Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 23:31:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
Страници:
1
...
46
47
[
48
]
49
50
...
84
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април! (Прочетена 275163 пъти)
ratatui
Баш Майстор
Re:Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
«
Отговор #705 -:
април 17, 2015, 15:03:29 »
Фани, моля те не се измъквай, а кажи за клипа дето ни пусна!
Дано скоро се оправи малката.
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #706 -:
април 17, 2015, 15:05:12 »
Цитат на: nadelina88 в април 17, 2015, 14:48:52
След нея мисля да премина на Xplist - За Нея.
О, това е страхотна песен. Жалко, че навремето не получи много гласност. Д-р Пит също имаше добри неща. Ама то в ерата на нелегалните дискове тия песни си ги разпространявахме като в секта
Майлито само я знам като име - хич не ща да я гледам и слушам. Много ми е досадно по вестници и списания като запишат за такива "звезди"
За бабите ми е смешно, като кажат "Аз сериали не гледам. Само онзи от 19 часа...". Върви разбери кой, при положение, че по това време вървят по 5 наведнъж
Фани има много да разправя. Само се измъква.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #707 -:
април 17, 2015, 15:35:01 »
Панди
, В навечерието е за българин, либоф голяма....Прочети го, ако ти се четат тежки и революционни.
Мариолка
, не и отнемай малката булка на свекървата, голяма драма се завихри тъкмо сега. На филма му падна научнопопулярната стойност и ме дразни, ама пък потвърждава разни неща за съдбата.
Селесте не съм гледала, Касандра - също. Сега си припомням за хиляден път Всички обичат Реймънд и се хиля на поразия.
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #708 -:
април 17, 2015, 15:37:04 »
svekarva
, точно много тежка и революционна ми се видя. Може да я оставя за зимата
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #709 -:
април 17, 2015, 15:38:44 »
Цитат на: svekarva в април 17, 2015, 15:35:01
Панди
, В навечерието е за българин, либоф голяма....Прочети го, ако ти се четат тежки и революционни.
Сега си припомням за хиляден път Всички обичат Реймънд и се хиля на поразия.
От както спряхме да гледаме новини ,винаги гледаме бтв комеди и Реймънд ,снощи много се смях на серията за гейовете.
Преди това гледахме Майк и Моли,установих ,че гледането на новините и облъчването ни с разни тикви много ме натоварваше....
Сега даже намирам за смешен и Домашен Арест
Активен
Alichka
«
Отговор #710 -:
април 17, 2015, 15:52:11 »
Ние също се смеем много на Реймънд. По-смешното е, че сме сходен случай. Само дето при нас тъщата живее отсреща, а свекървата малко по-далечко
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #711 -:
април 17, 2015, 15:54:40 »
Тръгвам от думата "революционен" и се сещам за "Стършел", трябва пак да я прочета. Това ми е една от най-любимите книги.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #712 -:
април 17, 2015, 17:13:22 »
Цитат на: svekarva в април 17, 2015, 15:35:01
Панди
Мариолка
, не и отнемай малката булка на свекървата, голяма драма се завихри тъкмо сега. На филма му падна научнопопулярната стойност и ме дразни, ама пък потвърждава разни неща за съдбата.
Селесте не съм гледала, Касандра - също. Сега си припомням за хиляден път Всички обичат Реймънд и се хиля на поразия.
Аа ма моля ти се как ще и го отнема,а съм толерантен човек, даже и ми разказа какво става и ми стана интересно но много бавно върви, ще видим Джевдаш ( как се казваше) ще си върне онази втората малка булка хахах
Всички обичат Реймънд е класика, ние за това избрахме да живеем малко по далеч от свекърите.
«
Последна редакция: април 17, 2015, 17:16:53 от mariola85
»
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #713 -:
април 18, 2015, 07:20:44 »
Здравейте, бамбини
на вас бре. Много добре се досетихте за сюжета на клипа. Уж никой не гледа сериали пък всички знаят Касандра или Селесте
А пък тая в клипа, баба я гледа в някъв сериал по Диема Фемили - Дила се казва... Умира за нея. Та така за автора на песента да добавя - Челик хем текста хем музиката е негова, също така пее и мъжката част. Един от най-известните турски поп изпълнители - още от 91-2 някъде пее. Въпросната песен излиза през 2001 г. Женския глас е на Изел. И тя е много известна, като Мария Илиева да речем. Заглавието означава "Обет". Този обичай да ги сгодяват още в люлката все още го има в Анадола. Даже ако стане така както в клипа. Момчето, което се връща от Истанбул трябва да убие мъжа на момичето, за да си спаси честта.
И ние имаме странни обичаи ама това ми се вижда направо анормално. Колко трбва да ти е промит мозъка, за да го направиш?! Имаше ожесточени дебати по книгите на Орхан Памук и Елиф Шафак точно защото пропагандират различна прозападна гледна точка на нещата. Първия например дълго време не можеше да стъпи в родния Истанбул, а човека е с Нобелова награда
Пак се отплеснах... На Свекърва сватбата е била уникална, я бързо да каже - идваха ли на блага ракия?
Лек ден на всички!
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #714 -:
април 18, 2015, 07:37:23 »
Касандра и Селесте бяха първите и единствени сериали по онова време,дори и да не ги е гледал човек ,е слушал за въпросните дами.Аз съм в потрес от това колко млади хора гледат турските и индийски сериали.На бабите тотално им промиха мозъците,аз единствения турски сериал който гледах и то щото го даваха следобед по нова беше 1001нощ.
На сестра ми и се подигравам много за Малката булка тя е голям фен на този сериал
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #715 -:
април 18, 2015, 08:42:13 »
Когато става въпрос за женене на малки деца, за мен най- красивата и тъжна история е "Дервишово семе" на Хайтов. То Хайтов ми е един от любимите и стои до томовете на Чудомир, заедно с Емилиян Станев. Обичам разкази. за мен майсторството на един писател е да може с малко текст да каже много.
juji
, Малката булка не е лош за пубери. Поне показва колко е важно да се учи, какво е семейството и как трябва да се води спор. Погледай няколко серии със сестра си и тогава я будалкай. Обичаите им са твърде далеч от нашите схващания и не можем да ги разберем, но не виждам причини да не ги знаем.
Гледам турските сериали през два- три. Север- Юг, първата част, ме накара сериозно да се замисля за нещата от живота...Да не говорим за страхотната игра на всички артисти. За мен са прекалено тежки и си ги спестявам като пропускам някои. Но след такъв сериал, американските просто ми тъпеят с повърхностния си хепи енд.
Фанимира,
тя, нашата беше малко по- сложна. Ние се оженихме заради разпределение, трябваше да си запазя мъжа от ходене в Сатовча. Подписахме в Пловдив, само с колеги и после ходихме на сладкарница, на 24.12., на Бъдни Вечер, но тогава не се празнуваше. Свекърите искаха сватба и я направиха по техните обичаи през април, та булката Ивана /тоест аз/ си беше е.....
, та нямаше как да правят "блага ракия". Хаха, но по Нова Година, седмица след подписването, ходихме при свекърите и те ни разделиха да спим в отделни стаи, щото "какво ще си кажат хората". Какво значи едно свидетелство за брак, без църковен /аз не бях кръстена/, без сватба
. По принцип още тогава "благата ракия" беше само събиране на близки роднини да доизпият ракията, без развяване на ризи и разни доказателства за честност и почтеност. Пък и аз не съм толкова стара, само на 61 съм
и съм трето поколение безсрамна гражданка
.
За добро или за зло, аз страдам от доста предразсъдъци и Македонецът е единственият ми секс партньор. Хаха, то и по тази причина сигурно все ми е мерак и все за мъже говоря
. Както и да е, бяхме се опитали да направим нещо седмица преди подписването, ама така и не разбрахме какво точно е станало. Аз, нали съм си карък, видях петно на пликчетата чак след неговото тръгване. И кел файда, като му казах по телефона...Скрих "съкровището", ама майка ми намерила гащите и старателно ги изпрала, даже в белина ги топнала. Аз, ако съм мъж, няма да повярвам на такава девственица. Абе, будала голяма съм
, ама - на, характер с ранена в Рак планета...
Иначе, преди да подпишем, до последно не знаехме дали няма всеки да си стои по къщата след брака. Той беше в общежитие с още трима души в стаята, ние живеехме в две стаи с точно четири легла и или брат ми трябваше да спи с майка ми и баща ми, или с нас. Аз, като пловдивчанка, нямах право да съм в общежитие, пари за квартира нямахме. Хихи, неговите съквартиранти отидоха при приятели по други стаи, а мен тайно ме вкараха в стаята. Да е жива и здрава портиерката, че се правеше, че не ме вижда. Та "благата ракия" беше по този повод. На следващата вечер цялото общежитие се извървя през стаята да ни попита как е минала първата брачна нощ, да ни остави нещо, което вече не им трябва за бита
, а аз наистина правех ракия със захар на един спиртник. Отиде една дамаджана ракия, дълго време воняхме на спиртоварна...Пък ракията беше "върла и люта" македонска
Активен
TeddyLisheva
Ентусиаст
«
Отговор #716 -:
април 18, 2015, 08:56:02 »
Хилоууу
тази седмица го ударих през просото, хич не съм влизала да ви видя. Ще наваксам тея дни и ще се опитам да ви изчета
Чакайте да ви се похваля. В четвъртък имахме вечер на специалността от университета. Събрахме се студенти от специалността от всички курсове иии всичките ни преподаватели дойдоха. В едно заведение бяхме иии беше супер супер супер яко !
Така не бях се забавлявала от много време вярвайте ми ! И то не със студентите - те масово стояха по масите и пиеха. С преподавателите обаче направо бяхме във вихъра си - танци да видите !
Имах възможност първо да седна да си поговоря с преподавателите в неформална обстановка, като с приятели и останах очарована от тези хора. Наздраве след наздраве и след малко бяхме на хорото . Само си представете кооолко огромна ми беше усмивката докато танцувах между един от любимите ми асистенти и един лектор , който също харесвам страшно много. Направо сияех !
Много танцувахме , ама много ! Хора, ръченици, рок, ретро и като за финал направихме един латино-маратон ! Просто не съм спряла да се смея с тях! В края на вечерта ме поканиха с тях на бар , да довършим празненството.
В петък се видях с няколко от преподавателите ( при някои от тях имах и лекции) и останах изненадана от отношението има към мен , държаха се много много по-фамимлиарно от преди. Говорим си ( макар и аз да им говоря на Вие ) все едно сме приятели. Толкова съм щастлива , че не мога да ви го опиша
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #717 -:
април 18, 2015, 09:07:09 »
Свекърва, благодаря за разказа
Задоволи любопитството ми! То по това време са си били такива обичаите, но само формално. Мои познати може би 4-5 г. по-големи от теб са ми казвали: Абе ква ти първа брачна нощ
ние докат се земем си бяхме омръзнали, хахаха
Пък за другото какво е казал Оскар Уайлд : Единствения начин да се оттървеш от изкушение /демек мерак/ е да му се отдадеш
тъй че както казва щерката :Go, Diego, go
Активен
TeddyLisheva
Ентусиаст
«
Отговор #718 -:
април 18, 2015, 09:27:13 »
Ехеее,
свекърва
, голяма история! Честно много ми беше интересно. Боже за какво кратко време колко се е променило всичко. Ама пък виж, емоции сте имали колкото си искаш
Активен
always_and_forever
«
Отговор #719 -:
април 18, 2015, 10:13:26 »
Аз си мисля, че в деня на сватбата много ще ме изнервят всички, които ще са в нас. Сигурна съм, че ще бъдат много хора и не знам как ще ги издържа.
Това с пийването за отскок е добра идея, но хич не разбирам от алкохол. Даже се чудя на сватбата какво ще пия.
За сълзите, просто няма как да няма. Тогава, сигурно ще съм хипер развълнувана, пък и се познавам.
От сега се подготвям, че няма как в самия ден всичко да е ок.
Фани
, да се оправя бързо каката.
За клипа, то от това ще излезе цял филм.
Като знам колко ги плюх тия индийски сериали.
Нямаше такава тъпня, просто. А сега? Гледам Малката булка.
И освен, че го гледам, ми е и интересно.
Сериали си гледам - и турски ЯКО.
Иначе и американските не ги пропускам.
Ходила съм на едно моминско парти, ама сега като се замисля, си беше по-скоро събиране по женски. Нямаше изненади, нямаше подаръци...нищо.
Панде
, много готин клип. Не бях го гледала.
Наде
, Xplist - За Нея
Това ме подсеща, че като малка слушах много бг рап. Мишо Шамара - т'ва, онова.
juji,
този Домашен арест така и не можах да го харесам. Мъчих се да го загледам, но нито един път не успях да се разсмея. Явно не е за мен.
Свекърва
, за Север юг, абсолютно подкрепям. Този сериал беше Уникален.
За мен е без значение дали е турски или друг. Като българите не могат да направят качествени филми и сериали, ще си гледам чуждите.
Активен
Страници:
1
...
46
47
[
48
]
49
50
...
84
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден