Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 06:54:30
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Август 2015 :*
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...
42
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Август 2015 :* (Прочетена 177151 пъти)
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
Re:Месечна тема - Август 2015 :*
«
Отговор #435 -:
август 25, 2015, 11:43:49 »
Осакатяват? Не бе, каляват ги!
Аз не бих си гледала така детето, ама всеки си знае.
Тук ще ме побърка времето - 2 дни беше лято около 25 градуса, вчера се спука да вали, днес е 13 градуса, ама аман вече.
Междудругото, в България социалната политика спрямо майките е доста по-добра отколкото в Англия. Тук никой не ти пази работното място, могат да те уволнят по всяко време. Имаш майчинство максимум година, като майчинството е безумно ниско заплатено. Детските градини са много скъпи, няма кухни, абе изобщо не знам какво толкова е ужасното в България, на мен си ми харесва там.
Активен
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #436 -:
август 25, 2015, 11:46:59 »
Хм...това съм го чувала и от други хора, явно само ние така си мислим
Ами Виви, какво да ти кажа, освен - идвай си
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #437 -:
август 25, 2015, 11:53:47 »
Другото както и да е, ама как може да оставят 1-2 месечно бебе да му се удря главата в такава количка?
Тези заслужават някой тях да ги удря по главата.
За работата - търся си стаж по програмиране. Даже почнах и в чужбина да си търся, та сега ми пише един от Берлин за интервю утре по скайп - ще видим какво ще стане. То ще е на минимално заплащане, ако стане, ама ако отида, ще ме оплюят тук.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #438 -:
август 25, 2015, 12:09:07 »
На какво програмираш и кой и защо ще те оплюе?
Фери, късно е за мен вече, изкарах си аз 1 година в Бг, беше супер, ама животът и кариерата ми са тук вече.
Абе никога не казвай никога, но на този етап нямаме планове да се прибираме.
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #439 -:
август 25, 2015, 12:11:40 »
Вив, може и така да се каже
Аз се дразня като вида деца на 5-6 години в бебешките колички. Ей на това му викм осакатяване.
Иначе от приятелки знам, че тук детските градини са много зле. Нямат дворове с катерушки разни като нашите, нямат легълца, а едни такива дюшечета, които се вадят само като ще спят, иначе ги дъргат на руло някъде. И да, безумно скъпи са. Аз имам две колежки, които ги махнаха от работа по време на майчинството.
Активен
Alichka
«
Отговор #440 -:
август 25, 2015, 12:18:27 »
Здравейте!
От сутринта се метнах на другия полюс на настроението. Нещо съвсем се скапах
Първо да се оплача, пък после ще се мъча да се развеселявам. Приеха Малечка на ясла
Това е първото кандидатстване, а аз слушах Сульо и Пульо как само с връзки се влизало, колко трудно било. Е, ние опровергахме нещата. То хубаво, ама аз имам още 2 месеца майчинство и си ги искам. Така де - да се възползвам от социалната политика на България
Другата седмица ще говорим с директорката и да ги мислим нещата.
Много ми е объркано, ама много! Мъжо почна лекции, предстоят ни пътувания, мъча се да търся работа и ми предстоят конкурси и изпити, имам отпуска, която не се знае дали и как ще ми бъде дадена, шефът ми твърди, че бизнесът се разраствал
(това значи повече работа, по-дълго работно време, същите пари)...
Понеже съм супер организирана и искам да си знам с две седмици напред нещата, сега съм в шок. Мразя такъв безпорядък в нещата ми.
Искам да си гледам детето! Понякога ми кипва канчето, но си искам детето, не "кариерата"
Хехе, говорите за мръсотия. Майка беше в Белгия по повод конференция. Настаниха ги в някакви семейства - майка и дъщеря. Майка ми се падна при дъщерята (жена с 3 деца). Та, с колежката си майка ползвали душа, а не ваната. В един момент случайно чули как дъщерята се оплаква по телефона на майка си "тия българки колко вода хабяли, че не ползвали вана". Даже се притеснили, че ще им вземат повече пари. В един момент всичко било точно с парите и качвайки се по стълбите майка и колежката й се надпреварвали "пу, първа в банята"
Защо било цялата работа? Ваната се запушвала и трите деца минавали през една вода. Няма плакнене. Къпят се, бършат се и са готови. Привечер майка отпушвала банята, изчаквала калта да се изтече в сифона, махала всички играчки и даже не смеела боса да стъпи във ваната.
За снимката на Еми моят мъж ще подскочи, че е като за баба. Той като види ситни цветя и решава, че е бабешко
Фери, и аз имам мерак за три.
Мъжо не знам дали знае
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #441 -:
август 25, 2015, 12:20:51 »
И да и не! В България не могат да те махнат, ама друг път. Стига само да решат, така ще те благоразположат, че сама ще напуснеш - от опит знам. А пък ако бащата на детето печели добре, навсякъде си добре. Моята кума е по-доволна там, защото таткото печели добре, в Бг каъо разнасяше пици и 10 години на 340лв майчинство да си, пак ще се махнеш. А и там все може да намериш нещо почасово или от вкъщи. Тук всеки драпа да докопа държавна работа за 450 лв и те гледат на кръв после "другите безработни". Щот видиш ли си с връзки!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #442 -:
август 25, 2015, 12:24:25 »
Vivi20
, майка ми ще ме оплюе - защото "ще си зарежа децата", пък било то и за няколко месеца. Засега - на PHP, MySQL, в момента уча Т-SQL, а планирам и Java да науча.
Cerise,
свекърва ми доскоро возеше каката в количка - да не се уморявала.
Направо паднах.
Попаднах на една смешна снимка:
Alichka,
супер, че са ви приели - имали сте късмет. Иначе, да - трудно е, но става и без връзки, с малко късмет. Така влезе и Зарко - на томбола от 17 деца влязоха 9. И той беше сред 9-те. От 1 септември почва.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #443 -:
август 25, 2015, 12:30:31 »
А пък мойто дете спечели 2 лв от билетче. Сега си го гледа кат писано яйчице. Тръгнало ми е на покупки, вчера маратонки, днес есенно якенце, в неделя спортни панталони - доволно... Сега се оглеждам за зимно яке - ама що ли съм се засилила - я да е червено, я корал, цветничко да ми е на душата!
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #444 -:
август 25, 2015, 12:32:59 »
Аз пък не, че съм имала дете, но мисля, че онези летни колички са супер гнусни, неудобни, гадни и като видя дете в 22ч. заспало, изкривено си представям без да преувеличавам, как отивам с майката, водейки я за косата, до някоя стена и я блъскам до разбиване на черепа...
Това е все едно 2 години да спиш на походно легло, което те ръби от всякъде, егати...А са деца, на които им се развива всичко..
Али, много е тегав периода.. Спомням си сестрата на Илиян, колко трудно прие, завръщането на работа и тръгването на Маги на детска градина... Ако пък и не харесваш старото си работно място е още по неприятно
Една моя колежка от университета, от няколко месеца не спира да повтаря как работи по 12-13 часа.. Накрая накарала шефа й да й увеличи заплатата с 200лв., той се съгласил.. Тя излязла в отпуск, ходили на море, върнали се и разбрала, че е бременна.. (Тя губи бебче вече 2-3 пъти...
) Отишла с голям кеф на работа и шефа й дал молба за напускане, за да я подпише
Казала му, че е бременна и ще се съдят и той се отказал, защото го хванало страх, но сега няма да работи изобщо по време на бременността. Дано всичко да е наред и да мине наред.. Пък на шибаните работодатели, които не умеят да ценят кадрите.. Ще си намерят майстора... Два дни нищо не правя и аз хахаха
Активен
Alichka
«
Отговор #445 -:
август 25, 2015, 12:45:25 »
Фани, и аз искам да работя почасово или като за хоби, ама няма как. Държавната работа си има благинки, че си знаеш почивките и отпуските. Иначе всичко зависи от някого си. Така, така - нека е цветно. Майка и татко бяха купили от Франция едно есенно лачено яке на Малечка. Трудно определим цвят е - малиново червено ще го кажа - хем е червено, ама розовеещо. Ще трябва и такива ботушки
Поне да имат идея за ЧРД-то й.
Тони, и аз съм на такова мнение за летните колички. Говоря от онези като чадър, дето се сгъват. Нашата заема повече място, но за сън е къде-къде по-удобна. Нищо, че вече не я ползваме с тази цел.
Понеже споменахте сватби. Трябваше да дадем потвърждение, че ще ходим на една от сватбите. Това е най-далечната във времето, но с най-ранен срок за потвърждение сватба. Както и да е... ние винаги си звъним и без да го пише в поканите. Тъпото е, че ни поканиха малко безгласно. Разбрахме, че сме канени от едно място, от друго място ни дадоха поканата, а реално младоженците така и не си направиха труда да ни се обадят по телефона било то и един път. Звъним да питаме за хотел. Хотел се не знае. ОК, няма да поемаш финансово нощувките, обаче ти идват на крака хора от другия край на страната. Ами вземи нещо организирай, направи... На нас ще ни трябва и не какъв да е хотел, ами стая към хотела, където ще е сватбата. Иначе аз в 21 часа ще си вдигна гълъбите и толкоз. Мъжът ми и той, че да има кой да ми помогне за къпане, оправяне на детето. Оф, много са отвеяни тия хора!
Хич си нямаме и идея кое след кое ще бъде, пък сме с дете и то си има режим. Не ги карам да се съобразяват с нас, а да ни информират и ние да си направим план.
Сега са ме емнали и за моминско парти на кумата ни. Хич не съм по тази част
Това ми е потресаващо като идея дори. Ама поне за бара ще съм ок
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #446 -:
август 25, 2015, 12:54:30 »
Аз съм от лудите, дето предпочитат да работят пред това цял ден да съм вкъщи.
menyanthe
, да не ти пука кой какво ще казва, ти си знаеш най-добре кое е най-добре за теб, семейството ти и кариерата ти. Както мъжът ми обича да казва, важното е да сме ние добре, ние като сме добре и децата са добре, ако ти си нещастна и се чувстваш неудоволетворена кел файда, че си ггледаш децата по цял ден. Преглеждала ли си фирма Seeburger? Там обаче май само на джава програмират, но погледни ако не ги знаеш, хубава фирма са и редовно търсят стажанти.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #447 -:
август 25, 2015, 12:57:02 »
Тези змии са някви подобни на смокове, не знам дали са отровни, но си ме е страх..
Имам лично наблюдение за отглеждането на деца във Видин ( а и в много от малките градове е същото )
Та работи се цял ден, а те осигуряват на 4 часа със заплата накрая от 250-300лв. И после колко майчинство се взима и детски от 35лв. Другото, на което съм била свидетел е колко ги принудиха да напуснат.. Колко работят за смешни пари без осигуровки.. Всеки втори разчита на някой от чужбина да му изпрати къде пари, къде дрехи и храна от каритас ( подобно на червения кръст, раздават помощи за бедните ) Пред очите ми е как братовчеда ми се мъчи да си гледа детето, то е на 4 години, а е толкова слабо, защото не им стигат парите за храна, а да не говоря за сметките колко пъти сме им плащали тока..
Друг пример на едно приятелско семейство. Мъжът ходи на лов, за да хване я диво прасе, я заек да събира месо за зимата за децата си
представяте ли си колко са зле нещата, а и двамата работят..
Като цяло цялата система в бг е сбъркана, поне на този етап не искам да се връщам, нито да отглеждам или раждам дете там.. Докато имам възможност да сме в цивилизация, където не правят разлика какъв си и откъде си ще стоя.. Пък, ако се наложи ще се приберем..
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #448 -:
август 25, 2015, 13:11:47 »
Цитат на: Cerise в август 25, 2015, 12:11:40
Аз се дразня като вида деца на 5-6 години в бебешките колички. Ей на това му викм осакатяване.
Хеихе, ама ако тръгнеш да ги дърпаш сутрин рано за градина, да бързаш да не закъснееш, друго ще си говорим
. Аз им завиждам, че имат такива големи колички...Тук племенника сутрин го водят с кола, ако баща му е зает - с такси. Ако случайно духа вятър или капе дъжд, връщането е пак с превозно средство. Детската градина е около 10-тина минути път, който може да стане и два часа, ако реше да се лигави, защото тукашните деца не ги бият и не им се карат, не ги оставят и да реват
. Същото е да водиш дете в парка - тичат, дърпат се, блеят, в магазините правят бели...Буташ го в количката на рисковите места, пък нека си беснее, където не е опасно и когато на теб ти е удобно.
Али,
в Тракия почти няма проблем. Трудно е по Центъра и ако искаш да е в някаква по- специална градина.
При нас майките правят така - щом децата тръгнат в ясла, връщат се на работа и пускат отпуска. Така получават и 50% плюс заплатата. Обикновено в първите дни детето е до обяд, пък му и трябва време да свикне, та просто е необходимост да си в отпуска.
Аз моите деца ги гледах до 3 години. Вярно, с парите е много трудно, но изобщо не съжалявам и пак бих го направила.
djosi
, по пловдивските села е същата работа
. Европейските фондове са усвоени, но просто си влизат в нечие джобче, а немотията е голяма. Всичко ми се преобръща като видя порутени къщи....
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #449 -:
август 25, 2015, 13:24:20 »
Истината е някъде там, в златната среда, ама къде ли е тя
Не харесвам и твърде либералното отглеждане, тип- тъпчи си устата с пясък. Но не одобрявам и перманентното търкане, чистене, гладене на всичко по детето. Всеки - както може и си знае, в крайна сметка.
Свекс, едно време само с коли са ни водили на училище
. Пеша- и в дъжд и в сняг. Та не им съчувствам на днешните лапета- доста по -глезени са от нас.
Припомням за наличието на форумската библиотека, който не е чул, да заповяда в темата:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,37260.msg684284.html#msg684284
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32