Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 16:01:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
84
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април! (Прочетена 270456 пъти)
Lupercola
Гост
Re:Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
«
Отговор #90 -:
април 02, 2015, 16:47:47 »
Разводьт винаги се отразява на децата. Затова е хубаво да се мисли предварително и да се решава трезво и отговорно.
Понякога се отразява положително. Както казваш, по-добре развод, отколкото семейни скандали всеки ден и недай Боже, насилие.
Но границата е много тьнка и лесно се стига до злоупотреби кое е добро, кое е зло…
На тая тьнка почва бих казала всяка коза за своя крак. Всеки да решава за себе си.
Аз пьк преди Фабио не можех да си го представя като баща. Изобщо даже. Сега като го гледам му идва толкова естествено, все едно цял живот така е бил. Много добре се справя се детето.
«
Последна редакция: април 02, 2015, 16:49:22 от inaxastra
»
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #91 -:
април 02, 2015, 16:51:02 »
С две думи - всяка връзка трябва да се развива нанякъде. За мен проблемите идват, когато двама души се приемат за даденост и спрат да мечтаят за нови неща ЗАЕДНО (щото могат да мечтаят поотделно)
Мисля че ако се стараем в ежедневието си да си обръщаме внимание, да ценим малките жестове на половинката и да си поставяме нови цели - трудно бихме могли да се приемм за дадености. Но си иска желание от двете страни.
За нас също разводът не е опция изобщо. Той идва от здраво семейство, аз от разбито. Той е израснал и възпитан че брака е за цял живот и както се казва баналното "Към него не трябва да се подхожда лекомислено" , а аз съм видяла дрругата страна на нещата по най-гадния възможен начин и съм се зарекла , че този ужас на моето дете няма да го причиня!
Дай Боже да не ми се налага.
Все пак сме реалисти и сме говорили , че ако недай си Боже стигнем до там , че да искаме да се разделим, то по-добре да го направим преди да сме се намразили и да стане кошмар за всички около нас. Но точно като Инка - нито го обсъждаме нито искаме да го обсъждаме.
Нашата любов също е от онази зрялата. Както се пееше в една песен "Любов навреме, не тази ранната, а онази врялата, кипялата, онази търпеливата". Нашаа любов дойде полека и затова според мен е по-устойчива. Имала съм от онази много химичната, много горящата и много болезнената - тя не е толкова издръжлива...
Много философ станах....
Важното е да има любоввввв
Внимание - 4 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Ко стана бре
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #92 -:
април 02, 2015, 16:55:56 »
Аз ти казах-лудница ! Секса го оправихме, сега сме на любовта. Тука като се заговори за тея теми и страниците сами се пьлнят. Много яко
ПП. Както се сещате нищо не изучих днеска, само изгубих време, ама ми е толкова зле, че имах нужда. Цял ден джиткам по форума
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #93 -:
април 02, 2015, 17:07:07 »
Щях да ходя до Еконт, ама толкова интересно ми стана тук, че май ще почака пратката
Много хубаво си говорите за семейството. Вие сте ми съмишленици за това. От нашите приятели почни никой не е в сериозна връзка, камо ли женени. Аз никога не съм имала съмнение, че ще имам семейство, защото ми се струваше, че щом мама и тати са семейство и при мен ще е така - ще отида някъде студентка, ще срещна с някое свестно момче и ще се оженим. Затова и нямах гадже в гимназията - защо да се занимавам, щом ще го оставя, като срещна някой студент. Е, не стана като при наште, ама те са ме възпитали да бъда семейно ориентирана и съм благодарна за човека, който имам до себе си. Децата, които гледам, са израстнали в много различна от моята семейна среда, това ми отвори очите, каква късметлийка съм с моите родители.
На нас много ни е на дневен ред дали искаме деца сега, защото мнооого ни харесва да сме женени без деца. Пък и таман отгледахме две и сега да се появи едно дето само ще плаче. Та много ми харесва да чета гледните ви точки днес
10х
Ако някой проявява интерес към снимките от моите сватби, да не се срамува, а да ми пише на лично
И разбира се -
свекърва
, идол си ми
inaxastra
какво значи "гайле"
все се чудя и ме е срам да питам, ама ето престраших се
Активен
always_and_forever
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #94 -:
април 02, 2015, 17:14:01 »
Еми,
много хубава булка си била.
Ако не е тайна, на колко си? Изглеждаш мъничка и крехка ( това го казвам само с добри чувства). Не, че аз не съм същата- изглеждам по малко, от колкото всъщност съм. Особено сега, когато обикалям сватбените агенции всички ми казват, че изглеждам много малка. Понякога се дразня, но някой път си казвам, че така е по-добре, отколкото да ме мислят за по-голяма. Шегувам се с ММ, че сега, когато му взема фамилията, хората ще си мислят, че съм му дъщеря, защото второто ми име е като неговото първо.
И общо взето все едно ще му нося и двете имена.
Наде
, благодаря ти!
Аз моя фейсбук постоянно го пълна с такива статуси и хич не ми пука кой какво си мисли. Важното е, че ние сме щастливи и се обичаме.
Ина
,
аз съм болна.... от любов.... това не ми е добре.
За раждането аз така се успокоявам, че почти всички са минали през това, та аз ли няма. Нали така сме устроени. Айде ако трябваше мъж да ражда, друго щях да мисля, ама ние жените сме силни.
Моята приятелка, която роди миналата години все гадни неща ми разказва за раждането си. Вместо да ме успокоява и да ми вдъхва кураж, тя казва, че още не е забравила този момент и е категорична, че повече деца не иска. Аз като един представител на зодия Рак, си вярвам, че от семейството по-хубаво няма и хич даже не може да ме убеди в противното.
Вижданията на хората за любовта и брака са се променили много. Когато преди едно нещо се е възприемало по един начин, сега изобщо не е така. Вярваща съм и държа на брака. Или по-точно на църковния брак. Дори не искам и да си помислям за развод. Майка ми се разведе с баща ми (не че заслужава да го наричам така!!!), когато бях малка и се омъжи втори път. Добре е направила, защото онзи явно не е знаел какво означава да имаш семейство. Както и да е...
И според мен разводът се отразява на децата. Това, че съм нервна и паля бързо смятам, че се дължи на малтретирането на майка ми докато е била бременна и след това. Поне научих, че семейството е най-святото нещо и никога не бих си позволила да предам любимия си човек.
Толкова години сме заедно и толкова много неща сме преживели. Изобщо не искам и да си представям живота без този човек. Най-благодарна съм, че го срещнах и че е до мен във всичко. Виждам, че гледаме и вървим в една посока. Мислим еднакво, имаме еднакви цели и мечти и най-важното искаме здраво семейство. Какво повече ни трябва освен да сме живи и здрави?!
Миленка,
много ми хареса това, което написа за свободата и семейството.
Само като гледам хубавия подпис на
menyanthe
ми става още по-розово.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #95 -:
април 02, 2015, 17:17:53 »
гайле=грижа
Много яко
Сетих се, че така една друга сьфорумка и впоследствие много скьпа моя приятелка три години се беше чудила за една дума от нашия диалект и не смеела да ме пита. От два месеца се чудя коя дума беше и не мога
После беше разбрала и ми се похвали
Пьк аз знам какво е да не разбираш, все още не разбирам на 100% всичко, което се случва около мен
Ама френския, срам-несрам, с питане го научих. Курсове не сьм карала.
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Сьмнявай се в мьжете (относно раждането де). Те ужа така се правят, пьк после вадят неподозирани сили. Фабио едно пиле не може да нареже и все вика мен (която не ям месо), а като го питах как е успял да отреже тогава пьпната врьв и той така
"Е та то изобщо не е сьщото !!!"
Според мен е по-зле та не знам. Нещо живо режеш все пак накрая на което е закачено детето ти
Като казах не ям месо, изльгах. Оня ден ми се доядоха дробчета и леля Здравка като направи едни кавьрдисани с праз, така сьм се отяла, че три дни забравих какво е да си гладен и да ти е студено (недостатьци на вегетарианството при мене).
«
Последна редакция: април 02, 2015, 17:24:06 от inaxastra
»
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #96 -:
април 02, 2015, 17:20:06 »
хахха аз все си мислех, че е някаква френска дума
Еми, аз и го казвала, е имала тийнейджърска сватба хихи
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #97 -:
април 02, 2015, 17:21:29 »
Лееее какво стана, няколко страници за нула време
Ние с моя хубавец сме заедно от близо 4 години и си беше любов от пръв поглед
Много бързо заживяхме заедно и тогава му казах, че ако иска да сме заедно никакво делене. При нас няма вариант единия да ходи някъде, а другия да е вкъщи или на друга посока. До ден днешен сме се делили само веднъж, защото трябваше да бъда с мама в болницата и бяха ужасни 5 дни. Много добре си се чувстваме и въобще не сме си омръзнали, даже напротив, все повече се привързваме един към друг. Всеки ден си казваме по няколко пъти обичам те, което при много двойки не съм го чувала.
Не мисля, че има определени години в които трябва да се ожениш/омъжиш, просто трябва да те удари нещо по главата и да разбереш, че това е човека
А ето част от яйцата, които направих днес, тези са от гъска. Имаме си гъска за домашен любимец, гледаме я в едно дворче и като влезнеме при нея идва да я галиш като куче
луда работа, ама е голям пазач минели някой вдига жестока врява
Внимание - 3 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше. Няма смогване
WP_001085.jpg
(15.5 KB, 448x336 - видяно 160 пъти.)
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #98 -:
април 02, 2015, 17:22:43 »
always_and_forever, надвишавам 30 вече
Пандич, пак ме улучи в десетката.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #99 -:
април 02, 2015, 17:32:35 »
Докато прочета и 3 поста се написаха нови. Любов Любов Любов....
Миленка
, това, което написа за желанието ти да имаш здраво семейство, защото това на майка ти и баща ти не е било ме подсети за една история на двама братя близнаци, чийто баща бил сериен убиец. Единия от близнаците става пияница, наркоман, пропаднал мъж. ДРугия се издига в обществото и става достоен човек. Питат ги защо се е получило така. Отговора и на двамата бил "Виж баща ми, какво се очакваше на направя?!"
always_and_forever
, и моя Митко като се сбрачкулява, а аз остана млада и красива ще мислят, че съм му дъщеря. И моето бащино име е неговото първо.
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #100 -:
април 02, 2015, 17:33:51 »
Хахахахаха, Инка, excuse my French, как е гайле на френски!? Аз съм го учила много, даже превеждах 50 стр. от "Малкия принц" в университета, но като не се използва се забравя. Покрай французките ми преживявания напоследък си го припомням. А мойта замсетничка ще преподава чужд език само с курсове
като се замисля, голям кураж ли, лудост ли
аз не бих се решила да преподавам френски например
дано се справи! Хем искам да не изтърват децата, хем не искам да е толкова добра, че да ми е конкуренция
гадно не гадно, хващам се на моменти, че точно така мисля...
«
Последна редакция: април 02, 2015, 17:36:09 от fanimira
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #101 -:
април 02, 2015, 17:35:58 »
Надявайте се…
С тьпичното ми черноглдство ще ви кажа, че жените се сьстаряват много по-бьрзо от мьжете. Раждането и децата им разказват играта и затова все като видиш двойка се чудиш тя дали му е майка. А ако се мисли, че той й е баща, по-вероятно да й е дядо
Видях че сьм написала тЪпично хахахха Няма да го променям, щото верно е тЪпо да си черноглед. Добре го изкарах.
ФАни, аз яко се чудех какво правиш по френско, ама и мен ме беше срам да питам. Щото нали не сме си говорили много и ми се видя като нездраво любопитство
Гайле на френски… а сега де ! Не знам… дали не е souci ? Видях в синонимния tracas, ennuie. Абе друго си е звучно да кажеш ГАЙЛЕ. Виж каква хубава дума ! Аз много обичам бьлгарския речник. Има някои уникални думи. Една от любимите ми е "развиделяване". Как са я измислили тая дума… Точно когато започва да става видело… толкова е романтична и прецизна. Няма таква дума
Ходи има обяснявай на чужденците представката 'раз'
И още по-яко е че е глагол. Започва един вид от само себе си да раз- става видело. Все едно разцьфтява. Бе много яко !!!
«
Последна редакция: април 02, 2015, 17:45:11 от inaxastra
»
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
април 02, 2015, 17:38:16 »
Права си иначе, реално си е така!!!
За голямо наше съжаление.
Активен
always_and_forever
«
Отговор #103 -:
април 02, 2015, 17:47:46 »
Не знам, но аз си мисля, че жените сме по-силни. Какви ли не болки сме свикнали да търпим, затова казвам, че не знам мъжете дали изобщо ще могат да изтърпят подобно нещо. Лесно им е на тях като кажат, абе спокойно ще родиш (например), не е толкова страшно. Е, от къде те знаят страшно ли или не.?!
Ако им се налагаше иначе и те да го правят щяха да се справят, но тогава пък ние щяхме само отстрани да казваме- спокойно, какво толкова.
И ние с ММ сме като д.пе и гащи. Не мога да се отделям от него за дълго. Липсва ми постоянно и ми е спокойно, когато е до мен. Няма ден без да си кажем -обичам те по няколко пъти.
Ина
, тъкмо се зарадвах, че и
Надето
е като мен и ти ми разби мечите, че все младичка ще си ходя.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #104 -:
април 02, 2015, 18:06:02 »
Бе не знам, ама докато абортирах у дома, ако не беше Фабио щях да умра сигурно. Той играеше ролята на санитарка и ме успокояваше, че след 15 години хемороиди, нищо не може да го впечатли вече, а аз припадам ако видя една капка крьв
Сигурно се правят на две и половина, ама в стресови ситуации се мобилизират.
Аз уж сьм силна и вилна, ма видя ли дебелия край и свьршвам. Силна сьм само на приказки
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
84
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Април 2015. Честит 1 април!
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Svatbata.bg
=> Инфо, помощ и въпроси
===> Правила на форума
Приготовления за сватбения ден