Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 19:40:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
61
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето! (Прочетена 218451 пъти)
miauka
Сватбен ГУРУ
"Не е важно какъв си-важното е да си добър човек!"
Re:Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
«
Отговор #165 -:
юни 04, 2015, 14:11:56 »
Миленка,ние като кръщавахме Алекс поканихме нашите кумове.И двамата са му кръсници за мен,но в кръщелното пише името на кума.И аз имам двама кръсници,но в кръщелното пише името на кръстницата.От всички които познавам е така вписва се името на единия.
Като захванахте темата за кумовете как се разбирате с тях след сватбата?Близки ли сте?Бихте ли избрали пак тях?Ние бяхме много близки,но нещо между мен и кумата нещата охладняха.Мъжете са си още близки те са приятели от много години играят футбол,чуват се по телефона,виждат се и т.н.Ние четиримата се събираме...но кумата не мога да кажа,че ми е много близка,тя страшно се промени след като роди...и се разминаваме някак си
Но за самата сватба,за кръщенето на сина ни много се постараха.Не съжалявам,че ги избрахме съжалявам,че тя се промени толкова.
aleхandrova,ти си късметлийка с толкова кръщелници
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #166 -:
юни 04, 2015, 14:13:32 »
Аз също съм копие на баща ми, ама съм взела светлата кожа и цвета на косата от майка ми.. Искам да съм черна като него, а не да съм като пуканка
Харесвам мъже с тъмна коса и светли очи.. ММ е със светла коса и пъстри очи, които се променят според това, с което е облечен.. Обожавам очите му.. Дано като си имаме детенце, да има неговите очи, а не моите просто кафяви
Нов отговор
Едит: Мяука, това е така с кумовете ви, според мен, защото сте ги избрали понеже ТМ и кумът ти приятели.. Вие с кумата по стечения на обстоятелствата е трябвало да се разбирате и напаснете, а не по обеждения... Мислех си онзи ден, че вече съм за избора на хора, които не са семействто за кумове, важното е и мъжа и жената да имат на разположение не само в деня, а и после най-близките си приятели до себе си .. Ние имахме късмет да изберем постфактум за кумове, двойка, които обаче са моята най-близка приятелка и негов приятел, та сега и двамата сме много щастливи от това, че са супер ентусиазирани и тн .. Ще видим после..
Иначе за това, че съм кръстница и ми носи щастие.. Истина е! Казват, че е голямо щастие и голяма чест.. Потвърждавам, носии ми късмет и си ги обичам много малките кукувци
«
Последна редакция: юни 04, 2015, 14:22:15 от alexandrova_90
»
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #167 -:
юни 04, 2015, 14:25:42 »
Мяука, ние с нашите кумове се разбираме все още доста добре. Нещо последните месеци не се виждаме толкова често, както преди, ама какво да се прави. При нас също мъжете са по-близки, всяка седмица ритат заедно. Кумата от време на време има странни коментари. Ние сме си кумове едни на други, но ние не сме кръстници на дъщеря им. Сега обаче като ни поканиха пак за кумове и тя един ден ни заяви, че на нея не й приятно, че ще кумуваме на друга двойка, искала така да си останем. Аз малко нероден Петко, ама на моменти се замислям дали бих искала те да са кръстници на детето/децата ни, хем искам, хем те пък не ни поканиха за кръстници на тяхното дете.
На мен баба ми ми е кръстница. Като се роди малката ми братовчедка и ни кръстиха заедно, аз бях на 10г. и се скарах с попа на кръщенето и за малко да си остана некръстена, ако още малко ме беше подразнил
Все пак съм си Антихрист, както ми казва мм
А за приликите аз казвам, че приличам на тате, мм твърди че съм копие на майка, ама всъщност съм взела явно и от двамата, жалко че не съм взела каквото искам!
«
Последна редакция: юни 04, 2015, 14:38:39 от ratatui
»
Активен
always_and_forever
«
Отговор #168 -:
юни 04, 2015, 14:32:29 »
И аз смятам, че приличам на биологичният ми баща, макар че не си го спомням кой знае колко, защото не съм го виждала от 17 години.
Аз от сега се чудя как ще се разбираме и ние с кумовете след като мине сватбата. Надявам се отношенията ни да не се влошат. Дано да се срещаме по-често, макар че те живеят в друг град. От както съм във форума обаче забелязвам обратна тенденция. Отношенията между хората охладняват и не мога да си обясня, на какво се дължи това.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #169 -:
юни 04, 2015, 14:36:16 »
Аз не мога да кажа още как ще сме с кумовете.
Кумата ми е най-близката приятелка, но пък сега не живее в БГ. Честно казано, не знам дали бих избрала друг човек за кума.
Кумът е най-близкия приятел на ММ. Скоро си говорихме по тая тема с него, той също не може да си представи друг да му кумува. И кумът не живее в БГ, но пък така се стекоха обстоятелствата. Чуваме се често, пращаме си снимки...но не се виждаме лице в лице. Малко е тъжно.
Активен
Alichka
«
Отговор #170 -:
юни 04, 2015, 14:38:24 »
Лелеее, чета и се смея, ама смея...
Скарала се с попа, наш`та! Я разкажи тази колоритна история.
И на мен баба ми ми е кръстница. Кумовете на нашите живеят на 80-90 км и не е имало възможност да дойдат. Нашите са ми направили малко набързо кръщенката - най-близките и оттам бегом на село. Имали хората фъстъци да вадят. Ама то това си беше доходоносно години наред
Масово последните години започнаха да се правят кръщенки като сватби - с по 40 души гости.
Ние с кумовете станахме общи приятели още преди да стане дума за сватба. Много се събирахме, смеехме, забавлявахме. Те бяха и хората най-близо до нас, когато загубихме дъщеричката ни. Най-често се обаждаха, най-често се сещаха да ни питат как сме... Така естествено си дойде и идеята да са ни кумове.
После, като се роди дребната, минахме малко на различни вълни, движехме се по различни писти. Това си беше нормално. Те тепърва се събраха да живеят заедно, излизаха вечер, а ние си гледахме бебето и се съобразявахме с часовете. Те говореха за работа, нощен живот, кафенца, ние - за памперси, захранване, пълзене...
Сега бяха на вълна абитуриентски бал на брата на кума и организация на тяхната сватба. Лудницата им е пълна!
Обаче съберем ли се - супер много се забавляваме. Не ни пречи, че не сме се виждали един месец примерно. Ще дойдат и те на нашето
Брей, тая дантела като жива
Мърда, шава, едва се шие!
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #171 -:
юни 04, 2015, 14:54:21 »
Ами сегашното кумуване е предимно на приятелска основа. Отношенията след сватба и особено след раждане на дете между приятели рядко се запазват, приоритетите са различни. По тази причина съм привърженик на кумовете по наследство. Първо са по- възрастни, второ, двойка са от дълго време и биха могли наистина да помагат със съвети, трето, за да са се съгласили, значи поемат някаква отговорност.
Иначе са просто свидетели и се изискват по закон. Нашите кумове са наследствени и аз лично изпитвам огромен респект към тях. На възрастта на моите родители са и не върви да им се перча. Не се виждаме често, но на празници винаги им се обаждаме, те също ни търсят. Те са кумове и на девер ми и понеже той ходи по- често до село, винаги изпращат по него някой буркан сладко от боровинки или нещо друго домашно. Съвсем сериозно, те ми са като свекъри след смъртта на моите.
Хихи, вижте прическата на хлапето на предната линия. Казва се "фонтан" и по времена моето детство беше много модерна. Това ме подсети, че имам да снимам как се прави панделка
Али
, да, третата история остана. Тя беше във връзка с телефонните разговори, но не съм сигурна дали съм я разказвала, та да не се повтарям. Става въпрос за явяването ми на интервю за работа на "секс услуги по телефон"
П.С. На моето кръщене също беше голям купон...
fontan.jpg
(64.13 KB, 448x433 - видяно 169 пъти.)
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #172 -:
юни 04, 2015, 14:59:10 »
И ние се виждаме с нашите но ММ и кума са си близки! Ние с кумата се тарпим по принуда. Аз даже още съм и обидена, че отидихме специално да й честитим РД и да се видим, а тя не дойде и прати кума.
Мауче всички жени се променят след като родят... Накои към по-добро, други не съвсем. Примерно кумата...бебе на 4 месеца, тя си обикаля на екскурзии из БГ. Аз не бих си оставила детето. Даже бих се радвала да пътувам с него. И не го кърми за да може да завърши и то кво, педагог?! Може д-то да си избърше, ама като се тръшна, че не можело да го отложи...
Активен
Alichka
«
Отговор #173 -:
юни 04, 2015, 15:00:44 »
Цитат на: svekarva в юни 04, 2015, 14:54:21
Става въпрос за явяването ми на интервю за работа на "секс услуги по телефон"
П.С. На моето кръщене също беше голям купон...
Мина, хвърли не една, ами две бомби и .... Замина!
Пънки, наистина майчинството много променя жените. Някои тотално изкуфяват, други - умерено!
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #174 -:
юни 04, 2015, 15:01:01 »
На мен това с наследствените кумове не ми се харесва никак.. Моите родители са с наследсвени кумове, които са и роднини на всичкото отгоре.. Баща ми и браточед му-кумът (много по-голям от него поне 15 години) никога не са се разбирали от деца, защото имало голяма разлика в годините и по куп други си причини.. Станали им те кумове по тая ми ти наследственост.. Никаква заинтересованост, никакво желание.. Даже не дошли на кръщенето ми, а не е било набързо замислено, като на Али.. Никаква, кой знае каква вражда, освен детинските глупости, но просто не са били близки.. Леля ми ми е станала кръстница, че 100 човека гости и манастир, няма да чакат кума на родителите ми да се "наоре".. Човекът си е имал по-спешна работа от моето кръщаване
Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #175 -:
юни 04, 2015, 15:04:32 »
А да се похваля! Имаме си нова кола!
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #176 -:
юни 04, 2015, 15:11:07 »
Ами, историята е следната. Моля да не ме линчувате! Аз не съм от вярващите, баща ми също. Вуйна ми е много вярваща и предложи да ме кръстят с братовчедка ми, тя тогава беше бебе. Майка се съгласила. Аз кумата им не я познавам и казах, че непозната няма да ме кръщава и искам баба. В деня на кръщенето всички сме в църквата, кръстиха братовчедка ми и попа ми вика събличайте другото дете. Като чух само за събличане и казах, че няма да стане и или само ще ме полее по главата /така ме бяха уговорили вкъщи/, или си тръгвам. Той взе да настоява, аз му казах, че не ми пука и хванах тате да си ми води вкъщи, той много ми угажда. Майка уговори попа да се откаже от събличането. Той се съгласи, аз през цялото време го гледах на кръв. Накрая реши, да се прави на мъж и ме вдигна да ми топне краката във водата, аз му казах да внимава да не изпусне, че тате е там.
Той тате в женската баня е влизал, защото без него не съм искала да изляза, пък от една църква ли няма да ме изведе!
На мен също с наследяването на кумство много не ми се нрави. Свека се опита да ни натрапи сина на техните кумове, ама се отказахме. Сега той ще кумува на брата на мм, а етърва ми е виждала кумата си 2 пъти.
Между другото наистина, кумата както обичаше нощния живот сега само за детето ни говори и как вече няма никакъв социален живот.
Свекърва, тоя малкия от дясно с екипа на Реал е страхотен! Обожавам този екип!
Пънки, честито! С здраве да си я карате безаварийно и скоро с по-нова да я смените!
«
Последна редакция: юни 04, 2015, 15:14:12 от ratatui
»
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
«
Отговор #177 -:
юни 04, 2015, 15:14:48 »
ООо аз за кумовете/кръстници истории да искаш.
Първо - вчера нашите бъдещи кумове ни се обадиха, да питат какво искаме за подарък. И сега имаме задача, да помислим. А ние идея си нямаме. Реално нямаме нищо, ама и къща нямаме. Имаме два куфара живот. Не може да ни пратят и на екскурзия, защото става много скъпо и за двете страни и става... седим и мислим.
Второ за кръстниците:
Моята кръстница беше сестрата на баба ми. Страхотна, извънземна жена. Почина много рано, бях на 11, но ми беше любимата баба при която ме оставяха. Бивша актриса и стюардеса. С много филмов развод и сама. Къщата и беше олицетворение на винтиджа. Куфари, шапки, модни списания от Швейцария от 70те...
Не знам как изобщо може да има общо с изчанченото интригантско семейство на баба ми.
Кръстницата на брат ми е вуйна ни. Навремето бяха гаджета с вуйчо и мама много я харесваше. И реши тя да е, за да може дори да се разделят с вуйчо да си поддържаме връзка. Е...ожени се за вуйчо, ама идея си няма кога е рождения ден на брат ми.
Сега като питам наште, защо са избрали роднини, тате винаги отговаря: Щото на майка ти не и се занимаваше да търси други.
Те са ни кръстници, защото нашите и техните кумове нямат връзка от сватбата им.
То и там е дълга история...
Баща ми като се родил, трябвало да намерят кръстник за един-два дена време. Да, ама никой не се съгласявал. Дядо ми се ядосал и слязал в кръчмата на средата на селото, отворил вратата и се извикал, че има син и му търси кръстник. Един от мъжете станал и отишли да свършат работа. Тук се появвява мойта въпросителна, какъв кръстник са търсили, със сигурност не е църковен, дядо ми е бил атеист и тате не е кръщаван. Вероятно нещо като свидетел на записването на дедето или не знам и аз.
Та така... Дошло време тате да се жени и от негова страна настояли неговия кръстник, да е кум както си е по традиция там. Майка ми никога не ги е виждала ама тя и много не държи на...определни хора, в смисъл се тая и е за повечето неща в света.
От сватбата не са се виждали, на следващата година съм се родила аз (юли), а те ги поканили края на август на сватба на детето им в другия край на БГ и нашите отказали. От тогава...ни вест ни кост от тях.
И скоро беше... свят малък да видите. Отивам в бабата на моя мъж да взема нещо /тоя филм се развива в Шуменски регион, тате и моя мъж са от там/, а тя жената си беше поканила някакви хора на гости. Седнах да изпия един сок с тях и се запознаваме. Гостите си казват имената и аз се светнах, че се казват като кумовете на наште. Загледах се в лицата им и ги познах от снимките от сватбата. С по 30 години отгоре, вече около 70. И им кавам: А аз знаеш ли на кого съм дъщеря?
И те, понеже съм представена като "снахата от София" хич не им минава през акъла и им казвам: На Радостина и Милен!
Ей тия хора останаха втрещени...
От там се заприказвахме как може да е толкова малък света, кой как и кого на времето... Та така се запознах с тях.
Внимание - 6 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Публикувам, ще ги прочета след това
«
Последна редакция: юни 04, 2015, 15:22:02 от Cerise
»
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #178 -:
юни 04, 2015, 15:28:37 »
Чери, дали света не е малък! Страшно съвпадение! А те какви са на бабата на твоя мъж?
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #179 -:
юни 04, 2015, 15:33:43 »
Да, понеже и аз съм мара подробната, това щях да питам. Какви са на бабата ан ТМ
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
61
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден