Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 05:42:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :)
Страници:
1
...
49
50
[
51
]
52
53
...
77
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :) (Прочетена 260375 пъти)
pandapanda
Баш Майстор
Re:Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността
«
Отговор #750 -:
май 21, 2015, 08:43:23 »
Здравейте
Аз в университета нямах възможност за преписване, защото изпитите ни 99% бяха устни. Някой преподаватели толкова дълго изпитваха, че понякога седиш и си говориш с тях 40-50 мин и накрая то не ми пукаше вече. Повечето ни изпити бяха по два дни до към 22ч. Аз много се стресирах, по край някои изпити, но определено бяха хубави времена. И повечето ми преподаватели бяха много готини и интересни.
Ама в училище прекалявах с преписването. По едно време реших да уча повече, че ми беше писнало да правя пищови.
Пък понеже и аз бях чувала, че в чужбина ако хванат някой да преписва го изключват, си мислех, че и в Англоамериканското, ще е така, ама мойте са ги хваща ли и няма последствия. А най- ми е смешно, че там понякога ги оставят сами по време на тестове, ама нали са все егоистчета и няма кой да ти подскаже.
Отплеснах се малко, ама нали ученето ми е все актуално.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #751 -:
май 21, 2015, 08:49:32 »
Брутру булки, те ви Спасовден !
Те ви и кофи, както го обичам - кьсо и без захар.
Раззелени се и вие се разхукнахте.
Аз и днес сьм вьрзана кьм книжата и леглото. Вчера вечерта си дадох сметка, че цялата таблица с данни е грешна и цялата статистика, която сме правили до момента сьответно е неверна.
Добре, че Фабио ми помогна, че аз с моя Мак не владея Ексел. Хоп, 3 часа хвьрлени на вятьра за оправяне на бакии. После ди догледах филма, който свьрши щастливо, всички се изпожениха, даже и старите и си легнах чаааак в 1 часа.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #752 -:
май 21, 2015, 08:52:33 »
Хахах като каза за Мак и Ексел.. Онзи ден идва кумата и ще правим презентация за състезанието по Предприемачество, в което участваше.. Добре, ама аз идея си нямам как се прави презентация на Мак, а тя не си взела лаптопа... Накрая привикахме моята приятелка с друг лаптоп, за да я направим
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #753 -:
май 21, 2015, 08:53:25 »
Привет!
Снощи съвсем официално казаха по телевизията за "изтеклите отговори" от матурите и цената, на която се продават. 100лв.
И за темата по български също се е знаело във ФБ от предния ден. Ужасно е за всички...Спомням си, как едно време, когато кандидатствах за английската гимназия, моя съученичка изкара 6 на изпита по математика и 6 на преразказа. После едва завърши, де. Ама какво от това, нали не се блъскаше да пътува по 400км. като нас, останалите, до други градове и да живеем още на 14 години по пансиони. Момичето след време си призна, че е знаела задачите и преразказа предварително. Винаги все от някъде нещо изтича, как не ги запушиха тези дупки....
Или пък да се падна от другата страна на дупката
.
Та така, приятен и ползотворен ден.
На именниците - честито!
Инка
, много ти късо кафето.
Винаги съм се чудила на вярността на римата статистика- стъкмистика
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #754 -:
май 21, 2015, 08:58:50 »
Кьсо ама силно
Стькмистика, то си е горе-долу така, все пак са само вероятности базирани вьрху изчисления.
Аз освен с Мак с друго не мога да работя. Дори копчетата не ги знам кьде са, едва изкарах изпита по статистика, че беше на PC и не знаех как да маркирам няколко стойности едновременно и да изключа една от тях, толкова сьм зле. При мен е с друг бутон
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #755 -:
май 21, 2015, 09:03:29 »
Ина,
знам как е и аз съм така и като седна на нечий лаптоп, почвам да натискам с два,три пръста по пада.. или да правя нормалните движения, с които извършвам някаква комбинация на Мак.. На работа съм с настолен компютър, който ме изнервя на макс.. но шефа не приема офертата за Мак
Свекърва,
мислех, че е поредната глупост, но този път си е съвсем истина и е доказана. Говорителка на МОН, казала че не били изтегли от министерството отговорите, е от вкъщи ги разпространих, признавам
Има някакви снимки из фейсбук пространството, как от публична страница на Пейо Яворов е написано предния ден, нещо от сорта "Припомнете си за мен".. Вече не знам да вярвам или не на тези неща
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #756 -:
май 21, 2015, 09:11:12 »
Момичета, малко съм
от текущата дискусия.
Знаете ли как може да се промени името на тема, която съм пуснала. Изяла съм една цифра от nickname-а на съфорумка и сега ми е гузно
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #757 -:
май 21, 2015, 09:18:27 »
Вече нищо не може да ме изненада в системата
има т.нар. "колеги", които седят вкъщи решават матурата и после я пускат за разпространение, така че дори и да не изтекат от министерството, в 10:30 на самия ден при желание и средства съответния зрелостник може да си изкара 6 на матурата без проблем. Има една огромна група частници, които и без това не разчитат на държавната си работа и се стараят само за частните си ученици, та хич не се изненадвам да се наемат да им "помагат" и на самия изпит. Всичко за пари, уви!
жалко за чудесните колеги, които се опитват да ги научат на нещо...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #758 -:
май 21, 2015, 09:23:39 »
Нанси, трябва да помолиш модератор да я оправи
Сьжалявам ако звучи обидно, но все повече се отвращавам от Бг, която за 20 години ако е мрьднала избощо е било назад.
Активен
nansita
Баш Майстор
«
Отговор #759 -:
май 21, 2015, 09:34:15 »
Ина, Благодаря! Писах на Мяука, дано да може да ми помогне. Ех..заплес съм и това е.
По темата за матурите - недобросъвестни хора колкото щеш. Няма лошо да приемат с резултат от матурите, ама после във ВУЗ да има цедка. Аз още се изумявам как имах колеги, които нямаха елементарна представа от биология за 6-10 клас и учеха в нашата специалност. За изпитите ни по анатомия и физиология съм им давала да четат от учебника за ученици (8-9 клас,мисля беше). Чак тогава четяха лекциите и атласите на Синелников и то пак с хиляди обяснения от мен. Ама поне аз се подготвих тогава. Най-фрапиращият случай беше един колега на ДИ, който дойде и без срам ме попита коя гарнитура е за ГОРНА и коя за ДОЛНА челюст. Хора, това се учеше в първи курс. Как тоя човек изкара толкова години- не знам. Още се ядосвам, като си спомня.
Цялата ни образователна система е такава. Всички сме отличници, а малко имат реалните познания. Затова и никой не гледа с колко висока диплома си. Понеже им е ясно как стоят нещата.
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #760 -:
май 21, 2015, 10:29:52 »
Няма да забравя, на изпита за 7 клас, уж сутринта теглят темата на случаен принцип и няма как да се знае, а на предния ден говоря с една приятелка, майка й учителка, с доста връзки и момичето ми каза, че ще се падне Маминото Детенце и аз викам, абе глупости, точно това пък да се падне. Все пак си прочетох твмата няколко пъти за всеки случай и слава богу, защото познайте какво се падна.
а после, нямало как, твмите в пликове, дрън дрън, всичко се знае и е нагласено, корумпирана и гадна държава, това си е.
Преписване в чужбина няма как, там са така направени изпитите, че първо няма време и писле няма какво да препишеш, то като е нещо дето трябва да се сметне или анализира какво да препишеш? Не е като в Бг, оставят те на изпит по 4-5 часа и малоумен да си, ще препишеш, в Англия изпит 1-2 часа, то докато извадиш пищова и свършил изпита.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #761 -:
май 21, 2015, 10:40:53 »
Цитат на: Vivi20 в май 21, 2015, 10:29:52
… в Англия изпит 1-2 часа, то докато извадиш пищова и свършил изпита.
Да и тук е така.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #762 -:
май 21, 2015, 10:45:10 »
Аз изпит по-дълъг от 2 часа никога не съм имала.. По програма са заложени 4, но никога не са ни давали повече от 2.. С изключение на държавния там имахме 4 по програма, дадоха ни 3..
Активен
always_and_forever
«
Отговор #763 -:
май 21, 2015, 10:57:26 »
Здравейте
Май ще се получи дълго писаница, ама от вчера не съм влизала и съм изпуснала някои неща.
Първо искам да благодаря на всички за пожеланията към ММ.
Наде
, много ме изкефи твоето.
Подарък така и не успях да му измисля.
Може би ще излезем тези дни да си избере нещо. Предложих му чантичка, защото неговата вече
Иначе запретнах ръкави и му направих две торти - бишкотена и палачинкова. Много добре се получиха. Имаше и свещички.
Аз като малките деца се радвах. Много обичам рождените дни, особено неговия.
Вечерта щяхме да излизаме само двамата някъде, но ни звъннаха наши приятели и решихме да сме с тях, а ние да си излезем петък или събота само двамата, както си обичаме.
За сега мисля да не се включвам в залагането (колко грубо звучи, съжалявам
) за датите на
Ина
и
Фани
. За
Миленка
така и не познах. Даже доста се размина моята дата. Когато, тогава.
Фани
, малката Кари е голяма умница. Добре й го е казала на свекърва ти.
Впрочем, много ми харесва и на мен името й.
Инче
, тези вашите съседи ме изумяват. Аз изпадам в ужас, когато чуя някой да охка и пъшка. Отвратително ми е. Не знам как да го обясня, но все едно ме хваща срам от това.
Една година работехме на морето с ММ. Та една вечер, след работа сме седнали пред квартирата и си говорим.
Изведнъж като започна едно викане, пъшкане, охкане - побегнах като попарена и се прибрах набързо вътре.
Не знам, срам нямат ли тези хора. Вярно, че си е човешко, но чак пък толкова показно.
И темата за образованието пак сте подхванали. Тя си няма край де.
Аз съм ходила 3 пъти на поправка и то по счетоводство. Там си беше ясно, че 80 % от студентите ще бъдат скъсани. Бяха ни предупредили.
Три пъти едни и същи задачи и все не ни пускат. Накрая с тройки едвам ни пуснаха. Има си преподаватели, които много се заяждат със студентите, без причина.
Има и такива, които се държат така, все едно са първи приятели. Изобщо, разнообразие да има.
На мен почва да ми писва обаче. Постоянно слушам как всичко в Академията в Свищов е корупция. Как ректорът краде, лъже и маже. Този човек ни затърка от всякъде. Подигра се с това, което е градено толкова години. Дори сега, когато го сменят, не е гаранция, че нещо ще се промени. Ректор може да стане поставен от него човек. Как ще се изчисти името на университета ни, не знам. Преди е било гордост да кажеш, че си завършил там, а сега дори срам те хваща. Онзи ден бях на интервю за работа и когато ме попитаха къде съм завършила, признавам си, че не исках да отговарям. Вече не знам как ще се приеме това в очите на работодателите. Заговорихме се и аз им споделих, че вече не съм сигурна дали това ще прави добро впечатление, както е било преди. Оказа се, че и двамата са завършили там, така че ме разбраха много добре. До къде стигнахме, да се срамуваш ли или да се гордееш с дипломата си?! Отчайвам се просто.
Жалко за всички, които са си посветили живота там (преподаватели) и жалко за всички студенти, които тепърва ще учат. Сигурна съм, че има кадърни хора, които не заслужават това. Има и кадърни студенти, които са отишли там с цел наистина да научат нещо. Дано нещата да се променят към по-добро.
А за пробива в матурите, какво да кажа, освен че не се учудвам, въобще.
Това си е от край време и се съмнявам нещо да се промени. Има го тази година, догодина ще е същото. Аз вчера във фейсбук срещнах една страница на Елин Пелин "Няма да съм аз" или нещо такова.
Аз не мога да преписвам. Неспокойна съм. Все си мисля, че някой ще ме види и постоянно се въртя. Опитвала съм се, но се отказвам.
Напълно съм съгласна, че трябва да има някаква цедка в университетите. Уж лесно влизаш, а трудно излизаш, пък то изобщо не е така. Още по-лесно завършваш
Е, олях се малко, съжалявам....
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #764 -:
май 21, 2015, 12:04:57 »
Ина
, за кой филм говориш? Нещо ми се е скапало, да взема и аз да своднича и да ги изпоженя всичките
.
Днес съвсем си е Спасовден...Изненад
а
ха ме с гости от страна на леля ми. Представете си на какво съм подложена: майка ми /на 88/ и леля ми /на 86/ са надули телевизора до дупка, обсъждат някакъв сериал и се надвикват, като в същото време плюят по снахи, дъщери и зетьове, партии и коалиции и обсъждат новата пенсионна реформа. Преди малко им съдействах да се обадят по познати да им честитят именните дни - набирам номера, чакам някой да отвори, после крещя кой се обажда, двете искат едновременно да говорят и слушат и настава едно надвикване и блъскане на сближени глави, после никой нищо не разбира и трябва отново да набирам и да моля някой "млад" да предаде на отсрещната страна благопожелания. Съседката има бебе и преди малко дойде любезно да ме помоли да намалим децибелите, че малкото се стряскало. Изобщо.....
Активен
Страници:
1
...
49
50
[
51
]
52
53
...
77
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :)
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден