Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 18:47:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
Страници:
1
...
38
39
[
40
]
41
42
...
61
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето! (Прочетена 218262 пъти)
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
Re:Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
«
Отговор #585 -:
юни 16, 2015, 08:15:40 »
Тони, това звучи като нашия "тиймбилдинг".
Някой друг път ще разказвам, че сега нямам време.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #586 -:
юни 16, 2015, 08:20:24 »
Мимеее
, навестявай ни по-често... Как си? Как е главоболието? Работиш лии.. Не пишеш често
Активен
Alichka
«
Отговор #587 -:
юни 16, 2015, 08:28:48 »
Добро утро!
Мен жегата ме налегна и трудно мисля! От няколко дни едва се диша
За сметка на това свършихме доста неща из нас. Вчера си оправях малко външния вид. Сега съм с "нова" глава. Разчистихме с майка разни дрехи в тях, че само се каним и премятаме неща от по няколко сезона.
Тони, подсети ме как не една от местоработите ми се пускаше заповед за банкет. Банкетът беше със задължителен характер и оправдание - само с лекарско предписание
На всичкото отгоре се налагаше да се излагаме на MAX с разни певчески, танцувални и други артистични "таланти". Е, как не се намери сред нас един дет да пее като за света?!
Всичко се продава и до ден днешен - въшки, бележки, печати (лекарски)... Ние имахме една съученичка с лекарски почерк. Няколко класа даже я знаеха и все нея ползваха. Класната (уникален човек) един път през смях каза да оставим Весито намира.
Наде, радвам се, че намина. Ама пиши по-често
Понеже скоро ММ има ЧРД днес говорихме за кумовете да идват. Покрай сватбата им ще има моминско парти. Отсега съм се закахърила.
Дано няма дивотии. Виж, един бар няма да откажа
След малко ще чета какво сте правили за Нанситка.
Фани, аз го знам като "бамбозов цвят".
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #588 -:
юни 16, 2015, 08:35:21 »
Тук леееко подухва и наистина може да захладнее.
Радвам се, че
Ина
и
Наделина
се обадиха. Мъчно ми е, когато някой изчезне, независимо от причината.
Аз по принцип имам отрицателно отношение към фирмените екскурзии, дори и наречени като "тим билдинг". Някак не ми се струва редно по отношение на останалата част от семейството. Била съм и от двете страни - ходещи и оставащи, та ми е съвсем ясно. Когато всички са необвързани /несемейни/ става, но иначе...Особено пък на екскурзии в чужбина с колеги.
Фанимира
, ами те ако изобщо не знаят френски и тепърва трябва да почват да го учат, как ще стане? Дори и да е на английски, какъвто език са учили повечето, пак не би им стигнал речниковия запас да разбират и общуват без преводач. Ученето на език си иска дупе и да е все пак на определена възраст. Пък и има хора, на които не им върви, стараят се, но не става. Аз го казвам повече от злоба, защото в онзи нещастен кариерен период кандидатствах за учител в техникум с изучаване на немски език в подготвителен клас. Имаха и сключен договор с обмяна на стажанти в Германия. Обаче на интервюто директорката изобщо не обърна внимание, че преди инженерното образование имам диплом от немска гимназия. Имало си преводачи за тази работа и естествено назначиха друга колежка, която после с цялата си наглост ми плащаше да и направя някои преводи. Не е за разправяне как съм стискала зъби от яд. Та искам да кажа, че директорът си е виновен, че не е назначил подходящи учители.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #589 -:
юни 16, 2015, 08:36:34 »
И от мен добро утро
Фани нищо не направих снощи ,не съм пускала пералня,нещо ме домързя
Тук е все още хладно,само градушки да няма ...
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #590 -:
юни 16, 2015, 08:46:08 »
Али,
то и при нас и на банкета беше така.. Направиха бакет а 130 човека със редна възраст 35-40 в караоке бар, направиха игрички с надпяване (излагане) и печелеха чаши с лого на фирмата
Народът остана гладен, защото имаше някакви хапки.. А те си представяха кръчма, хора, танци.. Беше много безумно, как никой не танцуваше, а на другия ден ги питаха как са изкарали на банкета.. Е, как .. "По-весело от на детски рожден ден"
Свекърва
, на мен също ми харесва идеята за фирмени пътувания с половинките.. При нас никога не е така.. Малко ми е неудобно ММ винаги ме взема и мен, става толкова забавно.. При нас е тишина по въпроса с пътуванията за служителите, камо ли за половинките.. Аз имам "късмет", че говоря чужди езици и умея да се пазаря, та ме вземат да превеждам, като не им се плаща на преводач..
Активен
always_and_forever
«
Отговор #591 -:
юни 16, 2015, 08:57:10 »
Добро утро и то мен!
Тази сутрин май сте по-активни.
Вчера тук беше много топло. Тази нощ е валяло и сега е по-хладно.
Тони
, много мразя някой да ме кара да правя нещо насила. Защо е необходимо да изнудват хората, след като те нямат желание да посещават подобни мероприятие? Чак пък и да е задължително. Явно хората са наясно, че подобни сбирки не са кой знае колко приятни и не биха искали да си губят времето напразно. Абе, явно навсякъде има такива безумия.
И на мен ми е 1000 пъти по-добре да съм с ММ, отколкото да ме влачат с колегите.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #592 -:
юни 16, 2015, 09:06:17 »
Али, да си покажеш веднага новата глава, че ако не ни хареса ще те острижем нула номер!
шегувам се!
Аз пък нямам нищо против да пътувам сама или с колеги, както и мъжо. Той отсъства често, аз не толкова. Просто някои пътувания са толкова ангажиращи с разни обучения, семинари и тинтири минтири, че то не ти остава време да се занимаваш и с половинка. А пък ако не познава и хората специално на моя му е тъпо и предпочита да не идва, няма и време де!
А за тия мойте хич и не се опитват да научат английски и не са възрастни, просто са с идеята: България на три морета
при положение, че условието е ясно и работния език още преди година можеше да се заемат при добро желание, но така или иначе ще има ученици, които да им превеждат що да се мъчат - no comment! Тъпото е, че излагат и мен като координатор на проекта!
Активен
Alichka
«
Отговор #593 -:
юни 16, 2015, 09:21:48 »
Хахаха, Фани, то новото е, че се боядисах. Ама нито цветът е нов, нито съм се подстригвала. Аз нали бая време се мазах с конските витамини, косата ми много е пораснала. Скоро и на фризьор може да ида да я оформи, че ще стана като Рапунцел скоро. Ако мъжо си остане вкъщи поне едни почивни дни, ще му ги организирам много добре. Иначе малката може да подреди всеки салон
Забравих да се похваля - ние в съботата ходихме на изложението за книги. Наистина си имаше големи отстъпки и аз се уредих с Пипи
На дребната й купих книжки от онези с подвижните картинки.
За работа не ми се мисли! Лятото е "прекрасен" период за търсене на ново поприще. Ако се наложи, може да се върна и на старата. Само не знам как ще уредя въпроса с тръгването навреме към вкъщи и работата на Бъдни вечер до 15 часа
Активен
svekarva
«
Отговор #594 -:
юни 16, 2015, 09:38:51 »
О, аз не говоря за командировка и истински тим билдинг или обучение. Тогава целите са съвсем други и половинки и деца
нямат
място. Не че не ми беше криво, когато родният отсъства две седмици, но човек определено не отива да си вее байряка, а да върши работа. Ако остане време, може и да отскочи до някоя забележителност, но това е в реда на нещата. Аз също съм ходила сама, даже се върнах бременна от едномесечна командировка в Швейцария
. Тук да припомня и обяснението от филма "С деца на море" каква е разликата между почивка и командировка: ами на почивка плащаш ти, а на командировка ти плащат
.
Добре де, тези учители не се ли чувстват гадно, когато се налага ученици да им превеждат? Къде им отива авторитетът - нали те трябва да имат повече знания, не обратното? Пък това колко сме велики и другите трябва да говорят нашия език, наистина е без коментар. Дали го вярват или просто е от мързел
. Съчувствам ти и те разбирам, особено щом си и ръководител на проекта.
Али,
почвай да празнуваш по стар стил
, работата иска жертви. Пък за оставането след работа, май всички сме така. В най- лошия случай бабите да прибират Мария от ясла, градинка и училище.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #595 -:
юни 16, 2015, 09:42:10 »
За екскурзийки говорим де.. То, при нас тиймбилдинг несъществува като понятие в речниците на шефовете..
Али
, много неприятно с работата по празници... Тук всички работят.. Няма Великден, няма Коледа.. Само аз почивам от цялата фирма.. И шефовете.. Ама още в началото казах, на такива празници не можете да ме накарате да работя, ако ще ....
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #596 -:
юни 16, 2015, 11:27:08 »
И аз мисля, че е готино на фирмените партита да имаш избор дали да си с половинката или не. В на ММ фирмата шефа му черпи работници и семействата им. Витаги ходим, така мъжете си говорят за работа, а ние със жените си клюкарим женски работи, хапваме, танцуваме. Има и деца, ама нашите са малки и не са за там още иначе и за тях има забави.
А работата по празници... Много ме дразни това, че шефовете в БГ извиват ръцете на работниците да работят. В развитите страни хората си почиват. Само ние тука се молим да почиваме като алтави!
Активен
Alichka
«
Отговор #597 -:
юни 16, 2015, 12:11:58 »
Свекърва, права си за истинските командировки. Майка редовно пътува сама, ама то при нея си е част от работата едно такова отсъствие от вкъщи. Тя си получава стипендии и не всеки може да отиде, ами се кандидатства за тази цел. Сега за първи път ще води и татко с нея. Оказа се, че излиза даже по-изгодно, че иначе трябваше да плаща единична стая.
Хахаха, сещам се за онази серия на "Отчаяни съпруги", в която Линет искаше да ходи с Том на конференция. Да, ама бяха определили съвсем други забавления за съпругите. Накрая беше откраднала пропуск на една от баш фигурите на конференцията.
Винаги има вариант да ми взима някой детето, ама на мен не ми се иска. То не като аз да не съм си свършила работата или имам нещо да довършвам. Лошото е, че чакам някой си да се прибере от някъде си, а аз незнайно защо дремя в офиса.
Не искам това време да го пропилявам в чакане на някой си, вместо да съм със семейството. Пък то не ми се и плаща това чакане. Защо ли да е извънреден труд?! Да не би да съм на работа?
Не се стърпявам да ви кажа - днес Гарфийд има бикини от H&M. Това като технология по сваляне на памперса, препоръчана от Сноучето. Лошото е, че опашката му надува отзад, та изглежда баш като наср*н.
Активен
svekarva
«
Отговор #598 -:
юни 16, 2015, 12:29:31 »
Пънки
, зависи в коя сфера си. А ходи и почивай по празници ако си в здравеопазването, хотелиерството и ресторантьорството и изобщо в услугите. То тогава си вадят хляба. Вярно, че при нас и търговията работи, докато из Европа всички магазини са затворени. Въпрос на закони и култура на хората. Къде да ходим по празници, освен да се помъкнем из МОЛ-ове и да свършим някое и друго пазаруване?
В една от предишните ми работи имаше специален ден за цялото семейство. Идваха половинките и децата на служителите. Ходили сме на аквапарк или в някой ресторант с градина и детски кът. Правехме нещо като пикник с много игри за големи и малки. Децата ми имат създадени връзки и приятелства, изобщо много беше интересно. Аз лично оставах без нерви покрай организацията, но пък също имам създадени връзки и натрупан опит.
Али
, кви са тези бикини?
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #599 -:
юни 16, 2015, 12:38:16 »
Свекърва
, това много ми харесва.. Тази мисъл за служителя, не само като отделна единица, ами като част от семейство, за което да се полага някакъв вид грижа.. Някак примамливо е, мило.. Много ми допада такъв подход
Иначе разказвала съм сигурно.. При нас в началото като започнах поне година.. Когато някой имаше рожден ден и се правеше обяд за всички.. 1 час всички сядаме в кухненското помощение и се черпим, салатки, сиренца, основно... А бе, като семейство.. Правехме персонални картички с подходящи образи и картинки, според идндивидуалността на рожденика.. Там слагахме парите.. После изведнъж се започна само с носене на бонбони и напитки, само някои от хората черпят по стария начин.. За сватбата ще почерпя така, но за рождения ми ден и аз бих взела само бонбони, разни солетени истории и напитки.. Определено ми беше сближаващо, обаче..
Шефът ни готви от време на време, но и той яхна метлата и спря
Али,
ти за какви бикини от НМ говориш, не можах да разбера
Активен
Страници:
1
...
38
39
[
40
]
41
42
...
61
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден