29, 2015, 13:32:37 »
Не, не сьм оздраяла, Даже сьм на умирачка, ама Фабио ме успокои, че сме в две и петнайста, а не в средните векове и сигурно ще ми намерят цяр.
Иначе азм сьм си тук, чета си редовно, но си водех една лична кореспонденция и тя ме задоволяваше, та не ми се пишеше публично
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #936 -:
ноември 29, 2015, 15:04:38 »
Нат
, кога си пак на преглед?
Дали да не се обадиш на твоят лекар, да се консултираш за тези болки?
Дори да си ги имала и преди, сега мисля, че трябва да им обърнеш специално внимание.
Да, децата и старите хора са на един акъл. Аз като малка изхвърлях храната през прозореца, за да не ми се карат, че не съм я изяла....
Нито веднъж не са ме хващали, но си имах фен клуб от котки, чакаха редовно
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #937 -:
ноември 29, 2015, 21:26:28 »
Добър вечер.. Чета ви, но все с нещо се занимавам и не пиша..
Отлагах слагането на украсата, като си мислех, че ще сме вече в новата квартира. А то се оказа, че тоя сега ще продава къщата и не може да ни я даде.. Добре, че поне може да останем в тази, че иначе щяхме да се види ме в чудо..
Използвам изкуствена коледна елха (нямам място за естествена ) и украса от бяло, червено и сребристо.. Не съм купувала нови играчки, всички са ми от миналата година. А и мисля да се огранича, че този месец прекалихме с харченето..
Е поне накупихме хубави подаръци и ще напълним чувала на дядо Коледа ( брат ми
)
В къщата ни на село, която баба и дядо са строили с много мъка не давам нищо да се изхвърля.. Докато си бях на бг, реставрирах някой неща и това мисля да направя и за напред.. Искам да ни остане спомен от тях..
Ина
досаждай им на тия лекари, докато ти обърнат внимание както трябва.. Стискам палци скоро да се оправиш
Тук са малко бавни в тези неща, преди няколко дни майка ми ходи на снимка на белите дробове, е няма такова претупване.. Точно 5 минути, снимка и разчитане, та сега ще ходи в друга лаборатория..
Като малка бях много лакома, случвало се е баща ми да ми се скара да престана да ям, че ще получа разширен стомах
Нат
почивай си повече..
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #938 -:
ноември 30, 2015, 03:40:58 »
Абе ей Ина, ти луда ли си? Естествено, че ще ти намерят цяр! Силно гуш! Доколко е зле положението? Извинявай, че из тия дни не успявам да следя всичко, та и да си писала може да не съм го чела или доосмислила.
Аз малко да си похваля пак гарджетата. Едното има бронз от турнира, на който бяхме домакини през уийкенда, а другото много слушка та успях да видя хем съчетанието хем награждаването. Тук вече ще ви сцепя от снимки, надявам се. Имаше фотограф и вярвам, че ще имаме повече снимки отколкото на други състезания щото все пак струват по 4-5 лв бройката и само на хартия и по някой път предпочиташ да има нова рокля примерно вместо 6-7 снимки отгоре на стандартните 6-7, които обикновено взимам. А майка най-много 4 взима, хихихихи скръндза такава!
«
Последна редакция: ноември 30, 2015, 03:42:56 от fanimira
»
Активен
svekarva
«
Отговор #939 -:
ноември 30, 2015, 08:33:46 »
Добрютро в понеделник!
Ина,
всяка болест иска да бъде уважена, да я полекуваш, да се съобразиш с нея и тогава си отива. Особено вирусните, те чукат точно по слабите места и после с месеци се влачат. Стискай зъби, прави каквото трябва и по празниците ще си пушка, от сърце ти го желая
Фани
, браво на децата
Особено на Кари, че нали беше и болна в последните дни. Върнах се в годините назад и напълно те разбирам какво чувстваш
Дано всяка майка изживее тези мигове на гордост от децата си, естествено, без съпътстващите ги притеснения.
Пожелавам ползотворна седмица на всички!
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #940 -:
ноември 30, 2015, 09:22:42 »
Добро утро
Ина
, радвам се, че пак си тук
Бързо оздравяване..
Четох ви вчера и онзи ден, ама ме мързеше да пиша.. Ние се отдадохме на гушкане и готвене.. Видях се с две мои приятелки, които не виждам често, но са от онези.. знаеш, че ги има.. нямаш нужда да се чуввате нон стоп, просто са винаги там и когато се срещнете, все едно не сте се делили
Голямото ми разочарование (поредното!!!) дойде от приятелката ми, за която Ви казах, че се раздели с мъжа й... Писал й, че я обича и че не може без тях.. Че й готвел голяма изненада, която ще й хареса много.. И тя се е върнала
Тотално ми падна в очите вече.. Чухме се и ми вика.. Той съжалява.. Обидена съм, но знае какво обичам, я екскурзия, я някакъв подарък.. ВЕче ще прави, каквото аз искам, ще гледам себе си и тн
Той не поглежда детето ти, държи се с родителите ти като с парцал, с тебе се държи като с прислужница и ти ще си щастлива от някаква милостиня, под формата на подаръци и екскурзии
Просто съм възмутена и това вече преля чашата.. Казах й, че ако ще и на Марс да я заведе се държи с нея като боклук, но явно тя го заслужава и й харесва.. Ако ще да ми се обижда, каквото ще да става и й затворих.. Потресена съм!
Отплеснах се..
Хубава и спокойна седмица на всички
Активен
Feribotka
«
Отговор #941 -:
ноември 30, 2015, 09:43:12 »
Добро утро
Ина
, липсваше ми и на мен...миналата седмица почти всички липсвахте
Тони
, някои жени са мазохистки просто...познавам ги много такива за съжаление
Нат, Ина
гушкам ви, дано сте по-добре вече
Свекс
, тия кафета много темАтични
Добре си се разбрала с мамчето
Фани
, браво на твоите прекрасни дечица
Лоли
, честито ви вързопче
Много хубаво име
Джоси
поздрави и на теб, че нямам какво да ти кажа
Аз сега се сетих да питам...Али беше казала, че е противопоказно да се прахосмуче по време на бременност...защо? А бърсане на прах и всякакъв друг вид чистене? Сори ако ми е много рус въпросът
Ние този уикенд бяхме по обикокли на роднини
В събота ходихме да си харесаме цвят за плота на кухнята, после си поръчахме уредите (тази събота ще ни ги доставят), Боби в събота сутринта докато аз съм спала ни зареди с пелети (надявам се за възможно най-дълго време), после следобяда до 10№ часа откарахме в леля ми, видях си и бабчето, много ми беше хубаво
Не знам дали ви казах ама братовчед ми (този дето хич не му се учи и майка му се беше шашнала) здравата си е потрошил лявата ръка (от едно дърво паднал) и сега е с пирони и гипс...около 2-3 месеца ще е гипсиран
Вчера ходихме на ММ при леля му (свекърите)...вуйчото горкият вечее без коса
Каза че особено последната терапия е имал чувство, че ще му падне главата...ама се държи, всичко на майтап го обръща
Иначе сме добре, утре идват да ни пуснат и настроят котлето вече да сме на топло
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #942 -:
ноември 30, 2015, 09:46:21 »
Добро утро
Ние си направихме един уикенд с кумовете във Велико Търново, изкарахме си прекрасно, с изключение на студа, който брахме, но пък хич не ни спря да се моткаме по цял ден
Ние отидохме в четвъртък ММ да си хареса кецове за РД като подарък, за да не се бутаме в петък. Запазиха му ги и в петък не се блъскахме по магазините - влязохме, платихме и изчезнахме. Ама наистина си бяха намалени - със 120 лв. надолу си е съществено
Аз си чакам новата колежка по стая утре. Дано да е готина, че предишната, която излезе в майчинство, е просто непоносима, по-лош човек от нея не съм срещала в живота си и много ме напрягаше. Сега стискам палци за свежо и лъчезарно момиче
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #943 -:
ноември 30, 2015, 10:01:14 »
Пропуснах да похваля Кико и Кари..
Фери
, тя не беше такава
Техните нямаха пари, бяха хубаво семейство, но никога не можеха да си позволят това, което имахме всичко останали.. Тя и до днес казва, че много й е тежало, когато всички сме ходели с по 3лв на училище, а тя с 50ст.. Явно това я е карало като порастнахме, да иска да има пари, да се влюбва все в богати момчета, но класовите различия между нея и тях си ги има и няма как да е иначе.. Мъжът й е от друг свят просто.. Колкото й да повтаря, че не е с него заради парите.. Се убеждавам, че просто иска да има финансовата сигурност, която тя и сестра й не са имали като малки.. Еми отвратително е.. Има и друг начин, тя работеше, изкарваше адски много пари, просто сега си избра лесното.. Противно ми е.. Принципно е толкова горделива, че не знам, как се принизява така
Браво за уредите..
Тинче
, много хубаво за екскурзиийката
Браво и за кецовете.. Аз съм на мнение, че ако знаеш какво търсиш и знаеш реаланата му пазарна цена от преди това, можеш да намериш неща на хубаво намаление.. А не юруш да купуваме и нужно и ненужно, само щото е на намаление
Ние миналата година хванахме супер промо в емаг.. Пък нека си се оплакват...
За черния петък..събота..неделя.. В събота направих грешката да се опитам да пия кафе с моята приятелка там..
Направихме няколко кръгчета на паркинга, нямаше места.. После още 15 минути се опитвахме да излезем.. Имаше регулировчици навсякъде в паркинга, които спираха и пропускаха колите..
Много интересно съвпадение се оказа вчера.. 29.11.2012 е денят, в който сме заживели с Илиян за първи път само двамата в собствена квартира.. А миналата година на 29.11.2014 пък осветихме нашия апартамент.. Няма случайни неща.. Добре, че е фейсбук да ни ги напомня
Активен
always_and_forever
«
Отговор #944 -:
ноември 30, 2015, 10:08:24 »
Здравейте!
Минавам да пожелая успешна седмица на всички.
Болните да се излекуват, а здравите да се пазят.
Аз май измислих подаръците за Влади, остава само да се разтърся.
И за родителите имаме някакви идеи.
Фани, браво на децата. Все така да се гордеете с тях.
Активен
Страници:
1
...
61
62
[
63
]
64
65
Нагоре