Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 00:05:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 38   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Месечна тема - Януари 2015  (Прочетена 162644 пъти)

Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #255 -: януари 14, 2015, 14:38:46 »

Стана ми интересна темата с баните. Като бях малка, около 5 ходихме внеделя на бургаските ми ерални бани. В средата имаше басейн, а наоколо имаше нещо като корита малки пълни с вода. Помня, че аз се къпех с мама и баба на едно такова, понеже от всяка му страна има човек, не сме деляли с непознати. Не ме пускаха в басейна, че верно си е бил развъдник на гъбички и други гадости, с тая топла вода. Още помня миризмата на съблекалните и кушетките, така ме е впечатлявало и всички бяха голи, не помня някой да е бил по бельо. Кой дебел, кой слаб, хич не им пукаше на жените. Сега май я затвориха тая баня, ама помня и изтривалките, мале що кир падаше с тях, сега с тия гъби нищо работа не е, мръсни си ходим с кирта, ахаха. smile

Тк едно хубаво слънце пече, а на градината е празно ли празно, но аз съм упорита, мъкна си бебето по разходки, нищо че е студено, даже я сложих в шетния кош, че да зяпа повече, че скучае вече. smile

Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #256 -: януари 14, 2015, 14:43:59 »

Мариола, на мен ми препорьчваха кьм края да нося колан, но само привечер за по 2 часа, защото ако се носи постоянно изземва фунцкията на мускулите на тялото и те се отслабват (акушерката ми кзваше това). Но не сьм носила хич де, защото нямах.

Аличка, благоевградската нова баня (която вече е много стара де, ама аз като бях дете беше "новата") е разпределена така: едно дьлго предверие по дьлжината на което има три помещения (без врати): в пьрвото са мивки с дьлбоко корито и място за сядане отстрани, сядаш там, пьлниш си коритото и детето вьтре играе, а ти се поливаш с тас. Второто е като поредица от душ-кабини да го наречем, без врати разбира се и без разпрьсквачка както казваше Дени, а в третото е басейна с много топла минерална вода, кьдето е забранено да се плува, слиза се бавно, бавно да свикнеш с горещината и действа супер добре на стави, мускули и каквото се сетиш. Не можеш да седиш дьлго, защото ти става лошо.

Ванче, ча последния за междуличностните различия и дьлговременните научни изледвания. Иначе на неврото проблема ми беше, че трябаше тепьрва да уча и базите, които другите знаеха вече. Затова го и прецаках. Но ми беше много интересно и много ми хареса. А това за моргата дето го разказваш звучи много природонаучно  good  (признавам си, че не ми се струва като за мен, но никога не се знае).
« Последна редакция: януари 14, 2015, 14:45:36 от inaxastra » Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #257 -: януари 14, 2015, 15:13:48 »

Мариолка, притесни ме! В какъв сайт да попадна....Аз пиша в една тетрадка, която Еми специално ми подари...
Пак за банята: Влизаш в антре, където се продават билети. После жените отиват в дясното крило, мъжете - в лявото. Попадаш в огромен салон с балкони, точно като в църква. В салона има безброй гардеробчета с по една вратичка и три метални закачалки /кукички/, с рафтче за 2 чифта обувки и едно горно рафтче за шапки и кърпи. Гардеробчетата са с височина човешки ръст и ширина един лакът с три дупки и метално номерче на вратата. Подредени са около стените, а пред тях има множество пейки. Като влезеш, към теб се втурва жена с бяла престилка, къса ти билета и ти посочва къде има празен гардероб. Това е в идеалния случай. Общо взето си трябва половин час да почакаш на опашка да се освободи гардеробче, като дебнеш всяка излизаща гола, мокра и видимо изкъпана жена с думите "Другарко, Вие сама ли сте?" Ако каже "Да", е голям късмет, залепваш се до нея и тръгваш към гардеробчето и. При отговор "Не" ,трябва да се изясни кратичко с кого е жената в едно гардеробче и дали скоро ще излиза другата другарка. Тук ставаха шашми, защото ако видиш познати на опашката, трябва да им направиш таен знак, да излъжеш, че не си сама и после те /познатите/ да се присламчат и завземат гардероба, изпреварвайки някого. Продължаваме с добрия вариант- мократа, гола и вече зъзнеща жена започва да се оглежда за бяла престилка. Ама тези с белите престилки често се скатаваха и започваше едно голямо зъзнене, туткане и често голата отново влизаше в банята да се постопли. Ама като излезе втори път и пак и зададат важния въпрос, тя трябва да каже, че е сама, но вече има човек за шкафа. Естествено се стигаше до разпри кой бил на ред и кой кого изпреварил или просто се е отказал да чака, та глъчката си струваше. Този път жената с бяла престилка е на линия и би могло да има проблем само ако изкъпаната е забравила номера на гардеробчето си и трябва да бъдат отворени няколко, докато се покажат нейните дрехи. През това време залепената за нея другарка е седнала на пейката и се е полу- съблекла, за да не губи време. Ако голата е съвестна гражданка, може да си извади дрехите от гардероба, като ги тупне на пейката и да продължи да се облича там. Ако обаче е някоя лигла, до последно остава ползвател на гардероба и чакащата може спокойно да огледа света - коя какви гащи и сутиен има, какви и са обувките и чорапите и дали си слага чисто бельо или като по- мърлява си е дошла с бельото за баня, облечено на некъпано. Wink. Тук точно трябва да да кажа, че е моментът за който съм разказвала. Майка ми гола, а аз облечена чакаме
 да се появи жената с бяла престилка да отключи гардероб на изкъпана булка. Аз имах страх от лекари и инжекции и в момента, в който съм видяла бялата престилка съм хукнала да бягам. Майка ми се развикала и аха да ме последва, ама я спрели и услужливо тръгнали да ме хващат. Да бе, ще се дам аз, особено като ме гони бяла престилка.... Оставям лиричното отклонение и се връщаме към гардеробчетата. Друг път ще разказвам какво още може да се види в съблекалнята.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #258 -: януари 14, 2015, 15:24:20 »

svekarva  ти забрави ли снимката на Еми в ония сайт за старите моми? Нищо чудно и твоите истории някой да ги изтипоса. В бг.мамата цяла темичка бяха публикували в Плейбой, но бяха цитирали от къде идва. Чакаме продължение smile

Инче ама моите мускули явно никакви ги няма щом болката веднага изчезна, ще си права почивки но се родих с този колан, вече два часа съм супер щастлива, повдигна ми корема на високо
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #259 -: януари 14, 2015, 15:28:47 »

Свекьрва ти разказваш направо за цветущите години на градската баня, когато беше пьлно с народ. Еееееех, какви времена бяха… Много беше хубаво  Girl_sing
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: януари 14, 2015, 15:32:04 »

Момичета, трябва да се гордеем, явно тук създаваме историята на Съвремието  funnytooth funnytooth funnytooth

Абе вие с тия бани ме убихте, аз също мразя, мокро, студено ,или пара,  голи хора на едно място. пфуу pardon

Свекс, прави са, пиши си ги тия истории и с твое име ги подписвай. да не улетят нейде.
Аз ви чета, но се губя, малко ме мързи. smile
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #261 -: януари 14, 2015, 15:37:12 »

Малееее не мога да насмогна да изчета за да пиша коментари... ще пропусна каквото си бях написала и ще кажа само - тея дето не сме в БГ мама, не знаем какво се публикува от там tease А на Свеки историите - само да имам време, лично ще ги систематизирам и ще ги издам, като ги плагиятствам!  blum blum blum Ако Свеки не вземе мерки да ги публикува самичкааааа smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #262 -: януари 14, 2015, 15:41:13 »

Имам и името на книгата: "Историите на една свекьрва" (може и под заглавие да й се турне: между минало и бьдеще)
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #263 -: януари 14, 2015, 15:42:23 »

Оооо, да убедихте ме. Като имам време ще ги селекционирам, не за книга, ама за себе си и за бьдещите (ми) поколения  pardon
Активен
svekarva
Публикации: 4023

« Отговор #264 -: януари 14, 2015, 15:43:07 »

Та, вече гола, с тасче и джапанки /ако си носиш де, иначе взимаш от някоя другарка от тези за общо ползване, ама тасчето е с дупка, да не го откраднеш и водата изтича, пък налъмите или ти са големи, или малки и ходиш странно/, със спарче, съпун и оцет /да ти омекне косата и стане лъскава, като я изплакнеш/ с гребен и гордо вдигната глава, все едно не ти пука, дефилираш към предверието на Ада. Това е неголямо помещение, където са теляците. Внимателно минаваш покрай проснатите като тюлени за СПА процедури жени и влизаш в същинската баня.  Това е голямо кръгло помещение без прозорци, а само със стъкла на тавана за да влиза светлина. По периферията има разположени циментови  корита с по две седалки от всяка страна, на стълбичка. Всички са голи, по-срамливите си държат тасчето  пред долната деликатност, а с ръка притискат горните. Задната част е безпрепятствено заголена и съблазнителна.  Тук сега е въпрос как ще се добереш до водата в коритото. За опитното око е ясно коя дама си сапунисва тялото за последно и може да ти излезе късмета да седнеш. Не е зле, ако се наместиш и клекнал, фронтално на коритото. Ама там може да те бутнат или да залитнеш сам, щото има доста корички сапун, които не си струва да бъдат прибрани от стопанките им. Пространството в средата се ползва за активно чакане - демек оглеждаш всичко и дебнеш. Може да случиш да се залееш с вода и тогава използваш момента да си изтъркаш кирта или да помолиш някоя другарка да го стори за гърба ти и да и върнеш услугата.
Ох, пак се отплеснах....После ще довърша..
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #265 -: януари 14, 2015, 16:37:26 »

Axaxaxaxaxxaxaxxaxaxa funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth funnytooth

Мога само на твоите истории да живея
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: януари 14, 2015, 17:17:44 »

Аз влизам да се оплача!  sad Смениха ми часа на изпита, защото някакъв щял да идва ще блокират центъра.
Сега ще е от 13, а така исках сутринта бързо всичко да свърши. Ама, както и да е!
Инче, сутринта ще стискам палци за тебе! УСПЕХ!
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #267 -: януари 14, 2015, 17:55:13 »

Храна за душата danceg Поправям се - стилът е сходен с този на Бранислав Нушич! На неговото описание за буквата Д със сълзи съм се смяла, а тук за цяла баня става дума funnytooth
ratatui, и аз много ги мразех обедните изпити nea Бързо ще мине и ще замине! give_rose
Активен
scilla
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

« Отговор #268 -: януари 14, 2015, 18:00:03 »

Не съм се вясвала напоследък из темичката (май през новата година не съм, за много години!) Включвам се набързо само да изкоментирам... ratatui, някакъв е държавният секретар на САЩ - Джон Кери, който наскоро Бат Бойко нарече Джим Кери (в Панорама)  funnytooth В тази връзка днес мъжът ми видял как в центъра събират сняг и киша в чували и се опитват да го изнесат на някъде докато се топи от слънцето и изтича от камиона, в който го товарят. Пародиите в нашата държава край нямат!  girl_impossible Плюс http://dnes.dir.bg/news/dvizhenie-trafik-vizita-jon-keri-18251957

Набързо прегледах историите на свекс за баните, направо паднах  Girl_hide funnytooth Искрено се радвам, че не ми се е налагало да ходя на такива бани, имам спомен само като дете веднъж съм влизала в подобна баня на минерални бани за много кратко, но само да разгледам, не да се къпя  blum Поддържам идеята разказите на свекс да се издадат някой ден!  good

Успех с изпитите на Ина и на ratatui утре!

И аз се присъединявам към мнението (мисля на Дени беше), че ако сега не пътуваш, milenkata, после ще стане доста по-трудно. Аз също доста пропътувах докато бях бременна, но имах и безпроблемна бременност - та ми се отдаде този шанс. Само гледай да се пазиш от тези гадни настинки и да си почиваш добре при всяка възможност!

Вив, аз също си мъкна бебето по разходки и защо не. Винаги като няма вятър/мъгла и твърде висока влажност smile Днес дори излязохме и тръгнах и на 200м видях смог из квартала и се прибрахме обратно за мое съжаление, а така се бях настройла за разходка, но здраве да е.
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 569

H & S

« Отговор #269 -: януари 14, 2015, 22:50:19 »

Привет и от мен smile Тепърва ще ви прочета , че има доста писано до тук като гледам, и разполагам с доста свободно време вече blum Най-любопитни са ми постовете на свеки  give_rose

И така, започвам да наваксвам. Нямаше как да я пропусна януарската тема , като това е моят месец с моя наближаващ РД.

Лека вечер дамииииии  girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 38   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: