Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:09:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема декември - 30 дни до пенсиониране по стаж и
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема декември - 30 дни до пенсиониране по стаж и (Прочетена 141958 пъти)
mariola85
Гост
Re:Месечна тема декември - 30 дни до пенсиониране по стаж
«
Отговор #300 -:
декември 18, 2014, 14:39:51 »
Мен днес мързела ме е обвзел, остава още един ден до края на работната година, едвам събирам сили. Всичко съм прехвърлила за догодина, това за тази година е свършено. Исках много да не уволня никой декември ама се наложи. Остана само утре да изпием с шефовете по чаша шампанско и да си пожелаем успех! ММ горкия обаче не уцели, последния момент се наложи да си откаже отпуската
Ядосана съм на новите съседи. Асансьора ни е спрян защото някоя съседка решила да се обади да дойдат за проверка. От производителя липсва часта която спира асансьора от претоварване и всички го знаеха това и внимаваха докато домоуправителя комуникираше с фирмата производител за часта , но дошли от инспекцията и казали веднага да се спира. И сега няма асансьор, хайде ние сме на 4 етаж но има хора на 8ми етаж с бебета и колички. Амън от отчаяни всезнаещи борещи се за правата съпруги. Сега хората по празниците ще мъкнат торби до горе. Сигурно е някоя от 1-я етаж...!
menyanthe
не мога и да си представя какво приключение е било с две деца на толкова дълъг път
svekarva
кой ти идва на гости големия или малкия?
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #301 -:
декември 18, 2014, 14:53:44 »
Големият. Малкият не може, трябва да започне работа през януари и тогава ще му подновят визата.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #302 -:
декември 18, 2014, 14:58:09 »
Здравейте и от мен
Аз днес купих на Фил подаръка за Коледа, с оглед на това че скоро ще има с кой да го споделя
Нали си ми е едно голямо дете - купих му Плейстейшън 4 + една игра... Мрънка за това от 1 година, но понеже аз не понасям игри и затова мрънка само на приятели... Даже беше малко разочарован, че кумовете ни подариха дигитална рамка за снимки и фотопринтер вместо плейстейшън...
Реших - какво пък...
На мен нали ми изгоря лаптопа, та подаръка от него ще ми е нов лаптоп и затова реших да го изненадам, с риск да ме убие - той ми е от типа хора , които за другите ще дадат много пари, но за тях да се харчат пари е видиш ли грешно... Ще ме убие като разбере какво съм му купила, защото знае колко струва (макар че на изплащане го взех)
Да видим каква ще е реакцията хаха
Още нямам идея за подарък на свекърите
Хем ми се иска да е нещо по- така, хем нямам идея какво......
Мариолка тези съседки винаги са на 1вия етаж и винаги са зли, досадни и знаят всичко. В повечето случаи или са изкуфели бабки, отдавна погребали съпрузите си или са стари моми на около 40-50 , които мразят млади семейства.....
В нашия блок и викаме Кукувицата - тя е точно под нас, от втория тип...
5 пъти се качва до нас да ми каже Фил да ходел по-тихо че и пречи, да сме си преместели леглото и дивана, защото много шумно сядаме/лежим , да не сме си били тупали покривката през прозореца, ако може и телевизия да не гледаме , защото не знам какво си... Една събота с Фил нещо се сдърпахме сутринта към 11.00 примерно и тая се качи да ни направи забележка че хората в събота си почивали и тя не била длъжна да ни слуша
(ние за 5 мин. се скарахме и даже не сме си викали, а и така да е правилото за шум е между 14.00 и 16.00). Полиция вика за всеки шум 1 минута след 22.00ч - включително на мача на Кубрат Пулев. Беше казала на полицаите, че сме 30 души у нас и че музиката е много силна и че много силно си говорим и тя не можела да спи....
Най-малкото бяхме 4ма човека (ние и кумовете) и гледахме мача на Кубрат и даже телевизора не беше толкова увеличен.... Полицаите гледаха като гръмнати като дойдоха..... Да не говорим че скромния ни апартамент побира не повече от 8 души.....
Да не говорим че целия блок я мрази, защото не може да паркира и като спре пред блока, така спира че никой не може да паркира около нея и в резултат около 5 коли няма как да паркират - не ме питайте как го прави
наистина нямам идея но блокира всички... Заплашва всички , които сме под наем , че щяла да ни изсели от блока заради това или онова провинение...
Да не продължавам, че много се отплеснах..
inaxastra
и
menyanthe
направо ви се възхищавам на смелостта
svekarva
- малкият ли беше тоз високия?
«
Последна редакция: декември 18, 2014, 14:59:53 от milenkata
»
Активен
svekarva
«
Отговор #303 -:
декември 18, 2014, 15:36:37 »
Да, малкият е по- висок. Големият е 190, но това е сравнително нормално
.
Защо на мен все ми се случва.....
Онази дама, за която се оплаквах, я наказахме с две дисциплинарни и тя си подаде молбата. Сега търсим нов човек, но селото е малко и няма кого, освен кмета да назначим. Ама и той не става, конфликтен бил. Та днес ми се обади от съседното село една кандидатка. Много се зарадвах, жената има опит и е била в майчинство за второ дете до преди месец. После я съкратили и сега си търси работа. Обаче....казва се Матка Спиртова. Хайде, на баджа и ще напишем само М., ама как да назначиш човек с фамилия Спиртова? Предната беше крадливичка и лъжливичка, тази ако си пийва
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #304 -:
декември 18, 2014, 15:37:27 »
Мариола, дано скоро да ви оправят асансьора!
Миленка, тая вашата е опасна! Ама, стига де не сме всички от първите етажи лоши
, а знаете ли колко е гадно да си на първия етаж в нисък блок
, не можеш да оставиш прозореца отворен, трябва да е остъклено и да няма балкон /след като аз се прибирах от балкона и ни обраха без проблеми/, прозорците са вечно мръсни, от улицата всичко се вижда и още куп гадости.
Хубав подарък си избрала за мъжо ти и аз преди няколко години подарих това на ММ и се смазвахме да играем. На свекърите ти, ако са ви готови снимките направете им една красива фото книга от сватбата /с повечко снимки с вас и тях/ и още нещо им вземете в допълнение.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #305 -:
декември 18, 2014, 15:41:21 »
ratatui
oще нямаме всички снимки от сватбата, имаме само предварителна селекция, но ако Гого прати днес или утре снимки може да се възползвам от съвета ти
Свекс - ти ме разсмя като за няколко седмици напред, както казва панди... Ти сериозно ли тази се казва Матка? Айде фамилията се прежалва, но Матка?
горката женица
:funny:чудя се на кой са я кръстили?
Тва като Ташко на дедо си Хуйбен... Не се базикам реални имена са на реални хора от моето село
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #306 -:
декември 18, 2014, 15:58:02 »
svekarva
, лелелелелеее МАТКА!!!
А дори сега й е свършило майчинството, сигурно е младо момиче. Какви ексцентрични родители!!!
milenkata
, вашата съседка също е доста забавна, но само за четене, предполагам.
Активен
svekarva
«
Отговор #307 -:
декември 18, 2014, 16:33:21 »
Хаха, да ужас! Ама по хасковския край има много Матки - от Стаматка, та галено Матка. На моята етърва бабата се казва така, но нея я кръстили Марияна, само буквичката. Има и Матьо и Мата. То оттам е и приказката Мата - Космата.
.
Аз имах едно гадже, майка му се казваше Цаца. Е, как да не си плюеш на петите и да бягаш?
Миленка, тоз Ташко ни е ли на дядо си Мъдьо кръстен? Щото и името Мъдьо е съществувало по списъците от едно време.
Нашата съседка пък е природозащитничка и животнозащитничка. Не дава листо да откъсна от дървото, дето ми влиза в терасата. Един път котката се замотала покрай майка ми и останала забравена на терасата. Сигурно е мяукала, та после разправяше на всички как тормозим горкото животно и искаше да казва на някакво дружество да ме линчуват. Същата следи зорко за опазването на тишина от 2 до 4 следобед. Майсторите, дето ни циклеха паркета през лятото, се бяха побъркали от нея.
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #308 -:
декември 18, 2014, 17:00:49 »
Горкото момиче, с това име! Аз искрено й съчувствам, защото и моето е едно
, нашите не можаха с нормално име да кръстят и през годините съм отнесла много подигравки, даже исках да си го сменям, ама ми казаха че е адски сложна процедурата.
А съседите са страшно нещо, ние сега правим ремонт в апартамента на патето и бивша не наемателка /която се премести в съседния апартамент/, ходила да прави забележка на майсторите, че шкурили стените /което не е силен звук/, ама тя си е дива селянка, за пример не искаше да слагат дръжки на прозорците, защото 10 годишния й син можело да отвори и да падне от прозореца
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #309 -:
декември 18, 2014, 17:06:48 »
ахахаха за Мъдьо не знам не го бях чувала, у наше село е на Хуйбен. Ташко е мой набор някъде - горкото момче...
Тва са брутални случаи с имената - тея хора мислят ли въобщеееее хахахахахахх
И твоята съседка звучи "забавна" , как пък все такива си нямат друга работа освен да следят другите и да ги дразнят
Цитат на: ratatui в декември 18, 2014, 17:00:49
не искаше да слагат дръжки на прозорците, защото 10 годишния й син можело да отвори и да падне от прозореца
Шоооок...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #310 -:
декември 18, 2014, 17:59:11 »
Аааааа, Мата-Космата не е от там
Тя е от оня филм "Ланс Линк Тайния Агент", по-дьртичките ще се сетят
Активен
svekarva
«
Отговор #311 -:
декември 18, 2014, 18:25:56 »
Да, то за едни маймуни ли ставаше въпрос в този филм? Хаха, сигурно е станало обратното - от филма на Матите да им викат Космати, не съм се замисляла. Но има доста Мати, де.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #312 -:
декември 18, 2014, 18:36:46 »
Точно да
Тя Мата вьв филма в оригинал се казва Mata Hairi - игра на думи от Мата Хари и Мата Космата. Добре, че заговорихте за това, та ме сетихте за тоя филм. Намерих два епизода на Бг в vbox и сега ще го пусна на Марта
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #313 -:
декември 19, 2014, 12:35:01 »
Много е весело в темата днес
svekarva
, наистина не знам как все на теб ти се случват едни истории
Оспасна работа си е това с имената. Дядо ми е имал сестра, дето той ѝ казваше Мата, но после баба ми ми каза, че това и е било галено от Матея. Та кой знае и тази жена на кой са я кръстила така. Майка ми има една колежка дето Сийка, кръстена на баба си Анастасия
inaxastra
заинтригува ме, та и аз си пуснах Ланс Линк Тайния Агент
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #314 -:
декември 19, 2014, 12:35:34 »
Пьлна тишина тука, пак до мен опира да се оплаквам
Малко имам за оплакване де
Тука си е райско, топло, сльнчево, хубави манджи, удобно и голямо легло, сухи стаи, кеф… Свекьрите сега отведоха Марта в някакьв парк дето имало динозаври в естествен разме. Много добре не разбрах какво е, що е, после като видя снимките ще ви кажа. Тя сигурно ще е на седмото ндебе. Като всички деца е супер заинтересувана от динозаврите (кой знае откьде им ида тази страст).
И сега оплакването: всяка нощ сьнувам кошмари свьрзани с изпитите и университета и се сьбуждам обляна в студена пот, цялата изтрьпнала от ужас, не знам дали се сещата как ви се свиват червата все едно някой ги стиска, и трьпки избиват по цялото тяло. Направо ужас, такова нещо досега не ми се беше случвало. Верно като бях без документи много сьнувах кошмари за войни, пожари и униформени, които ме гонят, но само сьня беше страшен без такива физически изживявания. Сега сигурно от бременността, нали сьнщитата стават по-цветни и почти болки получавам нощем.
Оня ден като сьм засьнувала, че сьм забравила да взема някакви текстове без които не мога да се подготвя за единия изпит и край, тоя изпит отпада, сьответно не мога да звьрша тая година само заради това, и се сьбуждам цялата ужасена и започвам да бутам Фабио да се сьбуди, за да му кажа ужасната новина
И той пьк нали бавно се сьбужда, докато го разбутам да стане реализирах, че всьщност такива текстове няма
И тая нощ пак така, не си спомням самия сьн, но чувството как се се сьбудих изпьлнена с ужас, изтрьпнала и обляна в пот…
Ужас просто…
И айде да не свьрвшвам на тая гадна нотка, вчера хубаво си хапнахме печени кестени пред камината, докато Марта си играеше около нас. Откога го чаках тоя момент
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
...