Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 18:57:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 61   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!  (Прочетена 218291 пъти)

Feribotka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2453

« Отговор #450 -: юни 10, 2015, 12:00:16 »

Нат, ние отиваме към 500 човека, така че със сигурност ще си почерпя само мойте ИТ швабци и това е smile Няма как да огрееш всички, прекалено много е crazy
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #451 -: юни 10, 2015, 12:22:22 »

Здравейте!
Гледам и вас ви е пернало не много доброто настроение - кой спал, кой неял...
При мен вчера имаше прекрасна вечеря danceg Ползвахме си сосиерките от Джоси. Ако четеш - air_kiss . Всеки си имаше индивидуална, а понеже са с форма на круша, много удобно лягаше лъжичката. Абе супер настроение...
Само дето после си го скапахме, ама на 100%. Оказа се, че са ни крали снимки от интернет преди доста време. Днес с мъжо ги подпукахме с голямата гега diablo Малееее, ще ми вадят пари на мой гръб! Подпалих яко! Май нещата се оправиха без да звъня по институции и полиция. beating
Малката и тя се изнерви, че не сме навън, ама нямаше как да излезем в дъжда. Резултатът е, че сърцето ми ще експлодира. Супер изнервена съм и не мога да си успокоя сърцетупа shok Голямо мрънкане му ударих sad
Искам един спокоен следобед butterfly
Нанситке, взимаш бонбони и нещо за пиене и за когото стигне. Другият вариант е само твоите си хора. Абе, ти си решаваш. Не си длъжна на никого Wink
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #452 -: юни 10, 2015, 12:34:06 »

Али, как така са ви откраднали снимки  shok Я, разкачи малко повече, стана ми интересно... Ако може де  huhhuh.gif

Нат,
никой не може да те накара да черпиш всички... Аз ще почерпя само колегите в цеха, които сме пак доста към 70човека, но са две смени.. Ще взема някакви пилета от Аладин, салатки, ориз и така.. Ние си имаме такава традиция и при рождени дни всички черпят.. За сватбата ще е пак така.. Обядче, не е кой знае какво, но си е разход.. При нас си е практика.. ММ са 10 човека цялата фирма и ще са на сватбата  pardon

Панде, радвам се, че сега си по-добре и сте открили проблема kiss2

Рататуй ми се губи.. Видях, че с мъжа й скитат някъде.. За хубаво е  good
Активен
Alichka

« Отговор #453 -: юни 10, 2015, 12:50:14 »

Ами как - преди време бяхме пуснали една обява. На снимките си имаше воден знак, всичко как си трябва. Да, обаче са ги дръпнали от една фирма, поизрязали са ги качествено и сега ги представят като техни. Мъжо се свърза като уж клиент и ги е подпукал. Случайно било, станала грешка... Малееее, така ме е яд! Сега ходи ги търси из цялото интернет пространство beating Още веднъж да ги видя и ще има тежката артилерия - Комисия за защита на потребителите, икономическа полиция, съд... Аз не си поплювам за такива неща Wink Лоша съм и то много.
Хахаха, за болестите се сетих нещо. Скоро една комшийка обяснява майка й как се тюхкала - на 80 и кусур била пък как можело да пие хапчета за кръвно от толкова рано laugh И на "Ало! Ало!" имаше лаф - как някаква младолика 70 годишна избягала, та не успял мусю Люклер да я хване.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #454 -: юни 10, 2015, 12:52:42 »

Тамън навреме се прибрахме - започва да гърми... Откарахме 3 часа навън и дребния си проспа коликите сутрешните smile

На тати му купих едно сувенирче жабче да му носи късмет и пари и 3 сладки скалички за ядене.. Той обича много...

Ама да ви кажа видях зор докато кача количката 2 етажа...

Нелка - не миисля че трябва да черпиш всички! Мисля че трябва да вземеш дребни сладки и безалкохолно оставяш ги в средата и докъдето стигнат
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #455 -: юни 10, 2015, 13:01:44 »

Нелка - не миисля че трябва да черпиш всички! Мисля че трябва да вземеш дребни сладки и безалкохолно оставяш ги в средата и докъдето стигнат
Точно, мила! и аз това щях да напиша. Като родя мъжо ще занесе това+някакъв алкохол+пита на работа - направо при директора, ние сме около 40 всичките и по принцип почерпките се оставят на масата в учителската и който мине си взима, съответно който идва след 12 ч. може и кутия да яде накрая!
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #456 -: юни 10, 2015, 13:41:19 »

Миленка, и аз обожавам скалички, но ако ти кажа, че скаличките са като кремвиршите при месата.. В никакъв случай не искам да е реклама, но при нас не ги правим от брак, стари неща или тн. Нямам колежка, която преди да е работила в друга сладкарница и да не казва, че ги правят от най-голямата смрад, неща замразени с месеци, стояли по складове, сладкарници и после върнати.. Внимавайте много  give_rose

Наистина какъв дъжд се изсипа само  Oh my ... crazy

Али, аз май не знам с какво се занимавате, нито ти, нито мъжа ти.. Та пак не отбрах много, много от обяснението.. Извинявам се, че съм леко бавна  blush
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #457 -: юни 10, 2015, 13:44:52 »

Чета за образованието във Финландия. Четох за ученичката с ножа та се вдъхнових... Отново съм на открий разликите  tease :
През последните десетилетия Финландия неизменно е в челните места според международните изследвания за грамотност PISA. Какво отличава финландската система на образование от нашата?

* 93% от финландците завършат средно образование.
    * 66% от учениците се приемат в университетите (най-висок процент в Европа).
    * Въпреки високите резултати, финландските ученици прекарват най-малко време за учене.
    * Междучасията в началното училище са цели 75 минути.
    * Всички деца, умни или не, се обучават в едни и същи класни стаи. Разликата между слаби и силни ученици тук е най-малка в света.
    * 30% от деца получават допълнителна доброволна помощ от учителите -"частните уроци" са забранени.
    * Рядко се дават домашни, няма класни и контролни, само при завършване на средното образование има стандартизиран тест
    * Няма елитни или посредствени училища - всички имат еднакво оборудване и пропорционално финансиране.
    * Държавата гарантира 100% безплатно образование. Това включва обучение, учебници, тетрадки, пособия, храна и транспорт до училище. Всякакво събиране на допълнителни средства от родителите за каквито и да са цели, са забранени.
    * Всички учители в Финландия трябва да имат магистърска степен, която се субсидира от държавата.
    * Учителите се подбират от 10%-те най-добри от завършилите.
    * През 2010 г. 6600 кандидати са се борили за 660 места в начални училища
    * Учителите сключват само едногодишни договори, с възможност за удължаване. Заплатата им е около 5 000 евро.
    * Преподавател с 15 години стаж получава 102% от средната заплата на други специалисти с висше образование. Социалният статус на учителите е като на лекар и адвокат.
    * Учителите прекарват в класните стаи само 4 часа на ден. 2 часа на седмица отдават за професионално си развитие.
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #458 -: юни 10, 2015, 13:47:26 »

Супер, много благодаря за съветите.
Аз мислех за нашия отдел да взема една малка торта и кутия еклери, а за другите колеги някакви бонбони,сладки и безалкохолни. Но много ме дразнят как питат кога ще черпя. Никакъв такт! А и при нас е забранено да се яде в офиса. Преди редовно ми заливаха бюрото и го омазваха с торти и шоколади. После си тръгват и аз трябваше да чистя сама всичко. Накрая не ми издържаха нервите и помолих директора да пусне една заповед, че такива почерпки не се провеждат в офиса. Малко е грубо от моя страна, ама пък всеки ден да бършеш сок,кола,вино,торти,сметани,стърготини,шоколади и др подобни от бюрото и пода на коридора....сега моята заместничка е супер доволна. При нея се оставят само бонбони и нещо пакетирано.
Миленка, браво за добре свършената работа. Гърмя и сега напече. Шантаво време.
Внимание - 2 нови отговора   good
Тони, за скаличките и аз го знам това. И за снежните топки...а са тоолкова вкусни! Ще ви ги пробвам.
Фани, това с ученичката ме втрещи. Никакъв респект нямат и това си е! Все учителите им са виновни,че не са ги оценили....
Активен
alexandrova_90

Моят сватбен албум

« Отговор #459 -: юни 10, 2015, 13:51:22 »

Фани, то приликите къде са?  girl_impossible
Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #460 -: юни 10, 2015, 14:01:48 »

Нат, и ММ няма да може да покани цялата фирма на сватбата (около 60 човека), което е разбираемо. Все пак толкова хора и всеки като си доведе половинката си става една цяла сватба. Мислим, след като мине нашата сватба да почерпи колегите, които не е успял да покани (той дори все още се чуди кой да покани  girl_haha). Не знаем от какво ще се състои все още почерпката, но предполагам от редовното, с което се черпят за рождени дни, което хич не е малко (алкохол, безалкохолни, ядки, торта и т.н.). Според мен не си длъжна с нищо на никой. Направи така както пожелаеш. Недоволни винаги ще се намерят, но ти не си ги слагай много на сърцето. За нетактичните пък да не говорим.  crazy

Миленка, на мен ми е чудно дори и до първия етаж как се качва количка с бебе в ръце, без никаква помощ.  Oh my ... Браво за подаръка на Фил.  pardon

За скаличките и аз знам, че се правят от смес за торти, пасти и т.н. ММ ги обожава, нищо че и той е наясно как стават нещата.  pardon

Фани, тази статия е много интересна. Ние само може да си помечтаем за такова образование. То не са ти заплати, безплатно образование и т.н. Ние направо сме си на светлинни години от там.

Ние си взех халките и сме много доволни.  yahoo heart
Активен
Alichka

« Отговор #461 -: юни 10, 2015, 14:26:00 »

Хахаха, Мария, ако знаеш само до кой етаж съм носила: детето ми, количката ми, поне една торба с покупки, бурканите с манджите от кухнята (с тях се внимава да не се кламбучкат)! tease Аз ти казвам - после смазан като от товарен влак се чувства човек. Това се е случвало поне 3-4 пъти.
Един ден се носихме с една съседка - и тя с дете, количка и покупки. После татко се скъса от смях "Не можа ли да намериш някой по-як от М.?" laugh А тя - хайванче, метър и 50, 50 кила мокра. На 5-я етаж щяхме да колабираме, а имаше още star
Фани, аз съм съгласна да има повече пари за учителите. Ама и те са си за бой! Нищо лично Wink Не може да имаш 30 дни отпуска, ден през ден официални празници, а с години пръста не си мръдват да си осъвременят уроците. Как една таблица не направиха, как една презентация, един видео урок.... Мой близък им вика "зелени коне" - цял живот конят пасе зелена трева, а не става зелен. Цял живот даскалът преподава "Под игото" и не го научава наизуст. В началните училища си имат работа - и по възпитание на децата, и по отношение на безопасността им, и по проверки на тетрадки, домашни... В гимназиите са разпасана история. Говоря в обикновените СОУ-та. Те имам чувство, че приключват с ученето в 9-10-ти клас. Аз съм завършила елитна професионална гимназия и пак имаше вятърничави учители, дето едно и също си пеят в годините. Пример: по компютърно счетоводство учителката ни не можеше да борави добре с компютър shok
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #462 -: юни 10, 2015, 14:57:58 »

Али, както във всяка професия и при нас има крастави магарета. И то не малко  NO Съгласна съм, че парите трябва да се дават на наистина заслужилите  good как очакваш да разчупват часа като 80% са над 50г.? Има ли друга подобна сфера? Примерно в производството - ако в един завод има само такива работници за каква продуктивност говорим? Същото и при нас. Най-ми е криво за неуважението - навсякъде вкл. и Турция и Румъния, учителската професия е сред 3те най-уважавани след лекарите и юристите, а тук отношението е: който не става за друго, става даскал  sad  И понеже всеки разбира от всичко в България и общо взето 10тина човека ти дават акъл кое как да правиш. Като започнем от директор, зам. директор, гл. учител, инспектори, родители, че и ученици. Е от много баби всички виждаме какъв ни е хилав резултата.  NO имахме си образование на времето, кой каквото ще да ме убеждава, образованието си е било приоритет...
Активен
Alichka

« Отговор #463 -: юни 10, 2015, 15:11:27 »

Да, и аз се изненадвам за общата култура на по-възрастни хора, завършили съвсем обикновени училища. Със сигурност възрастта не е плюс при вас pardon
Аз много се бях изненадала от подхода на един наш силно казано преподавател - стажант беше. Завършваше българска филология. Олеее, уникални неща правеше! Тъкмо учехме "До Чикаго и назад". Домъкна карта - откъде минал Алеко, кое къде било, какво било... Всичко визуално си го представяш. Хем те изпитва, хем ти го представя. Беше пренесъл 15-тина речника в часа по български - синонимен, тълковен, на чуждите думи, английско-български.... Имаше и подвеждащо един съновник. После на групи търсехме думи. Много забавно беше с него, хем бяхме още 6-7 клас.
Класната ни пък в гимназията ни юркаше много. Учехме английски по учебници на Кеймбридж. Разпечатваше някакви текстове и тестове - кой ги знае откъде. Четеше ни книги в оригинал като диктовки. За вкъщи - превод като домашно.
Ето това е подготовка за часа.
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #464 -: юни 10, 2015, 15:32:45 »

Фани, аз сега с това се боря...имам една колежка, която отказва да се пенсионира. Нищо не разбира, едвам работи с компютър. Знае немски и до там. Не е лош човек, ама си има други приоритети. И се води, че ме обучава. Ами познай кой кого....сега се скъсвам да превеждам един нов кодекс, понеже половината ни офис са криви лелки, които не говорят език. Ама си ги държат,бе. И все по-младите сме криви, че искаме,видиш ли, революция да правим в офиса.  crazy Морално остарели проблеми.
Пък по темата за учителите....сестра ми има преподавател по ИТ, който ги задължава да имат таблети! А ако сем. няма възможност да задели пари? И това, понеже нямало свободни компютри. Лелее, полудях. Миналата година ги караха да носят и лаптопи в училище.  И от това им зависи оценката накрая. Раница 5-7кг, лаптоп още 2.....е с тия 10 кг как се ходи на учлище?! Това са деца на 12-13г. Училището трябва да им подсигурява техниката и да не дели децата на бедни и богати. Може ли в час по история да ги карат да си търсят информация в интернет? В час! А учителката да си чете фейсбука?! То бива, бива, ама минават всички граници.... И такива зрънца как развалят имиджа на всички останали служители и учители...
Али, и при мен по АЕ беше така. Имахме и задължителен превод на книга в края на всяка година. 1/2 от книгата за 1 срок, др 1/2 за втория. И речник си правехме, а после ни изпитваха на непознати думи от книгите. И Шекспир ми се е падало да превеждам, и Хемингуей и какво ли не още. Книги с над 200 стр. превеждахме на 1/2 от обема.
Активен
Страници: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 61   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: