Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 18:32:27

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 61   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!  (Прочетена 218209 пъти)

ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: юни 04, 2015, 17:16:03 »

Инче, още малко остана, последен напън и ще свърши ученето /за сега/! Виж как добре почват да се подреждат нещата, ще имаш висока оценка на дипломната тя е почти готова! А поправителния кога е?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #196 -: юни 04, 2015, 17:19:59 »

На 17ти в 17ч  girl_haha Но той не ме тревожи и нула да имам не ми пречи по никакьв начин. Най-много да изкарам по-висока оценка от 3,5 (пьрвия срок толкова имам)  pardon Просто сьм дльжн да се явя поформа, за да мога да заверя годината. Ако имам по-малко от 3,5 запазват по-високата оценка, а аз и с нея имам достатьчно висок успех, за да мога да си позволя да не ме е грижа  danceg

Брееей, колко сьм горда от себе си  danceg
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: юни 04, 2015, 17:27:29 »

Браво! Така те искам, да не ти пука! Да не се ядосваш и да мислиш само, да го даваи по-лежерно!
Активен
fanimira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #198 -: юни 04, 2015, 17:31:19 »

За кръщенетата съм ви признала - уникални истории  tease хахаххаха. А нас 80те години са ни кръщавали в кметството - кметицата и цялото местно ръководство на БКП, без духовно лице. По снимките виждам разни венци от пролетни цветя по главите на децата дето се кръщават и пита мяркам. Ще питам майка какво още, голям цирк е било. Явно е било някаква стратегия за интеграция, щото и циганите така ги кръщавали - Анка, Станка и Невен най-вече  blum
Кумуваха ми мойта най-добра приятелка и на мъж ми най-добрия прител след 2 г. и ние му кумувахме на него. Разбираме се чудесно и с 2те двойки, които си имат вече по 2 деца, но бивеят в чужбина та пием ракия онлайн  blum но много се обичаме иначе и лятото сме неразделни!
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #199 -: юни 04, 2015, 17:35:03 »

Ма това в кметсвтото е друго. И брат ми го има, да има венци  good В момента не се сещам как се казваше.

Добре че за писане по темите разрешават повече от 6 на час хахахахаха
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #200 -: юни 04, 2015, 19:24:08 »

Казва се "Даване име на детето" Wink и спада към тържествените празнични ритуали. Големият има свидетелство и медальон на трикольор с герба на Пловдив.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #201 -: юни 04, 2015, 20:22:42 »

Не, в Сандански другояче се казваше….

Сетих се и даже проверих в нета: Именуване  good

http://detstvoto.net/index.php?newsid=1740
« Последна редакция: юни 04, 2015, 20:32:05 от inaxastra » Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #202 -: юни 05, 2015, 06:17:43 »

Тук беше по- различно. До "Дом на младоженците" има красива бетонена лилия - малка ритуална зала. Работеше само в почивните дни /или поне през 82- ра е било така/ и обикновено именуваха едновременно 20- тина дечица. Имаше и бебета, но наистина най- удобно беше да са около годинка и това да е повод за честване и на РД. Беше по желание и доста се чакаше след записване. Искаха ни пита и мед и по блед спомен таксата беше 5лв. Чавдарчета и пионерчета пееха и декламираха, служителката казваше много прочувствени слова, беше тържествено. После представяше името на всяко дете и му закачаше медальон. Нашето свидетелство изобщо не е толкова красиво, нямаше и пликове с поръчения.
Аз и снимки нямам...Баща ми снимаше с цветен филм за диапозитиви и не поръчахме на тамошния фотограф. Дни след събитието, едно съседче напипа касетката с филма и го издърпа. Освети 36 пози от прохождането, именуването и първия РД на големия син. Още ми е криво...
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #203 -: юни 05, 2015, 07:37:02 »

Мрачно утрооо девойкиии lol))))

Краят на работната седмицаа  yahoo За тези, които се интересуваха от менструацията ми, ИМА Я.. За другите се извинявам, за приятната тема рано сутрин  girl_haha Ashamed

Свекърва, пусна ли бомбата за интервюто или не? Нещо пропуснах, уж четох  huhhuh.gif
Това с осветяването на лентите ме побъркваше.. Толкова пъти ми се е случвало.. Понеже нали обичам да щракам, нон стоп си носех фотоапарата с мен.. Добре, че загубените снимки не бяха от важни поводи, а от моменти, когато се правех на морска сирена или Кейт от Титаник (преди да потъне)  blush

Фани, раждаш ли?

Ина, аз май пропуснах да те поздравя.. Ти си машина човече!!! Не само, че трябва да се гордееш със себе си, а трябва да продължиш да мачкаш по същия начин  Bravo give_rose
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #204 -: юни 05, 2015, 08:10:42 »

Добро утро!
Тони, да ти е честито girl_haha За един приятна, за друг неприятна тема... Втората категория да не четат.
Аз казах, че кръщенката ми е била набързо, ама това не значи, че е умаловажена. Кръщавали са ме в Стария град в "Св. Богородица". Сега там е като че ли най-недостъпно за подобни мероприятия. Просто при мен са били наистина най-близките - родители и баби и дядовци.
Нямам такова именуване. sad Иначе в малката ритуална зала влязох за първи път голяма. Имаше една сватба, помагах на  фотографите и се шмугнах да гледам Тракийски ритуал. Много ми хареса вместо варианта на скования Менделсон. pardon Е, ние бяхме оженени от друга община, която за съжаление не предлагаше такъв ритуал.
Лелеее, как ме е яд и мен на една осветена лента. Понеже пък навремето имах автоматичен фотоапарат, още ме е яд и на лента, която е оползотворена на 20%. Просто някой щракач е натиснал копчето за връщане на лентата, като си е мислел, че сменя кадъра beating
Отивам да чета статията на Ина. Мярнах, че има снимка danceg
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: юни 05, 2015, 08:22:45 »

И тук е мрачно, девойки! А вчера каква буря ни хвана - хаххаах чак счупихме чадъра на Кари, явно си е харвсала някакъв друг, защото хич не й стана криво, напротив успокоява ме и ми каза направо да го хвърлим в контейнера. От снощи мисли дали да ходи на лагер с майка ми организирано от гимнастиката.
Хихихихи Тони - по голяма нужда да ми се доходи и почвям да си мисля дали не са родилни болки, че с всичките девойки с 2-ри бързо стана, а аз нали и с 1вото беше екстремно, та се ослушвам много тоя път  shok
Инче и Свеки мерси че ме светнахте за соц. Кръщенката, сичко ми е ясно вече. При нас няма кръстници и кръщелници, жалко. На един приятел португалец кръщелнижата му носи пръстените на сватбата, беше мн вълнуващо. На братовчедката децата са кръщавани, защото мъжа й е германец и казва, че кръстниците са им като втори родители  heart
Активен
alexandrova_90
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: юни 05, 2015, 08:53:12 »

Сега се сетих, че днес е 5-ти, сватбата ни е точно след 3 месеца, т.е закъсня ми подобаващо, само за да ми се измести цикъла и да ми провали първата брачна нощ  funnytooth Майтапа настрана, аз в бяло е ужасяваща комбинация, но аз в бяло по време на цикъл не,  немислимо е! shok insane

Фани, аз понеже харесвам 5-ти и подкрепих Свекърва за днешната дата, но нали ти казах.. Звездите ми говорят 8  Ще почакаш  pardon

Али, какъв е този Тракийски ритуал? Звучи интересно  smile smile
Активен
Alichka

« Отговор #207 -: юни 05, 2015, 09:06:07 »

Тракийският ритуал се изпълнява от няколко музиканта (примерно с гъдулки) плюс танцьори в народни носии. Вместо да звучи Менделсон на влизане, започват да пеят народни песни. Пее и се свири на живо. Така приканват булката в новата къща. Имаше нещо от сорта на "Стъпяй, пристъпяй, девойче...". Има украсено дърво за плодородие, държи се арка над главите на младоженците, включват и кумовете. Интересното е, че се редуват песни, танци и говоренето от длъжностното лице. Малко по-раздвижено е, а и ако има гости от други краища им е интересно. Самата малка Ритуална зала е полукръгла и е като амфитеатър (театър май го нарече Пандето, ама да ме поправя). Гостите са по стълбите и горе по площадката, а долу са младоженците и кумовете.
Ще потърся клип малко по-късно, че сега нямам време.
Активен
fanimira

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: юни 05, 2015, 09:11:01 »

Али, във В-на ходихме на подобен ритуал, там май се водеше Народен. Като каза за песента и се сетих, да определено става хубаво с подобен ритуал, има си и бръснене на младоженеца, забулване на булката, мн е въздействащо  heart
Активен
Alichka

« Отговор #209 -: юни 05, 2015, 09:21:08 »

Те някои го модифицират и го правят като посрещане в ресторанта с водещия Wink Там е по-популярно. Определено обаче си е изненада да влезеш в ритуална зала и да видиш нещо подобно.
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 61   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: