Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 07:50:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Септември 2015 г.
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
43
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Септември 2015 г. (Прочетена 182513 пъти)
nadelina88
Сватбен ГУРУ
Re:Месечна тема - Септември 2015 г. - В очакване на първият
«
Отговор #15 -:
септември 01, 2015, 11:56:43 »
Feribotka
, аййй дано!!!
А ти какво работиш? Вземи си сложи една снимка на профила, че така не те запомням.
Панделина
, готино е, нали...
Аз с английския съм много зле, на ниво малко над дог и кет съм, едно време в 8 клас, когато учех интензивно английски (то и до там си останах, де) ни даваха книги да четем и резюмираме, ама хич не помня тогава какво сме чели...пък дали съм ги чела или е било през ред...и това не помня...
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #16 -:
септември 01, 2015, 12:09:44 »
Здравейте, сладурки!
Днес ми е едно слънчево
Тези дни имах доста нерви покрай яслата, записвания, щуротии, кое-как-защо... Нищо няма разписано черно на бяло да четеш и да си направиш сметките. Всичко е на час по лъжичка и сега разбирам защо всички родители треска се тресат около тръгването на детето на ясла. Е, ние ще се гледаме и септември
Тази година септември започва сватбения маратон при нас. Още не ми е сватбарско, не знам защо. Иначе доста се радвам на такива събития, сега още не мога да приема, че август приключи, а с него и отпуските, морето...
Вчера късния следобед надзърнах и
като видях колко сте изписали. Ще се връщам сега да чета в края на миналия месец. Тази събота и неделя преполових "Джули/ Джулия". Скоро и на Софи-то ще дойде ред. Досега и аз не съм чела нейни книги. Да видим
Сега чакам една прекрасна млада дама да идва на фризура
Същата, дето баща й учи Мънинка на щуротии.
Цитат на: nadelina88 в септември 01, 2015, 11:56:43
на ниво малко над дог и кет съм
Това ме разби! Хехе, моят мъж беше втрещен на онзи израз как валяли кучета и котки и заяви, че съм си измисляла.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #17 -:
септември 01, 2015, 12:55:38 »
Здравейте! Мойто детИ пък ми поднесе ябълка обвита в целофан, докато приспивам другото.
Тук като гледам само бивши и настоящи даскалЯ сме сЪ събрали - аз съм по англ. ез на 8-12 кл. /пак да си кажа, ако някой има още не чул, не разбрал. Покрай следването и после работата имам неостатяващи бисери свързани с Инглийския. Замествам колега в детската градина - даскал на 2 дни буквално. Дори още диплома нямах, далечната 2006. Към 9.15 връхлита Гошко, по реакцията на децата разбирам, че и той е от групата Всички в хор: Абе, Гоше, що закъсняваш? Гошко обяснява : Мама и тати първо правят с..кс, после пият кафе и чак тогава ме водят на градина!
Френския лаф на мойтИ: One moment само. А майка ми оня ден се изцепва:. Тая вечер ще ядем fish. Ама забравих как беше сьомга на англ.
Активен
Sisku
Професор
Публикации: 422
«
Отговор #18 -:
септември 01, 2015, 13:11:21 »
Ох, Фани, ще ме умориш. Толкова много се смях
Но така е, реакциите на децата са най - искрени и мили
А подаръкът е прекрасен
Моята магистратура също е учител по английски 1-4 клас, да ме пита човек, защо не изкарах още един семестър и да е 1-12, но пък аз си харесвам да работя с мъници, не бих се справила с големи вероятно.
Наде, определено съм на мнение, че трябва да има такива специалисти във всяко учебно заведение. Все пак всяко дете, още повече тези със СОП си имат специфични нужди, а учителят с 20 и нагоре деца, трудно може да му осигури нужното, но пак е индивидуално всичко,де. Кога е рожденият ти ден? Аз съм октомври. И стискам палци да предстои най-хубавият подарък
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #19 -:
септември 01, 2015, 13:15:43 »
И моята магистратура е работа с предучилищни мъници.
Никаква есен- циганско лято до последно ни обещават.
Поздрав на всички :
Активен
Feribotka
«
Отговор #20 -:
септември 01, 2015, 13:17:59 »
Хахаха това с ниво диг и кет
Или изразът на английски вали като из ведро също - It's raining cats and dogs
Фани...ех тази детска откровеност
Ох за профилната веднага се поправям, че все нещо се отплесвам
Иначе аз работя нещо доста монотонно и скучно - в една маркетингова компания, обработвам продажби в сектор мобилни комуникации, устройства, ИТ и тн за магазини в Германия - работа 8 часа на компютър...учи се и се свиква бързо, после става рутина, освен ако не изникне някоя по-завъртяна таблица
ММ е 2 еатажа над мен и ми е чудесно и прекрасно всеки ден да сме си заедно, противно на хилядите въпроси - не ви ли омръзва, ами не! Супер ми е всеки обяд да си хапваме заедно, да идваме и да си тръгваме заедно, просто не може да ми омръзне
Като сме подхванали темата за магистратури - моята е нищо общо нито с бакалавъра, нито с работата ми - икономическа журналистика, крайно интересна и приятна за учене, но доходоносна с определени връзки...
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #21 -:
септември 01, 2015, 13:22:48 »
Мммм, мерси за поздрава! А Свекс, забравих да кажа - даже бабата на Ананди проговори английски! Чу ли я как казваше : Handsome boy?!
А пък мойте колеги умират от завист по един колега - Каква ли заплата ще да е взимал, че имал пенсия 650 лв. Та се сетих да те питам, че ти е по-прясно сега това.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #22 -:
септември 01, 2015, 15:56:19 »
Да се запиша септемврийски и аз. Тук само аз още не сьм магистьр.
Иначе и при нас е ужасна жега, а в Париж било 19 максимална и 8 минимална. Трябва да си вземем якета в рьцете.
Иначе откак научих френски, английския ми закьрня тотално. Горе-долу поразбирвам, но ми е все по-трудно да говоря. Язьк ми за английската паралелка. За сметка на това ставам все по-добра на френски, а италианския го праскам с лекота като роден (иначе пьлен с грешки, но разбираем де). Даже диалекти обичам италиански, те си имат много.
Сикрета е пьрвата дето прочетох на Кинсела и яко й се зарибих. Всичко сьм чела (без последните 2). Тая Беки е голяма кокошка. Хем ме дразни супер много, хем ме забавлява.
Покрай Кинсела открих жанра и изчетох още две авторки. Изабел Уолф ми е любима в тоя стил. А другата е Мариан Keyes не знам как се произнася.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #23 -:
септември 01, 2015, 16:06:49 »
Да бе, точно това се сетих и аз,
Фани
. Ама тя и свекървата казва по някоя дума, научи се от Ананди. Изобщо в това училище много напр
ъ
днаха с английския. Слушам и Джагдиш и Гаури минават често на английски, най- вече, като се обясняват в любов или се извиняват. Затова и ми става криво като вземат нашите младежи да пишат на английски във ФБ. Тези, които живеят в чужбина и искат да се приобщят към местните, или пък имат предимно познати чужденци, иди - дойди. Но за другите ми е все едно сме като индийците, подвластни на Кралицата. Яко ме хваща яд и като видя написани с главни букви имената на месеци, дни от седмицата или в заглавията всяка дума с главна буква.
Този даскал би трябвало да е имал заплата около 800 лв. /основна/ Много зависи и какво е работил преди 96-та и кои три години е посочил за база, а също и колко му е трудовият стаж /ако е повече от изискуемия, всичко
над
се изчислява с по- голям коефициент. Няма как да се каже точно
, ама не е и кой знае колко много, та да му завиждат.
И аз да се сложа при даскалите - 2 години в последните курсове на техникум и една година в 10 -ти клас в СПТУ в Циганската махала. Изцепки имам много и от моя страна и от страна на учениците, ама съм ги разказвала вече тук.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #24 -:
септември 01, 2015, 21:43:09 »
Бреееее, тука само даскаля сме се събрали бе:) и аз съм това завършила, поработих една година след като завърших, но после си смених работата, макар че и сегашната ми включва обучения:)
Момичета, аз ви попрочитам, но просто нр ми остава време да пиша.... дано някофа успея да пиша колко преди...
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #25 -:
септември 02, 2015, 08:34:54 »
Юхууу, настоящи и бивши булки, потенциални свекърви и тъщи, де сте бе?
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #26 -:
септември 02, 2015, 08:45:50 »
Аз съм тук. Тъкмо изчетох вчерашните писания.
Бая се посмях с на Фани бисерите.
Сигурно има и още, няма как да няма. В училище водехме една тетрадка с бисери на съученици и учители, ама след завършването й загубих дирите. Бая бяхме изписали в нея.
Can you keep a secret е доста забавна книжка. С някакво списание си купих и "Спомни си слънчогледите". Не е лош жанрът, бързо се четат такива книги и разтоварват. Много ми хареса и "Момиче от двайсетте", макар че в началото е малко тромава.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #27 -:
септември 02, 2015, 09:16:42 »
Тук съм и аз.
Да ви кажа, вчера ходих на интервю за работа. Разгеле някой да ми се обади. Подала съм сигурно на 6-7 места. Ама тоя човек като ми заприказва работно време, пък заплащане, пък осигуровки.
Общо взето ще работя 12 часа на ден (6.30-18.30) от понеделник до събота, без обедна почивка, без право да си ползвам отпуската лятото, защото тогава имало най-много работа. В същото време ще работа за 500лв (доколкото е възможно да повярвам) и ще ме осигуряват на минималната ("както е навсякъде"-така се изрази управителя). Освен всичко друго нямам удобен транспорт и всеки ден трябва да ходя с такси. Е, сори, ама се отказах.
Наистина много учителки сте се събрали.
Я кажете какви са тия книжки, за които говорите?
И аз се посмях с
Фани
.
Наде
... отчет!
Да не кажеш после, че не питаме.
Активен
Feribotka
«
Отговор #28 -:
септември 02, 2015, 09:34:23 »
О Миме, това звучи като кошмарно работно място...естествено, че ще се откажеш, няма да се подценяваш
Не е вярно, че навсякъде осигуряват на минималната, тоя нещо се е взел много насериозно
Аз май днес само в моята тема писах - при нас са сватбени вълнения, повече при мен де...нищо ново, чакам си с нетърпение снимките от фотографа
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #29 -:
септември 02, 2015, 09:58:35 »
Миме, да не те отчайвам обаче и в нашия град е така. Щастливка съм, че съм на държавна работа, пак взимам толкова, но работя пол. ден, ползвам отпуск лятото и ме осигуряват на реална заплата, за което много познати ми завиждат. По малките градове е така. Няма ли там някоя международна фирма нещо? При нас поне в тях дават 700-800 лв на счетоводители и служители.
Сетих се и за друг бисер. Колегата по ФВС: Стройте се в две редици, учениците с 2 топки тук и учениците с 1 тук!
някой с кафе и закуска?
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
43
Нагоре