Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 03:41:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Януари 2015
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
38
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Януари 2015 (Прочетена 162714 пъти)
Tonina
Професор
Публикации: 354
Re:Месечна тема - Януари 2015
«
Отговор #60 -:
януари 05, 2015, 18:44:34 »
Привет!
Днес се прибрах в нормален час (18ч.), но от утре, цялата седмица репетиции от 9 до 22 (?!?!)
Как ги правят тези програми, думи нямам.
Ина, браво за стажа и силно стискам палци за резултатите от изпита!
Миленка, съжалявам за екскурзията ви, чета и не мога да повярвам. По-късно вечерта ще разкажа за нашата.
Ванче, бързо да се оправяш и да доопечеш вкусното брауни
Свекърва, прегърнете идеята за Солун.
Отивам да "сготвя" една салата и после се връщам.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #61 -:
януари 05, 2015, 18:47:25 »
Ясно. Да кажеш кога е, да стискаме палци.
В коя област на правото ще бьдеш?
И при нас е така, за да получиш титла ти трябват 500 час стаж за двете години Мастер.
Ако имам 15 ще, просто ще… не знам какво ще направя. Ще бъда безкрайно щастлива. 15 е супер висока оценка. Тука така е мисленето, че колкото повече напредваш в нивата, толкова по-ниск оценки ти слагат. и за Мастер 14 е много добре, а пьк 15-6 почти невъзможно, но прекрасно (само наистина най-добрите имат подобни оценки, около 5% от хората).
Свекс, финския не е хич лоша идея, пьк като идете сьс сватята на гости на Дядо Мраз, ще й превеждаш
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #62 -:
януари 05, 2015, 18:54:06 »
Честита нова година,бъдете много здрави и щастливи през нована 2015!
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #63 -:
януари 05, 2015, 21:00:56 »
Такаааа, сега да споделя малко за мини екскурзийката ни.
Свекърва, само да не сметнеш, че инфото ти е достатъчно и няма нужда да се виждаме.
И без това активността по съфорумските срещи в Пловдив е нулева.
Както вече бях писала, никак не ми се тръгваше. Исках си камината, котараната и коледните филми. (Камина нямаме
)
Мъжът ми обаче беше категоричен и добре, че не се заинатих, както често се случва. По принцип не пътуваме организирано- тръпката сами да си правим маршрутите и организацията по тях ни е много любима, но в случая нямахме никакво време и абсолютно набързо избрах една оферта като еднственото ми изискване беше тръгване от Пловдив и без нощен преход. Нищо не знаех за агенцията ("Ана Травел") и си треперех до последно какво ще ми сервират. Както виждате желанието и позитивизма ми са били при съседите
Агенцията си свърши работата много добре - пътувахме в комфортен, много чист и топъл автобус с много разбран шофьор, който помагаше за багажа, интресуваше се каква музика и филми предпочитаме, дали е добра температурата вътре и т.н. Екскурзоводката беше любезно, младо момиче и бързо скъси дистанцията.
Хотелът Imperial Palace , решен във викториански стил беше уютен и много добър като локация. Най- важното обаче е, че усетихме празника по един прекрасен начин, който няма как да се забрави.
В ресторанта бяхме предимно българи, една маса от Кипър и две маси с гърци. Имаше жива музика от трима музиканти и един певец, които се раздадоха от цялото си сърце. В полунощ специално за нас пуснаха химна и Дунавското хоро, а лично собственикът на хотела (само да вметна, че става дума за 4 звезден, а не някакъв семеен) ни приветства с много мили думи и пожелания. Изобщо отношението, което демонстрира към гостите на хотела беше уникално...По едно време каза, че иска да благодари на най-страхотния персонал, който е до него. Забележете, не каза, който работи при или за него и ги поздрави с песен. И какво да видим - като се хванаха келнерите на едно хоро, направо ни събраха очите. Една част от групата ни почна да вика "още, още". Е, не уважиха биса, били на работа. Но ние не бяхме и направихме каквото можахме.
За песните и танците няма смисъл да говоря, както казват в сериалите, трябва да се изживее. Изобщо тези три дни бяха чудесни и не ми се прибираше (а кой не искаше да тръгва
) .Солун е хубав град, макар на мен Атина да ми е по- на сърце, но мисля че беше чудесен избор за едно по-слънчево и различно посрещане на Нова година.
Извинете ме за дългия пост.
Много хубава вечер!!
«
Последна редакция: януари 05, 2015, 21:31:43 от Tonina
»
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #64 -:
януари 05, 2015, 21:25:33 »
Тони, много хубаво звучи вашето прекарване. Къде сте били?
Инче, на мен ми се иска с наказателно да се занимавам, ама тука е където стане да почнеш работа. Надявам се да успея да си намеря вече нещо, защото ми се иска да практикувам. А изпита е другия четвъртък или петък и ще моля за форумска подкрепа отново.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #65 -:
януари 06, 2015, 10:05:28 »
Привет и в днешния специален ден! Честито на именниците и роднините им!
Хехе, да започна в обратен ред
Тонина
, няма да ни се размине срещата, аз поемам отговорност
. Ние пък бяхме тук с гръцка група миналата Нова Година и зная как се веселят от цялата си душа
, та живот и здраве, сериозно сме се замислили.
fiibi_bg
, то още не мога да видя разлика във вида трудов договор. И така ще е докато свърша всички отчети и статистики. Ей, голяма гадост е да попаднеш в извадката на Статистическия...Дано за 2015 отпаднем, че е загубено време. Иначе и за "шапката" даваме отчети, които са организирани по съвсем други критерии, та само разпарчосваме фондове и хора. Книжката я отписах, подадох молби за УП-та.
По повод запълването на времето с ученето на език, най- ми допада идеята на
Ина
. Ама не за да превеждам на сватята, ами да имам лични контакти с
дедото
за вълшебната Коледа на снахата, та белким дойдат да празнуват с нас
. То, да се ядосвам, си има предистория, която е толкова неразбираема за мен, колкото и "късметът" да ти се падне паричката.
. Но това е само една от причините. То беше водопад от "бисери" от страна на сватовете, включително и казаното така, между другото, "мило, сега на мами ще и е много мъчно и понеже прекарахме страхотна Коледа, аз я поканих при нас за Великден". Аз, в кръга на шегата, рекох да се самопоканя, като казах, че се чудя какво да правя, като се пенсионирам и тя, "милата" услужливо ми даде акъл да уча английски
. Пак повтарям, цял живот е била домакиня и не знае никакъв език, така че няма как да ми "влезе в положението". Същото, както и аз в ситуацията на
Мариола
, ама пък що да не и дам акъл, и то точно за това, за което най- малко зная и разбирам
Хаха, сватът пък нещо изръсил за вредата от хората от провинцията за столичани и Родният много се впрегнал. Ама аз изпуснах, щото бях ядосана и стисках зъби...Изнесохме се светкавично от летището и за съжаление пропуснах сълзите и сополите от атрактивната раздяла.
Вече започва да ми е смешно, ама още малко време да мине...
Та така, приятен и ползотворен ден!
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #66 -:
януари 06, 2015, 10:14:06 »
Еми до хора си е. За сьжаление свьтьт е пьлен с такива, които са тесногрьди, виждат само от своя гледна точка и мисленето им бька от стереотипи. Но не е и тяхна вината, в такьв контекст са израснали. Тежко на по-отворените мислено, които са около тях трябва да ги тьрпят.
Ти избор нямаш, освен да ги виждаш вьзможно най-рядко, да си кажеш, че си по-високо от тия неща и после да пу пийнеш едно от това, което обичаш. Пьк и да разкажеш тук, ние да се посмеем, а на теб да ти олекне.
Кога свьршваш реално? Края на януари ли?
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #67 -:
януари 06, 2015, 10:34:06 »
Привет и от мен!
Свиквам в легнало положение, днес плана ми е да гледам сериали. Вчера много работа свърших по телефона така че днес ще почивам
. Ох а колко си мечтаех да си почивам и да гледам Гала вкъщи, е сбъдна ми се ;-)
Свекс тая книжа ще изфръкне сега от някъде. Виж за снахата и сватята ти ще гръмнеш някой ден. Знам че си интелегентна жена и няма да си позволиш скоро, но някой ден ще гръмнеш, или в по добрия случай като дойде новата снаха, която ще слънчице да и го титриш в носа. Сега не да те дразня, ама майка ми е на седмото небе от нашата снаха. Вчера ми каза че са излизали заедно на кафе двечките и мама я е запознала с нейните приятелки. Ама то нашата е много печена и отворена, с всички говори и си казва всичко. Най много се смях на годежа, тя казва утре кафе аз ще ви направя, и мама веднага, виж сега ние тук си имаме ритуал вкъщи, свекър ти пуска музика сутрин в 08:00 прави ми кафенце, буди ме, и тя веднага, виж аз преди 11:00 няма да стана утре така че ще ме чакате с ритуалите. И така и направи. Много се смяхме, получи се като вица с китката. С моето свеки не сме толкова близки, но я уважавам. Даже напоследък все повече си правя майтапи с нея.
Ех дай ни да обсъждаме твоята снаха, има много страници да изпишем
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #68 -:
януари 06, 2015, 11:03:25 »
Така е, не си струва да се х
А
бя за невъзможни неща. Пак трябва да обещая и аз като
Еми
да съм по- дзен и да не приемам всичко твърде лично. Идва ми акълът, ама трябва време да мине. В духа на новогодишните обещания, чух, че направили гривни, които да светват ако си нарушиш обещанието. Моята сигурно няма да изгасва и ще и изгори лампичката още през пролетта, та няма смисъл да си купувам.
Определено книжката ще изскочи щом ми издадат УП-тата...Голяма калпазанка е тя
При граждански договор се гледа свършената работа, времето не е критерий. Надявам се да си свърша нещата до средата на януари, тъкмо да изкарам студовете в офиса
. Така ще е февруари и март, тогава ще се справя за седмица. В края на март се връща една от майките, която ще поеме тази част от задълженията ми. Надявам се де, че жената има две момчета и може да реши да ражда до женско
.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #69 -:
януари 06, 2015, 13:25:20 »
Цитат на: juji в януари 05, 2015, 18:54:06
Честита нова година,бъдете много здрави и щастливи през новата 2015!
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #70 -:
януари 06, 2015, 13:31:23 »
Привет и от мен!
Аз втори ден се ядосвам с булсат, че нещо нямам нет, а един чак ми се скара по телефона
Поне брата на патето и бъдещата му жена ме викнаха с тях да си запазят дата и час в гражданското и църквата да излезна малко, а и се радвам страшно пак да се докосна до сватбени емоции.
Мариолка, нали твоята бъдеща снаха щеше да дойде при тебе или нещо съм объркала?
Свекърва, да ни разкаже някоя от нейните истории, те винаги ми оправят деня, а и ще има за четене
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #71 -:
януари 06, 2015, 13:38:10 »
Ратче в македония са в момента, днес е там Бъдни вечер, утре е Коледа/Божик. Така ме е яд че пропускам.
Пандето що се крие и не пише?!
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #72 -:
януари 06, 2015, 13:41:25 »
Здравейте и от мен за днешния ден! Аз съм малко по- добре и вече не ми е толкова смортано болно като вчера..
Свеки таз твойта снаха съм ти казала да ми я пратиш на мен
Наш как ще си "паснем" Хубавичко ще я напасна за начина на живот на хората и че само с маминка не става... Тя таз снаха е като снахите от вицовете за тъщи
Рататуйче за булсат не знам , на мен Близу ми късат нервите по същите причини - знам какво е, за съжаление и да се нервиш полза няма
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #73 -:
януари 06, 2015, 14:13:13 »
Мариолка, направо ти съчувствам, да не можеш да посрещнеш празника със семейството си е ужасно! До година ще сте заедно, а и с ще имате нов член на семейството!
Миленка, поне ме успокояваш, че не само булсат са тъпаци, то ние сме с тях само заради една причина /иначе отдавна да сме ги сменили/, но само те имат правата да предават испанските мачове, които не пропускаме! по тази причина се мъчим с тях!
Свеки, на твоята снаха и трябва една като моята свекърва, да й се цупи за всичко и да надига глас за щяло и нещяло, поне и на двете да им е криво
Много съм зла! Понякога се замислям дали причината не е в мен
А Панди, вярно нещо се губи, дано се появи да каже боядисаха ли гардероба на служебната девойка?
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #74 -:
януари 06, 2015, 14:27:13 »
Да се похваля - купих на мечо подарък за първата месечинка, която е днес
Купих му книгата на Джейми Оливър "Моето меню за 30 минути" имаше и за 15 минути ама беше на 3на цена....
Мисля че ще му хареса - той му е голям фен, пък и не очаква изненадата
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7