Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 22:50:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 65   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема (говорилня) - Ноември  (Прочетена 219154 пъти)

svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #90 -: ноември 03, 2015, 10:12:50 »

Тони, гледайте хасковски и харманлийски фирми, там са много добри. Локум предимно в тесто съм яла - кифли и сладки. Би трябвало и в кори да става. Каква е плънката в баницата, слага ли се още нещо? Сигурно и орехи има...
ПП Чак днес си видях змията. Доста смарангясана е, та ще си търся най- първата, дето не е в чиния.
« Последна редакция: ноември 03, 2015, 10:14:43 от svekarva » Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: ноември 03, 2015, 10:18:04 »

Спомням си, че баба ми мажеше разточените кори с нещо.. смес от масло и нещо друго, като кашичка беше.. Вътре локум и завива, после сиропира с сироп от захар и вода. Ох, слюнкоотделяяяяяяяяяям  girl_impossible girl_impossible girl_impossible

Казах си и аз,ч е не ми харесва сегашната ти змия, от много време я виждам  nea
Това не е ли предишната ти?
http://fantasyelf.com/blog/wp-content/uploads/2012/05/snake-011.jpg
Активен
svekarva

« Отговор #92 -: ноември 03, 2015, 10:33:36 »

Това е предишната, да. Аз търсех ето тази, тя ми беше дълго време, после дойде снимката с допълнителните змийчета в чинии. Хехе, тази ми излезе на търсене "животни плодове, зеленчуци". Аз я търсех на ягоди и декорации, как да се сетя, че е животно, а не влечуго blum
Сменям я моменталически ама ще я видя сигурно чак след 2 седмици

* змийка_500.jpg (31.98 KB, 500x500 - видяно 186 пъти.)
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: ноември 03, 2015, 10:38:11 »

Хехе и тази е много готина  good Wink
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: ноември 03, 2015, 10:44:40 »

Здравейте smile

Нат, много да ти готини духчетата, сръчко си ти Wink Аз вече съм на дънки за бременни. Моите си не съм ги обувала, от както съм бременна все с рокли ходех. Сега имам една рокля (не за бременни, ама ще върши работа известно време) и дънки за бременни, които ги обожавам.

Свекс, веднага си разконспирирала крачето ми Wink  good

И дреболиите от сватбата ще покажа, ама мислех да е в съответните теми все пак smile

Тони, майка ми е от Казанлък, та си имам и казанлъшка баба Wink това е една от причините сватбата да е там - повечето гости са от там, на хотел имаше 20 човека. Моята приятелка, която им прави украсата, понеже е куку си тръгна с приятеля си с нощния влак  crazy

едит - аз виждам на профилната на свекърва, тази дето тони е показала  pardon
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #95 -: ноември 03, 2015, 11:04:15 »

fanimira, никъде не сме ходили. То нали аз съм още болна, та само дето си поръчах суши за разнообразие.  funnytooth

Обаче майка ми очаква все пак да си го празнувам, та реших тази година по изключение да направя нещо - и май ще е в събота след конференцията. А после смятам да се събера и с приятели, че само с роднини ще ми е малко скучно.  pardon А за приятелите ми се въртят идеи да им подготвя забавни задачки, които да си теглят от купа и да изпълняват, ама не мога да измисля нищо подходящо - все ми идват едни тъпи идеи тип "6-ти клас".  funnytooth blush А ми се иска да е хем нещо забавно, хем да може да се изпълни на момента.
Активен
svekarva

« Отговор #96 -: ноември 03, 2015, 12:08:25 »

Панди, докато ги намерим по съответните теми....Пускай линковете и тука.
Да си изпълня едно старо обещание - как се прави панделка за глава. От моето детство, по ваше време ги правеха по- лесно.
Ще ги качвам една по една, с кратко описание:
1. Панделката се разпределя и маркира на сектори с подходяща дължина на "Ухото".
2. Препоръчително е конецът да е двоен, за здравина. Правят се два възела- един, нормално в края и още един на отстояние. Това ще е единият край на връзката на панделката, ако не се пришие ластик.
3. Прави се тропоска по маркировката, като винаги се започва от този край на панделката, от който е излезла иглата от предишната тропоска. Конецът извън лентата образува зиг- заг.

* IMG_4599.JPG (67.17 KB, 461x346 - видяно 182 пъти.)
Активен
svekarva

« Отговор #97 -: ноември 03, 2015, 12:19:08 »

4. Конецът се издърпва до получаване на ухо и се дооформя с ръка. Добре е да се прави след всяка тропоска, за да се разпределят по- лесно местата на ушите. Аз съм ги свила заради снимката при последния бод.
5. След последното "ухо" панделката се пришива с вертикални шевове за да се фиксира. Опашката на конеца е от опаковата страна. На снимката стърчи иглата, за да се покаже посоката на шиене. Шие се в основата на "ушите", не през тях, за да не се развали формата им.

* IMG_4600.JPG (61.45 KB, 415x312 - видяно 2154 пъти.)
Активен
svekarva

« Отговор #98 -: ноември 03, 2015, 12:26:32 »

Панделката се оформя, като се придърпват и донагласяват "ушите". От опаковата страна се оставя конец, за другата част от връзката.
Майка ми зашиваше ластик, да е по- здраво. Панделките предварително колосваше с брашно и вода и после ги гладеше, та "ушите" да са наперени, а не клюмнали. По едно време реши, че ще съм по- красива, ако директно ги връзва на главата ми "на две панделки". Хич не бях доволна, защото ги връзваше и развързваше  часове за да станат хубави, а аз се изнервях...

* IMG_4601.JPG (63.63 KB, 415x312 - видяно 2137 пъти.)
Активен
svekarva

« Отговор #99 -: ноември 03, 2015, 12:28:34 »

И понеже видях снимката на окончателно завършените дрешки на Лили, да ви ги покажа. Също се сетих, че не съм ви разказала за технологията на къпането, от онази тема за банята. Подсети ме Фани сега с нейните възбуждащи "вземане на баня". blum

* IMG_Lili.JPG (63.49 KB, 374x281 - видяно 2153 пъти.)
« Последна редакция: ноември 03, 2015, 12:35:58 от svekarva » Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: ноември 03, 2015, 12:39:12 »

Гледам аз разни оферти за суши, разглеждам суши ресторанти за събота и ми гръмна главата. И вече дори и аз не знам какво искам.  crazy

Единият ресторант ми се струва по-разнообразен, но е малко по-скъп. Другият ресторант пък уж предлагат различни оферти с различни сетове, а те в основата си са едни и същи неща и е някак еднообразно. Изморих се.  girl_impossible
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: ноември 03, 2015, 13:08:13 »

Тони, ти къде работеше? Че се чудя откъде да си поръчвам торта.  blush

П.П. Видях. Сега разглеждам торти.  blush
« Последна редакция: ноември 03, 2015, 13:10:22 от menyanthe » Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: ноември 03, 2015, 14:41:34 »

Менианте, за суши ресторантите... Най-хубавото суши, което съм опитвала е в Хепи суши-Кемпински (Маринела по настоящем), дори приятели чужденци са ми казвали, че не са опитвали по-хубаво суши никъде.. Цените им са стабилни, обаче..  pardon Двама човека, ако си поръчаме салати+суши и бутилка вино, по-малко от 100 лв никога не сме давали.. Нямам и идея какъв ви е бюджета де, но за суши си е скъпо  nea

Работя в сладкарници Пчела, ако ти хареса нещо питай, ще те консултирам.. Последната форумска торта, която правихме беше за Кръщенето на Калоян (Мариолка). Нямам търпение да качи снимките от фотографката, че не бях на работа и я видях само на кофти снимки с телефон, която ми изпрати колежката  heart smile
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: ноември 03, 2015, 15:42:26 »

Аз гледах Едо суши и Кабуки. Първото - има талон за 15% отстъпка, което ми се вижда добре. Второто - има разни ваучери с намалени сетове от суши, ама ми изглеждат прекалено еднообразни. Но май клоня към Едо суши.

И ми се струва, че ще се вместим в доста по-малко - в Едо суши около 3кг суши ще ни излязат около 120лв.

Аз Пчела имам близо до нас, та може директно да отида утре и оттам да поръчам една торта, но първо трябва да говоря с ресторанта, а още нещо не съм съвсем сигурна в избора си. А пък времето си тече. pardon

Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: ноември 03, 2015, 16:01:28 »

Ха добър ден и от мен!

Аз ви попрочетох, ама нещо не знам какво да кажа. Та ще ви разкажа, какво се случва при нас.

Решихме да разместваме хола. Намерихме диван, отидоха момчетата и го взеха (втора ръка, от тия сайтове с безплатните неща). Докараха го до нас и стигна до коридора и ни напред, ни назад... камо ли да влезе в стаята. А той е доста голям. Прозорците ни са тесни и декоративни, не става от там. И така... шоу и половина. Български инат да видиш. Събраха се половината улица, съквартиранта ни, наште приятели и всеки дава акъл. Накрая решиха да разковат стълбището и да го вкарат. Аз седях в пълен шок... рукат си къщата, заради един пиклив диван и хич не им дреме. Ония англичаните им се взе акъла. Вкараха го де, та сега си имаме диван, в търсене на маса сме. А аз лично в търсене на подходяща стенна декорация. Стълбището вече е оправено.

Други проекти също имам, ама не искам още да казвам, че им е рано. Надявам се скоро да мога да се похваля. В големи спорове сме дали да взимаме куче. Аз съм не, той е да. Ама само и едно куче ни липсва на цялата лудница.
И такива работи покрай нас.  pardon
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 65   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: