Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 20:17:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
Страници:
1
...
36
37
[
38
]
39
40
...
68
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец! (Прочетена 269884 пъти)
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
Re:Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
«
Отговор #555 -:
октомври 20, 2015, 08:26:22 »
alexandrova_90, чудесно са се представили твоите хора. Честит празник на патерици. Аз срам и позор не съм чела книгата, а съм ужасен фен на филма. Особено на Одри Хепбърн.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #556 -:
октомври 20, 2015, 08:51:32 »
Роксан
, благодаря, аз пък филма не съм гледала, въпреки че обожавам и Одри.. Филмът съм си го оставила... Чувала съм, че между него и книгата няма много общо.. Ще го изгледам, ама не съм готова още..
Насъбраха ми се доста книги, а нямам време още "На изток от Рая" да си прочета
Тинче,
точно за Густоза!! Направо не знам как се е съхранил от помпозността, но го обожавам..
Наде
, права си за споделянето.. Аз съм свикнала да се чувам с майка ми по 2 пъти на ден минимум! Винаги й споделям всичко, а Илиян говори по веднъж седмично с майка си, рядко по-често и като цяло не й споделя нищо.. Само отговаря с да/не на зададените му въпроси, което сигурно изнервя и майка му... Та от години насам, постоянно ми звъни на мен, което ме напряга, не мога да свикна, пита ме някакви неща, аз започвам да й разказвам, а тя вместо да вземе отношение (ИЛИ ПЪК Е ПО-ДОБРЕ ЧЕ НЕ ГО ПРАВИ) ми казва "както си прецените.. Проблемът е в мен, защото аз искам да реагира, така както майка ми, а няма как да стане.. Не е лоша жена, но просто не мога да свикна на реакциите й и разбиранията им..
Кола.. Ние сме в пълна драма с колата! Лутаме се.. искахме някакъв джип.. Можем да си позволим (с малък заем или на лизинг естествено) хубав джип, но се притесняваме че няма да можем да си позволим поддръжката.. Та, оставаме на седан... Харесахме един Мерцедес С-класа комби.. Аз категорично казвах, че няма да карам комби, ама.. много е хубав.. Гледахме и седан С-класа, ама няма парктроник, а ме е страх докато свикна с габаритите. Макар че, никога не съм карала по-маневрена и лесна за управление кола.. Страх ме е да не я жулна някъде.. Пък си е лъскавичка..
Може и Ситроен С5 да е, въпроса е че след няколко години мерцедеса ще държи цена, а Ситроена ще продадем на безценица.. В голяма дилема сме..
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #557 -:
октомври 20, 2015, 09:09:23 »
Мари, благодаря за кафетата и аз като тебе от отлкова имам нужда. Еййй не ме оставят да си почина тия мизерници и после защото мамата е изнервена
Дребното цяла нощ цока през час. Едва оцелях до 7 да я дам на баба й, в 7:15 Марта се сьбуди с рев - запушен й носа, не може да диша. Рева до мен, бьрка ми в здравето, аз оставих Фабио да се оправя с нея. Стана 8 тькмо се унесох, той дойде майка ти това, майка ти онова (за пьтуването подробности ама безсмислени, не важни) и ме сьбудиха окончателно
Та днеска ще сьм кисела краставица, поне още няколко часа.
Па майка застанала отатька и гука на бебето: "На кое хубаво момиченце му се спинка и се прозява?!", викам на мене !!! А тя вика, сутрин вместо да ми я носиш нея, остави я при тях и ела ти да си легнеш при мен
Само дето Марта ако отвори очи и не ме види в леглото ще опищи света.
Моята свекьрва е супер деликатна (даже понякога е твьрде деликатна). Никога няма да мести неща и не се пьха навсякьде. Ако например ми сгьне прането, което прави само ако не го прибера една седмица, ще го сложи на леглото ни, няма да ми бьрка в гардероба.
Книга за удоволствие не сьм чела от години.
Столиците не ги знам, ама чак пьк да си мисля, че Холандия е столица на Белгия…
Фани и аз така се разкьсвам понякога. Хем е редно ненамеса и уважение на избора на вскеи, хем вьтрешно ме яде. Пьк някои майки са на рьба на малтретиране и ми иде направо да ги предам на социалните (хипотетично де, те не са тука). Жалко, че народа идея си няма от равитие на детето и бебето и после се оплакват от болести и отити, а по-кьсно от хулиганстване, дрога и простотия…
Тони блазе ти за подарьците. Как ми се е изморило, и с това майчинство+учене, от няколко години все едно не сьществувам. Подарьк не сьм имала даже и за рожден ден. Не, пардон, за рожден ден имам право на една кутия с шоколад. Ма ми се прииска и мен някой да ме глези лично, сега като те чета …
Май голямо мрьнкане му ударих в тоя пост. Ше ма прощавате. Сега като си свьрша кафето ще се пооправя.
ПП. Мари, коляното беше почнало да ме боли с бременността и вече от клекнало положение не мога да стана. Трябва ми време, за да го разгьна и ходя куцайки за малко.
ППП. Оплаках се на майка за целонощното цокане, а нейния отговор беше: "Ми тая снага и тия кълки не са направени от праз!" (за на София става вьпрос)
ПППП. Вчера гледах с Марта "The Lorax". Жестока аниамция, препорьчвам го от цяло сьрце на любителите
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
- не се и сьмнявах, докато си поправя всички грешки...
«
Последна редакция: октомври 20, 2015, 09:14:58 от inaxastra
»
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #558 -:
октомври 20, 2015, 09:10:39 »
Добро утро, момичета.
Мари, благодаря за кафенцето.
Миме, как е работата при теб?
Тони, каня се да я подхвана тая книга от сума ти време, ама все не остава време. Имам една камарка вече, от абонамента на списание 8 имам 2 броя, които ме чакат. Ама да мине и тази седмица, вземам се в ръце и започвам да отмятам от списъка.
Записвам си да посетим Густоза.
За колата- не е лошо да имаш по-голяма кола. Удобство е при пътуване, но е мъка паркирането из софийските улици. Съответно и разходите са мааалко по-високи, та и това вземете предвид.
Наде, да се записваш по-често!
«
Последна редакция: октомври 20, 2015, 09:16:01 от nansita
»
Активен
Alichka
«
Отговор #559 -:
октомври 20, 2015, 09:12:15 »
Здравейте!
Голямо писане сте изписали и ще чета следобед 10-тина страници минимум. Ние бяхме на сватба. Оженихме и другия ми първи братовчед. Леля преди време беше готова да сгоди капата му поне. Беше страхотно изживяване!
Танци, манци до зори!
Сега пак съм яхнала метлата
и тичам по задачи. Стискайте ми палци
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #560 -:
октомври 20, 2015, 10:19:49 »
Добър ден!
Тони, браво за подаръците и хубавото изживяване, много мило!
Инче, горкичката! Не можеш ли да си легнеш да поспиш час-два?
Моята свека ходи и размества при девера, те живеят в нейния апартамент и като ходи и всеки път казва колко било мръсно и как те живеят в мръсотия. У нас почти не идва, камо ли да ми пипа нещата, за което съм благодарна!
Брадъра снощи и аз го закачих и се счупих от смях на моменти. Столицата на Румъния е Букурещ, а на Сърбия пак е Букурещ.
«
Последна редакция: октомври 20, 2015, 10:46:44 от ratatui
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #561 -:
октомври 20, 2015, 10:28:42 »
Аааа днеска ми се сменят бабите и ме чака пране на чаршафи и тичане по метра. А и с двете маленки трудно е да се поспи
Нищо, нали ви се оплаках се разтоварих, изпих си и кафето и сьм по-добре
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #562 -:
октомври 20, 2015, 10:41:17 »
Ще си пусна брадъра май.. Интересно ми е колко точно са се изложили.. Светлана не, тя си признава, че не е умна и няма знания (което всъщност са преценили с този тест, защото да знаеш столици не значи да си умен.. Знам столиците на повечето държи в света, пък даже и знамената, ама то е не щото съм адски умна, а просто играя гео-quiz редовно хахаха
Тая Катрин ми е интересна, че нали все обясняваше колко много багаж има на втория етаж.. аман от претенции
Ина
, майка ти си тръгва така ли?
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #563 -:
октомври 20, 2015, 11:04:02 »
Ина
, сега пък аз щях да падна от стола от смях
Ами така де, и ти си и дете, какво те е зарязала, с внуци да се занимава
Боже, права е
flutter
, че всеки си говори различни неща и трудно му се хваща края в месечната тема. То и изобщо защо ли се казва тема?
За мен си е говорилня - месечна говорилня ноември, ще е следващата, ако реша да не ви се давам по ранно ставане
Нито столиците зная, нито флаговете им, нито точни дати от историята. Ако обаче отида в някой Брадър, задължително ще ги науча. Та по тази причина смятам плеймейдките за малко глупави. Ми то във всеки епизод това правят, пък седни си на д-то, гледай малко, виж какво- що и тогава се завирай пред камерите. Аз тъжните изводи за нагласите на обществото си ги правя и по "авторитетните" анализатори и защитници на номинираните. Ами погледнете кого канят - три красавици, един спортист без друго образование, артисти за цвят и някой певец за разкош. Евгени Минчев поне казва по нещо наистина смешно...
Али,
дано намериш време да поразкажеш за сватбата.
Само да вмъкна още нещо за споделянето и големите мъже, от личен опит. Даването на информация за друг човек, според тях е клюкарстване, а те са над нещата
или просто ги мързи да преразказват. Та фактът, че не оповестяват за новости около съпругите си, от векове се нарича "мъжка му работа".
Фани,
когато близките ни приятелки имат различни виждания от нас боли, ама още повече боли, когато децата ни ни го погаждат. Такъв е животът, няма общовалидно правилно и неправилно и колкото по- рано го приемем, толкова по- добре.
И моят принос към събитията днес - втората ми братовчедка, учителка по музика в началните класове, е ухапана от....ученик. Опитвала се да укроти двама биещи се. Детето твърдяло, че тя сама се е навряла между зъбите му, то искало да захапе другия, не нея. Ха сега кажете, че не е вярна приказката, че сам се буташ между шамарите
. Милата, тя ми се оплака и ме попита какво правя, като ме захапе котката и аз и казах: Кислородна вода, йодасепт, антибиотик и инжекция за тетанус. Следиш си и ако след две-три седмици усетиш, че те е страх от вода, отиваш да те лекуват и за бяс. Тя ми се обиди и затвори телефона. Ами това ме попита, това и казах, че правя по лекарско предписание. Да бях си прехапала езика, сега ще звъня отново да я питам как е и дано вдигне....
Само три отговора, не са 5 или 7, ама нямам време сега.
Активен
Feribotka
«
Отговор #564 -:
октомври 20, 2015, 11:22:11 »
Хахахах свекс, правилно си ѝ казала
Така ще се опитам да хвана края на всички по малко - Закуска в Тифани май само филма съм гледала...срамота
Ама и аз толкова много книги съм натрупала за четене, а все не стигам до тях...последно дочетох с 300 мъки Любов по време на холера...викам си дай да прочета нещо дето много хора са го чели и аз, че иначе бягам като дявол от тамян от тия модните..е много ми беше тежка и трудна и с тоя отворен край...ужас, хич не ги обичам
отплеснах се извинете
Тони
, много ти е мило мъжлето, браво, че пак е уцелил
Този ресторант ще го запишем и в нашия списък
Извинявайте, и аз не мисля, че трябва да знаеш всички столици, ама това са сеседни държави или поне европейски...не ги питат за столицата на някоя забутана африканска държавичка...а и дето вика Свекърва, винаги ги карат така да се излагат...ами като ще влизате в телевизора, малко се ограмотете да не се червите (ако имат такова чувство де)...та така
За колата..много пъти съм споменавала, че ММ е доста голям фен, щото и с коли работи и всеки път се оглежда в нови и нови, ходиме на тест драйв доста често...ама сега с този ремонт няма как...иначе сме се огледали в Опел Антара, че сме фенове на марката
Комби и аз съм казала, че не искам по никакъв повод...ама дето вика управителят на ресторанта (че и с него за коли се говореше на повечето срещи) ще ви питам пак като трябва да набутате детска количка, багажа на жена ти и всичко придружаващо в седан, дали няма да искате комби
Наде
, аз маздите нещо не ги харесвам...тази на леля ми, нз може би защото е спортен модел ама уж малка кола пък харчи 10-12/100..безумно е
Сега я е пуснала да я продава, ама никой не я ще
Така че си помислете хубаво
Снощи ходихме в ресторантът на Лео, както каза Тони всичко е прекрасно, много ни хареса
Боби супер традиционалист пак яде пица с прошуто, гъби и кашкавал (понеже нямаше калцоне)...ама какво да го правя, а пък аз винаги искам от всичко да опитам
Много беше отпускащо, атмосферата супер лежерна, Лео се моташе и ни питаше всичко наред ли е и Боби даже размени няколко думи с него на италиански, и му стана много кеф (На Лео)...почти нямаше свободна маса, всичко беше пълно, ама то защото е много вкусно
И аз си имам изненада - днес пристига една настолна игра,в която отдавна се бях огледала и исках да я пробвам, та Боби я поръчал и днес ще цъкаме
Ина
, дано намериш малко време да си починеш, делегирай малко повече задачки на бабите
Уби ме с праза и бутчетата на София
Фани
, не разбирам и аз жените, които не искат да кърмят
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #565 -:
октомври 20, 2015, 11:22:44 »
Свекърва, пак изби рибата! Твоята писана чак до там ли те хапе? На мен рядко ми пуска кръв, и в повечето случай е от одраскване.
А явно новите младежи са повлияни от филмите за зомбита, щом се хапят. Да види братовчедка ти дали няма да се превърне. Ние като малки с юмруци и шутове се биехме, не се хапехме.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #566 -:
октомври 20, 2015, 11:29:59 »
Свекърва, то не е за смях, ама си е смешно! Иначе много хубаво си й казала. Тя пък що няма чувство за хумор? Я да се обидиш сега и ти, че не ти оценява духовитостта.
Относно столиците....срам не срам и аз не ги знам на 100% всичките и сигурно ще се замисля. Ама това е показател за обща култура. Та така. Сигурно ако обиколя повечето,ще ги знам и на сън.
Активен
Alichka
«
Отговор #567 -:
октомври 20, 2015, 12:19:53 »
Ха, добър ви ден вече
Най-после имам възможност да седна за половин-един час. Вчера тичах да си оправям документите за яслата на дребната. Това като "добре дошла".
За сватбата - какво да кажа!
Аз съм възхитена не толкова от красоти, китки, рокли и дреболии. Възхитена съм, че леля успя сама да направи сватбите на двамата си сина в две последователни години. Хич не е лесно! Не знам колко пари, колко нерви е похабила. Заслужавало си е! Поклон просто пред такива майки (свекърви).
Истината е, че повече жени пишат тук и повече жени се интересуват от организацията. Реално се получи, че двамата ми братовчеди повлияха много на начина на провеждане на сватбите им. По-малкият винаги е бил по-обран, по-тих, движил се е с 4-5 човека обкръжение. Такава беше и сватбата му - малка (около 50 човека), стилна, обрана в хубавия смисъл на думата, без нещо излишно. Големият, на чиято сватба сега ходихме, винаги е бил с поне 15 човека компания. Шумни, забавни, луди...! Винаги е имало глъчка, смях, бъзици. Смятайте щом пуснаха "Курви, сбогом"
Стана ми много смешно, защото някой тук разказваше как това е забранена от булката песен за сватбата. Иначе сватбата започна интелигентно с латино привкус, ама към 3 и половина посред нощ се отворихме на ретро чалга. Бяхме 100 човека гости. Самата булка обича леко по-натруфени неща. Не кич! В никакъв случай, но да има от всичко. За първи път ми се случва и да ядем нещо по-различно като меню. Много стилно, много изтънчено. Не знам доколко българинът е свикнал на печени зеленчуци за салата и синьо сирене и брий като мезета.
Другото е, че не усетих Дребната. Като се лепна за нашите роднини, забравих, че сме с дете. Игра си, обикаля, но беше като цяло кротка. Е, имаше и смешни ситуации и малко фрапиращи (като закъсването ни с колата насред нищото), но за това ще пиша в нашата тема.
Гледам тук е имало рожденици. Да сте живи и здрави и много влюбени!
Имам доста задачи и се чудя откъде да подхвана
Ще ви чета с интерес!
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #568 -:
октомври 20, 2015, 12:53:54 »
Али,
браво за хубавите емоции
Искаш да кажеш, че леля ти е дала парите или че е организирала всичко?
Ние също след 2ч. преминахме на ретро чалга и ретро рап.. От само себе си се получи
Нати
, имаме предвид трудното паркиране в центъра, ама мие последна грижа.. То така или иначе... или има места, или няма.. големи, малки.. Тези коли са в пъти по-маневрени
Но, явно Илиян си се е насочил към комби, цяла сутрин ми изпраща комбита мерцедес.. Нали сме били търсели семейна кола, за деца и тн.. Еми то и другото си е достатъчно голямо..
Ето на какво попаднах и реших да го споделя
Активен
Alichka
«
Отговор #569 -:
октомври 20, 2015, 13:23:50 »
Тони,
Ей, такова трябва да изработя на ММ за Коледа! Ама и как е оцъклено в очите
Не мога просто!
Имам предвид, че леля е дала не малко пари. То е ясно, че тя се е съобразила с цветове, желания и тн на снахите.
Хахахах, май съм единствената тук, дето се радва на големи коли. Никога не съм си мислела, че първата ми кола ще е комби, ама сега супер много й се радвам. Малката кола се кара от мъжо. Ако минавам едно ниво нагоре, ще е бус, честно
С тия идиоти на пътя е важно да си голям. Много по-маневрени са големите коли, да. И возията им е по-хубава, и огледалата им са по-удобни. Пък как се бяхме натоварили при сегашното пътуване
Аз много мразя да има багаж в купето. Дори и до някой магазин да ходя - количката отзад, покупките отзад, да не говорим, че си разнасям една щайга с препарати за колата.
Сега се смях със страха от вода и беса на Свекърва.
Ние навремето си къпехме котката 1 път в месеца. Голяма гонитба беше из банята. Вартоломеева нощ!
Активен
Страници:
1
...
36
37
[
38
]
39
40
...
68
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден