Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 17:54:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Септември 2015 г.
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
43
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Септември 2015 г. (Прочетена 179426 пъти)
Lupercola
Гост
Re:Месечна тема - Септември 2015 г.
«
Отговор #345 -:
септември 16, 2015, 18:28:36 »
Е сега ако ни пуснеш и една песен на Камелия, цена няма да имаш !!!
Албенче как ги гледаш ??? Аз имам две и са от нещастна по-нещастна. Я кажи какво им правиш?
Тук пьк и поне за моята специалност ми се вижда, че и без врьзки можеш да си намериш работа. Трябват обаче хубаво СВ, хубави стажове и добро представяне на интервюто.
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Mom of 2
«
Отговор #346 -:
септември 17, 2015, 07:16:50 »
Пускам веднага: Аз съм волна пИперуда и летя от цвят на цвят! Опа, тая май не беше на Камелия.
Кафето де е?
Аз чета форума на истеричните жени. Цитат: Родих нормално със секцио!? Хихих, аз пък шофирам велосипед...
усмиВнат ден ви желая!
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #347 -:
септември 17, 2015, 10:28:03 »
Здравейте
Миме
, във Враца живеем близо до Стадиона и този Панаир много го мразя.
Аз за разлика от всички тук (май) съм работила и работя само на едно място. ММ и той (ако не броим едно лято на морето преди да дойде в София). И двамата не си работим по специалността (аз и не искам) и сме си намерили работа без връзки и без препоръки и без да ни проверяват, защото е нямало къде. Особено за моята работа за мен е цяло чудо, че ме взеха без опит, без препоръки, а знаете, че това си е отговорна работа. Кофти е, че нямам никакъв договор и се самоосигурявам (от както ме отчислиха с право на защита от доктурантурата). Аз си търсех работа цяла година, защото образованието ми е странно, още бях редовна студентка, без опит, супер кофти кандидат. Когато се наложи отново да си търся работа, очаквам да е много, ама много трудно. В момента се надъхвам да взема да си по припомня немския, защото всички вече знаят някакъв английски, и едва ли това, че го говоря напълно свободно е кой знае какъв плюс.
Сега философията ми е да си се наслаждавам на момента, защото с мислене за напред до никъде не стигнах.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #348 -:
септември 17, 2015, 10:29:34 »
Аз ще сменя рязко темата.
Вчера гледах едно филмче за един, който предлагаше професионални услуги като кум и шафер. Сега се сетих за филма като се рачетох по сватбените теми и осъзнах колко често ни се случва да се разочароваме я от кума, я от шаферка.
И си мислех наистина, че колкото и да ни се иска истинските ни приятели са по-малко от пръстите на едната ни ръка, много по-малко.
А и нещо куриозно, отивам днес на работа и по средата на тротоара кутия от вафли Боровец!
Така се ухилих и още ми е готино ... в центъра на Лондон се мотка по тротоара кутия с български вафли, хехе. Ние сме навсякъде просто!
Само последно по старата тема, мисля че е прекалено да се твърди, че само с връзки се намира работа освен ако нещо не се е променило драстично за 6 години. Преди това си намерах работа без никакви проблеми и в София и в Бургас. Моята приятелка без проблем си намери работа и в по-малък град от Бургас. И още нещо за връзките - навсякъде има и такива случаи и в крайна сметка мисля че понякога е нормално. Например във фирмата на мъжа ми се е случвало да взимат човек по препоръка на някой - спестява им много време - пускане на обява, интервюта на поне 5 души и т.н. и т.н. а ако някой познава подходящ човек и просто го харесат, защо да не си спестят време и пари за подбор на друг човек? Не знам, всяка монета според мен има 2 страни, или просто като човек, който не живее в България имам малко по-оптимистични виждания.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #349 -:
септември 17, 2015, 12:05:55 »
Vivi20
, абсолютно си права
Когато говоря за връзки, точно това имам предвид. От двама кандидати с равни възможности, винаги се избира този, когото някой познава. Дори когато се търси работа, добре е да се търси там, където имаме познати, за да имаме информация от първа ръка. Не казвам ходатайства /пък и защо не/, а широк кръг хора, които ни познават. Да, опит е нужен, но по- важна е личната мотивация за работа. Аз вече и не искам да повтарям, но големият син си намери работа в чужда страна с връзки - препоръча го по- голям колега от университета, с когото играели волейбол. След това пък самият той препоръчваше свои съученици от България за различни клонове на фирмата. Че и пари печелеше, защото такава беше политиката на фирмата - предложилият успешен кандидат /да работи един месец и да са доволни от него/, получава 500$ за първия и с увеличаваща се с 200$ сума за всеки следващ.
Вярно е също, че тук ситуацията е различна. Хич и не искам да казвам какъв процент ни е сивата икономика и изобщо каква икономика развиваме
. Лекар примерно може веднага да те
назначат, има свободни места бол. Учители също се търсят, но по малките села в определени райони. Инженерите отново имат шансове, с компютърни специалисти се понапълни, но пак става. За икономисти и прависти вече е проблемно, изригват огромни випуски от разни университети...
Никой не иска да става продавач, дори по малките села, където няма какво друго да работят. Големи парадокси имаме. Даму мислят управниците, мен вече държавата ме храни
Активен
Alichka
«
Отговор #350 -:
септември 17, 2015, 12:14:36 »
Виви, това с вафлите ме разби
Тъкмо щях да питам дали сте пак в България. За случайностите - преди време моят комшия беше в Англия на бригада (от много години вече живее там, но това е друга тема). Та тогава някакво момче (българин) го видял и го познал. Познавали се задочно покрай техни приятели. Ама като не се сещал за името в първия момент и докато се сети, влакът на метрото потеглил... Та моят комшия се ядосваше, че не се видели да си поговорят и коментираше "Ами да беше викнал Пешо, Гошо... Все щях да се обърна на българско име, нищо, че не се казвам така"
Аз първата си работа я намерих с препоръка. Шефката беше ходила в гимназията ми да пита за подходящ човек. Не знам защо се сетили за мен.
Там бях за малко - за 6 месеца и после се отказах да ми продължат договора, че имах доста задачи покрай унито. Втората ми работа я намерих без връзки, без контакти - от джобс. Даже в един момент ми се отвориха 3 варианта. Смешно е, че половин година търсене и изведнъж се чудиш накъде. Е, аз избрах правилното място, като се има предвид, че покрай тази работа се запознах с ММ
При мен с връзки от страна на майка и татко не чакам - те са уредили Сульо и Пульо, ама мен категорично са отказали да ме уреждат
ММ също е имал работа с препоръка от наш приятели. не че не се яви на интервю. Че даже и няколко дни преди това репетирахме вкъщи отговори на обичайни въпроси. Не мисля, че е изложил нашия приятел. Даже напротив - имаше стимул да се докаже.
Активен
svekarva
«
Отговор #351 -:
септември 17, 2015, 12:25:24 »
Аз съм волна пеперуда е песен на Кати
Пък една Станка от Пловдив, Биг Брадърка, я пееше с диалект на пИпИруда. Снощи гледах ВИП Брадъра, ами пак ще го гледам
Активен
Alichka
«
Отговор #352 -:
септември 17, 2015, 12:35:13 »
Ето я скритата лимонка от форума
Така, така, Свекърва, добре си запозната! Само кажи това от градския транспорт ли ги учиш или от някой бар?
Ина, това е едно от най-известните й песни. Бая дърта песен вече
https://www.youtube.com/watch?v=0NfhLRb59Pw
Миме, поне ще ви е весело - Камелия прави шоу. Хахаха, хареса ми снимката на кебапите.
Забравих да кажа на Албенчик - уникални са орхидеите. Явно си им намерила място. Те като цяло много-много грижи не искат. Зорът е да им балансираш топлина и светлина.
Моите сега са на северната тераса. Едната си е във вида, в който ми я подариха
Обсипана е в цвят. Другата е спаружена и скоро ботаниците няма да могат да познаят какво е това
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #353 -:
септември 17, 2015, 12:44:27 »
Междудругото не сме отбелязали днешния празник - Честит имен ден на всички празнуващи. От активните тук се сещам само за
Наделинка
svekarva
и май ще го гледам ВИП Брадър тая години. Големи интриги забъркаха. Пък тоя Джино от къде го изкопаха, много ми е странен персонаж.
Активен
svekarva
«
Отговор #354 -:
септември 17, 2015, 13:05:45 »
Али,
не забравяй, че имам син бивш спортист от национален мащаб /в превод - позволено му е да е прост и тъп
и да е чалгар/. Освен това работех в сферата на търговията, а там трябва да си на "ти" с модните течения. Ако погледнеш на предната снимка има две момченца с тениски на Фики, та няма как да не съм информирана от клиетитиии.
Да, на
Ина
София също има имен ден!
Много хубав празник е днес
. За къде сме без вяра, надежда, любов и мъдрост?
Активен
always_and_forever
«
Отговор #355 -:
септември 17, 2015, 13:39:01 »
Добър ви ден!
Първо да честитя имания ден на
Надето
, ако го празнува.
И разбира се на прекрасната, малка
София
- да е жива и здрава!
Ето едно следобедно кафенце от мен.
Май и аз имам нужда да пийна едно, защото днес много ми се мотае главата. Ходих да си вадя документите за банката. Минах при личната за медицинско и после за свидетелство за съдимост. Кръвното ми е бетон 90/60.
Личната ми вика ами хапвай си и си пийвай.
Съжалявам, ако някой си мисли, че съм прекалено крайна. Нормално е в такава ситуация да съм леко афектирана. Пък и аз говоря на база на това, което преживявам, чувам и виждам от познати и приятели.
Със сигурност не навсякъде някой трябва да ходатайства за теб. Аз и затова казах, че то вече си е нормално почти навсякъде да набутват свои хора, защото е по-лесно. Все тая.
Свекърва
е права за икономистите. Навсякъде са. Всеки втори, трети учи икономика. Аз и затова казах, че съжалявам, че учих това. За момента не виждам перспектива. Дори се замислям за съвсем други неща вече.
Ина
,
Али
ме е отменила и е пуснала песен на Камелия. Преди години беше много известна. Тя е една от първите фолк фурии.
Вчера да ви се похваля дори се снимахме с нея.
Така съм се озъбила на снимката, все едно съм застанала до папата.
Фани
, кой е този форум на истеричните? Да не би да е мамата?
Панде
, хаха не се и съмнявам. Сигурно е много неприятно. Добре, че е за седмица и после чак догодина.
Това, че си работиш на едно място е супер. Де и аз такъв късмет да извадя.
Усещам, че и аз като започна да мисля за много напред ми става тъпо и се отказвам, защото така или иначе не знам и утре какво ме очаква.
Виви
, май се сещам за кой филм говориш. Той е сравнително нов.
И си е самата истина това за приятелите, но аз вече съм се примирила, че това е животът и всеки си гледа интересите. Аз си гледам семейството.
Много готино това с вафлите, ама ето пак българска работа...на тротоара.
Виповете са интересни. Все някакви интриги въртят. Луна е луда.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #356 -:
септември 17, 2015, 14:06:30 »
Тук всички хвърлят боклуци, не ги обвинявам, че са си хвърлили кашона, ама поне да бяха оставили една вафла Боровец и за мен, хаха.
Не си крайна, просто има различни ситуации и различни хора.
Аз също съм икономист, не съжалявам, беше ми адски интересно и съм работила в много различни сфери, за това ми харесва икономиката - после можеш да работиш толкова разнообразни неща - финанси, счетоводство, застраховане, маркетинг, връзки с обществеността, човешки ресурси и сигурно пропускам нещо.
Мъжът ми навремето така с препоръки си докара доста добри парички, мисля намери 2-ма души за фирмата си, преди поне 8 години и още са там.
Кефят ме такива компании, които праввят такива неща, някак си имаш стимул да направиш добро и за приятел и за фирмата си.
Ох, тия бонбонки как хубаво изглеждат, мен такъв глад ме гони, нямам изхрахване. Като бях бременна не бях такава стръвница като сега, ще се окаже, че кърменето е по-сложна работа.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #357 -:
септември 17, 2015, 14:43:55 »
Точно, защото си смятах, че специалността ми позволява после да се развивам в много и различни сфери, си мислех, че ще е по-лесно след като завърша, но съм се лъгала. Няма нищо лесно. Всичко опира до късмет, мотивация, възможности и познати/приятели.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #358 -:
септември 17, 2015, 16:03:04 »
Цитат на: inaxastra в септември 16, 2015, 18:28:36
Албенче как ги гледаш ??? Аз имам две и са от нещастна по-нещастна. Я кажи какво им правиш?
Никак не ги гледам, тоест гледам ги и им се радвам всеки ден, ама по отглеждането не правя нищо, освен да ги полея веднъж на 3 седмици примерно или на 4 (тоест като ги погледна и като не се сетя кога за последно са поливани). И не спират да цъфтят - тия са цъфнали още януари/февруари и само си подменят цветовете. Сега току що на четвъртата и прецъфтяха последните три цвята, та само тя няма цветове, явно е решила да си почине
. Иначе седят на прозореца, а температурата е винаги около 22 градуса. През лятото и по-топло става де, но максимум 26-27.
Честит имен ден на всички, които имат днес празник! Бъдете позитивни, бъдете креативни, усмихнати и красиви!
Специални прегръдки за малката София на Ина!
Препоръчайте ми някоя особено интересна книга за четене. Искам като я зачета, да не я оставя, докато не свърша, че напоследък само такова ми се чете, преди и по-трудни за четене книги обичах, даже много, ама напоследък не ми е до такива.
Да не е любовен роман
, всичко останало може. Че сега чета "Спасителят в ръжта" и заспивам на всяка пета страница
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #359 -:
септември 17, 2015, 16:05:59 »
За икономиката май си права, Миме. Етървата е икономист, но в момента работи в склад където е продавач, счети, ТРЗ, секретарка... Но и плащат повече отколкото като беше кредитен консултант или счетоводиел в завод за лекарства. Парадокс - среднист получава по-добра заплата от висшист.
Не мисля, че в Англия е възможно, при нас доскоро беше ежедневие. Като че ли от 2-3 години има подобрение. Дерзаем дружно...
Честит празник на Софиянци и имен ден на Надето и малката София!!!
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...