Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 05:30:53
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Януари 2015
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...
38
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Януари 2015 (Прочетена 162770 пъти)
Lupercola
Гост
Re:Месечна тема - Януари 2015
«
Отговор #240 -:
януари 13, 2015, 17:26:34 »
Свекьрва
Аз сьм израснала в градската баня. Обичам баня !! И Марта сьм водила (добре, че Фабио не е ходил и не знае какво е). Баба живееше точно до старата баня в Благоевград (с минерала вода естествено). Всяка седмица ходехме. Запушваше ми коритото, даваше ми едно тасче и ох баня, ох кеф. А пьк щом се намокреше и аз привиквах: "Бабооо, а..а ми се !", тичай бьрзо на дупката под душа
И после права на пейките, да не се изцапам… Абе много хубаво беше и миришеше на… не знам, на баня. Обожавам !!!!
Старата я разрушиха и не могат да се разберат кой да си построи СПА на нейнито място с минералната вода… А новата я разделиха на две: половината Спа, срещу ангажимент другата половина да бьде поддьржана добре и евтино за гражданите (пьлно е с цветни (не от кьна)) граждани.
Иначе аз се и кьносвам, ама дома. Не си спомням там да сьм ходила кьносана… Па може и да сьм, де да знам, то си е традиция… Баси колко е хубаво… А сега вече нови моди има даже: вдигаш си обувките на рафтчето в кабинката, за да не се виждат отдолу и да не ти ги откраднат
Изпитите минаха горе-долу. В смисьл докато не излезнат резултатите не се знае горе ли е или долу, но поне не е катастрофално като неврото. Сутринта леко инфарктна ситуация, че имало граждани на коловозита в еди си коя гара и спрели влаковете, но нали трьгвам мнооого по-рано, мина (и даже без рев забележете, само се обадих на приятел да му кажа, че ще умра, ама той не ми вдигна, та репих да уча вместо това).
А сега дойдох тука в един тьрговски центьр да обядвам (!) и тькмо си вьрвя кьм масата, сервитьорката минава покрай мен, бута ме силно и чашата, която имах вьрху таблата (аз я дьржах) се разлива по нея. Ужас !! Тя явн се учуди, че не й казвам нищо, аз се притесних, че тя е мокра… Олеле, вика тя, вие даже сте бременна ! Викам абе на мен нищо ми няма, вие сте жива вода ! Та ме прати са си седна смени ми таблата. Отварям си супата, вьтре-косьм. Викам сьжалявам много, налага се да я сменя
Е днеска вика не е вашия ден! Ооо, отговарям и аз, надявам се или да не сте права или нещастието сега да започва, че ако сьм прецакала изпитите…
Иначе на единия, грях ми на душата (с голям риск) преписах малко. Имах едни малки фишчета в несесера с химикалите да уча от тях и като видях вьпроса си дадох сметка, че няма да мога да снеса това, което трябва и докато беше шаматата с раздаването на копията и прочие, извадих листчето, преписах си на черновата данните и пак го прибвах. Ако те хванат мисля е изключване с отнемане на правото за записване в университет отново. Ам изпита включваше едни модели и всеки модел е на тоя учен, та не можех да ги запомня кой на какво е и си бях написала само името с две ключови думи до него на какво отговаря, та ако не бях чела нямаше да мога по това да препиша де (за успокоение на сьвестта).
По другия сьм сравнително доволна. При нея средната оценка е 8. Нямам големи надежди. Може и тя да прецени, че са пьлни глупости това, което сьм писала, че е повьрхностно и не отговаря на вьпроса. Не знам. Ще узная като излезнат резултатите.
Това е. В четвьртьк последния и после трябва да пиша експозето за вторник.
Ванче, плача за абстиненция
Айде, отивам на психолог да си лекувам травмата
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #241 -:
януари 14, 2015, 09:35:23 »
Добро Утро на всичкиии
Инче, не се тревожи, за мен ако е така както си го описала това не е преписване - това е жокер подсказка... Понякога човешкия мозък играе номера и дори да знаеш нещо прекрасно, блокираш заради притеснение или друго...
Приметно се сещам като оплюват Златките или други такива подобни в някоя игра колко тъп отговор били дали. Ок , не са няй-умните хора на света, ама я си представете - 5 камери забити в лицата ви, някаква си публика около вас, която само се смее на отговорите, водещ който се усмихва ехидно и мазно и вие, които трябва да отговорите на някакъв въпрос по география..... Мозъка ви блокира достъпа до информация, макар и да я знае. (не съм толкоз умна, гледам Brain Games по National Geographic, там тъй рекоха
)
Днес се чувствам супер - не знам защо
Събудих се от 2 много яки силни ритника, но пък се събудих с усмивка
Мечо снощи се прави на майстор и се занимава да смаже леглото , което скърцаше и да го укрепи - от много некачествен материал е и нон стоп се разглабя, пропада и тн... Сега след мечовата намеса цитирам "има повече желязо в тва легло отколкото дърво" То снощи не бяха бормашини, винтчета, пирони, джажи и всякакви други неща които не разбирам, но накрая леглото беше като ново и спахме като бебета
Аз през това време завъртях една мусака и гледах някакви предавания по ТВ. - Семейна идилия - мъжът майстори, жената в кухнята хахахахахахаха
Днеска сме планирали да ходим до свеки , че не сме ги виждали отдавна и да минем през Вивател, защото вчера си получих отговор на една жалба от Мтел и след 12 години лоялност, с отговора на тая жалба вече ми идва в повече и се махам с 300 от тях... То бива бива наглост, но тяхното минава всякакви граници... Не че и другите оператори са цвете за мирисане, ама... просто ми писна. Всеки път в магазините им аз съм по наясно от тях, на звезда 88 ти казват едно в магазина друга и накрая плащаш като поп заради тяхната неинформираност....
Както и да е , да не си развалям настроението.. Какви са ви плановете за днес?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #242 -:
януари 14, 2015, 10:11:49 »
Добрутру
Моите планове са да прекарам един прекрасен ден
Вече сьм мноооого по-добре
Миленка, айде и аз като Златките, ама: какво са Златките всьщност??
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #243 -:
януари 14, 2015, 10:15:27 »
Еха, какви дълги писания!
Ина, всичко ще е наред, стискам палци
. Ама явно не ти е било ден с толкова премеждия
Да допълня за банята.
http://plovdivbg.info/objects/%D1%87%D0%B8%D1%84%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%8F-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%8F-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80/
Ей за тази говоря и то за 60-тегодини. После преустроиха /развалиха/ трите най- стари и направиха много нови. Ние на Чифте баня ходехме рядко, защото имахме по- близка, само когато се налагаше, а нашата беше мъжка. Чифте работеше без почивни дни и винаги имаше и мъжка и женска. Та тя е близко до най- богатата ромска махала "Аджисан". Както е известно, част от ромите имат желание да са от турски произход и съответно са от тази религия и спазват обичая "къна" преди сватбата. Къносват си главите вкъщи, в банята беше забранено. Затова бяха замотани с найлони, вестници и кърпи, но винаги от някъде потичаше. Това е ритуалното къпане на булката - пеят, танцуват и хапват около нея. Там ставаха и сватосванията и огледите на момите. Ужас, представете си какво е да се изтопорчиш дибидюс гола, независимо дали пред снаха, или пред свекърва и цялата мъжова рода
, мокра и без грим. Другите бани после имаха кабинки и душове или вани, но тук няма скрито-покрито, нама завеси, няма сепарета - всичко и всеки се вижда. Моето занимание като малка беше предимно да блея и да гледам и съответно да задавам въпроси. Водеха и момченца до 3 години, кърмеха бебета, имаше бременни, млади момичета и много стари баби и аз ходех да ги разглеждам подробно. Спомените ми за миризма са оцет+домашен сапун, в по- изисканите случаи сапунът беше "бебе" или един розов с натрапчива миризма на есенция от рози. Но най- силно си миришеше на спарено
. Хехе, като седнеш или клекнеш до коритото и питаш задължително околните:"Другарки, с топла или по- хладка вода се къпете?" и изчакваш или търсиш друго корито, че да ти е по мерак водата. Ох, отплеснах се, пък имам работа...Колко неща вече са съвсем различни
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #244 -:
януари 14, 2015, 10:44:30 »
Златките е нарицателно за жени, които се присламчват към мъже с пари. Основното им занимание е да се грижат за външния си вид и да стават известни. Хубави са, пробивни са, но се смята, че са глуповати. Около тях винаги има драми, я на произход, я на любов, я на нещо друго. Всяка добра Златка участва задължително в Биг Брадър, за да покаже доброто си сърце и тяло. Винаги ги пускат в мисии със задачи от обща култура и те изпадат в неловки ситуации. После решават, че трябва да учат висше и заемат постове в телевизията.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #245 -:
януари 14, 2015, 10:51:01 »
Обичам да те чета
Като чаша хубаво кафе си за мене: интензивна и освежаваща
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #246 -:
януари 14, 2015, 10:58:40 »
Свекс
, предусещам че тези последните раскази ще попаднат отново в някакъв сайт
«
Последна редакция: януари 14, 2015, 11:15:13 от mariola85
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #247 -:
януари 14, 2015, 11:14:16 »
А, те попадали ли са вече? Свеки е звезда и аз не знам?
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #248 -:
януари 14, 2015, 11:38:38 »
Привет!
Незнам защо така ми се получава ,но като съм на работа имам повече време да ви чета.То добре,че е седмичната тема ,че като гледам форума съвсем опустя.Всички бременни сигурно са из БГ мама ,а бъдещи булки още не мога да разбера няма ли,има ли ,какво се случва ?
Свекърва
,както винаги много добра в описанието.Трябва да те взема за някой ден в проекта си ,да ми напишеш текст към някоя снимка
Инка
,ти сега за какво учиш?Щях да ти разказвам преди ,че за неврологията като учех бях случила на някакво удължаване на семестъра и имах цял месец за нея .Много ми беше хубаво да си я чета ,а и аз си бях влюбена в нея.А пък и аз имам страшно добра визуална памет и всичко си оцветявах докато чета .Примерно нерви ,пътища ,дялове на мозъка,абе така ги запомнях даже направо на латински и до ден днешен ги помня.Какво нещо е мозъка ,а?А по анатомия мускулите на предмишницата /понеже там са 16 /,честно най-добре ги научих в моргата.други си е да пипнеш мускула ,залавни места и т.н.
Миленка
,друго си е да имаш майстор вкъщи
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #249 -:
януари 14, 2015, 12:25:47 »
Здравейте и от мен!
От ония дни зор да ви посетя, ама написах едно хубаво писане и забравих да го пусна, на другата сутрин гледам как си седи и остаряло, та го изтрих.
Наделинке
, стискам палци много силно всичко да е ок, радвам се много за това накъде вървят нещата при вас. Дано ни зарадваш.
Миленке
, като съм почнала темата с бременните, та се сетих, че аз докато бременеех, баш така се разсипахме от пътуване с моя мъж, защото си виках после няма мърдане. Ходихме до Белград, на концерт на Рамщайн, на море за три дни до Гърция, до Пловдив на концерт пак, та и до Батак после. До Видин се разхождахме, че нали от там е той, маахме гащи из Дунавската градина, ходихме до Габрово, Дряново, Трявна. Въобще, всеки уикенд нанякъде вършеехме и грам не съжалявам, защото сега вече е трудна задача с детето, все трябва да правим някаква намислена предварително логистика, дето ни досажда. Ударили сме го само на клубове чат-пат и събиране с приятели у нас. Дай Боже да си здрава, да можеш да си ходиш повечко и да се разнообразяваш. А аз покрай митарстването ни из всякакви градове, трактат мога да напиша за това къде се стараят хората и къде са го оставили на произвола на съдбата всичко.
Свекърва
, това описание на банята ме накара да си представя направо детския ми ад. Що детски - щото като бях малка най-много ненавиждах топло, пара, гол народ и мокро. Ние живеехме във Враца срещу градската баня и там си се къпехме, защото с домашния бойлер все ти малее водата, нали, та всяка събота - в банята. То си беше чисто и добре направено, ама мен ме беше гнус да стъпвам на плочките, да ми мирише минералната вода, а и съм запомнила точно едни циганки как се решеха с гребени и имаха златни зъби. И голи! Ауууу. Сега вече банята е оградена с ограда, вътре в сградата правят дограма, а зелените площи с рози отпред, буренясаха и ги напълниха с купчини дъски.
В Пловдив поне на музей ми прилича.
Инче
, в Благоевградската баня и аз съм ходила, че докато студентствах, ни пускаха топла вода само три пъти в седмицата и до петия етаж беше мъка да стигне. Та в оная ми ти баня като отидохме, нямаше разпръсквачка горе на душа, ами директно си излизаше вода през чучура, мъка беше. Но пък даваха сешоари. Нямаше почти никакъв народ, но беше толкова ретро самото усещане, че завинаги запомних това ходене с моя съквартирантка и си го разказваме чат-пат като забележителност от ония години.
Хайде, да не ви досаждам повече. Поздрав на всички и да ви е късметлийска седмицата.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #250 -:
януари 14, 2015, 12:56:00 »
Здравейте в този хубав слънчев ден от мен!
За съжаление сега не мога да изчета всичко, което сте изписали, че ми е последния ден за учене. Влизам само да ви помоля за малко форумска подкрепа утре. Утре от 9 ми е последния изпит и ако не ви затруднява ще съм ви много благодарна, ако се сетите за мен и ми изпратите положителна енергия!
Благодаря ви предварително и ви пожелавам прекрасен слънчев ден!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #251 -:
януари 14, 2015, 13:04:09 »
Заедно ще се печем и аз чета днеска за последния (пописвайки за разнообразие хихихи). Ще стискам палци ти си преди мене. Аз сьм от 11ч.
Айде успех!! Ще те мисля да знаеш
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #252 -:
януари 14, 2015, 13:23:34 »
Здравейте
inaxastra
и
ratatui
утре цяла сутрин изпращам положителна енергия из София и Париж
Аз на баня не съм ходила, но майка ми докато е учила в гимназията в Хасково и се е налагало, защото в общежитието е нямало. Винаги ми се е струвало като голям кошмар, особено това, че не е имало сешоари и зимата като се е прибирало косата и ставало на ледени висулки.
Деница Звездица
, вярно, че срещу банята живеете във Враца. Аз не съм ходила, нищо че и аз близо живея, в апартамента си имахме топла вода. Аз даже не помня до кога е работила. Помня розите и че после двора и беше платен паркинг и по едно време баща ми оставяше там колата ни.
Аз днес успях за малко да се откъсна от Война и мир и да обърна внимание на моя човек Дионис, следобед, ако не ме занимават много децата, може и още да напредна
Хубав ден от мен
Активен
Alichka
«
Отговор #253 -:
януари 14, 2015, 13:44:35 »
Така хубаво сте се разговорили, че гобленът ми изостана последно време
Вчера ми беше много ползотворен ден - нещо се амбицирах и сума си неща свърших вкъщи. Ей, така - на майтап! Днес имам още малко задачки и пак ще се отдам на шиене. Това разбира се в "обедната почивка". Събуди ли се "работодателката" всичко отива в друга посока.
Много съм доволна, че скоро се запознах с една майка, та отново си имам компания през деня. Иначе моите комшийки до една вече тръгнаха на работа и сама си е скучно по разходките.
Миленка, звучи ми познато това с леглото. Ние също имахме премеждия скоро. Предния собственик е имал проблем, че матракът е мухлясвал отдолу, та оправяйки един проблем е създал друг. Мъжът ми и баща му хвърляха пак трици из къщи. Все нещо за чоплене си търсят!
На форумските ученолюбиви дами силно стискам палци!
Като сте подхванали темата за банята - да питам... Банята като басейн ли е била или всеки си е имал отделно корито? Нещо не си го представям вътре как е било. Само знам за женска и мъжка баня. Сетих се и друго - в "Зона Замфирова" имаше баня и оглеждаха момата. Ама там не помня май беше като басейн и се къпеха по долно бельо...
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #254 -:
януари 14, 2015, 14:09:00 »
Alichka
и аз точно като от Зона Замфирова си ги представях
Дени
сега се сетих че ни се развали в Благоевград бойлера докато бяхме студентки посред зима, и ръмжиме на хазяйката и тя с цялата наглост "ами идете н баня"
ей така останахме
Ина, Ратче
стискам палци за утре
Да ви питам тук. Взех си колан за бременни и ох болките изчезнаха. Обаче се притесних нещо да не му направи на бебето
http://www.bebelandia.bg/productv/37484/carriwell-bezsheven-kolan-za-bremenni.html
Активен
Страници:
1
...
15
16
[
17
]
18
19
...