Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 16, 2024, 07:29:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 43   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Септември 2015 г.  (Прочетена 179625 пъти)

alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: септември 11, 2015, 08:11:43 »

Добро утро.. Опитвам се да кашлям, но нямам търпение да се свършва днес.. ПОЧИВКААААА СЪМ.. Истинска  yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo

Вече направих уеб-чек-ин, попрочетох всичко, което ме интересуваше за дестинацията, направих програмата... Неапол, Соренто, Равело, Амалфи, Позитано, Помпей, Капри.. ИДВАМЕ  heart heart heart

Снощи излизах с три мои колежки от университета в Свищов, да разкажем на бременното момиче, което не успя да дойде на сватбата, как е минало... Не знам дали ви се е случвало, но ние с тези момичета сме се виждали точно 5 пъти, за по 5-6 дни (дистанционно бяхме), а имам чувството, че цял живот съм ги познавала.. Разказвали сме си всичко.. Чувствам ги зверски близки.. Та, едното момиче от тях се е заиграло с приятел на Илиян... Нямам търпение да видим, как ще се развият нещата  tease heart

Аз съм на чай.. Дано преборя тоя дискомфорт с кашлицата.. Егати и времето  angry
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #211 -: септември 11, 2015, 08:36:51 »

О, кафе с орхидея, благодаря heart
Вчера денят ми започна с онази снимка, днес електронната поща ме изненадА с шокиращ въпрос от единия ми кръщелник. Аз имам двама, но като живеят в чужбина, връзките ни се изразяват в пращане на картички за празниците и чуване по телефона, когато са тук. макар да съм им духовна майка, не ги познавам кой знае колко. Запитването от духовния ми син е за съдействие по организация на събитие "подновяване на обети". Женен е и живее в Канада, за канадка, френскоговоряща при това, а родителите му сега са в Бургас. Правили са преди три години официална сватба в Канада, после сватбено пътешествие из Европа и нашето Черноморие. Майка му е пловдивчанка, моя съученичка и близка приятелка, та имат желание тържеството да е в Пловдив. Хем да се видят с пловдивските роднини, хем да видят бъдещата столица на европейската култура. За сега искат само да знаят дали има подходящо изискано заведение в града или околността, където да съберат 50-тина души около Коледа. Първата ми реакция беше да се измъкна от каквато и да е отговорност, като си спомням колко ми беше тежко да отменям ангажименти около сватбата на собствения ми син и последвалите купища неприятни емоции. Преброих до сто и реших, че мога да отложа отказа за няколко дни, като се надявам те сами да се убедят, че възможностите тук са меко казано ограничени. Още повече, че клубът, където планирахме сватбата преди години вече не съществува. Питах в темата Сватба в Пловдив за препоръки, ама да ви питам и вас.
Моля всички живеещи в чужбина да ме извинят, но покрай моите момци имам жестокия опит в мнението, че тук всичко се урежда лесно, евтино и хубаво, по всяко време на годината и в рамките на няколко месеца. Ако и този път се "хвана на хорото" ще съм най- голямата Мека Мария...Ама пусти овнешки характер, дето мисли, че няма невъзможни неща и никога не си взима поука дори от собствения си живот beating
« Последна редакция: септември 11, 2015, 08:47:46 от svekarva » Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: септември 11, 2015, 08:46:33 »

Свекърва, честно ако бях във Пловдив щях да ти помогна с организацията... Толкова е мило, че те кара именно теб.. Доверява ти се на преценката и оставя да го направиш.. Да сигурна съм, че са нерви, сигурна съм че са притеснения, но пък ще направиш двама влюбени щастливи  pardon Сега ти е шансът да се покажеш като духовна майка smile Аз съм за, но наистина си прецени възможностите.. Ти се занимаваш с бая неща  good Ако мога ще помагам дистанционно... След като направих миникнижлетата напълно сама, а те обраха овациите, може би не съм толкова зле в ръкоделието  funnytooth
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: септември 11, 2015, 08:49:05 »

Добро утро на всички будни. smile

Миме, много хубаво кафе, че и с любимо цвете.  heart
Тони, вземай мерки за тая кашлица...на екскурзия болна не е голяма оферта. Поне някакви лекарства си нагласете за там.
Свекърва, ама това са много хубави новини! В пловдивската тема или в темата за ресторантите скоро се обсъждаха ресторанти в Пловдив. Но истината е, че трябва да се види на място. А майката на твоя кръщелник защо не може да се занимава? Да ти кажа честно, аз също лесно се хващам на хорото. Ами глупавичко съм, подхлъзват ме...
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: септември 11, 2015, 09:39:18 »

Здравейте smile

svekarva, аз понеже съм по-ленива и ще ти кажа, хич да не си слагаш таралежа в гащите. Като искат по Коледа, защо не си го направят на някой остров, където ще е топло, ми в Пловдив на сухия студ. То и ветрилника в Бургас не е най-добрата алтернатива. А от теб всъщност какво се иска да им препоръчаш рестрант или да ходиш да гледаш, да говориш, да запазваш ресторанти, хотели, украса за това чудо трябва ли? Въобще много ми е странно. Мислех, че хората си подновяват обетите като станат на 50 на Хаваите  pardon

alexandrova_90, да снимаш в Помпей, че ми е много интересно Wink
Активен
svekarva

« Отговор #215 -: септември 11, 2015, 09:49:19 »

А ми нещата са още на ниво проучване. Чухме се с приятелката преди малко, нали има часова разлика с Канада и са писали писмото през нощта. От мен се иска само да кажа дали може да е в Пловдив. И ако може, тогава вече ще си търсят агенция...Пък според мен пътят е точно обратен - намират агенция и чак тогава действат. Хаха, ето аз още в началото имам различно виждане. Майката и бащата не говорят чужди езици, предполагам, че това е основната причина да се обръщат към мен. То пък аз един френски говоря, даже и с ръце срещам затруднения. funnytooth На английски мога да си изям боя без вина, ама явно съм най- добрият им вариант. Кръщелникът се изнесе от България още 16-годишен. Завърши гимназия в Канада по някаква програма, после и останалото си образование с магистратура пак там и момата му била колежка. Родителите са им гостували, запознали са се с другите родители и на сватбата са били почетни гости. Понаучили са някоя и друга дума, но ситуацията е била повече от тягостна, като са стояли и чакали някой да им обърне внимание и да превежда. Сега канадските роднини идват да се запознаят на място с останалата част от родата и да си направят преди всичко коледна екскурзия в България. Не се знае дали вече са купили билети. Надявам се да не са и да успея да им повлияя да дойдат по друго време, пак защото имам горчивия опит от губене на гости и младоженци из европейски летища затрупани в преспи. blush
Това ми е малко като "бучнеш пръчка и береш грозде". Но ще го караме стъпка по стъпка, като се надявам да се осъзная на коя точно стъпка да кажа "НЕ". Сега търся ресторант, но не само по снимки, а с информация от личен опит.
alexandrova_90,  nansita,  give_rose
Панди, изпревари ме. Там да ходят и аз това казвам. Ама знае ли се, може да не са сноби хората и наистина да искат да дойдат тук.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #216 -: септември 11, 2015, 10:02:07 »

Пандич, ще ти дам един ветрилник аз.  beating

Свекс, мъжки дупета.  blush

Айде, спорен петък, уикенд иде.  yahoo

Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: септември 11, 2015, 10:03:53 »

То не е да са сноби. Ама ако ще идват зимата, някъде в планината да си го направят. Макар, че така е по-голям шансът някой да се загуби  

Vivi20, цитирам най-добрата ми приятелка, която е от Бургас. Аз зимата в Бургас съм била веднъж и на 31 декември се разхождах по жилетка, ама тя каза, че било изключение  pardon
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: септември 11, 2015, 10:20:07 »

Покрай сватбата и аз много ги заобичах тези орхидеи.  heart

Тони, бързо оздравяване и на теб пожелавам.  air_kiss Взимай навреме мерки.   Wink
Програмата за пътуването е страхотна.  good

Първо като прочетох за подновяване на обетите ми стана много мило.  cray Исками се един ден и ние да го направим, само да сме живи и здрави.  smile

Свекърва, отговорно си е това, но щом ще си наемат агенция, която ще движи нещата, значи е ок.
Не знам защо точно зимата са решили да го правят. Не знам и как е зимата в Пловдив, но точно по това време на годината ще е неприятно сигурно. Просто не харесвам зимата.  blush
Щом са го решили хората явно нямат проблем с това.  smile
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: септември 11, 2015, 10:31:47 »

Нещо в темата за обетите... Моите родители, както повечето от вас знаят, след 21-годишен брак се разделиха за 2 години и половина.. Луда работа  crazy Сега отново са заедно pardon и докато правехме организацията на нашата сватба, ми споделиха, че искат да си преподновят обетите, както и да сключат Църковен брак, понеже 90-та година не са го направили..Та ще им организирам нещо след Нова година, преди Великден, като изненада... Ще продължавам с организирането на сватби  heart
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: септември 11, 2015, 10:51:00 »

Тони, това ще е наистина много мило от твоя страна.  Bravo Църковния брак си е важен, поне според мен.  smile Пък и това след толкова много години да преживееш отново такива емоции.  heart
Активен
svekarva

« Отговор #221 -: септември 11, 2015, 11:14:29 »

Разказах на приятелката за преживяванията ни със закъснели, отменени и пренасочени полети около Коледа, за възможни стачки и загубени багажи по летищата, помолих я да прочетат в Канада за емигрантската вълна в Европа сега, като не и отказвам да обиколя за ресторанти и хотели. Вярно, през лятото имат навик да изригват вулкани и пак да правят стачки по летищата, но поне е топло. Ще видим какво ще излезе...
Подновяване на брак след раздяла ми звучи съвсем естествено, но след три години ми е доста необичайно. Вероятно защото само съм гледала по филмите и по TLC  за такива събития, пък и там са все по екзотични места и все с много пари, та го приемам като снобско. Не съм чула някой да го прави в България, тук празнуваме годишнини от сватби. Това са си просто тържества, но като се замисля, не е кой знае колко по- различно. crazy Ама няма как да не навлезе и това с пълна сила, като се има предвид, че обетите в сватбените церемонии вече не са рядкост. Хехе, развълнувах се сватбено.
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: септември 11, 2015, 11:19:30 »

Те вече не празнуват на предишната си годишнина.. Имат си нова, събраха се на 8ми август 2014г. иначе сега искат църковният брак, за да си имат годишнина от новото броене  Yes Girl_hide
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: септември 11, 2015, 11:24:29 »

Тони, много мила идея. Ама няма ли да е добре да се посъветваш с тях за датата? Все пак и те да си направят сметка. Пък украса и организация- от теб.
Моите родители пък нямат никакъв брак. Ама не им пречи. От време на време майка ми се базика, че иска сватба, ама от военен няма какво да се очаква.
Активен
Feribotka
Публикации: 2453

« Отговор #224 -: септември 11, 2015, 11:30:36 »

Тия са луди да идват посред зима да си подновяват обетите  crazy Не може ли на някое по-топло място  pardon Дано си променят решението smile

Тони, много мило  heart И аз съм запланувала църковен брак за нашите ама май ще е на кръгла годишнина, мисля, че 2018 им се пада smile
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 43   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: