Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 06, 2025, 04:33:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 68   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!  (Прочетена 268846 пъти)

nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #720 -: октомври 24, 2015, 10:36:03 »

Мари, Свекърва, давам пример с моя стар шеф- завършил е и са го разпределили на държавна работа към една от държавните болници. Бачкали са там, донаучили са се, после полека лека са започнали частна работа и т.н. Хванали са последната сладка работа, ако мога така да се изразя. Та сега ми сравнява сегашните икономоически условия с тогавашните (говорим за края на '90). Ама винаги е пропускал фактът, че си живеят вкъщи, не плащат наеми и сметки и т.н. Как да е, сега с кеф мога да правя карвинг на плодове (като от оная реклама на паста за зъби) lol

Тони, честит празник smile Все хубави поводи да имате smile

А за Майчина сълза си представям само как би звучал един литературен анали за гледната точка на автора smile
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #721 -: октомври 24, 2015, 11:03:07 »

О, аз изобщо не се жаля, че сме изоставени, напротив smile Само 2000-та сме посрещали заедно с децата, щото нали се очакваше да дойде краят на света Wink. Годините, когато бяха бебета на 3м. си стояхме вкъщи и мирно и тихо заспивахме мнооого преди гърмежите, после още една година бяхме заедно с приятели и деца /когато ни засипа сняг и тракторът ни изтегли/ и това е. През другото време ги е гледала майка ми или са гостували при други баби с децата на наши приятели. Така сме били и ние с брат ми - при бабите, докато родителите "хойкат" по гости. Както виждате, сложила съм и човече, което се смее. Нова Година, Коледа и всички останали празници са обикновени дати, които винаги могат да бъдат изместени и заместени с други. Така се случи, просто всички сме с деца по чужбина и още нямаме внуци като ангажимент за гледане. Приятелката, за която се будалкахме, че ще събирам костилки от череши, ще е първата и всички много се вълнуваме.
Ако ви е интересно, може да разкажа за разпределението. Ама то се явява второ "пресявка" на висшистите, защото имаше и условия още при кандидатстването.
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #722 -: октомври 24, 2015, 13:13:47 »

Здравейте  smile

Свърших домакинската работа и вече мога да си почина. Е, пералнята чакам да изпере, но има време.
Хайде от мен един от любимите ми сладкиши.  Torte

addicted_to_u, добре дошла в месечната тема. smile

"Майчина сълза" е много хубава и тъжна приказка.  cray Ех, как се сещате за такива произведения.  good

Свекърва, направо ти завидях за почивката, която ще си направите. Така ми се ходи в Турция.  blush
Разказвай, всичко е интересно.  smile

Ние още не знаем къде ще сме на Нова година. Не може да си намерим хотел.  huhhuh.gif

И моите "колеги" ходиха тази седмица на профилактични. Ама мен защо да ме изпратят? Коя съм аз там?
Така беше и миналата година, когато бях там.  NO

Нат
, и аз не знаех, че си завършила това. Браво, макар че не си се реализирала. Явно просто не си попаднала където трябва .

Лолитка,
ужасно е това, което разказваш.

Тони, честито на теб!  blum

Сега очаквам никой да не пише чак до понеделник.  pardon
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #723 -: октомври 24, 2015, 13:22:06 »

Не позна!  pardon
Този сладкиш да не е английски фъч случайно? Любим ми е,  но и да не е той,  пак бих го хапнала с удоволствие.  Torte

Къде търсите хотел?

Нали знаеш,  че това е още един от плюсовете за работодателя от гл. точка на гражданските договори.... трудовата медицина.

Нат, познавам повече зъботехници,  които не работят по специалността,  отколкото обратното.
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #724 -: октомври 24, 2015, 13:42:03 »

Ooo Мари, благодаря, че ме опроверга.  blum

Не е точно английски фъч това. Подобно е. Казва се сладкиш "негърче'. Майка ми често го прави, та и аз покрай нея. Много е лесен и става много бързо. smile
Ето я рецептата:
http://kulinarnistrasti.blogspot.bg/2012/03/blog-post_25.html

Оглеждахме се за хотели някъде по-наблизо, за да не се налага да пътуваме кой знае колко, защото не се знае какво ще е времето. Снощи обаче излязохме и решихме, че може да направим компромис до макс 150 км, например Рибарица, Троян и т.н. Мисля, че ще сме доста хора, но още не сме уточнили кой точно ще идва и до колко пари са съгласни да дадат всички, за да знаем какво да търсим.

Права си за плюсовете за работодателите, които назначават на граждански договори. Плюсове май само за работещите няма, освен това, че не са кой знае колко обвързани.
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #725 -: октомври 24, 2015, 14:11:27 »

Аз вчера приготвих сладкиш с ябълки по много интересна рецепта.
Пуснах я в темата
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,14491.360.html

Дано си намерите нещо хубаво и да една снежна Нова година с много добро настроение.
А този сладкиш и моята майка го приготвяше,  когато със сестра ми бяхме малки.
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #726 -: октомври 24, 2015, 17:02:52 »

Миме, успех с търсенето.. На посочените места аз за 10 човека не открих, нито една свободна вила и то в началото на октомври (ние платихме на 6-ти), та смятай... Вярно е, че търсите хотел, ама на тия места не е препълнено с хотели за ммного хора, камо ли пък свободни.. Забързайте се..

Ние днес цял ден се моткахме с нашите.. Ходихме на сладкарничка.. После решихме, че ще си купуваме чисто нова кола, защото финансово ще ни излезе горе долу същото, но поне ще има 5 години гаранция.. .Та, утре ще се оправяме по най-бързия начин за към София, защото е последния ден на изложението, което посетихме вече веднъж, ама явно ще трябва пак.. Дано да успеем да се спрем на нещо.. Ще гледаме Шкода Октавия, Ситроен С5, Ситроен Кактус или нещо не по-скъпо от 600лв/месечно, че няма да можем да си позволим повечве...  pardon Стискайте палци smile

Свекърва
, знам аз се че не оплакваш, не си от жените, които го правят и затова те харесвам толкова, но на мен ми става тъпо.. Че синовете ти и половината хора от България, намериха на хиляди км, всичко, което тук не успяха....

Хайде ще се оправям, че ще гостуваме на една приятелка на майка ми, която се завърна от странство... Уж завинаги, ама при нея всяко решение е предпоследно  girl_haha
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #727 -: октомври 24, 2015, 17:18:00 »

Еми как да се върнат бе, Тони. Да започнеш отначало си е трудно, дори и в родината да си. Ако имат добра работа и са свикнали на определени доходи не им се рискува. Говорим си лятото с приятелите ни в чужбина - кажи речи всичките са ни там- като кажат"минаха ни младините по чужбина и не знам какво ми се обръща вътре  diablo а все хора с образование. Пък и веднъж с деца, особено израснали там е мнооого сериозна крачка да се върнеш. Общо взето май около нас който се върне съжалява после.
А аз цял ден бях принцеса Кейт, сега чакме in-laws младите да пристигнат и ще се събираме у in-laws по-възрастните по случай пенсионирането, което имам чувство, че го празнуваме поне от 40 дни. Стискайте палци да не стане сакатлък, че сега на мухабет не нося много. Даже и не ми се ходи...
Успех, Тони!  good
Активен
rosit@
Публикации: 2042

Моят сватбен албум

« Отговор #728 -: октомври 24, 2015, 17:39:45 »

Здравейте!
От много отдавна се каня да драсна няколко реда,но все не събирам смелост.Ако ме приемете сред вас с радост бих ви погостувала.Тази тема просто си ме влече от едно време.
Виждам за чужбина си говорите...моята майка е в странство вече 11 години.Прибира се за малко,колкото да се видим и пак заминава на гурбет.Още в началото като заминаваше каза аз ще отида само за малко,колкото да изкарам някой лев и да закрепим положението,но уви стана вече колко години наред.11 години подред не сме празнували денят на майката и колко още празници само заради пустите му пари,но уви и без тях неможе.Аз също бях доста по чужбина,но мен си ме влече родината и това е.Колкото и да се опитвах да се приспособя-неуспях.Вярно,че ни е трудничко тук финансово,но долу-горе се справяме или поне се мъчим да се справяме.
Като ми напомнихте за този сладкиш "Негърче" утре може да се пробвам да го направя,доста отдавна беше като го правих.
Тони,стискам палците,докато не се похвалиш! Good luck
Фани,стискам палци да мине всичко благополучно. good

Хубава и уютна съботна вечер!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #729 -: октомври 24, 2015, 17:45:46 »

rosit@, добре си дошла! Аз те помня от преди, а съм сигурна, че не само аз.  girl_wink И честито за номер 2.  girl_wink
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #730 -: октомври 24, 2015, 18:03:56 »

Здравейте,
Аз изкарах един много мързелив ден, но вчера бяха родителските срещи и много се изморих. Добре са децата, позитивни коментари получихме. Ама всички доста кихаха, та имунитетът ми пак е на изпитание.

Нат, ти сигурна ли си, че си 14та седмица. Твоя термин не е ли доста след моя? Аз от днес почвам 14та.

Свекърва, искам да те питам нещо, дано не звучи като заяждане. Ти радваш ли се или не, че децата ти живеят в САЩ и те ли са искали да отидат или вие сте ги изпратили?

Добре дошли на новодошлите и завърналите се!
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #731 -: октомври 24, 2015, 18:31:50 »

Добър вечер, да драсна и аз два реда smile...то пак стана чаршаф  blush girl_impossible

Тони, добре сте го решили това с колата, и ние с ММ така сме се засилили за нова, ама да мине малко ремонтът (че стана исторически) и тогава  smile

Панди, дано всичко е наред  give_rose Сега ти е паднало да мързелуваш Wink

Едната ми леля вече от над 20 години е в Италия, там се омъжи, две деца роди и отгледа, разведе се и все беше сама...никой нямаше да я подкрепи и в хубаво и в лошо...много ми е мъчно, защото продължава да има разни проблеми, особено напоследък в Италия хич не е розово икономическото положение, ама няма как с две деца вече да реши да се връша, а пък те са и чисти италианци, там им е целият живот...веднъж в годината си идват, крайно недостатъчно, но здраве да е  smile Колкото до нас - всички ни ръчкат да ходим някъде, какво сме щели да правим тук...ами справяме се засега, няма да се оплакваме, изобщо не ни се напуска родината, колкото и да е сложен животът и колкото и абсурди да има  NO Само ММ като ходим някъде на екскурзия и пълни очи с хубави коли и подреден живот и много му се ще, ама аз съм непоклатима засега  blum

Миме, успех с търсенето  good Негърче е любимият сладкиш на Боби ама аз още не мога да го правя, та само от тъщата намазва blush Ама като ни стане готова кухнята ще се пробвам  Wink

Лоли, фанатици има във всички религии, както каза Фани, ама все пак доста грубо така да се опитват да ви промиват мозъците и да ви психират  shok

Нат, аз пък знам, че това ти е на сърчице и си хвърлила много усилия в него, май го беше писала и преди smile Коментирали сме го вече това, повечето млади хора са така  sad Все пак добре, че са аутсорсинг фирмите...

Росита, аз не те знам, но се радвам, че си решила пак да се включиш  give_rose

Мари, твоят сладкиш пък на мен ми е от любимите  smile
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #732 -: октомври 24, 2015, 18:41:21 »

Присъединявам се към въпроса на Панда към Свекърва. И аз не мога да добия представа от постовете, не са еднозначни сигналите Wink

Тони, карала съм ново Рено Клио и Форд Фиеста, преди това старо БМВ 525...... Ако трябва да се сравняват стара кола висок клас с нова кола нисък клас, има много какво да се каже по темата.
Разходите не са всичко. Или по-точно са от гледна точка на парите, но не се сравняват еднакви неща.....

Темата с чужбина тук ще я пропусна. Ще пиша малко в нашата темичка, че днес синът ме изненада с въпрос.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #733 -: октомври 24, 2015, 20:15:19 »

Ооо, Росита, добре дошла отново! Ти беше землячка, нали? Помня те и азм girl_wink
Завърнах се - от 6:30 до 7:45 ми продължи гостито.  Доволна съм - не слушах много глупости.
Мари, тръгнах да чета из вашата тема, ама май не беше писала още. Чакам да видя какъв е бил въпроса.
Активен
always_and_forever

Моят сватбен албум

« Отговор #734 -: октомври 24, 2015, 21:00:46 »

Ах, вие! Нищо не пишете и когато напълно се откажа да рефрешвам за нови отговори, вие влизате в действие.  pardon
Ние излизахме с кумовете ни, че си дойдоха за почивните дни. Каним се да гледаме филм с Влади, ама не знам дали ще остане време.

Тони, благодаря за успокоението. Хахаха Знам си аз, че е трудно, ама да бяхме 2-3-ма да се разберем по-бързо. Това е риска на голямата компания. Поне резервен вариант да имахме. Ще се оглеждаме, пък дано попаднем на нещо. smile
Стискам палци за колата и дано скоро да се похвалиш.  Wink

rosit@, спомням си те аз. Срещала съм те и преди. smile Радвам се, че се включваш.  blum
Активен
Страници: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 68   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: