Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:13:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 61   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!  (Прочетена 218555 пъти)

Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #495 -: юни 11, 2015, 12:51:38 »

Като скоропоговорка ще стане този пост...
Първо за учителите. Имам два много типични примера пред очите си - жени на около 45-50 години. Едната ми преподаваше математика 5-7 клас, а другата - в гимназията. Първата идва, преподава на две - на три урока и ти казва "Започвайте с първа задача, после втора и тн". Ти решаваш до 4-та например и ти става скучно. Почваш да се чудиш как да убиеш остатъка от часа... sad Чуваш звънеца и учителката казва "Останалите задачи - за домашно!". Кога ги решиш, кога ги препишеш от съученик, кога не ги напишеш - все тая. нНяма кой да проверява... На контролни редовно ни даваше непреподаван все още материал. Понеже имахме двама-трима, дето ходеха по уроци и олимпиади, бяха давани за пример, че тя е преподавала тези неща вече. Всъщност съучениците ми ги бяха учили на уроците си. beating Когато ние решавахме "от първа задача", учителката вадеше днешния вестник и старателно изчиташе всичко! То нямаше още телефони и ФБ. Сега може да се е модернизирала crazy
Вторият ми пример... Влиза първия час - мята дневника на бюрото и дамската чанта на стола. Междувременно с бясна скорост започва да пише по дъската. Ама пише ли пише! Ние още си ровим по чантите за химикали, а тя половин дъска изписала shok Преписваш като алтав!
Преди контролно се правеше упражнение и подготовка за него. Дава ти пример - от този тип уравнения ще имате 3 на брой. От другия тип задачи - 2 броя, примерно. Всичко е точно, ясно! Вкъщи решаваш  задачите от подготовката и малко преди това и си готов. Нищо сложно! Нямахме учебници, не ни бяха и нужни. Всичко ни беше разяснено и обяснено старателно в час. Уникална жена! Една от любимите преподаватели, при положение, че изискваше от нас и не сме минавали лесно Wink
Хахаха, Тони, това със сушито ме подсети. Някой наскоро вика "Ще ходим да ядем суши." и се чува отговор "А без уши, кога ще ядете?" lol
Миленка и Чери, да са ви здрави и усмихнати рожденниците give_rose
Отивам да готвя и после ще доизчета останалото, че не успях всичко да видя smile
Активен
Alichka

« Отговор #496 -: юни 11, 2015, 14:11:22 »

Понеже нещо не мога да допълня предния си пост, пускам втори blush
Фани, най-ново изменение е, че махнаха едната форма. Сега май се казва "двама ученици", а не "двама ученика". Това е от съвсем скоро и е простотия за мен, ама няма начин... Развивал се езикът! Някой се чуди как да си насложи повече титли пред името. Аз си ползвам старото правило. Доста думи ги опростиха в писането и приеха още повече думи с дублетна форма. Да се чуди човек кое как би трябвало да бъде. angry
Свекърва, и аз не знам добро място за обед в Стария град. Повечето са с менюта като от "Кошмари в кухнята" - полуфабрикати, пържено, по 20 страници менюта...
Тони, ние ходихме една година на 14-ти февруари на турски ресторант, който се казва "Бразилия" 8 и празнувахме Трифон Зарезан tease
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #497 -: юни 11, 2015, 14:40:35 »

Али, имаше и някакво значение как завършва думата в ед. число. Като слушам по телевизията, наистина казват трима работници, а не работника. Изобщо не ми е толкова важно, аз съм се извинила още в началото, че правя правописни, правоговорни и граматически грешки.
Този турски ресторант Бразилия е съвсем до нас. Запази си старото име, беше едно от първите известни заведения през 90-те. Отидохме с големи очаквания, но...няма да повторим. Гръцкия също го зная от преди, когато беше кафяв и от дърво. Ще отидем да го видим някой път, би трябвало да има хубаво меню от риба.
Днес се изпотрепах да готвя. Ще пътуваме в почивните дни и трябва да оставя и за майка ми, пък и ние да вземем. До тук - пълнени чушки, яхния тиквички, пресни картофи задушени и едни пилешки филета се мариноват и чакат. Чака и един килограм телешка кайма с подправки да я направя на кюфтета и да ги изпържа. Ииии един доматен сос и това е. Писна ми и се вмирисах.....
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #498 -: юни 11, 2015, 14:47:19 »

Чери, да е жива и здрава майка ти,така хубави си го описала ,че се развълнувах и аз smile
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #499 -: юни 11, 2015, 15:03:22 »

Благодаря, прекрасни момичета smile
Докато го писах и аз много се вкарах във филма, супер беше. Тая година тате ще е юбиляр, ама няколко дни след сватбата, та няма да го празнува. Както каза брат ми: "това ще е като афтър парти на Нова година, всички ще дойдат, ама на никой няма да му е забавно, щото ще е уморен."
Та така...реши да не го прави, ама аз все пак си мисля да му спретна нещо.

Миленката, честит рожден ден на Фил, един от най-популярните съпрузи в тоя форум. Добре го рекламираш  Wink Жив и здрав да ви е, да продължава да ви радва и обича.
Активен
Alichka

« Отговор #500 -: юни 11, 2015, 15:08:56 »

Свекърва, ние в другата "Бразилия" ходихме. До Бриколаж, в някакъв хотел беше... С имената съм скарана. blush На гръцки ресторант и на мен ми се ходи. Скоро май няма да ме огрее.
И аз се съсипах да готвя. "Съсипване" означава една манджа с много работи вътре, които работи трябва да се обелят, нарежат, запържат, сварят и още нещо си. Демек стоене прав, бъркане и висене над тенджерата. Еми не ми е по вкуса girl_haha
Чери, той затова моят мъж не иска да празнува Василов ден. Пък и Васил не се казва, та съвсем оправдание си има.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #501 -: юни 11, 2015, 15:12:09 »

Чери, прекрасна изненада си й спретнала! Много сте красиви всички на снимките. smile честито на рожденниците, да са ви много здрави и щастливи. smile

Радвам се, че накрая се реши казуса с някои индивиди. Аз се убедих, че и във форума и в живота, винаги ще има хора, с които няма човешки как да се разбереш, за това просто ги игнорираш. smile както се казва убий глупака с мълчание.

На мен ми се случи нещо шантаво, обади се една приятелка, не можела да си намери рокля в цвета на сватбата, на която щяла да кумува. Казах й да мине през нас, може да имма нещо подходящо, ние сме еднакъв рсзмер и накрая си тръгна с балната ми рокля от преди 11 години. Влюби се в нея от пръв поглед, хем бях горда, че роклята ми е модерна и днес, хем се зарадвах, че ще се облече поне 2 пъти. Wink та сега чакам снимки ще ми е интересно да я водя роклята в друга светлина. smile

Чери, блазе ви, че всичките ви приятели са при вас, ние сме супер самотни, нашите всички са в София. smile  
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #502 -: юни 11, 2015, 15:20:11 »

Виви, вие в Лондон ли сте?
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #503 -: юни 11, 2015, 15:38:59 »

Да smile
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #504 -: юни 11, 2015, 17:25:14 »

Къде живеете там? То принципно мога и на лични да ти го пиша, ама...почнала съм тук  girl_wink

И искам да отбележа и да се извиня - забелязвам, че напоследък постовете ми са пълни с пропуснати букви или някак грешно изписани - започна да ми се разваля клавиатурата, стискам палци до сватбата да изкара тоя мой компютър, че изобщо нямам излишни пари да го сменям. От друга страна може да ме застигне проклятието на булките - да ми се развали компютъра преди сватбата, доста такива чехот из личните сватбени теми  NO
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #505 -: юни 11, 2015, 17:49:20 »

Да, аз пиша безобразно, понеже съм от телефона. В югозападен Лондон сме в момента.
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #506 -: юни 11, 2015, 20:56:01 »

Виви, мислех си, че ще карате лятото в Бугас, пък вие вече успяхте и да се върнете. Малката срещна ли се с жената, която ще я гледа? Дано я хареса  good
Чери, да ти е жива и здрава майката! Леле, колко е млада...Хубаво е, че си в Европа, за два часа и си тук. Ние вече свикнахме, че ще си посрещаме годишнините и всички останали весели и тъжни събития сами blush
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #507 -: юни 11, 2015, 21:01:12 »

Говоря, че по принцип там живеем, в момента сме в Бг, да. smile наслаждаваме се на лятото, не бих го изпуснала за нищо на света бургаското лято. smile иначе жената я гледа няколко дни и сме доволни, дано е все така. Първият път като бяха сами оставихме включена камера, исках да знам какво правят. smile
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #508 -: юни 11, 2015, 21:05:14 »

Свекърва, ти баба ми да видиш ...ей там на едната снимка с черна блуза и черна дълга пола, накрая с някакви червени елементи. С къса червена коса. Та това е баба ми - на 81 е.  pardon
Дано и аз като тях да старея, въпреки, че повечето съм взела от тате.

Вив, в Лондон и ние живеехме на SW
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ

« Отговор #509 -: юни 11, 2015, 21:10:52 »

Чери, скоро бях чела една статия, че Бирмингам е новият Лондон. Заради безумните цени там хората се местят към други градове. А баба ти е  Oh my ... да е жива и здрава и ние да сме така бойни и модерни на нейните години!
Активен
Страници: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 61   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: