Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 27, 2024, 15:10:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :)
Страници:
1
...
47
48
[
49
]
50
51
...
77
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :) (Прочетена 266314 пъти)
nansita
Баш Майстор
Re:Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността
«
Отговор #720 -:
май 20, 2015, 11:25:46 »
Фани, много красиво име има малката. Да ви е жива и здрава. И какви бисери вади
Ама си е право дететео- баба на 3 внучета, пък сега се сетила да чете. Ахахахаха, уби ме тая баба с "истеричното" гадже
Инче, затова ще да е (скърцането). Не се знае още колко ще може човечеца.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #721 -:
май 20, 2015, 12:11:31 »
Е сега ми се обади секретарката на университета. Тя е бьлгарка и вчера като ми получила мейла по името първо не разбрала, че сьм аз, пьк после си дала сметка и откьде ми знаят телефона не знам, но е сигурно че трябва да се явявам на поправителен. Защото тьй като дипломната е вьрху двата семестьра, а аз ще я защитавам след един месец, за пьрви семестьр няма да имам оценка по нея и сьответно няма как да се компенсира.
Поправителен… Ура ! Последното, което си нямах още.
Не се кося, да не си помислите, Хич не ми е зор даже. За два дни ще го подготвя, нали сьм го учила вече ведньж. Ще го преживея
«
Последна редакция: май 20, 2015, 12:27:07 от inaxastra
»
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #722 -:
май 20, 2015, 12:28:36 »
Бе зор си е да ти кажа. Това да чета за поправителен ми е кошмара. Два пъти ми се случвало, и макар, че и двата пъти имах 6 на поправката, предпочитам да имах 3 на редовен и да не се занимавам.
А тая система "взел си го, а не, не си го взел" ме кара да си оценя нашата половително
А тоя хейт към чужди системи от моя страна не е случаен - малката пак са я затрупали с проекти и за да успее с нейния перфекционизъм, единственият и шанс е да отвлека учителя ѝ по математика. Защото моите математически възможности се изчерпаха и не мога да и помогна.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #723 -:
май 20, 2015, 12:30:26 »
Ина, знам колко е неприятно.. Единствената ми двойка в живота беше по Основи на правото, защото преподавателката не полагаше усилие да прочете работите ни, дори и поставяше оценки, като отделяше 5-6 книжки и слагаше положителни оценка, а на останалите - брадва. Като видях, направо ми идеше да я размажа, ходих да се разправям, защото подсказвах на всички и накрая аз имам 2-ка, останалите също де, ама две от момичетата имаха 5-ци
Каза, ако искам да свикам комисия и т.н, при което на мен не ми се занимаваше, защото работех и мирно и кротко си изчаках датата... Отивам не бях прочела нито буква повече, защото аз наистина бях учила за дадения изпит, викам каквото помня това, тя така или иначе не ги чете.. Отивам на изпита зала пълна с хора, даже отвориха втора зала, защото желаещите бяхме много
Имахме 394239423 човека квестори, падна ми се 1:1 същото, което писах и на предния изпит.. Свърших бързо и дадох да ми проверяват написаното, падна се при друга преподавателка за щастие! Писа ми 5, но този път беше реална 5-ца, защото наистина бях забравила да напиша от яд и бързина да свърша първа
, нещо основно..
Не, че има общо, ама тая ми 2-ка ми е болна тема и се отпласнах... Та, ти ще си се явиш, ще изкараш изпита и толкова.. Със сигурност не ти е до това, но няма да е трудно, ако си се готвила и преди
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790
«
Отговор #724 -:
май 20, 2015, 12:34:05 »
Ти да не си учила икономика в СУ, че ние имахме едни такива дето на свободен принцип пишеха оценки.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #725 -:
май 20, 2015, 12:36:06 »
Финанси в Икономическия във Варна
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #726 -:
май 20, 2015, 12:38:53 »
Не, само ми е забавно, че имам един от най-високите успехи в курса и тряба да ходя на поправителен. Ще взема да изкарам 16 и да депресирам народа
Досега можех поне да им затварям устите, като кажат "Ееее ти не знаеш какво е ниска оценка" и им отговоря, че "О, да знам, по невро имам 3,5"
и те са е така
Супер забавно !!!
С моето 3 имам по-висок среден успех от повечето
(извинете ме, ама наскоро ми умря циганката и поех нейните задьлжения
).
Активен
Alichka
«
Отговор #727 -:
май 20, 2015, 12:40:08 »
Цитат на: pandapanda в май 20, 2015, 12:28:36
динственият и шанс е да отвлека учителя ѝ по математика. Защото моите математически възможности се изчерпаха и не мога да и помогна.
Скоро и мен ще включите във вашите академични среди. Днес пак ще изпитвам Мишлето. До сега се справя добре. Нещо се стресна, че изпитът му бил по-рано, той не запомнил добре. Представяте ли си - всички родители с дечурлигата пред университета, а аз с детската количка и припитвам за последно мъжо
Аз от унито съм доволна от правните ни дисциплини. Най-полезни са ми и до днес. Е, волът ми се отели с някои... Особено Административно право и процес беше ад, ама го взех. Не са ме късали. Но куриози колкото щеш.
Хахааха, сетих се. Моя колежка разказваше за неин приятел в УАСГ. То като виц звучи... Преподавателят хвърлил книжката през прозореца и казал "Ако се върне обратно - ще ти пиша 6.".
Не щеш ли, вън мела чистачка и понеже изпитът бил на първия етаж - книжката полетяла обратно
Предполагам преподавателят е бил два пъти повече
И като го чуеш това из коридорите баш преди изпит... Отива дисциплината на вятъра!
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #728 -:
май 20, 2015, 12:42:51 »
Значи преподавателите в цялата страна имат същите навици, хахаха. При нас пак така даваха по някои предмети да се преписва и после разделяха тестовете на купчинки и пишеха като на тото 4,5 или 6, ужасна тъпотия.
Аз съм ходила на 3 поправки, беше ужасно, понеже бяха супер омразни предмети. Така се радвам, че е минало вече. Онзи ден братовчетка ми гледа детето и вика "искам да съм на нейната възраст", аз пък хич не искам, тия ученически и студентски години, нямаше такива нерви и стрес, сега не е лесно, но не знам, не искам да съм пак бебе със сигурност, хаха.
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #729 -:
май 20, 2015, 12:50:17 »
Ali
, много се смях на историята с книжката
А това с ТМ е супер, толкова искам Илиян пак да учи нещо, ама е такъв мързел.. Взел си е държавния изпит с 6-ца, а дипломната работа я мотае повече от 3 години
Тъпо, та тъпо
Виви,
ние пък с едната ми приятелка, с която преди живеехме заедно.. Онзи ден тъкмо обратното си говорехме.. Беше толкова приятно.. Целия стрес да учим от сутрин до вечер за изпитите, как отиваме на изпит и все си мислим, че нищо не знаем, излизаме и "О, нищо не сме направили", а после бам 5-6.. Аз не се вписвах много де, че винаги излизах от изпит и виках, егати лесното.. Много ги дразнех всичките колеги, като кажех така.. хахах Беше си айляк работа... Нямах търпение да започна да работа сериозна работа, а сега ако можех да се върна, ама с тоя си акъл (колкото и да не е много
)
Активен
Alichka
«
Отговор #730 -:
май 20, 2015, 12:51:50 »
А то на нас тази тъпотия с купчинките и тотото беше баш на държавния. После поправяха оценките и бяхме някои с по 50 стотни отгоре в дипломите. Пълна дивотия! Подигравка беше и самата церемония по дипломирането.
Иначе е имало случаи аз да бера срам. Трудово право (супер интересна дисциплина за мен) имахме 4 последователни часа. Да, ама аз трябваше да си тръгна след 3-я, че гонех влак към Пловдив, а не ми се оставаше още един ден в София. Е, изнасях се със сакчето тактично. После преподавателят ме заполнил и на изпита ми задава въпроси, аз отговарям, ама съм се притеснила. В един момент ми вика "Вие, колега, супер сериозно отношение имахте целия семестър... Много съм доволен от Вас..." Аз
Толкова да не го очаквах това отношение от него!
С тия нерви жените рано прегряваме и не ни се учи. Най-големите айляци, сега разбрах, че докторанти ще стават. Ми те на лекции не идваха. Сега се сетиха да учат. Нещо като на Фани свекървата
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #731 -:
май 20, 2015, 12:54:16 »
Как така на тото бе???
И после не ви кефела тукашната система
Поне е реална.
А изпитите анонимни ли са?
Активен
alexandrova_90
«
Отговор #732 -:
май 20, 2015, 12:56:53 »
При нас анонимен беше само държавния изпит.. Другите си слагаш изпита в книжката и така, предваш
Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #733 -:
май 20, 2015, 13:00:39 »
Не, не са анонимни.
Аз съм учила и в София, и в Англия, в интерес на истината в София имахме много малко предмети и преподаватели, които бяха интересни и стимулиращи. Основното беше помнене наизуст и яко пищови.
В Англия имах само 1 предмет, където преподавателката беше супер луда и откачена и нищо не научих от нея. Другите бяха впечатляващи като знания, опит и още ги помня повечето, страхотни бяха.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #734 -:
май 20, 2015, 14:01:32 »
Много малко креативност има в преподаването, четем от учебници от преди 100 години, написани на неразбираемо изфантилен език и наученото отива по дяволите в дълбините на кратковременната памет, защото практика учи друго, света около теб учи друго и ценностите ни дори учат друго. Резултатите от изпитите са 100% субективни, защото не са анонимни и т.н. В милиони пъти по-доволна съм от обучението си от практиката ми, отколкото от университета, ама дай Боже всеки да намери работа.
Гледате ли по Нова как в последно време ни изтипосват в Петрич?
Активен
Страници:
1
...
47
48
[
49
]
50
51
...
77
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Май 2015 - С труд по пътя към книжовността :)
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден