Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 07, 2025, 17:51:59

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 68   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!  (Прочетена 269034 пъти)

svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #705 -: октомври 23, 2015, 14:01:40 »

addicted_to_u, повличай крак, както се казва за булки през 2016 good
Roxanne_, направо пускай темата, ще е от полза! Едно е ние какво сме харесвали, друго - какво вълнува децата сега. Хубаво ще е да се знае за каква възраст са подходящи, за момченца или момиченца, има ли ги в наличност на пазара и каквото още се сетиш good Bravo
Мари, Ина, не ви е ден днес, ама дано утре е много по- добре heart heart heart
Фани, сигурно наистина има нужда жената от малко разнообразие. Като говориш в мн. число, тя всички ли ви очаква или само теб? Едва ли ще можете да си кажете приказката с Кико и Кари и още едно smile
Заминаваме за Чанаккале за Нова Година. Познати са прекарали лани много добре. На отиване спираме в Одрин за джигер, на връщане - в Кешан по МОЛ-ове, ще се ширим в петзвезден хотел със закуска и вечеря, новогодишно тържество с български ДЖей и може да отскочим до Троя и руините на Асос. Цялата работа /вкл. транспорт/ е 400лв. на човек. Остава да организирам пак гледането на майка ми и да сваля килограми, та да се втъкна в официалната си одежда sad
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #706 -: октомври 23, 2015, 14:28:53 »

И днес успях да се включа, макар и късно.

Инче, много кофти с тоя зъб, ама му се вижда края! Браво за временната корона, тук едва ли не обясняват как не е задължително да я има и после се чудя защо короната не пасва на 100% на препарацията, венеца кърви после, понеже се затваря за тия дни без нормален зъб и става мазало. А най-любимо ми беше да ми донесат силиконов модел за отливка, аз да направя всичко, да пасва идеално и после да ми звъннат, че не е ОК. Вземат нов модел, отливам и гледам - те пилили съседните зъби,  правили пломба на антагонистите...е как да стане?! Понякога и зъболекарите не се усещат какви ги вършат.  beating
А роклята не може ли да я върнеш или да я подменят с по-малка?
За кърменето....спомням си как майка се мъчеше с цеденето и не даваше да се дава кърма за залъгване. По същия начин баба ми (свекърва й) даде едни 30мл кърма и майка чак се разплака от яд. После пък съвсем й спря кърмата, но поне успя 3-4 месеца да кърми. А баба ми така и не разбра какво лошо е направила - искало да яде детето, гладна ли да седи?  pardon
Като казахте за "Майчина сълза" и се сетих за една много красива илюстрация на лястовичката и една момина сълза. Все плачех на тази приказка, много тъжна ми се струваше.

Адиктед, добре дошла smile

Фани, щом ви е поканила, значи има някаква причина. Може би има нужда от помощ, да попита някой с повече опит как се прави това или онова.
Мари,  Friend надявам се поне главоболието да премине бързо.

И на мен ми се ходи до Турция. Бяхме намислили с ММ да ходим на разходка някой уикенд, ама ще отложим.
Аз пък днес сутринта ходих на профилактични прегледи от офиса. На мен ми хареса организацията на болницата, не знам колегите какво толкова пискат. Има си сестра, която те води за ръка по кабинетите, още повече, че те са отделени в отделен сектор и там правят само профилактики. Бавно става, ама все пак минаваме през 6 прегледа + изследвания. Няма как да са готови за 1ч.  nea

Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #707 -: октомври 23, 2015, 14:47:59 »

Адиктед, добре дошла smile

Тази приказка, чак сега Нат като показа книжката се сетих за нея...и аз много плаках, повече отколкото на Кибритопродавачката  blush

Не съм компетентна нито за зъби, нито за кърмене, ама и аз не мисля, че трябва толкова строго със свекървата  pardon

Турция сигурно е последното място, където ще отидем...ама хич не ни привлича нито блясъкът на Истанбул, нито сблъзъкът на култури или почивките там...но на Свекърва планът много добре изглежда smile Свекс, каква то е официалната одежда, че толкова има да се вкарваш в нея smile

И ние този месец сме на прегледи от фирмата...моите колеги също мрънкат, постоянно за всичко, че очния ги бил претупал...ми какво очаквате, изследват ви н на брой неща и преглеждат, не може всичко да е ОК и да стане за 5 мин. После много се чакало за резултатите от кръвната картина...е такава е лабораторията, дайте едни 10на лв за пълна кръвна картина и ще ги имате на следващия ден  pardon Аман значи, все трябва да се недоволства  NO Аз съм в понеделник и ще видя какво толкова му е лошото  pardon
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #708 -: октомври 23, 2015, 14:59:05 »

В Токуда стават веднага готови, дават ти информация как да си провериш изследванията, в профила ти има и информация за всички прегледи.  good Много се радвам, че ми се навиха на акъла да сключа договор с тях, че преди бяхме на друго място и там ни смесваха и с болни, та беше ужас!
А и комуникацията ми с тях тече много гладко.
Активен
addicted_to_u
Професор
Публикации: 340

« Отговор #709 -: октомври 23, 2015, 15:13:28 »

svekarva ние пък сме големи фенове на почивките в Турция , там си получих и предложението. За първи път ходихме като двойка на почивка в Дидим и от тогава не сме стъпвали на българското черноморие вече 3та година. Ако не беше сватбата, че да трябва да си контролираме финансите бих предпочела НГ там. Много са гостоприемни, ама не като нашето "гостоприемство"-едно от момчетата от обслужващия персонал прекоси цялата градина,за да ни заведе до станцията за смяна на кърпи и винаги сме поне с 3 кила отгоре то са баклави, дюнери и пидета между храненията,пък какво остава за основните яденета. Та поне ти ще разкажеш как е било за НГ  smile
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #710 -: октомври 23, 2015, 15:16:50 »

Добре дошла, Адиктед smile Лудница е тук, но бързо се свиква с хубавото  Wink

Обожавам Турция.. Особено Истанбул.. След Рим и Будапеща е точно Истанбул във вечната ми класация  heart Никога не съм ходила на Нова година там, а е много популярна дестинация.. Някой път, някога, сигурно и там ще посрещна НГ  Girl_hide

За профилактични прегледи.. Ние нямаме.. Но аз трябва да ходя, че подлежа и на ваксина... ама когааааа  girl_impossible girl_impossible girl_impossible girl_impossible

Майчина сълза е просто  cray heart
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #711 -: октомври 23, 2015, 15:18:21 »

Аз нищо строго не сьм направила. Ама след малко като отида в университета и й писне бебето, на нея самата ще й се иска да е слушала по-добре организацията.

Нанси, ти в зьболекарския бранш ли си? Да ти кажа той вече не прави отливки за да взима мяра, а сканира зьбите и на компютьра се появява графика в 3D, много е интересно  good

Нанси, ти в коя седмица си? Идеално е, че добре се разбираш с болницата. Това е супер важно.

Свекьрва, не знам на каква диета си, ама ако си на зьрнена като мен, по-добре се откажи в името на одеждите  good

И на мен като на Мари супер много ми се спи, че пак вампирясвахме по нощите и хич не ми се ходи на супервизия на стажа (как се казва на бг?), ама няма как. Направо се чувствам изтощена физически днеска.

Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.

Майчина сьлза е тьжна, да, но не разбирам защо си е оставила пиленцето и е трьгнала на юг, вместо да остане с него.
Подобни приказки просто няма как да проета на Марта, щото така плача, че ще я травматизирам. Чудя се кога станах толкова чувствителна и дали ще ми мине. И преди ми брше мьчно, но не се разхьлцвах на всяка по-тьжна новина. Май откакто станах майка ме хвана тая работа  crazy
« Последна редакция: октомври 23, 2015, 15:34:33 от inaxastra » Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #712 -: октомври 23, 2015, 15:56:05 »

Тони, нали знаеш, че на определен период от време според възрастовата граница се ходи на такива прегледи от работодателя, иначе после глобата е солена. От ТМ не са ли ви казвали? Нас много ни дебнат за такива неща.

Ина, аз съм зъботехник по образование, но се наложи да си сменя сферата на дейност, понеже не попаднах на добри работодатели и цял стаж (2г)+ 1г бачках без договор и заплащане. После ме пуснаха 6м на % от заработката, но двам докарвах по 100лв на месец, понеже не ми даваха да работя по-скъпи конструкции. Та от 3г вече не го работя това. Много ми е болна темата, понеже с голям мерак го учих, първа съм във випуска по успех, а не се реализирах. Ама нищо ново под небето.  pardon
Сега съм 13г.с, в събота влизам в 14. Аз се разбирам с тях добре, но служебно. Сега организирах профилактичните прегледи на офис от близо 150човека, та нямам оплаквания от тях. Не съм доволна от регистратурата на АГ отделението, изнервиха ме девойките там и реших да се следя в клиника Щерев. Поне часове се записват адекватно и обясняват.
Ами Майчина сълза си е тъжна приказка. Сега я изучават и в 3-4 клас, мисля. Не знам как се справят учителките, но мен доста ме е травматизирала по лични причини. Въпреки това, я харесвам.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #713 -: октомври 23, 2015, 15:59:21 »

Извинявай, аз си помислих, че там си следиш бременността и сьответно реших, че си по-напреднала.

Това за работата по специалността е отвратително  NO  Бьлгария е кофти в това отношение като гледам.
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #714 -: октомври 23, 2015, 16:20:20 »

Това за работата по специалността е отвратително  NO  Бьлгария е кофти в това отношение като гледам.
Вероятно не при всички е така, а и до голяма степен си зависи от късмета, ама много ме хвана яд как навсякъде си мислят, че са ми измислени оценките. Само аз си знам как съм учила и колко не съм спала  NO, колко време съм прекарала в библиотеката и съм "живяла" в лаб. за стаж. Ама здраве да е, сега сигурно само на теория знам нещата biggrin biggrin

А с твоето учене какво става, скоро нищо не си споделяла?
Активен
lolitkabg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #715 -: октомври 23, 2015, 23:51:19 »

Момичета само ви чета шпионски лекичко,ма вече се включвам  smile Че разбрах,че съм изпуснала няколко добри новини heart heart Май две бебчета има напът вече..Една приятелка ми каза днес,знаеш ли 2015 е годината на сватбите а 2016 ще е на бебетата,,,Айде дано heart
Относно Турция,сега ми е пресничко още,тъкмо се върнахме от медената ни седмичка,която удължихме,понеже беше приказно...Бяхме в Бодрум,хотел VOGUE многоооо е красив,ама наистина много,обслужването е като за десет звезди,с перфектни аниматори,всяка вечер различна забавна програма,певци от Куба,танцьори,...нямам думи..Храната невероятна,италианска кухня,суши,морски дарове всякакви видове,хубави вина,огромен избор на десерти и коктейли из целия комплекс...Водни спортове,тенис,голф....прекрасно...Обаче..Аз понеже много обичам като съм в чужда страна да разпитвам хората,опитвам се да разбера битът им,,традициите,,,навиците им...та и там така,но бях изумена,,,Започнах лек разговор с един от сервитьорите,после дойде втори,извика и колежката си  и от лек и небрежен разговор тримата започнаха да ми обясняват как видиш ли,ние сме били в грешната религия и сме щели да бъдем наказани от Бог (не разбрах техния или моя )  shok shok shok  Ей така лекинко,,,небрежно,ми обясняват ,че сме били толкова грешни и ще страдаме,,,,,и това се случва в 5 звезден комплекс,,и тримата имаха образование,,знаеха два езика,но мозъкът им промит до краен предел.Аз уважавам всички религии,всеки има свой мироглед,и не ми пречи да вярва,в каквото си поиска,но да ми навира в лицето исляма,,,брутална работа...Леко стряскащо ми дойде,даже се пошегувах с кумата,викам не ядосвай тая девойка(тя беше от Ирак) да не избухнем здраво  blum
До Истанбул не стигнахме,но останахме да разгледаме Измир ,огромен град,старинен бих казала,с типичните турски хорица,традиционалисти,май не са свикнали с туристи,понеже ни гледаха странно-нас с кумата,а ние дори не сме били разголени или нещо подобно.Напротив,от уважение бяхме доста добре облечени въпреки жегата smile
Обаче въпреки всичко пак бих си планувала почивката за следващата година там,сега си харесахме нов хотел,който е от 2015 година,,приказен и ще следим офертите му
А между другото Feribotka името Алина го обожавам,мечтая си за момиченце от както се помня и си мисля,че точно така бих го кръстила smile
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #716 -: октомври 24, 2015, 08:06:35 »

Добро утро!
За Турция мога роман да изпиша. Аз съм ви разказвала като съм ходила като по-малка. Когато и да отида предпочитам местната кухня, обожавам я!
Лолита, такива фанатици има навсякъде по света, вече и в България дори. За първи път ли ти се случва? Толкова съм им свикнала вече, че не ми прави впечатление, давам им игнор от самото начало и това е. Ердоан може да е голям държавник, обаче определено разваля светския имидж на страната.  girl_impossible
За себе си следвам догмата на Хаджи Бекташ /алиянин/ "Внимавай/бъди собственик на езика, ръката и кръста си!" Вярвам, че няма нужда от обяснение... Подразбира се.
Ние сме на село. Ям до пръсване. Запалили са камината идилияяяяя....
Свекс, завидях ти неблагородно за НГ. Забавлявай се подобаващо. Дано да има яка бели денсърка  tease най-любимата ми е Асена. Май-съм пускала линкове на нейни изпълнения да я видите.
Като казах бели денс да похваля момченцата на Нешка Робева. Малииии, въртят по-добре от жените!
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #717 -: октомври 24, 2015, 08:30:10 »

Добрютрооооо!
Понеже си изпихме преди 2 часа кафето, та ето нещо по- хубаво за разсъмване Wink
Ина, не, не съм на зърнена, а на никаква диета sad. Заради артрита трябва да си ходя гладна - без глутен, без зеленчуци от семейството на картофите, ограничено месо и млечни...Ама и 20кг. да сваля smile. Най- добре да ям люцерна, докато си търся четирилистна детелина Clover или да се влюбя нещастно, че да изпосталея от либоф Wink. "Преди петнайсе години бях мома като цвят", та тогава имах една красива официална зимна рокля, която  сложих само един път и сега ми се иска /но не ми стиска/ да покажа пак.
Нанси, тази илюстрация на "Майчина сълза" имахме и в читанката за трети клас. По повод самата творба и нейните достойнства редовно стават остри скандали из Фейсбук и всички форуми, даже и тук сме го ръфали и дъвкали преди години Wink. Все едно правим литературен анализ по познатия и отхвърлен начин "Какво е искал да каже авторът?", без да отчитаме красотата и дълбочината на разказа, каращи ни да чувстваме, без да се налага да взимаме решения, да съдим или да хвалим.
Винаги съм си мислела дали едно време, когато имаше разпределение и работата по специалността беше гарантирана, ситуацията беше по- различна crazy. Поне за теб, като отличничка, сигурно. Първите трима по успех можеха да избират и това беше огромен стимул за такива като мен да си седнат здраво на д-то. За останалите беше кошмар... Добре е, че си се преориентирала рано, в напреднала възраст, с деца е по- трудно. good
Отиваме на покупки за хранителни продукти Wink В ден за размисъл не ми се мисли и пак ще го ударя на любов!
А, Фани писала heart. Искам си истинска кючекчийка Wink, ама едва ли баш на Нова Година ще намерят. То май ще сме само българи, има 6 /шест/ агенции, които организират подобни пътувания от цяла България. Отиваме 12 души, приятелски семейства, изоставени от деца в чужбина laugh, та се надявам да си прекараме добре. Хотелът е с изглед към протока, мерак ми е да видя места, за които много съм чела.

* _n.jpg (29.24 KB, 551x280 - видяно 134 пъти.)
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #718 -: октомври 24, 2015, 09:18:01 »

Добро утро smile Минавам да ви почерпя с една вкусна закуска smile Днес става точно 1 година, откакто с Илиян бяхме в Рим и ми предложи брак smile Толкова ми е носталгично по тази екскурзия..  heart

Свекърва, ама ти все пак смени снимката  girl_haha Толкова ми стана тъжно от изречението, че на НГ ще сте семейства, изоставени от децата си в чужбина  cray 
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #719 -: октомври 24, 2015, 09:27:11 »

Добро утро!!! (при нас е още утро)

Тони, все такива спомени да си имате и още по-мили! give_rose

Аз не гледам по същия начин на написаното от Свекърва, не вярвам, че биха празнували заедно Нова година, ако живееха децата в България....
Ама съм лоша badgirl

Свекърва ме провокира сега с това с отличниците и разпределението. Аз нямам преки впечатления от начинът, по който е било организирано всичко в този период, обаче..... Сигурно за първоначалното разпределение е имало значение дали си отличник, съответно колко ти е "багажът", но на по-късен етап, че и още в училището или в университета, като се започнат един партийни направления.....пази Боже, да си нещо стъпил в страни.....
Отделно колко хорица са били спускани тук и там....
Не казвам, че и сега системата е перфектна, но мисля че и онези времена е имало доста минуси.
Активен
Страници: 1 ... 46 47 [48] 49 50 ... 68   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: