Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 08:41:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Януари 2015
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
...
38
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Януари 2015 (Прочетена 165804 пъти)
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Re:Месечна тема - Януари 2015
«
Отговор #450 -:
януари 25, 2015, 19:47:02 »
Ние не живеем в Лондон, в Рочестър сме - на около 50 мили на югоизток от Лондон.
Scilla
, работя в начално училище и в класа ми учениците са на около 5 години, води се подготвителен клас. Мънички са още, някои от тях плачат, като ги оставят майките им
. Иначе в класовете има по 30 деца, всеки клас има по един учител и по един асистент. Децата в класовете са разделени на групи, 1 група най-напреднали, 2 групи средно-напреднали и 1 група бавно-напредващи, като материалът е съобразен с нивото на групата и периодично се правят проверки на децата и ако напредват добре, се местят в по-горна група. Общо взето разликата в нивото на децата е доста голяма. Децата от най-напредналата ми група вече четат книжки с елементарни изречения, а тези от бавно-напредващата група даже и не познават още всички букви и звуци
. Обикновено има значение колко се занимават родителите им вкъщи с тях.
Странно ми е много, необичаен ми е начинът на работа с децата, все пак всичко е много по-различно отколкото в България и ми трябва време да свикна с всичко и да разбера смисъла в начина на преподаване
.
Miele
, в българското училище преподавам на първи клас и по години са като в първи клас в България, на около 6-7, имам само едно детенце, което е на 8 години. Беше много интересно вчера, децата страшно много се стараят, повечето от тях умеят и да четат доста добре. Имаме учебници и учебни тетрадки, които са адаптирани специално за деца, които учат български език в чужбина. Имаме и учебници по Роден край. Училището ни е официално регистрирано към МОН в България. Дано да продължават да идват децата и следващите години, защото понякога родителите не ги пускат, за да не се натоварват прекалено много с учене и в събота
Иначе в Лондон съм чувала, че има български детски градини.
Hulcy
има една група във фб - Бг мами в Англия, нека който се интересува за нещо в Лондон да пише там, страшно много мами има в Лондон, които ще се включат с коментари и помощ.
А на теб едно голямо Честито!!!
Бъди здрава и усмихната и да ти се сбъдват мечтите!
Vivi20
, вие в коя част на Лондон сте? Можеш да ми пишеш, ако нещо те интересува, ще давам информация за всичко, което знам
Миленката
, наистина е много мило това, за което разказваш. На мен ми остана само една баба, но наистина много се обичаха и държаха един на друг с дядо, когато беше жив. Другите ми баба и дядо също бяха така
Пожелавам хубава неделна вечер на всички и работна седмица с изпълнени служебни задачи
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #451 -:
януари 26, 2015, 09:36:56 »
Здравейте.
alben4ik
, много ми беше интересно да прочета как се случват нещата, извън България (всъщност за къде точно става дума, най-вероятно съм пропуснала точно това?). При нас подготвителните класове са разделени по години - 5 и 6-годишни. Начина, който си описала ми напомни на "Отчаяни съпруги". В детската градина там децата бяха животни, в зависимост от това как напредват и как се справят. И по математика може да бъдеш коала, но по български език да си мечка. И е напълно нормално по пътя на логиката, защото не всичко ни се отдава еднакво добре. При нас, разбира се, няма асистент на учителя. Гледала съм френски документални филмчета за училищни класове, в които има асистент на учителя, който се заминава с бързо справящите се, на които дава допълнителни задачи, и помага на по-бавно действащите. Общо взето при нас с децата се работи по един калъп и никой няма физическата възможност и готовността, визията за това да се обръща внимание на талантливите деца, надарените деца и тези с обучителни трудности.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #452 -:
януари 26, 2015, 10:04:33 »
Привет в новата седмица!
Малко постно кафе, ама с толкова булки в положение, направо да го е страх човек да сложи нещо по- така
.
Албенчик
, много интересни неща разказваш
. Ако може с нещо да съм ти в помощ за българското училище, с удоволствие бих се включила. Хехе, сетих се как едно време вечно си пишехме писма с непознати другарчета, та да кажа, че имам близка приятелка учителка в началните класове и в момента води първи клас.
Ох, имам доста въпроси относно детската градина, чак ми е неудобно, че малко като разпит звучи
. Ама отговаряй само ако имаш време и не те натоварвам допълнително.
Бих искала да зная примерно как реагират майките, когато им сваляте детето в по- ниско ниво, дали стимулирате децата да показват по- високи резултати, има ли много амбициозни родители..Като се има предвид, че това е нормална детска градина, дечицата са доста дръпнали на 5 годинки в сравнение с нашите. Какво правят в първи клас, сигурно отново ги делят на няколко групи? Самите деца осъзнават ли, че има по- бързо развиващи се, не страдат ли, ако не успяват да се представят добре? Харесва ми, че правите снимки и ги обяснявате. Сигурно ги разпечатвате? Това ми се вижда приложимо и ще го кажа на приятелката.
Миленка
, кажи сега какво си донесе от "баб- снаб" /едно време така му викахме на снабдяването от баба/
. По повод браковете и вечната любов на по- възрастните /за мен те са вече майки и бащи, ане дядовци и баби/, едно момиче беше писало в блога си, че едва ли е толкова голяма любовта им, а просто не са имали толкова голям избор, както е сега и са знаели, че бракът е за- ви- на- ги. Хаха, точно така, разделено беше го написала. И тя е от село. Аз имам по- други виждания, ама хайде....Едно е да пишеш, друго е да го мислиш, пък трето и четвърто, да е точно така
Родният е в командировка, та сме си само жени вкъщи. Най- нещастна е котката.....
А,
Наделина
писала заедно с мен, ама гледам, че е по- различно и няма да трия моето. За Англия, Рочестър, става въпрос.
10940500_944241422276083_288464613768190419_n.jpg
(22.13 KB, 480x300 - видяно 158 пъти.)
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #453 -:
януари 26, 2015, 10:09:53 »
Привет дами,
Хюлси, честит рожден ден вчера
Ние в сьбота: чудо на чудесата !!! Аз нямах да уча, Фабио нямаше за работа и отидохме на разходка в Париж. Бре колко красив бил светьт
Пьк Марта вчера беше канена на рожден ден и този пьт по принуда висяхме навьн, като сложихме и пьтя- 6 часа за едни детски рожден ден. Дет вика Фабио, за това време щяхме да стигнем до Италия (реално). Много хубав уикенд изкарахме и хубаво се разтоварихме.
«
Последна редакция: януари 26, 2015, 10:11:31 от inaxastra
»
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #454 -:
януари 26, 2015, 10:11:00 »
Ето ме и мен по понеделнишки.
Свекс
, точно така си пия аз кафето. Благодаря!
На мен също са ми интересни въпросите, които си задала към албенчик
А относно брака, ето едно мнение на моя позната, което ми попадна вчера и много ми хареса, споделям го:
https://miryanka.wordpress.com/2015/01/20/za-braka-na-baba-i-potrebitelskoto-tarsene-na-partnyor/
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Ина
, радвам се, че сте имали такъв спокоен и хубав уикенд най-после! Заслужила си го беше!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #455 -:
януари 26, 2015, 10:14:13 »
Мерси
То денят и хубаво започна: партньорката-мизерничка ми прати сьобщение да ми се извини за историята и да ми каже, че не таи лоши чувства кьм мен. Аз й отговорих че оценявам жеста и окончателно заровихме томахавката на войната
Тази седмица сьм в подготовка на рождения ден на Марта. Много ми е хубаво
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #456 -:
януари 26, 2015, 10:22:15 »
Хелоу!
Да не кажете че не се включвам
, но ежедневието ми е толкова монотонно че просто няма какво да споделя. Маминка си тръгна в петък и в събота ме удари тежко в психиката лежането. Добре че уикенда беше запълнен с гости та имаше разнообразие, сега даже ми е приятно самичка.
Свекс видях ти стола, ама пиша от таблета и ми е трудно да пиша дълги отговори, ще намеря позиция да дам отговор .
. Сега се чудя как се боядисва коса в легнало положение без да направиш поразия навсякъде? Не се понасям с тази коса а не смея да седя дълго време на стол.
Целувки на всички!
Активен
svekarva
«
Отговор #457 -:
януари 26, 2015, 10:33:24 »
Ей, забравих....
Хю
, честито на патерици! Да си жива и здрава и много щастлива
Мариола
, дали ще стане, ако изнесеш главата извън леглото? Естествено, някой трябва да те боядиса. То по-трудно ще е измиването...Освен да събират водата в кофа при отмиването - ти по гръб с изнесена глава и кофа под нея
. Слагай найлони и легени, не е невъзможно
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #458 -:
януари 26, 2015, 10:35:38 »
Ина
, какво си замислила за рождения ден?
Мариолка
, че нали столовете във фризьорските салони са нещо като шезлонг... няма ли как за половин час да поседиш поне или те е страх? Вкъщи легнала ще е голяма хамалогия!
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #459 -:
януари 26, 2015, 10:37:22 »
Цитат на: svekarva в януари 26, 2015, 10:33:24
Ей, забравих....
Хю
, честито на патерици! Да си жива и здрава и много щастлива
Мариола
, дали ще стане, ако изнесеш главата извън леглото? Естествено, някой трябва да те боядиса. То по-трудно ще е измиването...Освен да събират водата в кофа при отмиването - ти по гръб с изнесена глава и кофа под нея
. Слагай найлони и легени, не е невъзможно
Е да снахата ще я накарам, притесняват ме изцапани стени и мебели, за миенето не е проблем мога сама да се къпя позволено ми е. Абе исках преди прегледа в сряда да заприличам на човек ама май по добре да не се напрягам, ще го мисля днес . :-)
Активен
Alichka
«
Отговор #460 -:
януари 26, 2015, 10:42:04 »
Здравейте и от мен!
Албенчик, толкова ми беше интересно! Цялата тази различност от българските училища ми е тема за размисъл какъв родител бих била един ден, когато моето дете стане ученичка. Сега тепърва се връщам към детските песнички и стихчета от моето детство, по-нататък ще са и приказките. Аз също се сетих за Отчаяни съпруги, ама там самите майки не бяха сигурни коя е по-напредналата група - на мечките или на тигрите... или там както бяха наречени
Хю, всичко най-хубаво и от мен
За любовта между възрастни е различно - пример бяха точно двете ми двойки баби и дядовци. При едните определено това си беше любов. При другите нещата стояха по-скоро като уважение един към друг (не че можеха след толкова години да са отделно).
Ина, каква хубава орхидея си сложила
Моята пак я мъча и все по-измъчена изглежда. Нали и Мария й помага въздушните корени да са постоянно във въздуха
Активен
svekarva
«
Отговор #461 -:
януари 26, 2015, 10:43:13 »
Е, за боядисване само няма да е проблем. Освен ако не биеш по време на процедурата, че да изцапате стената
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #462 -:
януари 26, 2015, 10:43:18 »
За рождения ден благодарение на Сноу, украсата ще е на тема Хелоу Кити. Нищо не сьм измислила. Само суийт тейбьл и това е
Ще ви пусна снимки.
Да кажа и тука: помагайте, че още нямаме подарьк за Марта
Искам нещо супер. Давайте идеи.
Мариола, много трудно ми изглежда боядисване на коса от легнало.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #463 -:
януари 26, 2015, 10:57:13 »
Ина, не знам какво значи "супер". Сиси е на вълна пъзели в момента (до степен на вманиачаване) и почти само такива подаръци получава....
Сложното е опазването на парчетата от Зарко.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #464 -:
януари 26, 2015, 11:05:06 »
Имах предвид нещо на което супер много би се зарадвала
Може би пьзел наистина не е лоша идея.
«
Последна редакция: януари 26, 2015, 11:07:38 от inaxastra
»