Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 13:26:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 43   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Септември 2015 г.  (Прочетена 179325 пъти)

Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #360 -: септември 17, 2015, 16:23:23 »

Хмммм, сетих се за 2 книги, едната е малко криминална - Gone Girl, другата е малко тежичка, уж е чик лит, обаче не е, сериозна е и малко философска Me before you се казва. The Husband's Secret ми е много любима книга, наистина докато не я прочетох не я оставих и като цяло на Liane Moriarty и харесвам творчеството. Алтернативно надникни в темата с форумната библиотека, може да си харесаш някое заглавие, че аз май само на английски чета, а не знам ти какво си търсиш. smile
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #361 -: септември 18, 2015, 06:27:10 »

Албенчик, тежка ти е книгата.  И за четене, като текст, и като съдържание. Чела съм я в ученическите години, но още помня как момчето търсеше в бележника си на кого да се обади, но така и не намери....
Аз когато имам малко свободно време и много ангажименти, чета разкази. Няма да сбъркаш, ако хванеш О Хенри или Съмърсет Моъм. Спомням си, че на децата им препоръчваха на английски точно Моъм като лесноразбираем за чужденци изказ и затрогващи истории.
Днес ще се занимавам с имоти, много мразя. Съседите на вилата нещо са се разпродали и сега отивам да видя новите УП-ита. Ще правят къщи за отдих, което значи, че с нашия отдих е свършено...
Активен
Marri
Баш Майстор
**
Публикации: 1853

If you want a rainbow, you have to stand the rain.

Моят сватбен албум

« Отговор #362 -: септември 18, 2015, 07:06:35 »

Добро утро!
Албенчик,  кажи как с две деца  намираш време да изчетеш книга на един дъх?  give_rose
Книга не мога да препоръчам,  чета много,  но все към любовни сюжети клоня,  класики,  но любовни.  :.
Свекърва..... лоша работа. Дано имате късмет. Много добре си решила от рано да се подготвиш.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: септември 18, 2015, 07:31:38 »

Добро утро! Ха, тук има и други от клуба на женените с деца  Yes Пишете по-често момичета, че ние с Ина не можем да им смогнем на тия пресни булки безангажиментни...  crazy
Аз сега чета книгата на Али и се преоткривам... Тая Мадлен Алгафари си е класика! Трябва да ми кажеш, Али какво да я правя после! На теб или на друга от форума? Ще си я купя и аз.
Занимавам се и аз с моите Италианци и Французи от работа. Не знам Ина как се оправяш с италианците!? Говорим им да пристигат най-късно в неделя по обяд, че да ги приберем по светло, че в понеделник почваме работа, а те заявяват, че ще дойдат посред нощ, ще спят в Букурещ и ще пристигнат направо на училище, уж ще тръгнат рано... Пак ще стане обяд! Все така правят, кой какво прави те вечно неразбрали и закъснели. Честно ви казвам мислех, че сме непукисти като нация, обаче като се опознахме с тия, виждам, че има и по-зле...  crazy направо дето викат мойте келешчета: НЕ- и-Ба-телни
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #364 -: септември 18, 2015, 07:38:33 »

Добро утро! Ха, тук има и други от клуба на женените с деца  Yes Пишете по-често момичета, че ние с Ина не можем да им смогнем на тия пресни булки безангажиментни... 

Сега се уча да пиша през телефона,  че до компютъра от месеци нямам достъп,  обаче не е лесно.  tease
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: септември 18, 2015, 07:56:57 »

И аз от телефона пиша и знам, че не е работа, обаче с времето се задобрява, вече почти не правя правописни грешки, хахах, за срамотите - даскал жена пък пиша едно към гьотере girl_impossible
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: септември 18, 2015, 08:44:22 »

Добро утро!

Днес си имаме празник с Влади - 2 месеца от сватбата ни.   heart heart heart
Запазила съм в един ресторант, без той да знае. Ще му кажа по-късно. Така или иначе не успяхме да си отпразнуваме годишнината от началото на връзката ни на 5-ти септември, защото бяхме на сватба и сега ще го съчетаем.

Мари, благодаря за кафето.  give_rose

От телефона и на мен не ми е много удобно да пиша, но май скоро ще ми се наложи.  huhhuh.gif
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #367 -: септември 18, 2015, 08:47:23 »

Ха, добро утро!
Ние втори ден се наспиваме, което си е за хвалене. Малката ми отпуска по един час повече сън, а това ни е добре дошло и на двете за оздравяването. Вчера бяхме осезаемо по-добре, а днес вече има само останки от грипното ни състояние. Още сумтим, като говорим, ама това да е Wink
Аз имам набелязани книги, ама време за тях нещо нямам. Говоря за класики като "Спасителят в ръжта", "Птиците умират сами", на Талев "Железният светилник" и прочие, "Отнесени от вихъра". За съжаление последната я имаме само на английски и се съмнявам да се насладя, ако тръгна да я чета. Аз в такива книги обичам да вниквам - чета ги бавно и продължително. Чета и допълнителна литература за епохата, времето, нравите. Така четох "Ана Каренина" сигурно повече от година. Покрай нея захващах по нещо леко.
Ние нещо се заговорихме последно време и за български филми. С ММ сме решили като ни мине зорът да се отворим на филми. Даже снощи си говорихме за "Вилна зона". Уж хахо-хихи, ама е сложен, тежък филм.
По този повод - Свекърва, комшиите не ви ли искат някакъв вид разрешение да правят вили за отдих? То е ясно, че под отдих ще се разбира алкохолен туризъм.
Фани, ако някоя съфорумка иска да прочете Мадлен Алгафари, нека я вземе. После, като няма повече интерес към нея, ще си я искам обратно smile
Вчера аз се чувствах точно като Джули и Джулия - голям зор ми даде една риба tease Трябваше да съм в ролята на касапин. Не съм доволна от резултата. angry Има къде по-хубави риби от мрената.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #368 -: септември 18, 2015, 08:51:33 »

Мммм страхотни ягоди, мерси много и честит празник !!!

Благодаря за пожеланията кьм София. Вчера я водих в университета и всикчи много й се радваха. Директорката на мастер 2 я нагушка хубаво.

Аз пьк вьобще даже не сьм се наспала и имам хиляди задачи, Тичам като халтава тия дни. Барабар сьс Софéто.

Само е похвално, че Марта вече трети пьт си ляга сама. Много й се спи вечер и като заклянка и викам ходи си легни и ме чакай, сега идвам, а тя заспива веднагически.

Хубав ягодово-шоколадов ден на вас. Шь са пуявя пак следобяд да ви видя какви сте на ги навьршили.
Активен
Marri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: септември 18, 2015, 09:10:13 »

Али, "Птиците умират сами" е невероятна книга, след като я прочетох намирам филм за много слаб.
Бих ти препоръчала "Брулени хълмове" и "Джейн Еър" Шарлот Бронте, Емили Бронте. За "Железният светилник" няма да преувелича, ако кажа, че съм я чела 10 пъти.

always_and_forever, честит празник! give_rose

Ина, възхищавам ти се как съчетаваш нещата! Wink
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: септември 18, 2015, 10:15:42 »

На кой му се играе на търсене на съкровища?
http://www.play.natgeotv.com/index.php

Много обичам такива неща, ама подсказките са все още малко.  pardon
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #371 -: септември 18, 2015, 11:12:24 »

Али, от мен имаш "Отнесени от вихъра", барабар с продълженията на български. Не бива да се очаква език и стил или нещо кой знае какво, просто за времето е била голям бум. След филма с Вивиан Лий и  Кларк Гейбъл пък още повече и се вдига славата. Преди Промяната романът беше забранен, защото е точно обратното на Чичо Томовата колиба. Аз съм я чела един вид тайно, майка ми я е получила като награда за отличен успех преди 9-ти още като ученичка. Хехе, малко като "Вечната Амбър", четеш и ревеш, после препрочиташ и пак и пак. "Птиците умират сами" едва я избутах до края, вероятно я четох в неподходящ момент. "Брулени хълмове", "Джейн Еър" и "Червено и черно", "Анна Каренина", "Война и мир" задължително трябва да се прочетат и на зряла възраст. Едно време бяха задължителна литература в 9-ти клас и просто не съм била готова да ги харесам тогава. За тетралогията на Талев пак мога да кажа, че заради задължителния и характер в училище не я харесвах до последните 20 години.
Аз имам още един том от Хрониките на Стефан Цанев. Панди, твоето мнение като историческа достоверност и тълкуване на фактите какво е? За някои неща просто съм потресена...
А, видях плана. По принцип нищо не мога да направя, хората си спазват 3-те метра от нашата ограда. Ще водя преговори да им продадем и нашето място, пък да ползваме къщите или нещо подобно. Не ми се занимава и ядосва, ако ги ориентират така, че да виждаме и подушваме тоалетните им. Първо трябва да издиря новия собственик  по трите имена и строителната организация. crazy
« Последна редакция: септември 18, 2015, 11:21:25 от svekarva » Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #372 -: септември 18, 2015, 11:59:17 »

Здравейте  blum

"Птиците умират сами" не съм я чела, защото като бях малка даваха филма и Ричард Чембърлейн ми беше много противен и така и книгата ми е противна. Добре ме сетихте за "Вечната Амбър", толкова често го използвам като фраза, редно е да я прочета. Напоследък си мисля, че трябва да прочета нещо на Паулу Куелю и Елиф Шафак, че да видя защото някои ги обожават, а някои само ги плюят, че така нямам мнение. Аз обичам книгите да са любовни, по възможност с хепи енд. Сега чета най-най-захаросаните книги, които съм срещала, ама на третата вече са ми като сериал и ми е много интересно.
Междудругото Ана Каренина я броя с хепи енд, защото Кити и Левин ми бяха любимите герои.

За мишките и хората е книга, която не е любовна и много ми хареса.

svekarva, Хрониките на Стефан Цанев, във факултета ни бяха забранили да се докосваме до тях, Въобще не знам за какво става дума в тях, но моите преподаватели ги смятат за престъпление.

"Брулени хълмове" - една от най-любимите ми книги  heart
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: септември 18, 2015, 12:02:37 »

Ина, Мари, благодаря ви! girl_in_love

Споменатите от вас книги все още не съм ги чела - Птиците умират сами, Червено и черно, Война и мир, Брулени хълмове, Анна Каренина.  nea По моето време не са ни ги давали като задължително четиво, което може би е пропуск. Ще трябва да се поправя обаче.  blush
Иначе "Железният светилник" ми е много любима книга, също и "Тютюн" на Д.Димов
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #374 -: септември 18, 2015, 12:18:02 »

При нас книгите на Талев са настолни smile Въпросните книги още стоят по лавиците в баба, чинно подредени. Никога не са били за постоянно в нашите. Баба ми има сантимент към тях. Преди години, когато майка е била дете, баба ми е изчела всичките книги на Талев на глас. Тогава прабаба ми и прадядо ми много често са били заедно в една къща с баба и дядо. Не че са живели заедно, а са идвали често от село да помагат а майка. И така, вечер не е имало какво да се прави. Баба ми обича да театралничи и в живота, та много я бива за такива литературни четения. Wink С нейния глас свързвам всички онези приказки, които се прожектираха на апарат. Още си пазя и апарата, и лентите. Трябва да я пришпоря скоро да попрочете нещо Xixixi
А "Отнесени от вихъра" на английски е даже със снимки от филма. Едната снимка е кадър на целувката между Вивиан Лий и Кларк Гейбъл, а отзад се виждат прословутите завеси, от които героинята после си направи рокля. Аз имам някакви много смътни детски спомени от филма. Хехе, по този начин аз свързвам Елисавета от "Крадецът на праскови" с Невена Коканова. Просто гледах филма преди да прочета разказа.
Със сигурност всяка от тези книги трябва да се изчете в подходящия момент.
Панде, каква е идеята на "Вечната Амбър" като израз blush Паулу Коелю е много шантав. Не се чете лесно. Чете се с мислене. Отнесено е като идея, стил. Хем върви сюжет, ама не говори за него, а за общочовешки ценности.
В този смисъл препоръчвам Мирзакарим Норбеков. good Уникални книги с мисли за живота, поднесени по супер смешно-критичен начин. Буквално с думи срутва възрастните, сравнява ги с чистата детска душа и им показва колко много са изгубили, когато са пораснали.
Миме, то не е само защото някои са били задължителни, а други не. Просто при нас доста се претупваха нещата. В програмата ни по литература бяха наблъскали и класика, и нова литература. Без да махат стари автори, бяха обогатили програмата. Е, как да разгледаш всички произведения за толкова кратко време. Еле, пък аз, дето бях и в професионална гимназия, та имахме една камара специални предмети и хич не се чудеха с какво да ни напълнят програмата. Виж, обикновените СОУ-та е друга бира. Моя приятелка имаше по 4-5 часа дневно, а ние по 7 crazy
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 43   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: