Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 07:22:35
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Ноември 2014
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
28
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Ноември 2014 (Прочетена 132147 пъти)
Lupercola
Гост
Re:Месечна тема - Ноември 2014
«
Отговор #255 -:
ноември 24, 2014, 12:23:32 »
Естествено, е вьлнени дрехи не се слагат в сушилня. Ама по тоя повод да ви разкажа един анекдот. Когато пристигнах вьв Франция и започнах работа като детегледачка в най-пьрвото семейство за пьрви пьт видях сушилня. Всичко прасках вьтре и много се радвах колко хубаво се изсушават дрехите.
Един ден шефката носи нови вьлнени жилетки за децата от една много известна и много скьпа марка (струват около 90е парчето). Аз нали отговарям за дрехите, махам етикетите, изпирам ги, изсушавам ги на сушпилнята и верно като ги извадих ми се видя, че не са баш сьщите, но не обьрнах толкова внимание. А те се ступали, се свили и станали като за плюшено меченце. Вечерта тя като ви видя и се разплака. Аз много се смутих, извиних й се и й казах да ми удьржи парите от заплатата (заплата ми беше 900е и нямах ни най-малка представа колко струват тия жилетки). Тя само ме погледна и отговори, че не иска вьобще да говори за това.
Представям си как й беше призляло… Нищо не ми удьржа де…
Иначе на нея всичките й дрехи бяха еднi кьси. Все с гол корем ходеше и аз се чудех, ама имаше хубаво тяло и си викам сигурно такьв й е стила. То се оказа, че аз сьм й свила всички дрехи сьс сушилнята
А тя имаше само Шанел, защото беше в маркетинга при тях. Ужас просто ! Та като сьм трьгнала да си признавам, да допьлня, че гладех всички дрехи на най-силното на ютията, за да се изгладят по-хубаво
Верно, че оставаха едни следи странни, но никога не се бях замисляла затова. В Бьлгария не бях гладила никога в живота си
Та тьй…
Но има и по зле де… Една наша ськвартирантка румьнка си мислеше, че миялната машина е шкаф, в който се подреждат чиниите след като се измият и избьршат на рька
Активен
ratatui
Баш Майстор
«
Отговор #256 -:
ноември 24, 2014, 12:34:02 »
inaxastra, извинявай но истински се посмях на разказа ти!
Ами, тя си е виновна защо не ти е обяснила и не ти е казала какво иска да се суши в сушилнята и какво не.
Аз също се замислям за сушилня но няма къде да я сложа, а пералнята много си харесвам и не искам да я сменям. У нас е много гадно защото сме на 1я етаж и след като ни обраха, нашите затвориха балконите и сега простирането е ужасно.Чаршафи и кърпи пера при майка ми, че там има къде да и суша /ако не вали/.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #257 -:
ноември 24, 2014, 12:36:14 »
menyanthe
Hotpoint Ariston от Технополис. Ние имаме много хубава тераса, слънце я пече, дъжд не я мокри. Та лятото не мисля сушилнята да ползвам все пък излъчва топло.
Цитат
Но има и по зле де… Една наша ськвартирантка румьнка си мислеше, че миялната машина е шкаф, в който се подреждат чиниите след като се измият и избьршат на рька
Това си е като виц.
inaxastra
хах ти добре си я подредила шефката ти аххах, ми то човек като не знае. Аз затова изчетох света преди да започна да я ползвам, ония ден разделях половин час дрехи, и хубавите си ги сложих на радиатора да изхъват.
Ние в чудо сме се видяли с всички уреди вкъщи. Значи всичко е с някакави екстри пирулизи и нам си какви програми и не можем да изчетем всички инструкции и да започнем да ги ползваме. Останаха съдомиялната, котлоните и фурната.Пералнята ми отне цял ден, то всичко е на тъч и си беше голям смях
«
Последна редакция: ноември 24, 2014, 13:13:20 от mariola85
»
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #258 -:
ноември 24, 2014, 12:57:10 »
Всички Аристони в Технополис са с 3 години гаранция. Някаква удължена гаранция ли има? Или как?
Извинявам се, че разпитвам толкова много, но ако ми дадат 10 години гаранция, веднага купувам!
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #259 -:
ноември 24, 2014, 13:03:18 »
Хаха, май всеки си има хубави спомени с перални
. Моята, първата, Пепи /Перла 04/редовно я ползвах за боядисване на дрехи. Още в началото в прането се беше намъкнало нещо червено и всичките ризи, потници и боксери на съпруга станаха розови, после избледняха и станаха "засечени". Сега не пускам мама Бошка без защитна кърпичка /не зная как и е точното име/.
Хората от другия свят рядко обясняват кое как и какво. Спомням си първата година, когато работих като преводачка на панаира. Германците си носеха всичко - чаши, чинии, перилни и почистващи препарати, тоалетна хартия и ред непонятни за тогава неща като мокри кърпички. Говорим за 1973
. Никой не ме е карал да го правя, ама аз като една единствена жена, рекох да измия съдовете. Направих хубава пяна на гъбата /много им се пенеше гелът, не като нашето Веро/ , насапунисах ги и почнах да ги плакна след това. Бре, идва един германец и ме гледа, вика друг и двамата ме гледат и нещо се смеят. След време доведоха от съседния щанд германка да ми покаже как става работата. Съдовете се почистват, бухат се в мивката с пяна и после не се плакнат. Е туй и до ден днешен не мога да го приложа в наши условия.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #260 -:
ноември 24, 2014, 13:12:50 »
Цитат на: menyanthe в ноември 24, 2014, 12:57:10
Всички Аристони в Технополис са с 3 години гаранция. Някаква удължена гаранция ли има? Или как?
Извинявам се, че разпитвам толкова много, но ако ми дадат 10 години гаранция, веднага купувам!
обърках се, с 5 е, 3 от Технополис и ако я регистрираш онлайн получавш още 2.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #261 -:
ноември 24, 2014, 13:17:01 »
Гледам за сушилни си говорите. Аз за две в едно нямам наблюдения, но при нас са отделно. Първо има място и даже прекарахме силов кабел до банята за сушилня, второ пералнята ни е няма и 5 години, та не видях смисъл да я сменяме. И трето сушилнята ни е втора ръка.
За 2 месеца употреба ми е свила само една блуза на мъжа и сега аз я нося. Дрехите ми излизат, така че може да се носят и без гладене. Суша си комбинирано хавлии, чаршафи, дънки. Винаги ми излисат сухи. Също моята си има възможност за сушене на вълна, просто още не е дошъл сезона за вълнени дрехи. ОСвен това има и опция всяка програма на ниска температура за по претенциозни дрехи. А най-якото е, че суши според дрехите. Има си сензир за влажност и ако са малко дрехите ги изсушава по-бързо, ако са повече за повече време.
Казвам го не да дразня някой, просто това са екстри, които мисля, че няма как да ги вложат в комбиниран уред. А са страшно удобни.
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #262 -:
ноември 24, 2014, 14:38:58 »
Забелязвате ли че всички имаме имена за пералните си??/ хахахахахахаха
Моята е Мичето
На хазяйна е , и не е лоша пералня , само дето ако не я отвориш от всякъде след пране, започва да вмирисва дрехите на влага... според мен това е защото е стара вече, поне 3- 4 години преди ние да се нанесем, а ние я ползваме от две... Фил и направи една интервенция с обезмаслител, оцет, сода и други подобни на няколко празни хода да изпере, за да се отмерише и сега няма проблеми, но пак си иска да е отворена..
Ние пък, като сме заговорили за мебели, си свърлихме око на един диван и една масичка от икеата. Все пак нашия диван е малък, а скоро ще ни трябва по- големичък за малкия пъпъщак
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #263 -:
ноември 24, 2014, 14:46:28 »
Кажи, кажи подробно какво се прави за обезмирисване? И нашата понамирисва…
Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
I will love you... unconditionally...
«
Отговор #264 -:
ноември 24, 2014, 14:59:55 »
хахахахаха така:
Първо: - всякакви гъбени уплътнения ги измиваш яко с оцет малко вода и сода, с най обикновено парцалче. После пръскаш отвътре (барабана) с обезмаслител, чакаш 10 минути и после минаваш и там с оцета водата и содата. В отделението за прах - първо го вадиш и измиваш от всички възможни страни с веро и го накисваш във вряла вода за около 5-7 мин.
Второ: - отделението за праха слагаш обратно в пералнята - в него наливаш обезмаслител в отделението за прах, и оцет - в отделението за омекотител.
Трето:
- пускаш пералнята на празен ход на 90 градуса на дългата програма (нашата е около 2 часа и малко) т. е. без дрехи в нея.
Четвърто - повтаряш процедура
Три
поне 3 пъти.
Пето: - пускаш пералнята на нормална температура с тъмни дрехи не повече от 2 кг (да не я претоварваш) и по - възможност по- старички някакви за всеки случай, с нормален прах за пране и омекотител...
И после Воала
Дано ти свърши работа, нашата беше много вмерисана и затова повторихме 4 пъти всичко. Сега обаче нямаме никакви проблеми и не вмирисва вече, но задължително след пране я отварям цялата поне за 2 часа да си поседи - и вратичката , и отделението за прах, за да изсъхне хубаво
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #265 -:
ноември 24, 2014, 15:03:42 »
Всичко ми е ясно. Само не знам какво е обезмаслител
(ако го знаеш на наглийски какьв препарат е кажи ми го, така ще го намеря).
Отделението за прах преди го вадех след всяко пране, за да изсьхне на вьздух. Иначе отвреме-навреме пускам празна с белина. И непременно я дьржа отворена, но вашата процедура е много пьлна, ще я пробвм задьлжително.
Чакам само да ми кажеш за обезмаслителя
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #266 -:
ноември 24, 2014, 15:11:29 »
Цитат на: inaxastra в ноември 24, 2014, 15:03:42
Всичко ми е ясно. Само не знам какво е обезмаслител
(ако го знаеш на наглийски какьв препарат е кажи ми го, така ще го намеря).
Чакам само да ми кажеш за обезмаслителя
Ина ,на италиански му казват sgrassatore
- ето ти и линк
https://www.google.it/search?q=sgrassatore&biw=1600&bih=809&tbm=isch&imgil=paqIfLi9Ky-_RM%253A%253B1B3nYK5fczrvGM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fweb.ederchimica.it%25252Fcatalogo%25252Farredi%25252F299-super-sgrassatore.html&source=iu&pf=m&fir=paqIfLi9Ky-_RM%253A%252C1B3nYK5fczrvGM%252C_&usg=__lvTUjgq8W3L_QcaBb7PKvgyGODE%3D&ved=0CC8Qyjc&ei=SC5zVL_gLojiywOkqYD4AQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=paqIfLi9Ky-_RM%253A%3B1B3nYK5fczrvGM%3Bhttp%253A%252F%252Fweb.ederchimica.it%252Fcatalogo%252F299-351-thickbox%252Fsuper-sgrassatore.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fweb.ederchimica.it%252Fcatalogo%252Farredi%252F299-super-sgrassatore.html%3B600%3B600
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #267 -:
ноември 24, 2014, 15:12:26 »
Във Фб гледах, че "за идеално почистване на тоалетна може да се ползва Кока Кола". Като нищо да и дам да си пийне мама Бошка. Тя е нова още и слагам Калгон с всяко пране. Не се е вмирисала, само да посмее с тези скъпи консумативи...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #268 -:
ноември 24, 2014, 15:16:31 »
Ааа, мерси Жужи, ще го намерим
От Кока-кола да не вземе да рьждяса?! Че тоалетната е порцеланова, ама пералнята не е
Сега като я сграсна ще й дам да се разбере
Активен
pandapanda
Баш Майстор
«
Отговор #269 -:
ноември 24, 2014, 15:32:39 »
Честит имен ден,
inaxastra
и
moonlight
Аз с пералнята на работа за сега нямам гафове (чукна на дърво), защото по принцип чистачката я пуска, пък аз четох указанията и ги разяснявах на всички. Тук е страшно като шефката се засили да пуска пералня - тя пуска всичко на 90 градуса, винаги бърка отделенията за прах и омекотител и само мята всичко по простира после. И понеже и децата вече видяха, че не и се отдава прането и те се научиха да пускат пералнята и да простират много добре вече
Сигурно от колата не може да раждяса, защото съм чувала, че разни ръждясали и клеясали болтчета, като ги залееш с кола и после се отвивали лесно.
До после, май още нещо исках да кажа
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20