Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:06:13

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 61   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема-Юни 2015-Честит ден на детето!  (Прочетена 218535 пъти)

Lupercola
Гост
« Отговор #120 -: юни 04, 2015, 08:56:49 »

Цункам те по рьчичката да ти мине  Wink

В момента гледам "Истински Рай" по Емил Зола и много се наслаждавам  heart

Изгря малко сльнце и веднага така ми се доходи на Италия…. Кой зае дали ще ме огрее тая година  sad
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: юни 04, 2015, 09:08:15 »

Добро утро/Добър ден и от мен (Не знам защо първоначално написах насcrazy huhhuh.gif

Ина, на мен също ми се ходи в Италияяя  blum Идеята с вестниците и списанията е също много добра..

Аз съм супер сантиментална, но мама просто не е имала време.. Честно ви казвам, никога не съм виждала жена, която да работи повече от моята майка.. Размазва се.. Искам съвсем скоро да мога да си позволя, да я изпращам на екскурзии, да спре да работи по 13 часа, да се тормози по-малко за работа... Честно нямам толкова стимул, заради себе си, колкото заради нея  Yes

Миме, браво, ще се справиш и с дипломната  give_rose

Свекърва
, да е честит рождения ден на майка ти! Да ти е здрава, да те ядосва малко и да те радва още дълги години  give_rose

Нат, защо те боли толкова ръката, пропуснала съм нещо  shok heart
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: юни 04, 2015, 09:10:09 »

Здравейте!

svekarva и аз желая здраве на майка ти!  give_rose

always_and_forever, и аз гледах Връзки. Момичето ми е доста не приятно още от онзи филм Пътят Към Коста Дел Маресме, но е добра актриса, а Михаил Билалов много ме кефи по-принцип (само дето ме е страх от него хаха).
Гледах и филма с Каванч, ама само заради Каванч, мога и без звук да го гледам  tease
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #123 -: юни 04, 2015, 09:19:18 »

Специално погледнах кой е Михаил Билалов  girl_haha

Панда, дискусията в какво време се пише сегашно или минало?

Сега ще видя кой и Каванч. Мен пьк ми се подиграват малко за сантименталността…  blush
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #124 -: юни 04, 2015, 09:22:54 »

Ина, не съм сигурна какво ме питаш?
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: юни 04, 2015, 09:25:05 »

Инче,  give_rose мерси! Пък Михаил Биллалов стана известен сред младите с ролята си на Джаро в "Под прикритие".
Тони, имунизираха ме (реимунизация за дифтерия и тетанус) и тоя път много тежко понасям ваксината. Ръката ми се поду, боли ме, вчера не можех да я движа изобщо. Миналата година ММ имаше почти същата реакция, но само първия ден. Аз вече 4 дни се мъча като грешен дявол и не мога да спя, не се храня, щото ме боли, вдигнах температура и съм свалила 3кг. При нормални обстоятелства бих се радвала. Та тъй. Киселея си.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #126 -: юни 04, 2015, 09:27:10 »

Много гадно за тая ваксина  sad

Питах дискусията (последната част прди заключението) на дипломна, теза или научна статия, в какво граматическо време трябва да бьде, че май сме сбьркали. Вчера мернах някьде правилото и после се утрепах да тьрся, но така и не го намерих повече.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #127 -: юни 04, 2015, 09:32:42 »

nansita, много странно. ММ миналата година, като му я сложиха и аз му се карах, че ми се лигави, защото се оплакваше, че го боли. На мен като ми я сложиха и нищо ми нямаше, само един ден все едно имах малко мускулна треска. Дано ти мине вече (гуш)

inaxastra, при нас всичко се пише в сегашно историческо и основно в пасивен залог (да няма аз или ние). И да си призная, аз на мойта дипломна дискусия май нямах, пък за дисертацията още съм далеч от нея, но при нас всичко има по-различна структура, заради големите каталози.

едит: сега си погледнах дипломната - имам  дискусия, ама ние му викаме заключенеи на основната глава. И всичко е в сегашно историческо.
« Последна редакция: юни 04, 2015, 09:35:15 от pandapanda » Активен
always_and_forever
Публикации: 2489

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: юни 04, 2015, 09:48:52 »

Нат, и аз съм изпуснала това с болките ти. Дано скоро ти мине.  blum
И ММ трябваше да ходи на ваксина, но е забравил и сигурно ще го пращам тия дни, защото той сам няма да се накани. Дори не знам каква е тази ваксина, но личната му е казала, че трябва да отиде.

Панде, аз този филм Пътят Към Коста Дел Маресме не съм го гледала. За коя актриса стана на въпрос? Тази малката ли? Аз съм много зле с имената на тия актьори, понеже като цяло не обичам бг сериали.
Като за начало този ме грабна, но ще видим натам какво ще стане.

И аз гледах филма с Къванч, ама си трайкам, защото ме е срам да не ми се смеете. Всичките му филми гледам pardon Много е добър, ама много.  blush
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #129 -: юни 04, 2015, 09:51:18 »

Мерси много  good  give_rose give_rose give_rose

За пасивния залог разбрах, в час сме. Но ако ми дадеш примерно изречение в сегашно историческо цена няма да имаш (за да си дам сметка на какво отговаря)  blush
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: юни 04, 2015, 09:59:35 »

Миме, ти си отскоро и не знаеш, че тук сме фенки на Къванч Wink

Да, за малкото момиче става дума. Има една много особена физиономия (което за актриса е супер, аз ведната я позанах, макар, че не и знам името) - Анжела Недялкова се казва, проверих Wink

inaxastra

"Изследването показва, че нивото на сложност на тези фризури е високо още от ранно архаичната епоха, като през целия период от последните десетилетия на VI до средата на IV в. пр. Хр. те се развиват и обогатяват с варианти. "

(много си обичам дипломната работа - за прическите върху керамиката е. сега тия митове и култове, на моменти са ми тъмна Индия)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #131 -: юни 04, 2015, 10:02:09 »

Това не е ли просто сегашно време?  crazy
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #132 -: юни 04, 2015, 10:03:46 »

Гледах Връзки. Играта им е пак като на сценични актьори. Трябва да погледна дали сценарият е български, твърде далечно ми звучи за ССБ /средностатистически българин случващото се.
"С Русия в сърцето" го хванах почти към средата. Отново моите адмирации към турското кино. Уж турци, ама така хубаво са хванали руския характер от онова време, шапка им свалям. Къванч Татлъту също прави страхотен образ, даже стойката му е като на руски офицер. Главната героиня Шура толкова ми напомня за Джулия Робъртс, че чак проверих преди малко коя е изпълнителката. Ако продължа да го гледам, ще е само заради играта и актьорите. То и няма друго какво да гледам докато го няма Родният и не е обсебил спортните канали....Хвърлих и око на Скорпион, но веднага превключих.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: юни 04, 2015, 10:04:18 »

Добър ден!
Свекърва, честит рожден ден на майка ти! Да ти  е жива и здрава!
За турския филм, за Русия ли говорите? Вижда ми се много странно турци да правят филм за Русия  crazy. Сигурна съм, че нашите го гледат като хипнотизирани, от тях ще разбера каква боза ще е.
Нансита, скоро да мине ваксината! Нали знаеш 24 часа не я мокри, че аз не знаех  и 10 дни адски болки и накрая колко гной имаше...
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #134 -: юни 04, 2015, 10:05:30 »

Сегашно историческо време – предаване на минали събития със сегашно време.  Сегашно историческо време се използва в художествени текстове, в народното творчество, в научни текстове.
Рататуй, филмът не е за Русия. Главният герой е етнически турчин и после действието ще се пренесе в Истанбул, защото по любовни сблъсъци го гонят от Русия. Ама първата серия е запознанство на бал в Петербург и главната героиня е рускиня.
« Последна редакция: юни 04, 2015, 10:12:43 от svekarva » Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 61   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: