Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 08:10:38
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Август 2015 :*
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
42
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Август 2015 :* (Прочетена 177339 пъти)
Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Re:Месечна тема - Август 2015 :*
«
Отговор #225 -:
август 13, 2015, 08:54:34 »
Наде, ми да ти кажа доста добре ми се чувства кожата, но трябва да внимаваш при кой ще отидеш, че може да си те обезобразят за няколко дни напред...тя ми слага някакви маски, ампули и тн и почти веднага вече ми се беше успокоила кожата
Така че ако решиш да ходиш, трябва да е при някоя изпитана
Активен
Feribotka
«
Отговор #226 -:
август 13, 2015, 09:03:24 »
Оххх чакайте, че се развихри дискусия в офиса
Имаме си една дъска, на която си пишем мъдрости, та днес виси следното: "Трудностите, които срещаме днес, определят това, кои ще бъдем утре." Спорът е за запетайките, къде трябва и не трябва да има...според мен тази пред "кои" е излишна...Хайде филолозите да се изкажат
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #227 -:
август 13, 2015, 09:11:42 »
Добро утро
Започвам с една добра новина- днес е четвъртък,което значи, че утре е петъъъък. А в петък отивам да видя мама.
И продължавам да не съм купила подарък на баща ми.
Свекърва, много безсмислено ми се вижда да се съкращава по документи. Ако водя записки- ок, ама в писма и документи- абсурд. После има да се чудя какво съм имала предвид....
А ти от къде я намери таз дизайнерска дреха? А ако знаеш тия "дизайнери" как си крадат моделите един от друг....ум да ти зайде! Нито креативност имат, нито усет! Харесват нещо вече готово и само сменят платовете. Плагиати.
Наде, успех със зарзаватите. Баба на село прави компоти предимно от кайсии и им слага индрише (прилича на здравеца).
Фериботка, според мен също е излишна.
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #228 -:
август 13, 2015, 09:31:20 »
Здравейте момичета..
Нещо всички ни е хванала музата за правене на зимнини.. Аз лично много обичам да правя разни неща за зимата. Преди когато бях в бг много обичах да ходя на село и да помагам на бабите. Братовчед ми ми докара чушки от бг ( тук са огромни камби от по половин килограм една ) и правя кьопоолу и малко домашна лютеница.. Сложих чушки във фризера и така.. Тези дни сме отворили консервената фабрика
Свекърва
много добре си се справила с продукцията
А между другото започнаха да ни спират водата, защото има много туристи и всеки ползва вода като не виждал. Тук водата не се плаща,идва от планината и я събират в едни огромни цистерни. Плащаме само за пречистването и като дойде август я спират сутрин и я пускат вечерта за няколко часа.. Въоръжили сме се с туби и ходим на една чешма.. Какво да ви кажа когато има буря, няма интернет, няма телефони, няма телевизия, август няма вода, абе купон
Ина
радвам се, че сте пътували нормално.. Наслаждавай се на почивката максимално..
Фани
и аз като не съм се събудила чета пълни глупости
Друго не знам какво щях да напиша, хайде да заредя да сваря другите бурканчета и ще пиша пак
Активен
Alichka
«
Отговор #229 -:
август 13, 2015, 09:36:12 »
Ха, добър ви ден!
Аз най-после съм малко на тишина. Леле, как се радвам
Баба дойде и с майка свалиха Мънинка долу. Днес е супер активна и шумна. Цяла сутрин се опитвам по нещо да свърша, а в краката ми се върти човечето. Чат-пат настъпвам по някоя играчка.
Аз много съкращавах като ученичка и студентка. Ама ние нямахме учебници и разчитахме на записки от лекциите. Така си бях изработила речник
- РЗ (работна заплата), ТД (трудов договор), ГД (граждански договор), още икономически термини плюс чисто юридическите съкращения. В официален документ мен много ме изнервят подобни съкращения. Дори по електронна поща не ги ползвам.
И аз се каня да ходя на козметик, ама по друг повод - кола маска. Сама се справям, но сега ми се иска малко професионална намеса. Честно, никога не съм ходила и чак събирам сили.
Хехе, сетих се за тези изрази "честно казано", "да си кажем право" и тн. Не им е добър подсмисълът. На мен понякога са ми като паразити, без да имам задни мисли.
Ина, най-после и ти да се отдадеш на почивка. Напълно заслужено си е
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #230 -:
август 13, 2015, 09:53:27 »
Рокличката е оригинална, на малка парижанка.
Запетайка има, ама не съм филолог да споря.
djosi
, гадничко е да спира водата, особено през лятото...При нас вчера спря токът за един час и майка ми орева света, че не могла да си гледа сериала. Аз пък се притеснявах за нещата в хладилника...
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #231 -:
август 13, 2015, 10:21:07 »
Добро утро от мен, днес си имам цял почивен ден.
Аз пък компоти и зимнина сама никога не съм правила. В София като си бях правехме, моята задача беше да изкарвам празните буркани от мазето и да ги мия на чешмата в двора. Понеже, в София сме в къща. *YAHOO*Мнооого ми беше досадно. Но пък на село...о, на село. Там си беше толкова чаровно, романтично такова, като от стиховете и разказите. Баба ми си правеше сама повечето неща, ние за една седмица посещение, каквото хванем от приготвянето. Обикновено беше лютеницата. Обожавах я гореща върху пресен хляб.
Вече никой, нищо не прави.
Освен свеки, миналата година даже ходихме да берем някви вишни. Голям цирк беше.
Аз пък да ви кажа, вчера в работата стана 26 градуса с помещението и ни дадоха извънредна почивка, защото е много горещо.
Аз нали си идвам от Балканите, бях стресната, че не е толкова горещо, защо да правим почивка. Като дори ни помолиха всички да излезем извън сградата по време на почивката, за да се разхладим.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #232 -:
август 13, 2015, 10:27:02 »
Привет !
Аз ви чета, но не се включвам, че гледам да пообикалям докато е хубаво времето
Черешке, уби ме с тия 26 градуса. толкова е в момента в помещението ми .
Свекс, с тия сериали , майка ми същата работа- чак ме дразни. съобразява си деня с тях. Хладилника, дори да спре тока, нищо й няма на храната вътре, минимум два часа, ако не се отваря междувременно обаче.
На другите поздрав с едно кафенце
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #233 -:
август 13, 2015, 10:33:02 »
Запетайка няма, права си,
Feribotka
. Запетая се слага пред "които", не и пред "кои". Главното изречение е "Трудностите определят това кои ще бъдем утре.", другото е подчиненото и само то се отделя със запетайки.
Ние направихме компотите набързо, яко съм сръчна.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #234 -:
август 13, 2015, 10:44:37 »
Ние много слагаме зимнина... С моите родители и Илиян във Враца, живеем в къща.. Никога не бих слагала в апартамент.. Нямам нерви да цапам, бърша, а и си трябва пространство..... Те берат и мият зеленчуците и бурканите, аз меля.. Мразя да има семки и люспи.. Купихме си ел. мелачка, която ги отделя, ама си е "врътня", само аз имам нерви.. После Илиян и баща ми я варят.. Слагаме и домати за сос Болонезе.. Много ядем спагети в нас
Компоти не обичам, дори да не кажа, че мразя.. Но сладко.. Ммммм.. Боровинки, смокини, ягоди.. дюли с палачинки или с гофрети за закуска.. със сирена и винце.. Тук вече е точно в 10-ката..
Благодаря за кафето.. Още не съм пила.. Такава лудница е в офиса.. Спала съм само 4 часа.. В общи линии от неделя до сега ми се събират към 20 часа до сега..
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #235 -:
август 13, 2015, 11:07:56 »
Мама пък прави малки компотчета и сладка от малини. Компотчетата са в шишенца от натурален сок (обикновено на куинс) и си ги заварява на котлона в една голяма тенджера. А сладката в буркани от бебешко пюре (на Ганчев, че по времето на сестра ми на Хип и Нестле бяха много скъпи). Прави и дозички домат+чушка+морков, смлени, с малко подправки. Пак в такива малки шишенца. Супер са удобни за готвене през зимата. Аз едно шише го използвам на 2-3 готвения. Иначе докато нарежа чушка, морков, отворя буркан/шише с домати....дълга и широка.
Наде, браво на вас! Много сте бързи!
Чери, тия да не са луди....26 градуса си е прохлада! В момента при нас е толкова, но се очертава да стане и по-топло,ако не затворя прозореца на кабинета. Това малко ми напомня за "жегите" в Мейн. Специално ни раздаваха вода, за да се хидратираме, че беше станало 30 градуса навън. Аз тогава им обяснявах, че пти нас Т достигат и до 40, ама нещо не ми повярваха. Балъци.
Инче, заслужена почивка си е твоето!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #236 -:
август 13, 2015, 11:21:53 »
Мойта мама нищо не прави, ама баба правеше преди - то не бяха кифлички, то не бяха фунийки, лютеница, пастърма,кисело мляко, сирене - всичко имаше у бабиния "магазин" хаха
Липсват ми тези времена ама , за съжаление вече много остаряха и няма как да правят всичко това
Понякога ме е яд че моя малък пъпеш няма да може да вкуси домашно приотвеното....
Иначе ние вече сме добре, прилича вече на моето си дете хаха
2 дни се превъзпитавахме
Но сега пак е моето невероятно слънчево момченце
И ние гледаме да се шматкаме навън , затова не пиша толкова често
Активен
Feribotka
«
Отговор #237 -:
август 13, 2015, 11:22:08 »
Хихи да кажа, че запетайката си остана и ме дразни, дано по-скоро сменим тази мъдрост
Чери
, направо ме разби с тия 26 градуса и драконовите мерки, които са взели...
Джоси
, доста неприятно това с тока и водата, както сме се разглезили и свикнали на удобства
И аз знам обаче, че на храната няма да ѝ има нищо в хладилника
Браво и на теб и на
Надето
, какви сте сръчковци
Тони
аз така като се размрънкам че нямам време да се наспя, мама ми вика млада си, ще спиш като остарееш
Зимнина ние правим (в апартамента при нашите) основно всякакъв вид сладка, компоти много малко а доматените неща баба в къщата ги прави, че е по-удобно
Иначе пастата е на почит и при нас
Чушки си слагаме във фризера за пълнене и си имаме до пролетта, а лютеница си правим от пасирани домати от буркан (печени), чушки като доматите и патладжан и ставааааа ударна
За готвене през зимата и ние си правим подобни заготовки като
Нат
Сериалитеееее са много коментирана тема в нашето семейство, че мама много гледа и тати и брат ми само пуфтят
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #238 -:
август 13, 2015, 11:44:04 »
Еми
благодаря за кафето, днес имам нужда от две
Аз правя малки дози, хем да не се претоварвам, хем да ми е по лесно.. Цапам много, на пода са бяло - бежови плочки, плота ми е също светъл цвят, става мазало
после едни парцал и готово.. После ще ви покажа готовата продукция
Имаме вода
започва великото миене..
Малките рожденички решиха да ходят по някакви заведения за бързо хранене и ние няма да ходим. А за най - голямата купих една рамка за 7 снимки във формата на айфеловата кула.. Сега трябва да направя снимки да ги наредя, опаковам и готово..
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #239 -:
август 13, 2015, 11:48:36 »
Фери,
същата лютеница правим
Наистина е адски вкусна
Готвя със същите неща.. На Илиян майка му реже на ситно пресни зеленчуци и ги слага във фризера, никак не ми допадат
Ох, имам нови сенки два комплекта от по 4цвята на Пупа.. Баща ми е решил да ми направи изненадващ подарък.. Толкова мило, че чак надушвам Маминка... От толкова зор изглеждам като чума, какво остава за сенки.. Искам да се нагримирам малко, ама .. Сутринта трябваше да ходя до Кауфланд за сода бикарбонат, защото нямаше да стигне на жените в цеха за печива, понеже колегата ми върна единия доставчик, понеже беше закъснял вчера
Той е работил в Софарма и е свикнал да шефства, ама ще се осъзнае , къде се намира
Джоси,
спомням си преди бяхме на режим на водата във Враца, като бях малка... Ужас
Миленка,
целувки на Бобчо
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16