Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 28, 2024, 20:06:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
Страници:
1
...
57
58
[
59
]
60
61
...
68
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец! (Прочетена 268041 пъти)
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
Re:Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
«
Отговор #870 -:
октомври 28, 2015, 22:51:18 »
Допрях и аз до компютър...
Миме
, не го мисли толкова. Сега, защото знаеш, че си била в контакт и се притесняваш, колко хора срещаш, които не знаеш на какво са преносители......и по-добре.
Както ти казах 20 дни от контактът е срока, но както ти е казала
Свекърва
, пъпките са ти най-малкия проблем, поне в началото.
Това където те сърби, си е на психологична основа. Най-често има други общи симптоми на разболяване, пъпките после се виждат. Обикновено при някакви съмнения, първи общи неразположения след контакт със заразен, се препоръчва вземането на топла вана. Това отключва така да се каже обрива.
Но всичко си е до имунна система, не го мисли, може и да си я преболедувала и т.н
Свекърва
, къде я изрови тази песен
Много актуални са и днес песните им.
Преди месец един мой съученик, с който си пишем редовно в скайп, ми изпрати ето това, не знаех да се смея ли или да плача
https://www.youtube.com/watch?v=mEp6avLY1Is
П.П днес намерих най-вкусните сладки, които някога съм яла, домашно приготвени или промишлено производство...Най-хубавото е, че мога да си ги приготвям сама. От тази си мания не мога да се откажа. Зарязах гоблени, рисуване, книги, обаче това така ме влече, не мога място да си намеря като си харесам някоя рецепта.
За любопитните, рецептата в темата.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #871 -:
октомври 28, 2015, 23:50:29 »
Свекърва
сигурно се сдържа, но аз гледах някой друг клип на НЛО..
Това ли беше България 90-те
? Забравила съм.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #872 -:
октомври 29, 2015, 08:06:00 »
Добро утро!!!
Свако Цако не ми излиза от главата
, напомня ми на някакво хоро....
Хубав ден!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #873 -:
октомври 29, 2015, 08:20:28 »
https://www.youtube.com/watch?v=vWarSkRoEg4
Мари,
тази е съвсем актуална
Напомням я днес, че ние пак ще гласуваме в неделя....
Какво да ти кажа...Така беше
Ама тогава бях млада и нали знаеш - ще дойдат по- добри времена
. Повечето текстове са на Недялко Йорданов, мой любим автор. Смях през сълзи. И всяка песен е предизвикана от конкретно, действително събитие. Ех, Канада! - от изказване на виден политик, който обърка Ванкувър с Владивосток
, Ваничка, Ваничка - с един политик, бивш затворник, който отиде в бранша за храни, Когато карах трабант - също по действителен случай...Някак всички се мъчехме да забравим бързо това време и сега, като стана въпрос, всичко се върна с болезнена острота. Е, няма да направиш нещо за да избуташ децата си ли
Но пък това си е нашето минало и за добро, или за зло, бързаме да го забравим.
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #874 -:
октомври 29, 2015, 08:28:53 »
Цитат на: svekarva в октомври 29, 2015, 08:20:28
https://www.youtube.com/watch?v=vWarSkRoEg4
Някак всички се мъчехме да забравим бързо това време и сега, като стана въпрос, всичко се върна с болезнена острота. Е, няма да направиш нещо за да избуташ децата си ли
Но пък това си е нашето минало и за добро, или за зло, бързаме да го забравим.
Нямам какво да добавя.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #875 -:
октомври 29, 2015, 08:38:22 »
Добро утро, толкова сериозни теми сте подхванали за 90-те, че въобще не мога да взема участие.. На мен живота ми е бил песен, защото майка ми се е редила на опашка за кисело мляко (ако дядо ми не е успявал да ми прати), защото те са си лягали гладни, за да могат да изплатят апартамента.. Аз съм била сита и доволна, ама на каква цена си е отделен въпрос
Илиян обожава НЛО, та вкъщи много често гледаме в ю туб
Налегнал ме е адски мързел, а купища работа.. Как ще приключа годината, не знам!
Активен
always_and_forever
«
Отговор #876 -:
октомври 29, 2015, 08:38:54 »
Добро утро!
Мари
,
Свекърва
, благодаря ви!
Писах за пъпките, защото те са нещото, с което свързвам шарката, освен всички други "екстри". Освен това четох, че понякога остават белези.
Не ми се мисли. Засега нямам оплаквания, дано и така си остане. Има и вероятност вече да съм я изкарала де, ама знае ли се.
Вчера и аз попаднах на една статия за бум на варицела във Враца и като цяло в страната.
Уж снощи щях да слушам песента и забравих.
Хайде ще е после.
Мари
, тези сладки изглеждат наистина много вкусни.
Хубав ден...
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #877 -:
октомври 29, 2015, 08:45:18 »
Да, забравих да кажа за варицелата.. И аз четох за бум в страната..
Аз съм я карала, но си спомням моя съученичка я изкара в 12-ти клас, беше ужас.. Принципно при възрастните се кара много по-тежко, стискам палци да не си се заразила или да си я карала, но както и другите ти казват, ако не си я карала.. По-добре да се заразиш сега, отколкото когато детето ти е болно.. Така да се каже, по-малкото зло ще е сега
Мари,
много вкусни сладки, отивам към рецепти да прочета
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #878 -:
октомври 29, 2015, 09:01:24 »
Добро утро!
Два дни ви чета, но не мога да се включа,че имахме задачи-ходене до църкви на оглед,на ритуални и отсяване на фото и видео.Много интересни теми сте засегнали и пак са ми актуални.
За големия град -като видна пловдивска шовинистка, винаги съм казвала как мразя София. Като бяхме в 4 клас бяхме в "Неделно междучасие"-едно предаване дето имаше два отбора от различни училища,та другото училище беше от Перник и няма да забравя как Богдан Томов през целите снимки ги нахъсваше как щели да ни бият,защото са по-скоро шопи и ще бият "майните".Е,бихме ги, но от тогава още повече не харесвах София.Но както казва майка ми -каквото не искаш,това ти се пада после. Влюбих се в кореняк-софиянец и от 2 години съм тук.Не мога да кажа,че ми харесва,но свикнах вече. Пловдив е по-арт, по-спокоен , не сме сменяли квартала откакто аз съм родена, а преди това майка ми и семейството й са там от 70-те-всички ме познават,пък и си е хубав квартал сега още повече с нов парк. Тук,ако не е ММ, не бих живяла-лятото беше в командировка и аз след 8 тичах да не се прибирам по тъмно, не си познавам и съседите, не ги и виждам.Имаме един, който е дилър ,пък и собственик на земята под кооперацията и е ужас някакъв,иначе сме на хубаво място,ама един комшия разваля всичко. Първата година като си идех в Пловдив и ми трябваше седмица да се върна към софийското темпо,сега вече приемам нещата по-нормално.
svekarva
малкият ти син щом е 88 и е от английската със сигурност го познавам макар и по физиономия-бяхме в една смяна 88 и 90 набор- въздишахме по някои от батковците,та бяха хубав набор.
За бившите любови -моите все са трагични -едната с моряк, другата по време на бригада в САЩ с македонец. Вторият искаше да остава и си остана, но много искаше и аз да съм с него, не се осмелих един човек, който познавам от 4 месеца, да ми е единствената опора. Той си беше и по-влюбен де, та имаше скайп разговори Пловдив- Чикаго ,защото на мен ми беше жал,че е сам в голямата Америка,но сега е женен за украинка и май е щастлив. За моряка беше голямо преболедуване-2 години не можех да се свестя след раздялата,та бях и нарицателно сред колегите в университета за любовна депресия.То е там голяма драма,но сега като погледна назад и се чудя защо толкова съм страдала,ама сърцето не пита...
Мари
сега ще я погледна аз рецептата...
always_and_forever
аз не съм карала ни една шарка и като видя дете с пъпки почвам да се чеша...майка ми ме е водила при всички, които са боледували като дете, после имаше бум в класа, а аз най-много си играех с момичето първоизточник,е,няма и няма, не ме хваща, дано да не ме хване или да я преболедувам, което е по-добре...Моя колежка лятото беше с шарка и каза,че много я е сърбяло, но не беше така,както аз си мислех,че при възрастните е много по-тежко,нямаше усложнения.Та не знам което е по-добре като вариант за теб ти пожелавам
Хубав ден на всички и извинете за дългия пост,но да си кажа от всичко по малко
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #879 -:
октомври 29, 2015, 09:26:58 »
addicted_to_u
, ами най- хубавият и най- високият беше
Да добавя, че одеве забравих- Стой си, Стойчо, е по повод заем, който крънкахме от Швейцарската Банка и във времената, когато се пънехме за Европейския съюз, пък те не ни "искаха".
Мари,
за трабанта наистина бяха пребили журналист, опитал се да защити приятелката си. Тогава, в политически аспект, наш депутат беше казал, че България е като к.ва и ще даде мило и драго да влезне в ЕС и НАТО, та нещата са навързани. Това бяха така наречените "ангажирани" песни.
Аз още дремя в Ю-тюб и пускам ли пускам...
Али,
защо обърка имената, та ме вкара в такава занимавка
, когато имам работа и слънцето пече ли, пече?
Активен
Feribotka
«
Отговор #880 -:
октомври 29, 2015, 09:43:52 »
Нищо не мога да пусна от вашите клипчета, а вечер забравям
От НЛО помня песничката за петък 13, как мисля, че Велко Кънев се заливаше с кафе...Толкова ми се е набила в главата, че дойде ли петък 13 съм много внимателна с кафето
Иначе аз го обичам много този ден, точно на петък 13-ти се запознах с Боби и от тогава ми е любим
После решихме, че и на заека рождения ден ще е на 13 (защото знаеха само месеца) и така
Мари
, ами хубава ти е страстта, поне ви е угодно на стомахчетата, а гоблените и книгите...само на душата
Миме
, спокойно за шарката, всичко е според зависи...моя съученичка също кара в 12-ти клас, ама не беше толкова тежко...поседя си известно време вкъщи (всички тайно ѝ завиждахме) и си дойде като нова, без нито един белег
И аз мисля, че при всички положения ще е по-добре сега отколкото като майка
Свекърва
като каза Стойчо се сетих мама как се забавляваше сутринта на някакъв одитор ли какъв ли, дето се мота в тяхната агенция и се казва Стойчо, че много му било отивало името щото наистина е Стойчо - 160 см а не Стоян, 2 метра примерно
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #881 -:
октомври 29, 2015, 09:54:18 »
Свекърва
, сега като каза за ангажираните песни и се сетих за "Оркестър без име". Та там се казваше, направете две-три ангажирани песни..., беше в преговорите на Велко с директора на младежкия дом за разрешително за Златни пясъци. До днес не ми беше ясно, що е то ангажирана песен.
Иначе да, наясно съм, че са свързани с действителни събития, оттам и въпроса, това ли е България 90-те?
Активен
Feribotka
«
Отговор #882 -:
октомври 29, 2015, 10:02:19 »
Да, и на мен ми е интересно, дали наистина това е бил духът на времето
Да ви кажа сега чета Дунав мост, че от филма си спомням само някои от актьорите (Чочо, лека му пръст...много нелепа смърт) и доста интересни неща разбирам за онези времена
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #883 -:
октомври 29, 2015, 10:11:04 »
И аз не се знаех какво е анагажирана песен
Окултурихме се и днеска…
За опашки не ми се говори. Сигурно някои си спомнят купонната система
По-фрапиращ случай е, когато ведньж се бях редила4 часа на една опашка за портокали и точно пред мен свьршили. Рев!
Ако когато бяха празни супермаркетите…
А когато цените се вдигаха на всеи час…
Боже, каки сме ги преживели. Сега чак изглежда невероятно.
Майка продаваше по пазарите и брат ми (тогава дете) спеше под масата. Пьк на един пазар в Петрич - тя в единия край на пазара, той в другия на две маси да продават домати. Кой знае защо не му вьрвяла тьрговията. Целия ден нищо не ял -не смее да си купи ядене, че не е продал стоката. Изгорял от сльнцето и вика на майка, майко моля ти се купи ми ги ти, за да си трьгнем
На опашки сме чакали сьс смяна. Майка стане рано сутринта и иде. Кьм няколко часа ида да я сменя да се прибере за малко вкьщи да пие едно кафе и после пак идва тя.
Затова пьк миналата година като чаках 4 часа в университета да си подам документите за стаж, бях единствената, която успя да остане любезна
Тренирана сьм си
Активен
Marri
Баш Майстор
«
Отговор #884 -:
октомври 29, 2015, 10:29:51 »
Цитат на: inaxastra в октомври 29, 2015, 10:11:04
Затова пьк миналата година като чаках 4 часа в университета да си подам документите за стаж, бях единствената, която успя да остане любезна
Тренирана сьм си
Да, има си предимства
Аз си спомням 97-ма един случай.Излизам дънки да си купувам,тогава ги имаше цени в долари и лева. Викам си, ще отида до пазара е на връщане ще ги купя, да не ги нося.
Отивам, връщам се, 1 час, не мога да си купя дънките, цената по-висока, курсът долар/лев се променил
Носех една камара с пари, джобът ми не ги събираше, а не можех едни дънки да си купя.
Активен
Страници:
1
...
57
58
[
59
]
60
61
...
68
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден