Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 07, 2025, 17:45:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
Страници:
1
...
45
46
[
47
]
48
49
...
68
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец! (Прочетена 269029 пъти)
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Re:Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
«
Отговор #690 -:
октомври 23, 2015, 08:03:58 »
Добро утро
Патиланско царство съм го чела не знам колко пъти, толкова ми е забавно всеки път, + всеки път ми е интересна историята с охлювите, защото мама и леля ми имат подобна от тяхното детство и винаги си го представям в ролята на веселите патиланци
Иначе най-първата ми книжка (първата, която прочетох, но се криех, защото ме беше срам, че само аз мога да чета
), която завинаги остана в сърцето ми е Пипи дългото чорапче - Пипилота Транспаранта Виктуалия Ментолка Ефраимова Дългото чорапче, дъщеря на капитан Ефраим Дългия чорап, някога страшилище на моретата, а понастоящем негърски крал...по спомен май така ѝ беше цялото име
Смирненски на по-късен етап се запознах с него, а го осмислих още време след това
Малкият принц изобщо не ми беше интересен, прочетох го като по-голяма и тогава чак го осъзнах и него хаха, иначе не знам дали някой е чел, тя май не е много в категория детски, ама аз тогава я четох "Човекът амфибия", доста ми беше мистична
Активен
Tinkata
Сватбар
Публикации: 278
«
Отговор #691 -:
октомври 23, 2015, 08:07:02 »
На мен любима, но от детско-юношеските книги ми е "Братята с лъвски сърца" на Астрид Линдгрен, чела съм я безброй пъти
И аз се заинтригувах от този робот, че никак не обичам да чистя, ако мога всичко бих роботизирала
А без миялна направо не знам как съм живяла преди хахах
Освен всички приказки, като малка баба ми четеше от една книга със стихотворения на Вазов, тя ми беше най-най-любимата. Изобщо баба много ми е чела и говорила дори още от бебе и най-вероятно благодарение на това съм проговорила изключително рано. За 7-мия ми рожден ден ми подари "Пипи дългото чорапче" и си я пазя и ми е много ценна
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #692 -:
октомври 23, 2015, 08:12:16 »
Робота не се чисти след всяко чистене.. поне у нас.. Аз го пускам на всеки 2 дни.. макс.. понякога и всеки ден.. Мразя да имам косми по земята.. Т.е няма много боклук.. Почиствам го на 3-4 пускания, но чистенето представлява изхвърляне на контейнерчето му. Сега като трябва да използвам прахосмукачката чистя по 2 пъти в седмицата, ама Румбата вкъщи ли е, може и всеки ден.. Има и робот, който мие, но ние имаме парочистачка, както казах и за сега няма да се въползвам от него.. Парочистачката е удобна, защото чисти без никакви препарати и не ми мирише.. Аз имам алергия от аромата на тия препарати и веднага ми се възпаляват конхите от тях.. Не съм родена за чистачка и това си е
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #693 -:
октомври 23, 2015, 08:23:52 »
Добрутру!
Моята приятелка с кърмаческите истерии ни покани у тях и сега сме пред дилема - 1. Бебето е много малко за посетители - на 10 дни само, обаче 2. Имаме дрешки, които е добре да му занесем за да не му омалеят. 3. Вероятно щом ни вика има нужда от подкрепа или да се разтовари 4. Майка й й помага, какво ли ще си помисли жената?!
ееее не, няма да мисля повече. Както дойде ще направя! Ух, тоя пак се наАка! Айде до скоро динозаври, чехълчета, амеби и пиленца!!!
Активен
Roxanne_
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #694 -:
октомври 23, 2015, 08:40:26 »
Понеже сте започнали много интересна за мен тема за детските книжки ми хрумна нещо. Мислите ли , че има смисъл от една отделна тема, в която да препоръчваме книжки, подходящи за децата ни. Аз съм харесвала едно, сега на момчетата им харесва съвсем друго. С две ръце мога да препоръчам например "Петсън и котарачето Финдъс" на Свен Норквист. Много забавна, илюстрациите са уникални, толкова весели и детайлни, че на детето не му е скучно да изчака целия текст, който е буквално нарисуван.
Другият пример, моето любимо зайче Питър е скучно за Михаил. Дано нататък се хареса.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #695 -:
октомври 23, 2015, 09:36:47 »
Фани, не го мисли толкова. Щом са ви поканили, отидете. Явно те са си преценили, че няма да им е проблем посещението ви. И наши приятели от месец си имат бебе. Ние ходихме , когато то беше на една седмица, но и аз имах такива притеснения като твоите. Ако трябва да съдя по фейсбук, в тях постоянно има някой, говоря за външни хора. Все се качват някакви снимки и т.н. Аз това не го разбирам, но никой не ме пита.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #696 -:
октомври 23, 2015, 09:41:53 »
Като си говорим за спомени от детството и книги свързани с тях, ето това е един мой мил спомен, "Шареното човече"
Това всъщност е и единственият ми съзнателен спомен, майка ми да ми е чела някакви книжки.
Затова пък обожавах да си пускам грамофонни плочи с приказки, прекарвах така часове.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #697 -:
октомври 23, 2015, 09:59:49 »
Ай сиктир - не мога да ви насмогна...
Брутру..
На мен майка ми ми измисляше приказки като бях малка... сега умирам от смях защото вече съм съзнателна и тя ги измисля на Боби - вчера му разказваше за Червената шапчица, която била влюбена в Ловеца , ама лошия Вълк я искал за себе си и за това я причакал в гората. Ама тя била модерна шапчица и си извадила новия мобилен телефон с обхват навсякъде, снимала го и пратила снимката на Интерпол и сега лошия въл го издирвали в цял свят за престъпления, пък тя решила да се жени за Ловежа, ама пък тук баба и не била съгласна, щото Ловеца бил много готин, ама пиел много ракия.....
Попикала съм се... Другия път щяла да му разкаже как Вълка избягал в Тимбукту и срещнал местна красавица и станали Бони и Клайд...
Модерна раота ахахахах
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #698 -:
октомври 23, 2015, 10:18:55 »
Хаххаха, Миленка! Голяма работа е вашта баба, направо супер-баба! Остава и бабата да ожени за дядото на ловеца и хепи енд.
Аз пък гледам коледни костюми за децата в нет-а. Мисля да им направя фотосесия с тях. Тъкмо ще сме почнали да седим и кака ще бъде във ваканция, ще са минали турнирите и т.н. Наскоро си припомних "Майчина сълза" - то това не е за деца, направо си е приказка за възрастни. Като малка все четях и гледах филмчета на "Малката русалка". Все се надявах, че накрая ще има щастлив край, а то във всички версии ревях накрая!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #699 -:
октомври 23, 2015, 11:09:49 »
Айде като говорим за кьрмачески неволи…
Нали днес пак бях на зьболекар, ама си бях преценила, че като се напила качествено в 7:30, дребната до 10ч няма да има проблеми, ще дьржи.
Ходих, разбиха ми пак ченето за Нти пьт, предпочитам пак да родя без упойка, отколкото да преживявам тоя ужас. Както и да е, подготви за короната, сложи ми временен зьб и ми каза да не ям на него, като че ли от август насам сьм яла де…
Прибирам се, свекьрвата супер доволна: всичко е наред, дадох й млякото, смених я…
Викам какво мляко???
Значи едва-едва изцедените вчера милилитри, които й казах, че са за когато сьм в университета, защото там ще стоя 5 часа, тя й ги била дала, защото детето плачело.
Сьс сигурност на всички кьрмачки се случва, кьрмено бебе щом отвори уста, това е единственото, което хората говорят: ГЛАДНО Е !!!! На него не му се пьрди, не иска да го вдигат на рьце, не му е топло, не му е студено, не му се ака, не му се орига или каквото там друго им се прави на бебетата. Не. То е ГЛАДНО.
Та дала й 40мл, от които дребната изпила 25, представете си колко гладна е била, аз се прибрах с прелели гьрди, бебето нахранено от шише, за довечера мляко няма достатьчно, а аз сьм изнервена и не можах да изцедя и капка
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #700 -:
октомври 23, 2015, 11:21:13 »
Дойде ми жьлтата рокля за кьрмене. Не е прекрасна, но поне не ми е малка. Даже всьщност ми е голяма. Изглеждам като бременна с нея, цветьт бие по-скоро на зеленикаво, отколкото на оранжевикаво, доста е широчка, защото е предвидена и за бременни, и дьлжината е такава дето не ми отива.
Но ще ми свьрши работа, нали има вьлна в нея, поне няма да ми е студено.
Детски книги обожавам. Баба много рано ме научи да чета, за да не занимавам вьзрастните. Обожавам Астрид Линдгрен, Ерих Кестнер, колекцията "Смехурко"…
Книгите ми вьобще даже не са забутани някьде, а гордо тронуваха в библиотеката вкьщи, а пьк сега сьм си ги взела тук вьв Франция и си чакат реда. Вече сме позачели Крокодильт Гена, Емил и Пипи, но е още малка за тях. Заека Питьр имам колекцията, разбира се и аз много му харесвам рисунька. Имам и Др. Зюс на английски, тя ги обича. Ерве Тюле от тукашните прави много оригинални книжки игри.
Боли ме зьба, роклята не е идеална и ми е скиснало. Отивам да пия кафе, че не сьм пила днеска и да смуча кекс, може да ми стане по-добре.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #701 -:
октомври 23, 2015, 11:42:31 »
Ето заради това аз винаги давах супер подробни инструкции. Не че не се е случвало да ги нарушат, ама това е прекалено. Аз бих я нахокала - в крайна сметка, след като не ти е лесно да се цедиш, очевидно не трябва така с лека ръка да ѝ дава единственото мляко.
Активен
Feribotka
«
Отговор #702 -:
октомври 23, 2015, 12:12:03 »
Ох Инче, много неприятно и за зъбчето и за роклята, и за кърмата най-вече
Ето затова не обичам да пазарувам онлайн...зъбът егати сагата вече
Няма ли да се намери някой по-специалист да ти разреши проблема
Роклята ако ѝ сложиш колан няма ли да седи по-добре?
Гуш
Активен
addicted_to_u
Професор
«
Отговор #703 -:
октомври 23, 2015, 12:48:57 »
Чудя се да се включа ли в месечната тема от отдавна, чета редовно много шпионски и много ви харесвам разговорите, ама чаках да има предложение,че тогава да се включа в целия форум пълноценно. Гледам нямате си булки 2016, та да се цопна вече при вас , пък с темата за книгите съвсем ме грабнахте...аз имах цяла колекция с приказки -имаше 90-те години едни с много красиви рисунки и сега трябва да си ги изнамеря. Въпреки че от гледане на едно комшийче докато аз бях в пубертета, а то на около годинка помня,че някои успя да ги докопа и унищожи. Имах си и касетки с приказки, които по-късно си ползвах за приспиване понеже мразя да заспивам на тишина, имаше за Магарешката кожа и ми беше много любима. Първата ми напълно избрана от мен книга беше "Малки жени" и до днес много си я харесвам-оприличавах се с Джо- сестрата книжен плъх и до днес ако ги дават по ТВ-то си припомням историята .Пипи пък ми беше дефектно изданието от средата почва пак отначало и до днес съм чела 20 пъти до средата края не й знам
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #704 -:
октомври 23, 2015, 13:22:17 »
Ина
, неприятно наистина, съчувствам ти, но едва ли нахокването е правилното решение.
Има такива дни, просто ти се е събрало в повече.....
Жената и без това се чувства несигурна, ще си дойдат нещата на мястото. За всяка от вас ще обеца на ухото за следващия път.
Знам, че те болят ръцете, но може би трябва да използваш ръчната помпа, щом тази не ти върши работа.
Фани
, аз бих отишла при условие, че съм поканена. В крайна сметка, майката би трябвало да е наясно с рисковете, а и ти като по-веща ще вземеш нужните мерки.
Аз днес се чувствам ужасно.
Имам главоболие и още куп екстри... Ето сега имам нужда от две ръце, които да се грижат за децата, а аз да не мръдна от леглото, обаче няма
Активен
Страници:
1
...
45
46
[
47
]
48
49
...
68
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Октомври 2015-Обичам този месец!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден