Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 13:28:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 44   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - юли 2015  (Прочетена 192810 пъти)

menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #420 -: юли 20, 2015, 14:10:48 »

Аз не знам защо Дубровник е чак толкова желана дестинация - не видях нещо кой знае какво. Според мен са прекалено завишени цените там.

Мисля си, някой ден да пробваме Неум - намира се в Босна, на около 65км от Дубровник. И 100% ще е по-евтино.

Другото, което си мисля за догодина - да хванем някоя изгодна оферта за полети до Бари, Италия (има разни на Уизеър - даже и сега гледах за септември месец - може да се отиде за около седмица, полетите са около 80лв отиване и връщане на човек).

Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #421 -: юли 20, 2015, 14:23:38 »

Аз не знам защо Дубровник е чак толкова желана дестинация - не видях нещо кой знае какво. Според мен са прекалено завишени цените там.

Хихи, това малко като Несебър. То от толкова магазини и сергии човек не може да види истинската красота на Стария град.
До Бари преди време майка пътуваше и даже излизаше по-евтино първо до Рим със самолет, а оттам с влак. Но все пак майка пътуваше служебно и се съобразяваше с часове за излитане, кацане, пътуване, пристигане... Не мога да кажа, че този тип ще е супер пътуване, когато е с цел туризъм.
Нанситке, ще ме убиеш от смях с тази прахосмукачка laugh Сестра ти е малка и ще се въздържа, иначе си има точен израз за това, което е направила.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #422 -: юли 20, 2015, 14:45:43 »

Ей сега говорих с колеги, ходили на Рожен. Много са разочаровани...
То и аз бях служебно преди години за един ден, но като цяло си беше голяма тарапана за нищо. От всички страни думкат тъпани и пищят гайди, мирише на кебапчета, вино и ракия, имаше доста пияни, всеки нещо продаваше и предлагаше...Аз по принцип не обичам да слушам повече от два часа музика, каквато и да е тя, какво остава за народна, на високи децибели. Няма да повторя, колегите - също. Казаха, че било и голяма скъпотия за тоалетни, вода и други нормални нужди.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #423 -: юли 20, 2015, 14:57:27 »

Не ви чета много ,че нямам време ,но видях ,че менианте е писала за Дубровник и да псоделя ,че Юни бяхме там.на обратното мнение съм ,ако събирате мнения.Много красиво ,страхотно море ,убийствени сладоледи /почти като италианските/,ужасно вкусна риба и рибена крем супа,въобще един град смесица между Италия и соц .Сърбия.Бяхме с детето ,пътувахме 14-15 часа до там .Не сме спали никъде ,а Явко понесе перфектно пътуването.Ходихме в тази Ботаническа градина в Трстеник,ходихме на остров Локрум,всичко е просто приказка.А всички със страхотно отношение към деца,подаряваха му сладолед на Явко ,черпеха го бонбони ,ако се забави поръчката в ресторанта,абе всичко както си трябва.Скъпичко е доста ,да,но не е по скъпо от Будапеща примерно.По-скъпо е от Виена ,но е по евтино то Амстердам .Това като пример просто.

Иначе да вметна за Рожен ,че ми се видя доста кич,търговийка и преекспониране от страна на медиите.За кой ли път.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #424 -: юли 20, 2015, 15:30:20 »

Сладолед си купих веднъж - не беше лош наистина. А морето - не е по-различно от Албания, например, където е в пъти по-евтино. А и градчетата са подобни - пак нашарени из хълмовете, с тесни улички.

А ние бяхме и с малък бюджет - около 200лв за 1 седмица, та нямаше как да си позволим ресторанти - не знам каква им е храната. Реално, ако отидеш на ресторант, съвсем спокойно може да похарчиш 100-200лв, сигурно и повече.

А за пътуването - на нас ни излезе повече часове. Единият ден тръгнахме в 10 сутринта от София, някъде около 8 вечерта чак бяхме в Чачак. Следващия ден уж тръгнахме по-рано - около 8 сутринта - и пак пристигнахме чак към 8 вечерта. Вярно - спирали сме по пътя да хапнем и за почивка, но не ни се събират повече от 2 часа на ден. Т.е. пътя ни се получава някъде около 18 часа, което нямаше как да го изминем за 1 ден. Честно казано, не знам как се получава така - винаги ни се получават повече часовете, а не караме бавно.  blush

А като си спомня миналата година какъв ад беше (най-вече Сиана - тя много трудно понесе пътуването до Албания), не бих си го причинила отново това с деца.
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #425 -: юли 20, 2015, 16:25:01 »

Ох, бравоо.. Пописали сте си.. Така е, който няма интернет на работа цял следобед... Тъкмо си свърших една работа, за която не се изискваше интернет, а я отлагах все... Всяко зло за добро  funnytooth
Фани, аз ставам само по 2 дни в седмицата... А тази седмица ще е само в сряда, защото утре се наложи да почивам, за да отидем с декораторката до ресторанта, че после и аз и тя не се засичаме като почивни дни  pardon Това с лагерите.. Винаги ми беше най-трудно да изчакам да стане по-хладно, за да ходя.. Ей голям зор..И другото влизането във водата по часовник, както и излизането.... Но пък са незабравими преживявания, още помня с умиление всеки летен лагер.. Аз винаги хотех на планина за 2 седмици и на море за 2 седмици.. Страшен кеф..  heart

Свекърва, да наистина е имал торта.. Ти от къде видя, фб? girl_haha

Сиску, да ви е честита месечинката...
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*

Моят сватбен албум

« Отговор #426 -: юли 20, 2015, 16:37:17 »

На Явката перфектно му понесе пътуването .Ние пътуваме три часа повече ,защото тръгваме от Велико Търново.Пътувахме през нощта и той спа дефакто 8 часа.Ние със съпруга ми шофираме и двамата се сменяхме постоянно.Минахме го за толкова ,за колкото го дава навигацията .Не сме превишавали скорост ,спирали сме нормално.

Албания не ми е опция към момента.Търся все пак нещо много качествено и удобно,защото ние винаги пътуваме с детето .Аз без детето си никъде не отивам .
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #427 -: юли 20, 2015, 17:02:04 »

Здравейте здравейте smile Напоследък хич ме няма, но си имам оправдание Wink  Днес много жега бре, направо ад - на климатик сме цял ден и пак се сварряваме... Извинявайте че ме няма ама гледаме или да сме навън или ако сме вкъщи домашната работа край няма, а и Боби е буден 90% от времето и вече поочва да разбира и да иска повече внимание за игра, говорене , играчки.... И все някак не стигам до форума... smile
Днес  ставаме на 2 месеца - толкова бързо расте че думи нямам heart

Фиби , съгласна съм с теб - ние също почти никъде не ходим без малечко - нито ми пречи , нито ме притеснява.. Някак си свикнахме да е около нас и нямаме проблем нито да отидем на заведение вечер с приятели и него, нито пък през деня на барбекю.. Вчера например бяхме на барбекю у една приятелка  от обяд до вечерта - никакъв проблем. Храня си го в някоя стая като му дойде време, в същото време си почиваме психически и разтоварваме с мечи като контактуваме с други хора... Даже миналата седмица ходихме на откриване на едно заведение в Белчин заедно с него smile

Е все пак отвреме на време го оставяме на бабите - хем те се радват, хем ние отидем я на кино, я на плаж... Което ме подсеща -така изгоряхме на плажа, че не е реално... Аз дето никога не горя, сега се беля като гущер, направо не се понасям...

Тони свиркай като си свободна smile ще пием кафе
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #428 -: юли 20, 2015, 18:06:15 »

Отидохме без деца, защото наистина напоследък ни беше дошло в повече всичко (особено като прибавим и постоянното ми главоболие) и бяхме на ръба на силите си. А като ходихме до Албания с тях, се прибрах като пребита.

fiibi_bg, много ми е интересно по какъв точно маршрут сте минали? Ние на отиване минахме покрай Пирот, Ниш, Крагуевац, Чачак... Гугъл мапс го показваше за около 10 часа, GPS-ът за 12, но на нас ни трябваха около 18 часа. И то на доста места той караше с ограничението или малко над него.

А през нощта - абсурд да пътуваме - нито един от нас не би издържал.

Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*

Моят сватбен албум

« Отговор #429 -: юли 20, 2015, 18:22:37 »

О,всеки си има собствени виждания за почивката.Ние работим също по 12-14 часа на ден ,редуваме се и с гледането на Явор ,защото е почивка сега яслата ,но с помощта на бабата се справяме  tease.Бабите са велико нещо наистина и да са ни живи и здрави ,но наистина не бих си починала без Явор.

Менианте ,по същият път минахме ,после през Босна.да ,точно така е ,от София е 12 часа + нашите си три часа до София си станаха 15.

През нощта пътувахме много  приятно ,сменяхме се на два часа ,дремвахме ,бърборехме си ,спирахме на няколко пъти ,особено след като Явор се събуди ,а и да видим красотите на босненските балкани .Знаеш ,че се занимавам с фотография ,така че няма начин да не спра за фотографии поне.
Реално аз първата вечер заспах в девет ,но Явор и баща му дълго време са хвърляли камъчета в морето ,изпращайки слънцето smile

Извинявам се,че така нахлух в седмичната ви тема,но смятам че е редно да се видят всички гледни точки ,а и призовавам всички млади семейства да пътуват с децата си ,разумно разбира се.Да пътуват така,че да е съобразено с децата.За тях това са незабравими мигове ,те израстват много по пълноценно и трупат опит по най-правилният начин според мен
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #430 -: юли 20, 2015, 18:59:38 »

Миленка, обещавам другата седмица да ти звънна, може да "сколасам" още таз, ама да не излъжа.. Тъкмо да помачкам петичките не бебо kiss2

Аз да ви кажа съм дете на пътуващи родители... Пътували сме навсякъде с кола.. по 6, по 10, по 20 часа... Свикнала съм, даже имам навик от детството - в момента, в който се кача в колата да заспивам, ако не шофирам аз.. Както Илиян се изразява "Пада ми някакво перденце и край.." pardon Водели са ме навсякъде с тях, след едно море, на което са били без мен и са ме оставили на баба и дядо двугодишна за 20 дни.. Като са се върнали не съм ги познала и съм стояла на баба до полата... Така им се пада  Yes  Girl_hide  beating После все ме водеха и аз толкова места съм видяла.. Вярно е имали сме и възможност.. Но имам толкова познания по география .. Не знам баща ми винаги ми разказваше от къде минаваме, какво е известно за мястото, интересни факти.. Като гид.. Оттам и любовта ми към организираните от мен пътувания.. Със седмици преди да заминем някъде, а понякога и месеци, проучвам всички.. После съм като гид.. Случвало ни се е дори да се присъединяват българи към нас, за да слушат какво разказвам хаха smile  Илиян е дете на родители, които ако са пътували.. рядко са вземали него и сестра му с тях.. Когато се запознахме, той твърдеше, че не обича да пътува и не вижда смисъл в това, да се харчат толкова пари, като едва ли не можеш да го разгледаш в гугъл  crazy Бързо се промени това и сега няма търпение.. Прибираме се от някъде и той вече пита, къде отиваме при следващото време за пътуване  Yes

Та, да когато имам дете, ще искам да го водя винаги с мен.. Да се опитам да го запаля по начина, по който ме запалиха мен.. Да направя пътуването с кола - приключение.. Аз съм обиколила толкова много места, а реално преди години се качих на самолет за първи път.. Хиляди пъти предпочитам 20, ако ще и 25-часово пътуване с кола, пред пътуването със самолет, освен ако не разполагам с ограничено време  nea Аз всъщност като пътувам в чужбина се изморявам повече, отколкото ако стоя тук.. За мен почивката е това, че трупам нови знания, виждам нови неща, докосвам се до други религии, други обичаи..друга култура... Почивам си във Велинград за максимум 2 дни на СПА..После тръгвам по чукарите   Ashamed

Менианте
, знам колко проблеми имаше с главоболието ти.. Та, в твоя случай, те разбирам, че сте искали да избягате..
« Последна редакция: юли 20, 2015, 19:03:45 от alexandrova_90 » Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #431 -: юли 20, 2015, 19:22:24 »

И нашите като деца много ни водиха с тях. Никога не сме оставяни на баба ми, едната живее далече, а другата работеше и намираше оправдания да не ни гледа.
Аз като много мъничка си спомням - мама беше бременна с брат ми и учеше във Варна. Аз оставах с тате по време на очните и бях започнала да му викам Мама Мимо smile Може би за това сега имам такава връзка с него. Оставяна съм, ама те двамата помежду си са ни гледали.
Иначе майка ми е бивш екскурзовод и където и да ходехме само се обясняваха някви истории, легенди и тн... На мен ми беше досадно на моменти, но пък съм благодарна, че съм обиколила толкова много места из БГ. Нашите и сега продължават да пътуват доста, започнаха зад граница повече. Миналата седмица бяха в Родопите. Много добре са изкарали и обсъждахме с мама, как са установили че трябва да обходят всички места, където са ходили с нас, защото сега виждали колко са пропуснали.
С две деца на 5-7 години - яде ми се, спи ми се, не ми се върви повече, пишка ми се....
Аз обаче, ако имам дете мисля, че ще редувам оставянето на някоя баба и воденето с нас.
Стига да се намерят желаещи, че майка ми скача като попарене като чуе за бебе.  angry
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #432 -: юли 20, 2015, 20:17:06 »

И аз съм за редуването. Има места където не е подходящо за деца. Там сами, а иначе много съм пътувала с наште, а сега и с Кари много пътуваме. Но тя вече ходи и сама с баба и дядо. Нямаше как да ида с нея на лагер тая година. И във Франция нямаше как да я заведа зимата... Сега с двете трябва много сериозно да подбирам местата за отсядане. Аз след двете лета в Англия повече на разни еко почивки с много ходене по канари и т.н. не ходя. С тия каравани и палатки и бунгала не ща да виждам. Не обичам и да слугувам като съм на почивка дай ми да лежа на плажа, забележителности, пазаруване, хубава храна и удобства в хотела, спа, джакузи - да мъркам като някой коте.... girl_wink
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #433 -: юли 20, 2015, 21:33:04 »

Мен пък ми е много по-приятно със самолет - по-комфортно е някак. Само излитането е малко гадно, но пък през останалото време е добре.

А с кола, особено ако е някакъв планински район с много завои - много натоварващо ми действа.

Иначе може би ще направим още една едноседмична почивка септември месец на Албена на All inclusive, в някой хубав хотел, вече с децата, но ще видим как ще се наредят нещата. pardon
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #434 -: юли 20, 2015, 22:03:08 »

Оооо, аз за БГ съм установила отдавна - ол инклузив с деца само Албена!  good дано ви се наредят нещата, че не е за изпускане!
Активен
Страници: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 44   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: